Log in    Register   

Login to your account

or
 Use Facebook account

Create an account * * Required field

The name you entered is not valid.
Please enter a valid username. No space at beginning or end, at least 2 characters and must not contain the following characters: < > \ " ' % ; ( ) &
Password invalid.
The passwords you entered do not match. Please enter your desired password in the password field and confirm your entry by entering it in the confirm password field.
Invalid email address
The email addresses you entered do not match. Please enter your email address in the email address field and confirm your entry by entering it in the confirm email field.


or
 Use Facebook account

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

EDITORIALS - Volrath's Dungeon

26 April 2013 Συντάκτης: Νίκος Καλαγκιάς

4 και σήμερα... roll initiative!

4 και σήμερα... roll initiative!

Εντάξει είναι γνωστό πλέον πως οτιδήποτε έχει επάνω του τις λέξεις «Dungeons & Dragons» πρέπει να δοκιμαστεί (ναι, ακόμη και το ανεκδιήγητο Daggerdale βρίσκεται στη συλλογή μου). Πως θα μπορούσε λοιπόν ένας fan με άπειρα games και βιβλία του χώρου να μείνει ασυγκίνητος από το νέο mmorpg Neverwinter των Cryptic Studios; Με τον beta code ανά χείρας λοιπόν και βουρ στο ψητό!

Έχοντας αποκτήσει, λοιπόν, το μαγικό ψηφιακό κλειδάκι μου κατάφερα να ασχοληθώ με τον εν λόγω τίτλο μονάχα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της κλειστής beta. Μετά από 6 ώρες παιχνιδιού και την δοκιμή δύο διαφορετικών συνδυασμών φυλών/κλάσεων έχω να πω το εξής… επιστρέφω στα mmorpgs που είχα κόψει μαχαίρι! Ναι, το Neverwinter είναι τόσο καλό!

Σαφώς και δε μπορεί να αναλυθεί ένα χαοτικό mmorpg σε λιγοστές αράδες και μάλιστα με ελάχιστες ώρες παιχνιδιού (θα γραφτεί και το review εν καιρώ... υπομονή). Το Neverwinter όμως αποπνέει rpg-ίλα, βρωμάει D&D από χιλιόμετρα μακρυά, σε συγκινεί, σου θυμίζει πράγματα… σε ταρακουνάει ρε παιδί μου να αρπάξεις εικοσάπλευρα ζάρια και να τα ρίξεις στο τραπέζι! Σημειώστε εδώ ότι είναι το μοναδικό mmorpg στο οποίο εξετάζω ενδελεχώς κάθε σημείωμα που ανακαλύπτω και διαβάζω, κάθε αποστολή και κάθε νέα εγγραφή στο lore book μου!

Βρωμάει D&D το παιχνίδι, ανέφερα παραπάνω. Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω; Από τη δημιουργία χαρακτήρα που θα ρίξετε ζάρια για τα στατιστικά σας; Από το σύστημα healing των χαρακτήρων που απαιτεί να βρουν campfire και να σταθούν για λίγο κοντά της; Από τα κλασικά spells που θα χρησιμοποιήσετε; Να πω για τις πασίγνωστες πόλεις και χαρακτήρες από τα Forgotten Realms που θα συναντήσετε; Αυτά κι όχι μόνο, κάνουν την εμπειρία του Neverwinter -τουλάχιστον- απολαυστική για τους φίλους του επιτραπέζιου.

Το Neverwinter, βέβαια, συμπεριφέρεται σαν ένα κλασικό free mmorpg… απαιτεί τον οβολό σας, όπως καταλαβαίνετε, για microtransactions. Να μην αναφερθώ κιόλας στα «Founder Packs» που κοστίζουν εξωπραγματικές τιμές για τα digital αγαθά που προσφέρουν. Κι όμως... ακόμη και για αυτόν που δε θέλει να «στάξει» μία, το Neverwinter προσφέρει απλόχερα ατελείωτο υλικό… και αυτό το επιτυγχάνει μέσω του Foundry! Κάθε χρήστης μπορεί να φτιάξει τις δικές του αποστολές και μέσω το Foundry να τις μοιραστεί με την υπόλοιπη κοινότητα. Το καταλάβατε; Ατέλειωτες περιπέτειες να ολοκληρώσετε, άπειρα dungeon να εξερευνήσετε, χιλιάδες NPCs να γνωρίσετε! Χαράς ευαγγέλια για τους dungeons masters του κόσμου τούτου… ρε τι μας περιμένει!

Είστε ακόμη εδώ; Καλώς γιατί άλλωστε η open beta ξεκινά στις 30 Απριλίου (4 και σήμερα!). Σιγά σιγά κατεβάστε τον client, δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας και κάνετε λίγο υπομονή για λίγες ημέρες ακόμη. Σας περιμένω όλους στα Forgotten Realms. Το Neverwinter σας χρειάζεται... roll initiative!

Ο Συντάκτης

Νίκος Καλαγκιάς

Νίκος Καλαγκιάς

Οτιδήποτε video game έχει μέσα το fantasy/μεσαιωνικό στοιχείο έχει και το όνομα του γραμμένο επάνω. Ασχολείται κυρίως με RPGs και strategies...

Please login to comment

Comments (17)

Load Previous Comments
 • καλα, ας παω να δω κανα σχετικο βιντεακι στο γιου τιουμπ γιατι και για το dark souls εσταζε μελι ο volkswrath αλλα τελικα μου βγηκε ξινο.:p

  about 4 years ago
  0 Like
 • In reply to: gaius germanicus

  Το Dark Souls δεν είναι για όλους ;)

  about 4 years ago
  0 Like
 • Αν και διατηρώ τις αμφιβολίες μου λόγω της Cryptic Studios (Star Trek Οnline), θα το τσεκάρω οπωσδήποτε λόγω FR setting και σεναριακής σύνδεσης με τα βιβλία του Salvatore!

  about 4 years ago
  0 Like
 • In reply to: tommas

  Κοίτα τελευταία έπαιζα Star Trek Online και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ! Τι ήταν αυτό που σε έκανε εσένα να μην σ'αρέσει;

  about 4 years ago
  0 Like
 • In reply to: tommas

  Έχεις τσεκάρει το παιχνίδι από τότε που έγινε f2p? Μιλάμε για άλλο παιχνίδι πλέον.

  about 4 years ago
  0 Like
 • In reply to: tommas

  f2p το έπαιζα και το βρήκα μια χαρά! ίσα ίσα που σε εξαίρεση άλλων F2P μπορείς να φτάσεις στο end-game σχετικά εύκολα χωρίς να δώσεις δραχμή!

  about 4 years ago
  0 Like
 • In reply to: tommas

  ναι μαζί σου συμφωνώ, στον tommas λέω :P

  about 4 years ago
  0 Like
 • Δεν πρόλαβα κανένα weekend :( ενώ μου είχε δώσει ο Tsok κλειδάκι.
  Όταν λες για healing θες campfire? Όπως γίνεται στο DnD Online ?

  about 4 years ago
  0 Like
 • In reply to: nitro912gr

  Αν σου πω ότι δε θυμάμαι πως ήταν στο DnD Online... Είχα παίξει ελάχιστα :p
  Εδώ, ναι, θέλεις campfires που αποτελούν και respawn points. Υπάρχει επίσης σαν item ένα μικρό altar που ουσιαστικά στήνεις ένα δικό σου campfire όπου θέλεις. Από εκεί και πέρα κατά τη διάρκεια του adventuring τη βγάζεις με potions.

  about 4 years ago
  0 Like
 • Εγώ πλέον οτιδήποτε έχει σχέση με MMORPG το αντιμετωπίζω με μεγάλη καχυποψία.
  Σε αυτό συνέβαλε το ότι έκλεισαν το πιο αγαπημένο μου MMO το StarWars: Galaxies. Είναι αξιοθρήνητο να έχεις αφιερώσει εκατοντάδες ώρες σε ένα παιχνίδι, να έχεις εξελίξει τον χαρακτήρα σου όσο δεν παίρνει, να τον έχεις εξοπλίσει μετά από ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κόπο με special/unique items, να έχεις κάνει φιλίες με άτομα στο παιχνίδι, να κάνετε μαζί αποστολές και να έχετε κοινούς στόχους και μια ωραία πρωία, να σου ανακοινωθεί από τον developer : "Δυστυχώς παιδιά κλείνουμε, τις ώρες που σπατάλησες για να πετύχεις αυτά που πέτυχες κλάψ'τες" !!!
  Και αυτό το λέω ως κάποιος που ασχολήθηκε με το Galaxies μόνο 1 εξάμηνο, οπότε σχετικά μικρό το κακό. Αν ήμουνα σαν κάποιους βετεράνους που είχαν αφιερώσει χρόνια ολόκληρα στο να εξελίξουν τον χαρακτήρα τους, θα έκλεγα με μαύρο δάκρυ!
  Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρει το Neverwinter, όμως το δικό μου συμπέρασμα για τα MMORPG είναι ότι περιέργως η διάρκεια ζωής τους μπορεί να αποδειχτεί μικρότερη από ένα single player RPG.

  about 4 years ago
  0 Like

We are using cookies to give you the best experience on our site. Cookies are files stored in your browser and are used by most websites to help personalise your web experience.