What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Απόφαση της ΕΔΠΠΙ

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Διάβαζα πριν λίγο στο insomnia για την απόφαση της ΕΔΠΠΙ (Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας) να επιβάλλει την απαγόρευση πρόσβασης σε 40 sites (μέσω των ISPs) με ταινίες και υπότιτλους.

Αρκετοί κάνουν λόγο για καταπάτηση του net neutrality και προσωπικά συμφωνώ μαζί τους (εκτός κι αν δεν το έχω καταλάβει σωστά). Ποια είναι η γνώμη σας;
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Πώς θα γραφτεί κάθε σοβαρός Έλληνας στο ExpressVPN και θα συνεχίσει να κάμει δουλειά του σαν να μην τρέχει τίποτε;
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Καλά, και μια απλή αλλαγή DNS επαρκεί στη συγκεκριμένη περίπτωση (νομίζω). Οπότε δεν μπαίνουμε και σε έξοδα.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
Την φοβόμουν τη δουλειά καιρό τώρα ειδικά με το ότι γινόνταν στο piratebay
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Nnnnnope. Αλλαγή DNS σε δίνει στεγνά.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Καλά κάνουν. Έχουμε μπει με φούρια στην ανάπτυξη, έχουμε χεστεί στο χρήμα οπότε πρέπει να πληρώνουμε κερατιάτικα σε οποιονδήποτε μας τα ζητήσει. :lol:  :lol:  :lol:  :lol:



Σοβαρά τώρα, αν δεν χαμηλώσουν τιμές σε ταινίες-μουσική τα torrents θα ζουν για πολύ καιρό ακόμη και αν τα εξαφανίσουν κάτι άλλο θα τα αντικαταστήσει.

Με μια αστραπιαία έρευνα διαπίστωσα οτι αρκεί να διαλέξεις άλλον proxy server και να μπεις κανονικά εκεί που θέλεις.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Ναι, κυρ Στέφανε, απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε μπλοκάρισμα σε επίπεδο DNS (αυτόν του παρόχου). Οπότε αλλάζεις απλώς DNS.

Φυσικά και έχει περισσότερα πλεονεκτήματα το VPN (είναι κάτι διαφορετικό βεβαίως), αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί (δεν έχει γίνει «υποχρεωτικό» εννοώ).
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ό,τι ισχύει Γερμανία-Αγγλία χρόνια τώρα (με τη διαφορά ότι στην πρώτη σε τσιμπάνε αμέσως, στη δεύτερη κλάιν). Μπλοκάρουν μόνο την ονομαστική διεύθυνση, όχι την ΙΡ (τόσο ταγάρια) άρα τα proxys λειτουργούν. Στην υγειά τους το 2% όπου και αν αυτό τρώγεται. Ελπίζω να είναι προβατίνες. Ο Larry δίπλα εγκρίνει αυτό το post.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Πριν ξεκινησω να γραφω τις αμπελοφιλοσοφιες μου. σταματηστε να βαργιεστε και θα εξηγησω το γιατι.

ειναι παρανομο να μεταφραζεις διαλογους και να τους αποτυπωνεις. Συμφωνα με την λογικη τους, ειναι παρανομο να κανεις quote λεξεις απο βιβλια και ταινιες.  Στο ιδιο χαντακι πρεπει να πεφτει και η λεκτικη αναπαραγωγη καποιας cool ατακας.
hulk smash.... μολις μπηκα σε μαυρες λιστες με βαρυ κατηγορητηριο;

Δεν βγαινω εκτος θεματος. παω απο την αλλη πλευρα.
πριν μερες διαβαζα για το hardware μπλοκο που εβαλε η apple στο linux και εκανα διαφορες φυσικο-μαθηματικες πυρηνικες εξισωσεις στο μυαλο μου για να βρω το  χ/ψ = γ14τ1. Γιατι αυτος ο διωγμος; Δεν ειναι το linux, το ιδιο. Δεν φοβουνται το KDE desktop και ουτε τις στρατιες προγραμματιστων που δεν δουλευουν για τα μεγαλα παιδια. Το προβλημα ειναι το <span class="lesscontent">Creative Commons, αυτη η open source αλητεια ( Ο Richard Stallman με κατι αλλους κομποτζωνηδες).

open source για εμας, την γλιτσα του βυθου, ειναι καποια προγραμματακια που κατεβαζουμε δωρεαν και καποιες φορες μας σπανε τα νευρα, επειδη ειναι ασχημα. στις σελιδες που τα βρισκουμε εχει αυτα τα εκνευριστικα donate κουμπακια, που δεν αναβοσβηνουν. πρωτογονοι.
Πως να τους παρεις και στα σοβαρα, αφου δεν ζητανε τα στοιχεια σου για να κανεις το download.
Ε! λαθος και τα τσαρουχια τα βγαζουμε πριν πεσουμε στην στρωματαρα μας.

λιγη open source μουσικη, πριν συνεχισω
ΤΡΕΛΑΘΗΚΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕ;</span>

https://youtu.be/cSzIcQrU1Yw

open source ταινιες; ναι, υπαρχουν.
https://youtu.be/COKW-zxtMM0

λιγη ειρωνεια http://2011.creativecommons.at/projects/AEC/" target="_blank" rel="noopener">Ars Electronica
δωστε προσοχη στο βραβειο, ανηκει στην περιοδο απο την οποια καποιοι βγαζουν πολλα λεφτα γιατι δεν υπαρχει copyright.  μην ξεχασετε να διαβασετε το "and its own stand, where people could sign for a license to get a bottle of Open Source Water."

μαγκες, πιαστε τα γιοφυρια. η κατασταση μπαινει εντος πληρη ελεγχου. Αφηστε τα πειρατικα ορμητηρια, τα τορενταδικα και ξεκινηστε τις εναλλακτικες λυσεις στο open source. Το ρημαδι, ο photo viewer των windows 10. μου ειχε σπασει τα νευρα με την αργοπορια του. βρηκα κατι λυσεις με reset και επαναγκατασταση. το προβλημα ειναι πολυ κοινο. WTF λεω, πηγα και κατεβασα το https://imageglass.org/" target="_blank" rel="noopener">Image glass

ειναι παναλαφρο, ανοιγει στο φτερο του απατσι και εχει περισσοτερες επιλογες.
ναι, ειχα πει παω καρφι να σβησω windows και δεν το εκανα. στο τελευταιο χιλιοστο του δευτερολεπτου θυμηθικα οτι εχω να μελετησω μια εφαρμογη που ναι μεν ειναι δωρεαν, χωρις adds κτλ αλλα δεν παιζει στο linux. εδω τρελαθηκα να το κανω να παιξει στα windows. (ψυχαναγκασμος).
βαρεθηκα να βρω εναλλακτικη λυση και εκει την παταμε ολοι μας. βαριομαστε και αυτο δινει το δικαιωμα στον καθενα να μας τα μελανιαζει.
εχεις λεφτα να δεις μια ταινια; δες την
δεν εχεις; χεστους και πηγαινε παραπερα. κανενας δεν πεθανε επειδη δεν ειδε μια ταινια και πολλοι πεθαναν επειδη ειδαν μια (γκουγκλαρε το μαναμ)
Πιστευω οτι εχω να κανω με ανθρωπους που ΔΕΝ θα αγορασουν το νεο iphone, επειδη οι τυποι εχουν τρελαθει και ζητανε οτι γουσταρουν.
Αυτοι που τρεχουν για τα "κλειστα συμβολαια" ειναι οι ιδιοι που στηνοντουσαν στην ουρα (και στηνονται) για να περασουν το face control για να μπουν στην παραγκα του θωμα.  καραγκιοζιλικια που πολλοι τα κανουν.

Βαλτε λιγη Αναρχια στη ζωη σας, γιατι απο την αλλη πλευρα πατανε οσους δεν μπαινουν στη γραμμη. Θυμαμαι μια περιπτωση οπου ως αλανιαρης πιτσιρικας, ακολουθησα ενα φιλαρακι σε συνοικιακη καφετερια. Η χρυση εποχη του face control. Εφαγα πορτα επειδη φορουσα κομπλεξικο tshirt Ramones. o φιλος μπηκε μεσα και εφερε εξω την μεγαλη παρεα. μετα εσκασε μυτη ενας αλλος φιλος, τυχαια. του καναμε νοημα απο την διπλα καφετερια. μπηκε μεσα και εβγαλε αλλους δυο φιλους.  ετσι γινονται οι επαναστασεις αδερφια. Η μεγαλη παρεα ειχε και πολλα γκομενακια μεσα. @@καμπος εγινε το μαγαζι. Αυτη η επανασταση ετυχε και πετυχε πολλες φορες.
Θανατος.
(Ζωρζ Πιλαλι)

Ενταξει, παιχνιδια. εκει ποναει το θεμα, ομως η υποστηριξη θα φερει και τα ωραια open source. καποτε δεν μπορουσες να παιξεις ουτε φιδακι στο linux.
https://godotengine.org/" target="_blank" rel="noopener">Godot Engine 

τι καθεστε; εγω τα εχω παρει σβαρνα ολα (Σοβαρα)
Στην πορεια λετε να σας νοιαξει εαν γινει κακουργημα να σφυριζεις την μουσικη απο το τσεημς ποντ;  Οσο ψαχνεται λυσεις με dns και σπαστηρια και μαλακιστηρια, τους δινετε αξια και δυναμη. Αντι να δωσεις 1000$ στην adobe για το photoshop ή να κολησεις κανενα virus απο το κρακιστηρι. Ισως στην σελιδα που θα μπεις για το download, να σου κανουν τον υπολογιστη σκαπανεα. κανε 5$ donation στο Gimp και συντομα θα εχεις Gimp που θα κλωτσαει στα @@ την adobe.

shit.png

https://youtu.be/Xbt2fy4DUHs

 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
https://www.pirateparty.gr/2018/11/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1/
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
το σκεφτομουν αυτο το πραγμα. πως μια επιτροπη εβγαλε μια αποφαση απο μονη της και ποιος τους εδωσε το το δικαιωμα να επιβαλλουν προστιμα;
Η ιστοσελιδα τους εχει διαφορες νομοθεσιες αλλα σε γενικες γραμμες ειναι πολυ "θολη" αφου για να δεις το λογοτυπο τους, πρεπει να βγαλεις τα ματια σου. κατι για υπουργειο λεει. αυτο που λεει ξεκαθαρα ειναι
"Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) συστήθηκε με τον ν. 4481/2017 <strong><em>και στόχο έχει να διευκολύνει την εξωδικαστική αντιμετώπιση περιπτώσεων διαδικτυακής προσβολής δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ή/και συγγενικών δικαιωμάτων.</em></strong><em>"</em>

λετε να μου κανουν μηνυση για το copy paste;

Δηλαδη εχουμε μια επιτροπη οπου "εξωδικαστικα", επεβαλε απαγορευσεις στους ISP  με απειλη προστιμου, ωστε να κοψουν την προσβαση σε σελιδες οπου υπαρχουν μεταφρασεις διαολογων στα ελληνικα, σελιδες που ΔΕΝ εχουν στην κατοχη τους υλικο προστατευμενο απο copyright και θα ξεκινησουν δικαστηρια με το CDN.

Ελληνικες επιτροπες - εγγυηση για την εμφανιση καραφλας.
Με τις υγειες σας μαγκες, εδω ολοι βερνικωνουν τα ξυλινα ποδια τους.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,222
Κάτι σαν το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο είναι. Αντίστοιχα "ανεξάρτητη" επιτροπή λογοκρισίας. Νομίζω αντίστοιχη είναι και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η αρχή δημοσίων εσόδων κ.α. Αν έχουμε νομικό εδώ να μας τα πει καλύτερα. Δεν είναι καινούργια έννοια θεσμικά, νομίζω.

Πάντως επειδή αναφέρθηκε παραπάνω ότι γίναμε σαν το εξωτερικό. Αν και είναι παράνομο το κατέβασμα υλικού (που παραβιάζει το νόμο περί πνευματικής) ακόμα δεν κυνηγάνε τους χρήστες. Η ρύθμιση αφορά τους ISPs. Αν κάποιος κατέβαζε, μπορεί να υπερβεί το μέτρο(με proxy, πχ) και να συνεχίσει να κατεβάζει, απλά η πρόσβαση έγινε λιιιίγο δυσκολότερη.

Επειδή ζούμε στο ελλάντα βέβαια, δεν είναι απίθανο κάποτε να αποφασίσουν να μας κοπανήσουν κανά αναδρομικό πρόστιμο για ό,τι έχει κατεβάσει ο καθένας τα τελευταία 5 χρόνια. Όποτε καλό θα ήταν να φυλαγόμαστε προκαταβολικά...

Γενικά αποφύγετε τη χρήση δωρεάν VPN. Πράγμα που οκ είναι κατανοητό, απλά να έχετε υπόψιν ότι κάπως πρέπει να βγάλουν κόστοι και κέρδος. Η λογική σκέψη θα ήταν ότι πουλάνε τα δεδομένα σας αριστερά δεξιά...
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Παιδιά με 10-14Ε το μήνα συνδρομή σε VPN ξεγνοιάζετε. Ή αυτό ή όντως τέρμα τα τόρεντς. Μεσοβέζικες λύσεις και καλές ΚΑΙ τσάμπα, σε επίπεδο χαλαρό ΔΕΝ παίζουν.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Το vpn ηταν και ειναι μια πολυ καλη λυση, για την συγκεκριμενη επιτροπη που εχει μπερδεψει το ISP με το IP.
επειδη γουσταρω τυπακια σαν τον κιανου ριβς, θα το παιξω δικηγορος του διαβολου.

1. Αν εχετε χρησιμοποιησει TOR (βοηθεια μας) θα εχετε διαβασει την ειδοποιηση για αποφυγη download και stream.
2. καλο το VPN, ομως τα windows εχουν χιλιους τροπους για να προδωσουν την πραγματικη σας ταυτοτητα. Ναι, ακομα και οι λευκοτερες περιστερες των windows, θα σας ρουφιανευουν εις τους αιωνας των αιωνων και δεν θα σας αρνηθουν, οσες φορες και αν λαλησει ο πετεινος.
3. Οπως καταλαβατε, οι VPN υπηρεσιες, τον τελευταιο καιρο, λειτουργουν ως χρυσο χαπι. Ειναι μια μεγαλη ιστορια γεματη και μονο με ναι μεν αλλα.
4. Εαν σημερα, ξυπνησει ο τραμπ στραβωμενος και δει οτι το ιντερνετ παει αργα, 5000 Tbit/s αντι για 5001, και σκεφτει οτι φταινε οι streamers, αυτοι οι χιππιδες. Αν δωσει εντολη να πατε φυλακη, θα πατε. Ναι, θα σας βρουν πουλακια μου.

5. το αφησα τελευταιο επειδη ειναι πολυ σημαντικο και προφητικο. Ταδε εφη Κουνελος. εδω θα ειμαστε και θα το δειτε.
Ηδη εχουν ξεκινησει πολλες γκρινιες με την κρυπτογραφηση, επειδη καμικαζι αγαπη μου. Εαν οι ταινιακιδες το ριξουν ολοι στο VPN, θα πρεπει να τους σταματησουν. Να ειστε σιγουροι οτι θα απαγορευθει καθε ειδους προσπαθεια αποκρυψης αληθινης IP και πειτε αντιο στην ανωνυμια. Αυτο θα γινει ετσι και αλλιως, ομως καποια πραγματα ριχνουν οκτανια στην ταχυτητα των αλλαγων.
εκτος αριθμημενης λιστας.
οποιος δεν εχει δει το TBP AFK,καλα θα κανει να το δει. Αυτη η παρεα την πατησε επειδη ζουσαν σε μια χωρα γεματη ελευθεριες και ξαφνικα... φυλακη. ολα αλλαξαν επειδη... χρημα.
Θελετε να δειτε την διαφορα που εχει η καταδικη για φονους και η καταδικη για πειρατεια;
θυμαστε τον μακελαρη Breivik, που διαμαρτυρηθηκε για τις συνθηκες στην φυλακη;  (σκοτωσε 77 ανθρωπους)
Ο Anakata (PB) δεν ειχε δικαιωμα να τον επισκεφτει η μανα του και δεν ειχε προσβαση στα βιβλια του. Εμεινε και αρκετο καιρο μεσα χωρις κατηγοριες.
Απο το Wiki
<strong>Cambodia has no extradition treaty with Sweden</strong>, but Cambodian police spokesman Kirth Chantharith told the AFP news agency "we'll look into our laws and see how we can handle this case". Subsequently, Cambodian police were reported stating that the Swedish government had requested that Gottfrid <strong>be deported in connection with "a crime related to information technology".

</strong>ο φονος ειναι πταισμα σε συγκριση με τα εγκληματα του copyright.
καποιος σκοτωσε 77 και πηρε playstation και ο αλλος παραβιασε το copyright και δεν εχει ουτε οδηγιες χρησης να διαβασει.
γυριστε στο open source. Οσο παιζει παλη θα παιζει και αυξηση των απαγορευσεων και των νομων.
Οπως το ειχε πει ο Τσακωνας. Τι παει να κανει αυτος; παει να τα βαλει με το κρατος; που να ηξερα τοτε οτι το κρατος ειναι αυτος.
δηλαδη το copyright, δηλαδη το χρημα.

https://youtu.be/oFH_VwssfsM

open source και ενα ελαχιστο, συμβολικο donate και συντομα θα δειτε την διαφορα. Ωραια τα λεω αφου ζω το αφρικανικο ονειρο του οτι θελω κανω ομως ολα εχουν ημερομηνια ληξης. Η διαφορα θα ερθει μεσα απο τις προσωπικες επιλογες του καθενος.
Γιατι σπασμενο photoshop ρε μαγκα; για crop και meme λεζαντα;

H κριση εκατσε στον σβερκο σας και για λογους που δεν εχουν σχεση με τις τραπεζες και τους σατανιστες που θελουν να μας κλεψουν τα μαρμαρα και τα νησια. ολοι ειχαν ενα μετρο πορτοφολι αλλα ηθελαν τα δυο μετρα αγαθο. Εαν δεν εχεις λεφτα να δεις μια ταινια, δες κατι αλλο.
Φαντασου να μπεις σε ενα χιλιομολυσμενο site, να σου κανουν τον υπολογιστη miner για να δεις το "Fifty Shades Darker". ετσι, απο περιεργεια.
μετα απο 20 λεπτα να αναφωνησεις τι μπουρδα ειναι αυτο; κλεισιμο υπολογιστη και υπνο. Αν Μετα απο λιγο καιρο λαβεις ειδοποιηση απο την ΕΔΠΠΙ για εξωδικαστικη συμφωνια, επειδη ειδες παρανομα το fifth shades darker;
Πως θα νοιωσεις; αυτο συμβαινει και τωρα, με την διαφορα οτι δεν το νοιωθεις.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Τα proxys μου απ'όπου κατέβαζα σειρές προς το παρόν εξακολουθούν να δουλεύουν, απ'ότι βλέπω.

Τουτέστιν: Καλά.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Με ένα DNS τρίτου, λύνεται το θέμα. Έχω εδώ και πολύ καιρό Adguard DNS στο router και όλα κομπλέ.
 
Top Bottom