What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Gwent: The Witcher Card Game

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Οι γραμμές είχαν γίνει irrelevant σε μεγάλο βαθμό από αρκετά νωρίς στη beta και σίγουρα η παρουσία/απουσία τους ήταν από τα τελευταία θέματα του παιχνιδιού. Πάντως οποιαδήποτε σύγκριση παιχνιδιού που παίζεις pve με κάποιο άλλο pvp είναι απλά χωρίς νόημα.

Μπήκα και έπαιξα μετά από καιρό κάποια games. Ok στο rank 25 δεν μπορώ να βγάλω και συμπεράσματα για το meta αν και παίζοντας το tier 1 syndicate deck που δίνουν οι leviathan εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είχα για χαλαρή ενασχόληση και δεν προτείνεται για κάποιον χωρίς εμπειρία σε card games. Επίσης δεν μου άρεσε ότι έχουν βγάλει κάρτες stratagem (το θεωρώ βασικό κομμάτι του gameplay και λάθος να πρέπει να δώσεις Scraps για να έχεις πρόσβαση σε αυτό) και ότι είδα να έχουν κόψεις τα rewards που είχαν όταν κέρδιζες γύρους, το journey που αν κατάλαβα καλά έβαλαν στη θέση τους είναι απλά αστείο.

Υ.Γ Βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα patch σαν αυτό Update 6.1 Patch Notes . Οι αλλαγές είναι πάρα πολλές, ένα παιχνίδι που έχει κυκλοφορήσει αρκετό καιρό θα έπρεπε να είχε σταθεροποιηθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Δεν λέω ότι είναι κακό να γίνονται αλλαγές αλλά επειδή είχαμε την κουβέντα για το πόσο είναι φιλικό στο νέο παίκτη, όταν γίνονται τόσο συχνά τόσο μεγάλες αλλαγές αυτό δυσκολεύει πάρα πολύ κάποιον ο οποίος ασχολείται χαλαρά να τις παρακολουθήσει.
 
Last edited:

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Έπαιζα με την 3η γραμμή (Siege) και μπλόκαρα τις άλλες δυο. Το "βάζω κάρτες σε όποια σειρά θέλω" χωρίς να έχω παίξει μου ακούγεται μια βλακεία και μισή. Πρόκειται για θεμελιώδη μηχανισμό, άσε που αναιρεί το πλεονέκτημα των Scoia'tael που είχε μπόλικες υβριδικές ή όταν έπαιζες Monster ήξερες πως η πρώτη σειρά θα είναι κόλαση.

Μπορεί να είναι καταπληκτικό ίσως και καλύτερο από πριν δε λέω, πάντως gwent δεν είναι.

Siege strategy παραμενει στο παιχνιδι, οπως και μηχανισμοι για να μπλοκαρεις rows. Το κατα ποσο ειναι ισχυρα βεβαια, ειναι λιγο θεμα balancing.
Δεν ειναι ακριβως οτι βαζεις οτι καρτες θελεις σε οποια σειρα θελεις, καθως αρκετες εχουν μηχανισμους αναλογα τη σειρα.
Οι scoia tael παραμενουν, απο οτι εχω καταλαβει, οι καλυτεροι στο να μπλοκαρουν τα row effects των αντιπαλων καθως εχουν αρκετες καρτες που αλλαζουν row στους αντιπαλους.

Σιγουρα παντως, W3 gwent δεν ειναι. Αξιζει παντως μια δοκιμη νομιζω.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Ήταν και θέμα timing σίγουρα αλλά το 2 το θεωρώ αν όχι την τοπ σίγουρα μέσα στις 5 καλύτερες gaming εμπειρίες μου.
 

akarthis

Half-Ogre
Joined
Oct 15, 2019
Messages
409
Το κατεβασα στο κινητο για να παιζω on the go. Αρκετα ενδιαφερον στην αρχη αλλα αρχισε να με κουραζει καπως. Elder scrolls legends παιζει κανεις? Μου φαινεται πολυ πιο ενδιαφερον και ελκυστικο.
 

akarthis

Half-Ogre
Joined
Oct 15, 2019
Messages
409
Το εψαξα και ειδα οτι ουσιαστικα σταματουν την υποστηριξη. Κριμα διοτι πιστευω ειχε καλες δυνατοτητες
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Τέλος το πρώτο journey του gwent.
Σαν ιδέα ήταν πολύ καλή, Σαν υλοποίηση πάλι...... κάπως καπιταλιστική. Και εξηγώ.

Παίζοντας και κάνοντας τα quest έδινε σαν reward κλειδιά, που τα χρησιμοποιείς στο reward book και παίρνεις πραματάκια είτε για να φτιάξεις κάρτες είτε για να αγοράσεις βαρέλια. Αν αγόραζες και το gamepass ουσιαστικά εκτός από τα cosmetics, μπορούσες να πάρεις και τον διπλάσιο αριθμό κλειδιών. Τα quest συνήθως ζητούσαν να χρησιμοποιήσεις τον τάδε αριθμό καρτών που έχουν ένα συγκεκριμένο keyword, ας πούμε δρουίδες. Το πρόβλημα με αυτόν τον τύπο quest είναι ότι ουσιαστικά ωφελούνται αυτοί που έχουν ήδη έναν μεγάλο αριθμό καρτών και μπορούν να φτιάξουν εύκολα deck που να έχει ένα σεβαστό ποσό των ζητούμενων καρτών, αλλιώς θα έπρεπε να τις κατασκευάσουν. Αν λοιπόν δεν έχουν crafting materials στην άκρη, κλάψτα. Στις τελευταίες μέρες παραλίγο να βρω και εγώ τοίχο που είχα κάποια στην άκρη γιατί μου ζήτησε να παίξω παιχνίδια χρησιμοποιώντας τον Dandelion, που δεν είχα ούτε έναν και έκανε 800 να φτιαχτεί. ( ξέρω είμαι η ντροπή του άβαταρ.... ) Άσε δε που χρειάζονται πολλά ματσάκια για να ολοκληρωθεί ένα quest. Ειδικά με σωστό deck και προσπαθώντας για νίκη. Αλλιώς μπορείς να κάνεις το εξής: Φορτώνεις ένα deck με όσες περισσότερες κάρτες μπορείς με το keyword του quest και συμπληρώνεις με random κάρτες. Προφανώς όχι μόνο δεν σταυρώνεις νίκη με αυτόν τον τρόπο, αλλά πραγματικά σκυλοβαριέσαι κιόλας, γιατί δεν έχει κανένα ενδιαφέρον το ματσάκι, αν και σαν μέθοδος τολμώ να πω ότι φέρει καλά αποτελέσματα.

Εγώ μετά κόπων και βασάνων έφτασα το journal στο 78 και μάζεψα αρκετά κλειδιά . Θα μπω και στο επόμενο journal, αλλά αυτή τη φορά δεν θα το αφήσω να περάσει καιρός. Καταλήγει κάτι σαν τις δόσεις της εφορίας. Αν χάσεις κάνα δυο άντε να τις προλάβεις μετά....

Βγήκε και καινούριο expansion με νέες κάρτες τις οποίες ούτε που έχω προλάβει να δω....
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Μιας και ξεκινησαν την παιχνιδαρα καποιοι καινουριοι, θα μαζεψω σε αυτο το ποστ καποια χρησιμα resources για το gwent.
1) Gwent Training Grounds
Εξηγηση για τα modes του παιχνιδιου, τα resources, το κραφτινγκ, ειδικα η κατηγορια με τα common mistakes θεωρω οτι ειναι αρκετα χρησιμη για να "ξεσκουριασετε"
Ιδιαιτερα σημαντικο θεωρω τον παρακατω πινακα. Καθε φορα που φτανετε στο επιπεδο 60, το λεβελ σας γινεται reset και παιρνετε το αντιστοιχο prestige level. Το πρωτο περκ αυξανει αρκετα την αξια καθε keg που ανοιγετε.
1593716818717.png
2) Reward Book
Οδηγιες για το πως να φτασετε γρηγορα σε καποιο cosmetic αντικειμενο που θελετε. Κατα τη γνωμη μου, οχι ιδιαιτερα χρησιμο.

3) GWENT Reward Book Guide for Ore
Η καλυτερη χρηση των reward key που παιρνετε ειναι τα story nodes, αυτο το spreadsheet σας δειχνει ποια trees στο reward book εχουν πιο γρηγορα προσβασιμα story nodes. Πολυ χρησιμο.

4) Gwent Meta Report #15 και Meta snapshot July
Εδω μπορειτε να παρετε μια ιδεα για το meta του παιχνιδιου.

5) Gwent Kegs Calc v2
Οταν αποφασισετε να κηνυγησετε ενα (καπως) πληρες collection, αυτο το spreadsheet θα σας φανει χρησιμο. Θελει λιγο δουλιτσα, να του βαλετε τον αριθμο καρτων που εχετε, και θα σας πει ποιου expansion set kegs ειναι προτιμοτερο να αγορασετε. Δεν ειναι κατι αμεσα χρησιμο.

Γενικα ο πιο γρηγορος τροπος να βγαλετε αξιοπρεπη ντεκς, ειναι να αγοραζετε faction kegs, τα οποια περιεχουν αποκλειστικα καρτες ενος faction απο ολα τα expansions. Το "δυσκολο" ειναι να διαλεξετε faction :p

Υπαρχει κι ενα spreadsheet για το journey, αλλα δε το ποσταρω γιατι δε ξερουμε αν το επομενο journey θα εχει ακριβως την ιδια δομη. Εδω θα ειμαστε και το βλεπουμε αρχες Αυγουστου που θα μπει.

Edit: Οποιος ειναι fan των cosmetic, ας ριξει ενα βλεφαρο εδω:
6) Trendy Gwentleman
 
Last edited:

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Επισης, διοργανωνεται φιλικο τουρνουα εκμαθησης και χαβαλε μεσα στο σαββατοκυριακο, δηλωστε συμμετοχες!
Δωστε και τα gog/steam σας. Το δικο μου gog ειναι: Truesnipereye
 
Last edited:

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Απογευματακι; 5-6-7; Σαββατο η Κυριακη;
Ισως θα ηταν καλυτερο να το συνεννοηθουμε μεσω ντισκορντ, να μη γεμισουμε 1 σελιδα ψιλοαχρειαστα κομεντς εδω.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ρε μόρτη, κάνεις overcommit και νομίζεις ότι παίζεις τα ρέστα σου στο δεύτερο γύρο. Στείλε ένα GG όταν ο άλλος σε παίζει καλά και σου σκοτώνει τη στρατηγική...
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Το saltiness ειναι βαθια χαραγμενο στο dna των ccg players :trollface:
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ο τύπος είχε πολύ solid στρατηγική, αλλά τα έπαιξε όλα και αντί να κάνει dry pass στο δεύτερο γύρο το ρίσκαρε και έκαψε όλες του τις κάρτες μαζί με το Uprising. Νόμιζε ότι αντιστοίχως θα έκαιγα κι εγώ τις 2 κάρτες που μου έμεναν στο χέρι για να μπορέσω να πάρω το γύρο (και αν) αλλά υπολόγισε χωρίς τα δυνατά combos του Imperial Formation. Έτσι βγήκαμε στον τρίτο γύρο 4 vs 5 κάρτες και να παίζω πρώτος. Μάλλον δεν του έκατσαν και τα mulligans, οπότε έδεσε το γλυκό με άμεσο forfeit. Θα μπορούσε όμως ένα GG να το έριχνε. Κάτι τέτοια χαίρομαι να τα παθαίνω για να μαθαίνω πώς παίζουν τα decks που δεν έχω.

NaCl...
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Το να προσπαθησεις να καψεις καρτες του αντιπαλου στο δευτερο γυρο θελει μαεστρια.. Δεν ειναι απλο και θελει ισορροπια. Αν σου "ισοφαριζει" ο αντιπαλος τους ποντους σε καθε turn, ανετα μπορεις να βρεθεις μια καρτα μειον κανοντας περισσοτερο κακο σε σενα παρα στον αντιπαλο. Απο την αλλη, για να μπορεσεις να του βγεις μπροστα, πρεπει να καψεις κι εσυ "καλες" καρτες τις οποιες πρεπει να εισαι, σχετικα, σιγουρος οτι δε θα χρειαστεις στον τριτο γυρο.
Το ιδανικο (ισως) ειναι να εχεις καποια bronzes, να σε ισοφαριζει στα 2-3 πρωτα turns, και με λιγες σχετικα ισχυρες καρτες μετα να βγεις μπροστα σε ποντους και να κανεις pass. Καπως ετσι τον πιανεις στον υπνο, δεν εχει χρονο ο αντιπαλος να αναπτυξει engines και να μπαφαρει καρτες.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Θέλεις ισχυρές bronze κάρτες αναλόγως πώς ξεκινάς. Οι Nilfgard έχουν τέτοιες καρτούλες (7 ποντάκια, 2 armor ο Knight) ώστε να τον τραβήξεις να ρίχνει κάρτες. Το ζήτημα είναι ότι πάνε all-in για κανένα απολύτως λόγω ή υπερεκτιμώντας τα combos τους.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Πολλές οι νέες αλλαγές, ειδικά στα leader abilities. Θα αλλάξει εντελώς όλο το meta, πάλι!

 
Top Bottom