LATEST NEWS

H Blizzard καταργεί την ονομασία “Βattle.net”!

“Battle.net”: μια ονομασία που αναμφίβολα είναι αναπόσπαστο, πασίγνωστο και καθιερωμένο μέρος της ορολογίας του σύγχρονου gaming, από την πρώτη του εμφάνιση ως η Multiplayer πλατφόρμα του πρώτου Diablo πίσω στο μακρινό 1996 μέχρι και σήμερα. Μια ονομασία που, εξίσου αναμφίβολα, φέρνει χαμόγελα νοσταλγίας στους παλιούς, και μνήμες από επικά multiplayer σκηνικά σε παλιούς και νέος. Και, αισίως, μια ονομασία που… αποστρατεύεται.

Όπως αναφέρει η Blizzard σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες: “Σταδιακά θα απομακρυνόμαστε από την χρήση του ονόματος Battle.net για τις υπηρεσίες gaming μας. Η τεχνολογία του Battle.net θα συνεχίσει να αποτελεί το κεντρικό νευρικό σύστημα των παιχνιδιών της Blizzard – απλώς θα αναφερόμαστε στα διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες μας χρησιμοποιώντας το όνομα Blizzard, όπως στα Blizzard Streaming και Blizzard Voice. Και θα έρθουν κι άλλες αλλαγές σύντομα“. 

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως η πλατφόρμα θα παραμείνει σταθερή στον πυρήνα της ως το σύστημα πάνω στο οποίο λειτουργεί κάθε gaming δραστηριότητα όσον αφορά τους τίτλους της εταιρίας, αλλά το όνομα “Battle.net” σταδιακά θα πάψει να χρησιμοποιείται και η πλατφόρμα θα αποκαλείται απλώς “Blizzard” ή κάποια άλλη παραλλαγή αυτού (αξίζει να σημειωθεί πως στην αρχική version της ανακοίνωσης υπήρχε η ονομασία “Blizzard tech”, εννοώντας απλώς την υφιστάμενη τεχνολογία της εταιρείας, αλλά πολύς κόσμος το πήρε τοις μετρητοίς και θεώρησε πως η νέα ονομασία της πλατφόρμας θα είναι… “Blizzard Tech” αν είναι δυνατόν). Υπήρχε ουσιαστικός λόγος για αυτήν την αλλαγή; Μήπως ζήλεψαν απλώς το Steam και ήθελαν κάτι εξίσου πιο απλό και πιασάρικο ως όνομα; Τι έξτρα αλλαγές κρύβονται πίσω από αυτήν την αλλαγή; Εν αναμονή για έξτρα πληροφορίες.

Όπως και να έχει, αναβαθμισμένο/αλλαγμένο ή μη, εμείς Battle.net το μάθαμε, και λογικά έτσι θα συνεχίσουμε να το αποκαλούμε εις τον αιώνα τον άπαντα.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL