LATEST NEWS

O Julian Gollop μιλά για το νέο XCOM

Μιλώντας στο βρετανικό site Eurogamer ο δημιουργός του κλασικού παιχνιδιού UFO: Enemy Unknown, Julian Gollop, εξέφρασε την άποψή του για το gameplay του εφετινού remake. Σύμφωνα με τον Gollop, η Firaxis “έκανε σπουδαία δουλειά. Το παιχνίδι είναι εθιστικό και σε απορροφά, ενώ είναι και αρκετά δύσκολο στο επίπεδο δυσκολίας Classic.”

Τι πιστεύει όμως ο Julian για τους φόβους περί “κονσολοποίησης”; “Οι περισσότερες αποφάσεις τους είχαν λογική και έφτιαξαν πράγματι ένα πολύ console-friendly παιχνίδι. Γενικά όμως πιστεύω οτι διατήρησαν την ουσία του X-Com”.

Σε ερώτηση για χαρακτηριστικά που δεν τον ενθουσίασαν, ο Gollop εστίασε την κριτική του στην απώλεια μέρους του randomness που χαρακτήριζε το πρωτότυπο παιχνίδι. “Το UFO:EU είχε πολλά περισσότερα ψευδοrandom στοιχεία. Είναι προφανές όμως οτι ακολούθησαν τις οδηγίες του Sid Meier και θέλησαν κάθε απόφαση να έχει συνέπειες.”

Ικανοποιημένος λοιπόν σε γενικές γραμμές ο Julian Gollop, βρίσκοντας όμως αρκετά περιθώρια για βελτίωση. Ελπίζουμε η Firaxis να κράτησε σημειώσεις για το sequel!

Αλέξανδρος Γκέκας

A dedicated PC gamer, Alexandros plays everything depending on the mood of the moment, but shows a preference for turn-based strategy, RPGs and considers UFO: Enemy Unknown as the best game of all time. Otherwise, he tries to hide his turtle-like reflexes by avoiding competitive multiplayer because, as he says, "it doesn't suit him" and is looking for ways to get the "Church of Gaben" recognized as an official religion in his country.

4 Comments

  1. Το fps ν’αφήσει η 2Κ να ψοφήσει και τα υπόλοιπα έρχονται. Αν θυμάμαι καλά, o Gollop είχε δηλώσει στεγνά πως είναι απογοητευμένος από την ενδεχόμενη κυκλοφορία του.

  2. Το fps ν’αφήσει η 2Κ να ψοφήσει και τα υπόλοιπα έρχονται. Αν θυμάμαι καλά, o Gollop είχε δηλώσει στεγνά πως είναι απογοητευμένος από την ενδεχόμενη κυκλοφορία του.

  3. Έτσι ακριβώς. Ευτυχώς οι οπαδοί του X-Com απέδειξαν τη μαγκιά τους και ανάγκασαν την 2Κ να το εξοβελίσει στο 2014 για να αποφύγει την οργή τους.

  4. Έτσι ακριβώς. Ευτυχώς οι οπαδοί του X-Com απέδειξαν τη μαγκιά τους και ανάγκασαν την 2Κ να το εξοβελίσει στο 2014 για να αποφύγει την οργή τους.

Leave a Reply

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
en_USEN