Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Αν κανείς θέλει να πάρει τσάμπα τα επερχόμενα remasters των Tomb Raider, μπορεί να αγοράσει τώρα τις παλιές εκδόσεις, να τα προσθέσει στο Steam σήμερα, ώστε να προλάβει το τσάμπα integration που θα γίνει όταν βγουν τα Remasters.
Βρήκα καλή προσφορά εδώ :

https://www.humblebundle.com/store/promo/square-enix-publisher-week?hmb_source=humble_home&hmb_medium=product_tile&hmb_campaign=mosaic_section_1_layout_index_1_layout_type_twos_tile_index_1

1,56 ευρώ έκαστο.
2
Off Topic / Re: Προτάσεις για ταινία
« Last post by tony crow on Today at 07:57:56 »
Αυτα τα ολιγα (αν και ξεχασα μερικα)
Spoiler: show
The third man, the lost weekend, casablanca, alphaville, le corbeau, the face of another, kiss me deadly, ace in the hole , detective story (παλι με τον kirk  :mosh:) , tengoku to jigoku (kurosawa),
the sicilian clan (morricone στην μουσικη), μεροκαματο του τρομου, suspicion, odds against tomorrow(ταινιαρα), no way out,
second breath, the killers,  39 steps, you only live once, daybreak,
οrpheus ( o μυθος του ορφεα και της ευριδικης σε noir σκηνικα... Ταινιαρα!)
και το ριφιφι
3
Off Topic / Re: Προτάσεις για ταινία
« Last post by Raz on Today at 07:38:05 »
Το Tomb Raider το είδα κι εγώ. Καλά περνάς, ΟΚ, αλλά μην περιμένετε κανένα αριστούργημα, ταινία δράσης της σειράς και ψιλοτίγκα στα κλισέ, αλλά με καλές ερμηνείες, καλοσκηνοθετημένη και σίγουρα πολύ καλύτερη από τα σκουπίδια που είχαν βγει με την Τζολί.

@Squigg Casablanca, The Big Sleep, The Third Man, Laura, Double Indemnity, Notorious είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό. Σίγουρα ξεχνάω αρκετά και υπάρχουν και πολλές ταινίες με τον Μπόγκαρτ που θεωρούνται κλασικές, αλλά δεν τις έχω δει για να εκφέρω άποψη. Τέσπα, δες μερικές και μετά πήγαινε παίξε Discworld Noir. Θα με θυμηθείς.
4
Off Topic / Re: Interesting stuff
« Last post by lucinos on Today at 06:43:32 »
πριν πάμε στην έννοια τού blockchain η κεντρική έννοια που θα έπρεπε να γνωρίζουμε είναι η ασύμμετρη κρυπτογραφία.

για αρχή στην συμμετρική κρυπτογραφία έχεις ένα κλειδί με το οποίο κρυπτογραφείς και αντίστροφα αποκρυπτογραφείς τα δεδομένα σου ώστε κανείς άλλος να μην μπορεί να τα διαβάσει. Αυτό είναι οκ για να κρατήσεις κλειδωμένα τα δεδομένα σου αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει στην επικοινωνία γιατί από την στιγμή που και κάποιος άλλος θα πρέπει να ξέρει το προσωπικό σου κλειδί καταστρέφεται η ασφάλειά του. Οπότε πριν αρκετές δεκαετίες βρέθηκε η ασύμμετρη κρυπτογραφία. Σε αυτήν έχεις ένα ιδιωτικό κλειδί το οποίο το χρησιμοποιείς μόνο τοπικά οπότε θεωρητικά τουλάχιστον μπορείς να το κρατήσεις απολύτως ασφαλές και ένα δημόσιο κλειδί το οποίο κοινοποιείς στούς πάντες. Τώρα μπορείς να κάνεις διάφορα ωραία. Το ποιο απλό είναι ότι μπορούν δύο άτομα να δημιουργήσουν ένα κοινό συμμετρικό κλειδί χωρίς να απαιτείται η ανταλλαγή ιδιωτικών κλειδιών. Ο καθένας με το ιδιωτικό του κλειδί και το δημόσιο κλειδί τού άλλου μπορεί να παράξει το κοινό συμμετρικό κλειδί.

Μια άλλη πιο ενδιαφέρουσα και σχετική με την ψηφοφορία ιδέα είναι η ψηφιακή υπογραφή. Η ιδέα είναι ότι κρυπτογραφούμε ένα μήνυμα (η ακριβέστερα στην πράξη το  hash τού μηνύματος) με το ιδιωτικό μας κλειδί. Τώρα ο καθένας μπορεί να το αποκρυπτογραφήσει με το δημόσιο κλειδί και ξέρει ότι ο αποστολέας και μόνο το έχει υπογράψει αφού για την υπογραφή απαιτείται το ιδιωτικό κλειδί.

Αν θέλαμε επομένως απλώς να εξασφαλίσουμε την σωστή καταμέτρηση τών ψήφων είναι πανεύκολο απλά ζητάμε στον καθένα να υπογράψει την ψήφο του και είναι απόλυτα διασφαλισμένη η εγκυρότητα. Βεβαίως δεν θέλουμε αυτό. Δεν θέλουμε φανερή ψήφο, θέλουμε επιπλέον η ψηφοφορία να είναι και μυστική. Αυτό δυσκολεύει τα πράγματα και δεν ξέρω πώς ακριβώς το blockchain το λύνει το πρόβλημα. Το ιδιόμορφο με το blockchain είναι ότι πιάνει και ανακατεύει όλες τις τεχνολογίες σχετικά με την ασύμμετρη κρυπτογραφία κάνοντας διάφορα κουλά μη αναμενόμενα σαν εφικτά πράγματα. Δεν το ξέρω αλλά δεν θα μου φαινόταν παράξενο αν έχει τρόπο να δημιουργήσει μια κάλπη στην οποία μπορούν να καταμετρηθούν οι ψήφοι με ασφάλεια γνωρίζοντας βέβαια πάντα όλα τα δημόσια κλειδιά χωρίς όμως να μπορεί να αντιστοιχηθεί ποιο δημόσιο κλειδί αντιστοιχεί σε ποια ψήφο.

Ο καθένας ξεχωριστά πάντα μπορεί χακευτεί αν κάνει βλακεία, αυτό δεν μπορεί να λυθεί είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, αλλά το ιδιαίτερο με αυτές τις τεχνολογίες είναι ότι δεν βασίζεσαι σε κάποια αρχή που κάνει την καταμέτρηση. Δεν υπάρχει κάποιο σημείο που αν κτυπηθεί μπορεί να αλλοιωθεί συνολικά το αποτέλεσμα.
5
Off Topic / Re: Προτάσεις για ταινία
« Last post by Oolated Squigg on Today at 03:46:34 »
Από Film-Noir έχετε να προτείνετε τίποτα; Έχω δει Maltese Falcon, Sunset Blvd και Naked City.
6
Off Topic / Re: Interesting stuff
« Last post by mits@kos on Today at 03:39:09 »
Το παρακάτω βίντεο καταφέρνει να εξηγήσει αρκετά καλά το concept του blockchain σε διαφορετικά επίπεδα λεπτομέρειας:


Στις ενότητες 2, 3 και 4 του whitepaper του bitcoin θα βρείτε πολύ ουσιαστικότερη (αν και κάπως δυσνόητη) επεξήγηση για το πώς λειτουργεί το blockchain σαν τεχνολογία στο bitcoin (και κατ' αναλογία όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί):
https://bitcoin.org/bitcoin.pdf

Long story short, πρόκειται για ένα δημόσια προσβάσιμο κατάστιχο εντός ενός κατανεμημένου p2p δικτύου (distributed), που αποθηκεύεται σε κάθε κόμβο (decentralized). Πρακτικά είναι ένα chain από blocks, όπου κάθε μπλοκ αντιστοιχεί σε μια μοναδική και μονής κατεύθυνσης "συναλλαγή" (εν προκειμένω ψήφος):Η μοναδικότητα της συναλλαγής εξασφαλίζεται πλήρως μέσω της χρήσης κρυπτογράφησης με χρήση δημόσιου και ιδιωτικού κλειδιού, της μη αναστρέψιμης φύσης των συναλλαγών και της network majority που είναι σε θέση να επαληθεύσει ή να απορρίψει την εγκυρότητα μιας συναλλαγής, καθώς κάθε νέα συναλλαγή γίνεται broadcast σε ολόκληρο το δίκτυο κι επομένως όλοι οι κόμβοι είναι σε θέση να γνωρίζουν αν έχει μοναδικό αποδέκτη ή αν συμβαίνει ταυτόχρονα προς πολλαπλούς αποδέκτες (πχ double spending ή εν προκειμένω διπλή ψήφος).

Το θέμα είναι εξαιρετικά σύνθετο και σε καμία περίπτωση δεν είμαι σε θέση να το επεξηγήσω ικανοποιητικά. Ασχολούμαι μήνες (άλλοι ακόμα και χρόνια) και πάλι δεν μπορώ να πω ότι το έχω αποκρυσταλλώσει πλήρως. Η ουσία είναι ότι μεταθέτει την εμπιστοσύνη των συναλλαγών από έναν κεντρικό εγγυητή (πχ τράπεζα ή κυβέρνηση που διεξάγει εκλογές) σε ένα ολόκληρο δίκτυο, το οποίο την εξασφαλίζει μέσω μαθηματικής απόδειξης (bitcoin whitepaper ενότητα 11, αν το δίκτυο έχει μόλις 50 blocks προβάδισμα από έναν επίδοξο κακόβουλο κόμβο με πιθανότητα q=0.3 να βρει το επόμενο block, ο τελευταίος έχει μόλις πιθανότητα P=0.0000006 να κάνει catchup στις προσθήκες νέων blocks στο κατάστιχο σε ένα δίκτυο p2p με πλειοψηφία καλόβουλων κόμβων και άρα να το τροποποιήσει ψευδώς).

Κούνελε, ίσα ίσα, το blockchain σε τέτοιες χώρες θα εγκαθιδρύσει την αλλαγή που θα φέρει στον κόσμο, γιατί εκεί κρίνεται πιο επιτακτική η επανάσταση που φέρνει. Εξάλλου, τεχνολογικά μιλώντας, χρειάζεται απλά ενα SMS, σταλμένο από Nokia 20ετίας, για να προσθέσει ένα block στο chain.
7
Γιατι ρε χρονομαν; τα τελευταια χρονια ομορφηναν και οι κυπριες. Βεβαια σε ολο το νησι, αντε να εχει 1000 γυναικες αλλα αυτο δεν σε πειραζει. Μπορεις να εχεις και τις 1000.
Τα γονιδια ειναι σε συνεχομενη ανοδο και εξελιξη..
Εχεις δει πως ηταν οι ανθρωποι πριν 50 χρονια; σαν φυλακοβιοι φαινονται.

Ο Εβρος, οταν υπηρετουσα εγω, ειχε δραση. Εαν δεν πιστολιαζαν μεθυσμενοι τουρκοι, παιζαμε καρπαζιες με το χωριο.
Εχει και πολλα απροοπτα.
Θυμαμαι νυχτερινη καταδρομικη εξορμηση οπου επρεπε να καταλαβουμε εναν λοφο.
Οι απο πανω εψαχναν να μας βρουν για να παρουν τιμητικη. Για αυτο ειχαν λυσσαξει να ριχνουν φωτοβολιδες. Οι απο κατω, ανακαλυψαμε οτι οι καλαμιες που κρυβομασταν, ηταν παρανομη καλλιεργεια.
Επαιξε αποψιλωση, για να μπουν στα κρανη και τις εξαρτησεις, για να γινει η διμοιρια ενα με το φυσικο περιβαλλον, οχι για κανενα αλλο λογο.


8
Off Topic / Re: Προτάσεις για ταινία
« Last post by SHREDDER on Today at 00:07:14 »
Δεν την ειδαμε γιατι ο ενας απ τους δυο ειχε ξεχασει να φερει λεφτα. Θα τη δουμε το επομενο Σαββατο. Θα εχουμε παλι ραντεβου στις 6 το απογευμα στο mall. Θα ερθουν και αλλοι φιλοι μου που δεν μπορουσαν σημερα
9
Gamer's Paradise / Re: Soul Calibur 6
« Last post by Chosen Undead on March 17, 2018, 23:18:48 »
10
Τέλεια! Δεν μασαω. Ας με πανε και πανω στο σκουλήκι,  να δω ποιος θα το πιάσει,  στην Κύπρο δεν πάω που να μου ρίξουν 300 φυλακές
Pages: [1] 2 3 ... 10