Με Ξεφτίλισε το Ρεύμα, Μάνα μου δεν είναι Πσέμα

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Κλαίγονται στη Πολωνία για ακριβό ρεύμα (περίπου κάνα 30αρι με 40αρι κάθε 2 μήνες) και στην Ελλάδα ισχύουν οι τιμές που ισχύουν.
Ανάπτυξη 3.0

Κλαίγονται στη Πολωνία για ακριβό ρεύμα (περίπου κάνα 30αρι με 40αρι κάθε 2 μήνες) και στην Ελλάδα ισχύουν οι τιμές που ισχύουν.
Ανάπτυξη 3.0
η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα το ρεύμα που καίω είναι 30€ βέβαια και όλα τα άλλα ΕΡΤ δήμος πάγια και λοιπά σκατά.

Γενικά μετά το μπλακάουτ στην ιβηρική η ζήτηση και οι τιμές έχουν πάει στον θεό, στην χονδρική, οπότε να περιμένετε να μετακυλίσει αυτό το κόστος στα οικιακά τιμολόγια.

η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα το ρεύμα που καίω είναι 30€ βέβαια και όλα τα άλλα ΕΡΤ δήμος πάγια και λοιπά σκατά.
Εδώ δεν έχει τετχια κόλπα προς το παρόν.

Αμφιβάλλω αν κρίνω από την άνοδο των τιμών και παλι που συνέβη αυτό το μήνα, συν την αλλαγή τιμολόγησης που πρόκειται να γίνει στο Γ1 τον Αύγουστο που θα συμφέρει μόνο για καταναλώσεις μέχρι 200kwh. Θα είναι πιο ξεκάθαρα οπότε τα πράγματα πλέον. Μέχρι 500 το μήνα myhome4all, για παραπάνω,enter ή enter 2. Το δώρο είναι μέχρι τέλος του μήνα. Δεν γνωρίζω αν τον επόμενο μήνα θα δίνεται. Προσοχή πως είναι για δύο χρόνια αυτό το προγραμμα και πως το πάγιο πάει στα 8 ευρώ από 5 που είναι στα υπόλοιπα. Το κυριότερο να σε βολεύει το διζωνικο ωράριο.
Κοιτα, υπολογισα ολους τους μηνες απο περυσι μεχρι και τωρα και το enter 2 φαινεται φθηνοτερο.

Οι καταναλωσεις ειναι 200-240Kw ανα μηνα με εξαιρεση 1 μηνα το καλοκαιρι οπου ενδεχεται να φτασει 400 λογω κλιματισμου.

Τα +3 Ευρω στο παγιο αντισταθμιζονται απο τη φθηνοτερη χρεωση στις μεσημεριανες ωρες οπου τις χρησιμοποιουμε για μαγειρεμα και πλυντηρια. Επιπλεον ειναι και τα 100Ε που σου επιστρεφουν. Απο τον 19ο μηνα και μετα φευγεις χωρις ρητρα.

Προφανως τζογαρεις οτι σε 19 μηνες μπορει να τα κυμαινομενα να πεσουν πολυ αλλα δεν βλεπω καποια πτωτικη ταση τα τελευταια χρονια.

Το myhome4all ειναι καζινο, δεν εχει νοημα καλοκαιριατικα. Τουλαχιστον οχι για εμενα.

Προφανως τζογαρεις οτι σε 19 μηνες μπορει να τα κυμαινομενα να πεσουν πολυ αλλα δεν βλεπω καποια πτωτικη ταση τα τελευταια χρονια.
how right you are...

Ερχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Ιούλιο | Moneyreview.gr

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι λογαριασμοί ρεύματος θα επιβαρυνθούν από τις χρεώσεις συστήματος που αναμένεται να αναπροσαρμόσει προς τα πάνω ο ΑΔΜΗΕ για να ανακτήσει 400 εκατ. ευρώ που έχει δαπανήσει για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματός του το έτος 2025. Μέσα σε αυτές τις δαπάνες περιλαμβάνονται 45 εκατ. ευρώ για τη διασύνδεση Κρήτης – Αττικής που βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και 7,1 εκατ. ευρώ για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου (GSI), η υλοποίηση της οποίας παραμένει μετέωρη.

Που λετε ο τελευταιος λογαριασμος της ευδαπ μου ηρθε 900 ευρω ενω συνηθως ερχεται 80-100 ευρω. στην ευδαπ που πηγα παραδεχτηκαν λαθος στην μετρηση (ο προτελευταιος ηρθε μολις 9 ευρω που σημαινει οτι δεν μετρησαν σωστα / δεν ηρθαν ποτε). Διαροη δεν εχω.Μου το μειωσαν στα 450 αλλα παρα τις ενστασεις μου οτι χρεωνομαι παραπανω δεν δεχονται κουβεντα.( μου χρεωνουν και κλιμακα 4 και 5 ενω δεν ξεπερναω ποτε την 2) τι μπορω να κανω? Απο την δεη το περιμενα απο αλλου μου ηρθε.

Φακ ειναι να μη σου κατσει!

Κοιτα δικηγορος δεν ειμαι, αλλα αφου εχεις κανει και τεστ διαρροης, σιγουρα θα εστελνα μειλ με γραπτη ενσταση και στην εξυπηρετηση της ΕΥΔΑΠ ([email protected]) αλλα ΚΑΙ κοινοποιηση στη Γενικη Γραμματεια Προστασιας καταναλωτη ( [email protected]) οπου θα ζηταω εγγραφη απαντηση και αριθμο πρωτοκολλου της ενστασης

Μεσα στο μειλ θα ειχα attached:
φωτο (η pdf αν τα εχεις στους λογαριασμους)
1, του υδρομετρου μου (να φαινεται η ενδειξη, ο σειριακος αριθμος του υδρομετρου, και βαλε και να βαζει το κινητο την ημερομηνια/ωρα φωτογραφιας)
2. του 900αρη λογαριασμου
3. του προτελευταιου 9αρη λογαριασμου
4. 2-3 παλαιοτερους που να δειχνουν τη συνηθη καταναλωση των 80-100 ευρω

Και θα ζηταω γραπτως αναλυτικη τεκμηριωση και επανυπολογισμο ωστε να μην με βαλουν σε αυτες τις κλιμακες και να πληρωσω για τη σωστη καταναλωση.
Επισης θα ζητουσα
- Αναλυτικο ιστορικο μετρησεων/χρεωσεων λογαριασμων (ημερομηνια - αν η ενδειξη ηταν εκτιμηση η πραγματικη καταμετρηση- αν ηταν διορθωτικος λογαριασμος)
- Απο τη στιγμη που παραδεχτηκαν το λαθος, να γινει εγγραφως και να διευκρινιστει ποια ηταν ακριβως η λαθος ενδειξη
- Στον επανυπολογισμο θα ζηταω να γινει με βαση τη σωστη ενδειξη, επιμερισμο της καταναλωσης στους πραγματικους χρονους που αυτη αφορα για να μην ανεβω τεχνητα τις κλιμακες λογω λαθους τους.
- Να μου εξηγησουν γραπτως γιατι με χρεωσαν κλιμακα 4 και 5 (κυβικα καταναλωσης και την περιοδο τους) με τροπο επισυναψης της αναλυσης αυτου του υπολογισμου
- Θα ζητουσα ραντεβου για τεχνικο ελεγχο επιβεβαιωσης σωστης λειτουργιας του υδρομετρου και του συσχετιζομενου φρεατιου του (αν υπαρχει φρεατιο της ΕΥΔΑΠ εκει κοντα)
- Κρισιμο! Θα απαιτουσα να μου ανασταλλουν οι προσαυξησεις και οποια εισπρακτικα μετρα ενδεχομενως να λαβουν ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ

Καλα ξεμπερδεματα μαν...

Δεν ξερω επισης αν θα διαβαστει το μειλ στο 1520 η αν ειναι μονο η πλατφορμα για καταγγελιες και σε γραψουν στα @@ τους

Η αναφορα στο Συνηγορο του καταναλωτη, χρησιμη αν χτυπησεις τοιχο, ειναι μονο μεσω πλατφορμας:

Last edited:
Ξεκαθαρίστηκε το αν η μείωση στο 450 έχει ακόμα προσαυξήσεις λόγο κλίμακας; Δηλαδή τι μείωση είναι τα της κλίμακας τα εξτρά και ποιο είναι το πραγματικό ποσό;

Υπάρχει η πιθανότητα να είναι καθαρό ποσό που απλά συσσωρεύτηκε λόγω των λάθων μετρήσεων και τα υπόλοιπα 500 που έκοψαν να είναι οι επιπλέον χρεώσεις κλίμακας;

Αν ισχύει αυτό, ότι απλά είναι μαζεμένα η μόνη λύση είναι ο διακανονισμός. Αλλιώς ότι είπε ο @Norshgaath και καλή τύχη.

η πλακα ειναι οτι ο υπαλληλος ( ο 3ος που μιλησα στην σειρα) οταν του ελεγα δειτε σας παρακαλω τις περσυνες καταναλωσεις και βγαλτε βαση αυτων τον νεο λογαριασμων μου απαντα με υφος "μα εδω βλεπω οτι ειχατε 710 ευρω λογαριασμο" ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΣΩΣΤΑ ΓΤΧΜ ΜΕΣΑ. τοτε τουλαχιστον ηταν στην εποχη της κοροκαραντινας και το ελυσα τηλ.

Πλεον για να σε παιρνουν σοβαρα και να μετρανε τι λενε, χρειαζεται να ζηταμε γραπτη απαντηση μεσω μειλ και αριθμο πρωτοκολλου για το οτιδηποτε :/

Πλεον για να σε παιρνουν σοβαρα και να μετρανε τι λενε, χρειαζεται να ζηταμε γραπτη απαντηση μεσω μειλ και αριθμο πρωτοκολλου για το οτιδηποτε :/
Μακάρι να το ξέραμε πριν ένα μήνα που ξεκίνησε στην ΔΥΠΑ η σύζυγος διαδικασίες για να κλείσει βιβλία και να μείνει μόνο ως υπάλληλος εκεί που δουλεύει, γιατί της τα έλεγαν όλα στον αέρα, έφυγε με σύνταξη η αργόσχολη που και καλά την εξυπηρετούσε και τώρα τρέχει για τις βλακείες γιατί της λέει η νέα υπάλληλος ποιον αριθμό πρωτοκόλλου έχει η αίτηση... αμ δεν έχει, δεν έδωσαν τίποτα πριν.

Paper trail σε όλα. Μόλις ζητάς έγγραφα ή γραπτώς γνωμούλες αμέσως χτυπάει το καμπανάκι της λογοδοσίας και θυμούνται ότι δεν πρέπει να μιλάνε όπως τους κατέβει αλλά ίσως υπάρχει κάπου καμία διαδικασία. Το προβλεπέ θα τους φάει.

Η αναφορα στο Συνηγορο του καταναλωτη, χρησιμη αν χτυπησεις τοιχο, ειναι μονο μεσω πλατφορμας:
Μπορεί και να είμαι λάθος αλλά νομίζω για τις διενέξεις μεταξύ πολιτών και δημοσίων υπηρεσιών αναλαμβάνει ο
Συνήγορος του Πολίτη.

Η ΕΥΔΑΠ ακόμα δημόσια δεν είναι;

Last edited:
Πιθανοτατα να εχεις δικιο. Δυστυχως αλλαζουν φορεις καθε τρεις και λιγο, αλλα ναι αποτι φαινεται

1770128718080.png

Αντι για συνηγορο καταναλωτη, αρμοδιος ειναι ο συνηγορος του πολιτη.

Σιγουρα απευθυνεσαι σε δικηγορο, ΙΝΚΑ, αρχιζεις τα email μεσω δικηγορων με cc ΙΝΚΑ κλπ και ζητας τα παντα ολα γραπτως για να δεις πως θα κινηθεις.

Για τι διαστημα ειναι η χρεωση;

Εληγε το συμβολαιο μου και ψαχτηκα για τη καταναλωση μου.

Με τα πολλα το φτηνοτερο σταθερο που βρηκα, με 12μηνη δεσμευση, ηταν 15% αυξηση στη κιλοβατωρα και 2.5 ευρω αυξηση στο μηνιαιο παγιο ρευματος, ενω αν συνυπολογιστουν ΦΠΑ, εξοδα μεταφορας, δημος ερτ κλπ ειναι καπου 45% αυξηση συνολικα στο μηνιαιο λογαριασμο ρευματος.

Πονεσε...

Ξέρετε αν τα σταθερά τιμολόγια έχουν καμία υποσημείωση που λέει πως σε εξαιρετική περίπτωση αύξησης του κόστους θα ανέβει και η χρέωση;
Από περιέργεια ρωτάω. Δεν έχω λογαριασμό ρεύματος στην Ελλάδα.

Back