Τα καλύτερα του '19 (The mega patch)

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Εφόσον το ταξαμε δεν θα μπορούσαμε να μην το εκπληρώσουμε. Κι εφόσον το φόρουμ πλέον είναι με το μέρος μας δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε το ανελέητο σπαμ εεε δημιουργικό ποστινγκ σε ένα θρεντ όπου μάλλον αφορά τρία έως τέσσερα άτομα 🤫
Εφέτος όμως θα το κάνουμε πιο ενδιαφέρον για να μπορέσουμε να ρίξουμε περισσότερο γρασσο στον κινητήριο άξονα μας και άρα να δικαιολογήσουμε το ποσταρισμα μας. Εξάλλου είμεθα μουσικόφιλοι, it is known khaleesi!

Στο ζουμί λοιπόν, φτιανουμε μία λίστα με τις πέντε καλύτερες κυκλοφορίες μουσικής που μας απασχόλησαν την χρονιά που πέρασε. Για το πατσαρισμα της έκδοσης αυτής, θέλουμε και μία δεκάδα από την δεκαετία που μας αποχαιρετά... Μαμά γερνάω

Οι κανόνες:
1) Δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τις πέντε ή δέκα απαντήσεις, αλλά μπορείτε να δώσετε μικρότερο αριθμό.
2) Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μουσικό είδος. Ότι αγαπάτε.
3) Οι λίστες θα πρέπει να είναι με σειρά προτίμησης από το καλύτερο προς το χειρότερο, διότι η κάθε θέση προσδίδει συγκεκριμένους πόντους. Πχ, στην δεκάδα, η πρώτη θέση δίνει δέκα πόντους, η δεύτερη εννιά και ούτω καθεξής.

Για εμάς που ακούμε μόνο αθλητικά ραδιόφωνα και classic rock τι ισχύει;

Άμα βγήκε τιποτις μπορείς να το ψηφίσεις, αλλιώς πες μας τις καλύτερες εκπομπές του Δεσύλλα :p

Προσπαθείς να φτιάξεις το playlist σου;

Θα δωκω κάποιες επιλογές

Δεν υπάρχει σειρά.. Μόνο The Wire.

Last edited:
Δύσκολα βάζεις, εγώ μάλλον θα τα έκανα 10 και 15 αντίστοιχα, ειδικά στης δεκαετίας παίζει να μετανιώνω αργότερα που όλο και θα θυμάμα κάποιο που έμεινε απ' έξω. Dis gonna be gud.

Για φέτος
1) Lost In Kiev - Persona

2) Savage Master - Myth, Magic and Steel

3) Schammasch - Hearts of No Light

4) Merlin - The Mortal

5) The Great Old Ones - Cosmicism

Για τη δεκαετία (χωρίς πολύ σκέψη - γιατί και 20άδα δεν χωράει το πόσα καλά album βγήκαν - εκείνα που είχα περισσότερο συναισθηματικό δέσιμο)
1) Tribulation - The Children of The Night
2) Audrey Horne - s/t
3) Confrontational - The Burning Dawn
4) Perturbator - I Am The Night
5) Lunar Shadow - Far from Light
6) Panegyrist - Hierurgy
7) Beastmilk - Climax
8) The Neptune Power Federation - Memoirs of A Rat Queen
9) The Night Flight Orchestra - Amber Galactic
10) Crippled Black Phoenix - I. Vigilante

Προτού το σηκώσω έφτιαξα τις δικές μου λίστες και διαπίστωσα ότι η δεκαετία είναι ίσως από τις πιο παραγωγικές σε ορισμένες αφορά τον σκληρό ήχο. Οπότε και εκατό να έβαζα πάλι δύσκολα θα έβγαινε.

Θλιβερό να συνειδητοποιώ ότι έχω να ψαχτώ με νέες κυκλοφορίες γενικά κάτι αιώνες τώρα, ότι πιάσει το αυτί και τυχαία το σποτιφάι. Βγαίνει πάντως μία 5άδα με πράγματα που άκουσα και γούσταρα φέτος. Και θυμάμαι ποια είναι βασικά. Ελπίζω να είναι όλα όντως φετινά.

Tool - Fear Inoculum
Muse - Simulation Theory
The Heavy - Sons
Rotting Christ - Heretics
Stereophonics - Kind

Οι κανόνες:
1) Δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τις πέντε ή δέκα απαντήσεις, αλλά μπορείτε να δώσετε μικρότερο αριθμό.
3) Οι λίστες θα πρέπει να είναι με σειρά προτίμησης από το καλύτερο προς το χειρότερο, διότι η κάθε θέση προσδίδει συγκεκριμένους πόντους. Πχ, στην δεκάδα, η πρώτη θέση δίνει δέκα πόντους, η δεύτερη εννιά και ούτω καθεξής.

1) λολ νόουπ, denied.

Για τη δεκαετία (χωρίς πολύ σκέψη - γιατί και 20άδα δεν χωράει το πόσα καλά album βγήκαν - εκείνα που είχα περισσότερο συναισθηματικό δέσιμο)

Νταξ θέλω βδομάδες σκέψης για τέτοια λίστα (σειρές και παιχνίδια βγαίνουν πιο εύκολα) και χρόνο δεν έχω, έκατσα μια ωρίτσα να ψάξω στο μυαλό μου, στο lastfm και στους δίσκους μου, έχω πιάσει 25+ που μου μιλάνε στην μπζυχή και επειδή δεν θα έχω σταματημό, το κόβω εδώ και ό,τι γράψω έγραψα. :ROFLMAO:

1)Deathspell Omega - Paracletus
2)Primeval Mass - To Empyrean Thrones
3)Aenaon - Hypnosophy
4)Moonsorrow - Varjoina Kuljemme Kuolleiden Maassa
5)SepticFlesh - The Great Mass
6)Arcturus - Arcturian
7)Virus - Memento Collider
8)Virus - The Agent That Shapes The Desert
9)Nachtmystium - Addicts: Black Meddle pt II
10)Crippled Black Phoenix - I, Vigilante
11)Moonspell - Extinct
12)The Mars Volta - Noctourniquet
13)Steven Wilson - To The Bone
14)Hail Spirit Noir - Pneuma
15)Rotting Christ - Aealo
16)Thou Art Lord - The Regal Pulse Of Lucifer
17)Ghost - Prequelle
18)Enslaved - Axioma Ethica Odini
19)Aura Noir - Out To Die
20)Vektor - Terminal Redux
21)Voivod - The Wake
22)Melechesh - The Epigenesis
23)Ne Obliviscaris - Portal Of I
24)Triptykon - Eparistera Daimones
25)Varathron - Patriarchs of Evil

ΡΕ! ΡΕΕ! Αυτός κλέβει! Άμα είναι να βάλω και γω τα τοπ 20 και 4-5 honourable mentions ξέρω γω
Δε θα το κάνω 😩
Λείπει η φετινή 5άδα σου...

Ε πάρτε τα 10 πρώτα αν επιμένετε :p
Καλά και το έκοψα γιατί μέχρι αύριο θα έγραφα. 2 Α4 έχω γεμίσει, βλέπω τι έχω αφήσει έξω και κλαίω και βάζω να τα ακούσω να αποκατασταθεί η τάξη. Ένιγουέι. Ποστάρω οσονούπω και τα φετινά.

Για τα φετινά πολύ πιο εύκολα τα πράγματα:

1)The Great Old Ones - Cosmicism
2)Funeral Storm - Arcane Mysteries
3)Blut Aus Nord - Hallucinogen
4)Rotting Christ - The Heretics
5)Order Of The Ebon Hand - VII: The Chariot
6)Borknagar - True North
7)Schammasch - Hearts Of No Light
8)Mayhem - Daemon

Θέλω να αναφέρω και δύο (τρεις) κομματάρες φέτο που μου έχουν γαμήσει το μυαλό και δεν ξεκολλάω με τίποτα από αυτά.
Νταξ για το Lost Carcosa (4ο track του Cosmicism) έχω γράψει και στο μεταλοθρεντ και στο δισκόρδ το τι κομματάρα είναι, μην επαναλαμβάνομαι, τα λόγια είναι περιττά, γαμάει, κλπ :p

Θα ήθελα όμως να σταθώ ιδιαίτερα στα Necromancer, part 1+2, 5ο και 6ο track αντίστοιχα απ' το Arcane Mysteries των Funeral Storm.
Έχω πάθει πλάκα ειλικρινά και προσπαθούσα να καταλάβω τόσο καιρό τι είναι αυτό που με ενθουσιάζει τόσο στα 2 αυτά κομμάτια του άλμπουμ. Με τον καιρό έχω αρχίσει να κατασταλάζω στο γεγονός ότι εκτός του πόσο γαμάτα δομημένα είναι (αρχίζει με ριφάρα που σου καρφώνεται στο μυαλό και το μουρμουράς για καιρό και σε ανύποπτες στιγμές, κάπου στη μέση του part 1 κόβεται, χώνονται πάνω του άλλες διάφορες ριφάρες και blastbeats και πλήκτρα, επιστρέφει στο τέλος του part 1 και αποτελεί γέφυρα που συνδέει με το part 2 κοκ), αποτελεί και κάτι σαν "φόρος τιμής" ίσως στο αξέχαστο ελληνικό black metal feeling των 90'ς, κάτι που λειτουργεί νοσταλγικά (θετικά δηλαδή) για μένα. Βάλτε και σε συνδυασμό ότι ακούγεται και μοντέρνο όμως, με εκπληκτική ατμόσφαιρα, πλήκτρα, ριφς, κλπ, τόσο ριπίτ είχα να ρίξω απ' το Crashland των Arcturus.
Αδχάνιε και Χρόνο, δώστε μια ευκαιρία, νομίζω μόνο αν δεν είστε σε μουντ για τέτοια φάση δεν θα εκτιμήσετε.

Το είχα ακούσει το Arcane Mysteries όταν το είχες βάλει στο μεταλ θρεντ, καλή φάση ήταν αλλά τα Agatus, Zemial, Aenaon και Varathron (το Hades κυρίως) αυτής της δεκαετίας από ελληνική σκηνή με είχαν τραβήξει περισσότερο.
Το Borknagar το ξέχασα τελείως και δεν το άκουσα εκτός από τα 2 αρχικά κομμάτια, shame on me (νομίζω πρέπει να το έριξα στο watch later του yt όπου έχουν μαζευτεί 300+ βίντεο, τα περισσότερα άλμπουμ μουσικής από διάφορες χρονιές... 😅)

Φέτος άκουσα ελάχιστα πράγματα. Οπότε χωρίς σειρά προτεραιότητας
Soen - Lotus
Borknagar - True North
Leprous - Pitfalls
Ereb Altor - Jartecken
Mother of Millions - Artifacts

Back