Log in    Register   

Login to your account

or
 Use Facebook account

Create an account * * Required field

The name you entered is not valid.
Please enter a valid username. No space at beginning or end, at least 2 characters and must not contain the following characters: < > \ " ' % ; ( ) &
Password invalid.
The passwords you entered do not match. Please enter your desired password in the password field and confirm your entry by entering it in the confirm password field.
Invalid email address
The email addresses you entered do not match. Please enter your email address in the email address field and confirm your entry by entering it in the confirm email field.


or
 Use Facebook account

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Borracho's Cantina

13 December 2017 Συντάκτης: Στέφανος Κουτσούκος

#SinglePlayerEpic

What if, this story, was all stories?

#SinglePlayerEpic

Το έναυσμα για το παρόν κείμενο δόθηκε από την συζήτηση που ξεκίνησε κάτω από το εξαιρετικό πρόσφατο άρθρο του Ναυάρχου, αναφορικά με τον διαφαινόμενο «θάνατο» της παρδοσιακής single player εμπειρίας.

Αν και κατά κανόνα ο Μάνος είναι ο εντεταλμένος μας Steam-Spy-ο-βουτηχτής, απόψε μπαίνω στα νερά του, προκειμένου να ποσοτικοποιήσουμε μια από τις ανησυχητικότερες τάσεις που έχει εμφανίσει ο χώρος μας τα τελευταία χρόνια. Με την γιούχα της νεολαίας ήδη να δονεί την Σάλα Συγκεντρώσεων του Ragequit, να τονίσω πως βάσει μαθηματικών, το φαινόμενο όχι μόνο εξηγείται απόλυτα, αλλά δείχνει και το μέλλον του αγαπημένου μας χόμπι, ιδιαίτερα σκοτεινό.

Αυτή την στιγμή, το καλοντυμένο DayZ mod που ακούει στο όνομα «Playerunknown’s Battlegrounds» έχει, κρατηθείτε, 25 εκατομμύρια ιδιοκτήτες/παίκτες στο Steam. Αν δεχτούμε ως μέσο κόστος απόκτησής του τα 30 δολλάρια ή ευρώ, μιλάμε για έσοδα 750 εκατομμύριων δολλαρίων ενώ το παιχνίδι βρίσκεται ακόμη σε στάδιο Early Access. Αντί η ίδια η εταιρεία να πληρώνει beta testers/QA, τον ρόλο τον έχουν αναλάβει με τεράστιο ενθουσιασμό, εκατομμύρια πελάτες, κατά τα φαινόμενα πασιχαρείς για το προνόμιο να είναι...επί πληρωμεί δοκιμαστές ενός ημιτελούς προϊόντος. Αν υπολογίσουμε τώρα και τους νέους παίκτες που έρχονται από την μεριά του στρατοπέδου Xbox, έχουμε στην ουσία ένα τίτλο με ελάχιστο κόστος ανάπτυξης, ανύπαρκτη ιστορία, γραφή ή σκηνοθεσία (έλα τώρα, ποιός ασχολείται με διαλόγους και βλακείες, κοίταξε πόσο όμορφη έκανα αυτή την έκρηξη ντεπόζιτου) ο οποίος κυριολεκτικά σαρώνει τις πωλήσεις.

pubg bikeΜόλις 98 προβλήματα σήμερα.

Είναι το πλέον επιτυχημένο εμπορικά video game της χρονιάς που φεύγει και αναπόφευκτα, αποτελεί ήδη τον «φάρο» στον οποίο προσβλέπει κάθε μεγαλοεκδότης που σέβεται τον εαυτό του. Ελάχιστο κόστος ανάπτυξης, τεράστια βάση παικτών, μικρό κόστος συντήρησης/επέκτασης και έσοδα δίχως ταβάνι. Μαγεία, σωστά;

Αν το μαγαζί είναι δικό σου και σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το ταμείο, προφανώς. Το τεράστιο πρόβλημα παιδείας της βάσης των παικτών φυσικά, ελάχιστους απασχολεί και θαρρώ φοράμε όλοι μια γιγάντια ταμπέλα γραφικού, βραχνού προφήτη, γύρω από τον κουρασμένο μας λαιμό. Μια φορά κι έναν καιρό, όταν οι δεινόσαυροι περπατούσαν τη Γη και το ευρυζωνικό Internet αποτελούσε τσαχπίνικη υποσημείωση αρκετών φιλμ επιστημονικής φαντασίας (αυτό και τα τρία όστρακα, προφανώς), τα video games αποτέλεσαν μια πραγματική επανάσταση.

Δίχως εκρήξεις και φτιασίδια, με πενιχρό τεχνικό τομέα, αποσκοπούσαν στο να ερεθίσουν την φαντασία του παίχτη. Να τον ταξιδέψουν σε άπειρα πολυσύμπαντα πιθανοτήτων. Να του δείξουν πως ναι, είναι μια καλή χαρά ένας πιτσιρικάς σε ένα αιώνια νυχτωμένο νησί της Καραϊβικής, να θέλει να γίνει πειρατής περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Πώς μπορούσε να κάνει επιδρομές στα κάστρα των υπόλοιπων ευγενών προκειμένου να συγκεντρώσει τα λύτρα για το βασιλιά Ριχάρδο. Η Καρδιά της Κίνας ξεχείλιζε από μυστικά και η Λαίδη Μάριον περίμενε στην άκρη του ξεφώτου.

DefenderOfTheCrown RobinHood.tft1Μερικά πράγματα, δεν ξεπερνιώνται ποτέ.

Prev
1/3 Next »

Ο Συντάκτης

Στέφανος Κουτσούκος

Στέφανος Κουτσούκος

To Ragequit.gr αποτελεί το όχημά του για την παγκόσμια επικυριαρχία. T-shirts και ράντομ μέταλ προμοσακούλες μοιράζονται κάθε Σάββατο στους πιστούς...

Please login to comment

Comments (6)

 • Πολύ μεστή τοποθέτηση! Συμφωνώ ότι το ποιοτικό SP δύσκολα θα πεθάνει, όσο κι αν συρρικνωθεί, όσο και αν σε λίγους σε σχέση με τα ασύλληπτα νούμερα του pubg (και του κάθε multi μπαχαλοπανηγυριού) απευθύνεται.

  Comment last edited on about 1 month ago by Adhan
  about 1 month ago
  0 Like
 • Με τροπο μαγικο καταφερες να καλυψεις την ελλειψη αντανακλαστικων σου μπροστα στα αδιστακτα Millennials που συναντουσες online :p Πανεμορφο κειμενο Πορατσο, ευγε. ;)

  Comment last edited on about 1 month ago by ZombieCow
  about 1 month ago
  1 Like
 • Τα λες όλα στην τελευταία παράγραφο, συνgamer Μποράτσο! Tο gaming δεν είναι ποια (εδώ και πολλά χρόνια) το καλτ χόμπι μιας "τρελής" μειοψηφίας, αλλά μια κανονική mainstream βιομηχανία ψυχαγωγίας όπως ο κινηματόγραφος ή η μουσική. Ζούμε το ποπ, το εύπεπτο, το αντερκράουντ, το ποιοτικό, την σαβούρα, τις αρπαχτές, την καινοταιμία, το τολμηρό κτλ. κανονικά όπως σε όλες τις μορφές ψυχαγωγίας και τέχνης. Έχει μια περίεργη ομορφιά όλο αυτό, τουλάχιστον για εμάς που ζήσαμε όλην την εξέλιξη. Πάω να χαθώ στον εφιάλτη της Senua, μια ακόμη απόδειξη πως το single player gaming όχι απλά ζει, αλλά βασιλεύει κιόλας ;-)

  Comment last edited on about 1 month ago by Savatar
  about 1 month ago
  2 Like
 • Είναι μεγάλη κουβέντα το μέλλον του single player gaming. Υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια για όλα τα γούστα και τόσες όμορφες νέες κυκλοφορίες, όπου είναι αναμενόμενο οι πωλήσεις να μοιραστούν στα νέα παιχνίδια. Κάποιος ας πούμε θα πάρει το Dishonored, ενώ κάποιος άλλος το assasins ή το το south park. Επίσης πόσοι θα αγοράσουν ένα single player day one από τη στιγμή που γνωρίζουν ότι λίαν συντόμως θα πέσει η τιμή του τουλάχιστον στο μισό; Εγώ πάντως σίγουρα όχι. Εκτός από παιχνίδια που θέλω απεγνωσμένα, και από το ψηφιακό ράφι θα βρεθούν αμέσως στον σκληρό προς χρήση. ( A ρε Lara θυσίες που κάνουμε για τα μάτια σου.... )

  Τι γίνεται όμως με κυκλοφορίες όπως το PUBG και τα άλλα παρόμοια του είδους ; Δεν νομίζω ότι υπάρχουν τόσες αξιόλογες καινούριες κυκλοφορίες ώστε να μοιραστούν οι πωλήσεις και όπως είναι αναμενόμενο , τα νούμερα που χτυπάνε είναι αστρονομικά. όσο δε, χτυπάνε νούμερα, τόσο περισσότερους αγοραστές προσελκύουν αφού ώς γνωστών μεγάλες πωλήσεις άρα και καλό παιχνίδι(;) Όπως στα εστιατόρια όπου αν δεν γνωρίζεις θα κάτσεις να φας σε αυτό που σου φαίνεται ότι έχει τον περισσότερο κόσμο....

  Τι θα συμβεί όμως όταν όλοι οι Developers ενδώσουν στο φαινόμενο της αρπαχτής και αρχίζουν να βγαίνουν PUBG κλώνοι με μορφή καταιγίδας κάθε χρόνο; Κάποιοι θα πετύχουν στα σίγουρα, μιας και το κόστος που γλυτώνουν από το developing θα πέσει στην διαφήμιση. Τα υπόλοιπα θα πατώσουν... Οπότε σιγά σιγά θα αρχίσουν πάλι να αναπτύσσονται αξιόλογοι Single player τίτλοι. Πρόσφατο παράδειγμα το Fortnite όπου έχει "κλέψει" πελάτες από το PUBG επειδή είναι Free.

  Ευτυχώς οι pc gamers σαν τα μυρμήγκια έχουμε φτιάξει ένα γερό απόθεμα backlog που θα μας κρατήσει μέχρι να βγούμε και από αυτόν τον σκοτεινό μεσαίωνα... Εκτός αν βγει κάνα Star citizen και ξεκινήσει ο Armageddon....

  about 1 month ago
  1 Like
 • Εγώ πάντως πιστεύω ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Περισσότερο είναι θέμα ευρώ/ωρών ψυχαγωγίας και φυσικά παίζει και το ρόλο της η πειρατεία. Τώρα αν είναι σωστό κριτήριο αγοράς αυτό αποτελεί ενδιαφέρον θέμα για άλλη συζήτηση.

  Αν πάρουμε σαν παράδειγμα/αυθαίρετο δείγμα το gaming περιβάλλον μου (σημειωτέον όλοι late 20s early 30s οπότε ακόμα χειρότερα σε νεότερες ηλικίες όσον αφορά την οικονομική άνεση) που όλοι λίγο πολύ πήραν το PUGB (ακόμα και εγώ και έπαιξα ούτε καν μισή ώρα) αλλά αγόρασαν κάνα δυο από του προαναφερθέντες SP τίτλους και κάποιους πήραν από το θείο δεν είναι δύσκολο να φανταστείς γιατί αυτά τα νούμερα.

  Όσο anticlimactic και αν ακούγεται θα το πω: Μη σκάτε! Όσο υπάρχει η ψηφιακή διανομή και το crowd funding το SP δε πρόκειται να πεθάνει.

  Comment last edited on about 1 month ago by tommas
  about 1 month ago
  1 Like
 • Η Άγια πένα του Ποράτσου για άλλη μια φορά μαγεύει τα πλήθη! Θα συμφωνήσω στις περισσότερες παρατηρήσεις.
  Αυτό που έχω να πω είναι πως όσο υπάρχουν ράντομ τυχαίοι πουθενάδες τύπου Team Cherry που μας δίνουν διαμάντια, δε φοβάμαι το μέλλον του γκέιμιν.

  about 4 weeks ago
  2 Like

We are using cookies to give you the best experience on our site. Cookies are files stored in your browser and are used by most websites to help personalise your web experience.