What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Coronavirus: Based Μπολι Chads, Antivaxx Cringe, Ήρθε το Τέλος

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,536
παντως νιτρε μου, θελοντας και μη, αυτα μπερδευονται μεταξυ τους σε πολλα επιπεδα.
μπορει να μας ξεφυγει καμια πολιτικη αποψη εδω, δε θα μας κρεμασουν οι αδμινς.
τοσα μετρα πηρε σημερα ο ωστοσο κομψος πραιμ μινιστερ, να μην πουμε καμια κουβεντα?

By the way, για τις συγκοινωνιες δεν ακουσα λεξη. περφεκτ. στρουθοκαμηλος. δεν τρεχει τιποτα.
αν δεν φτιαξουν εκει τα πραγματα λιγο, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να σταθεροποιηθει καν ο αριθμος των κρουσματων οσα μετρα κι αν παρει, θα αυξανεται συνεχεια. ειναι τοσο απλο.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,412
Εγώ βλέπω ότι έχετε αρχίσει να το χάνετε λίγο και πάτε προς αλλά μονοπάτια.
Τελευταία φορά που είδα κάποιον να παίρνει τέτοια ολισθηρά μονοπάτια η συνέχεια ήταν κάτι του τύπου έφερε ο Μητσοτάκης τον κορώνα για να περάσει αντί εργασιακά μέτρα (για να το φέρω και στην κουβέντα)...
Και κάπως έτσι γεννήθηκε σιγά σιγά, άτομο το άτομο, το κίνημα των αρνητων..

Λες και χωρίς κορώνα δεν θα τα πέρναγε; ναι οκ θα για γινόταν τζερτζελες στο δρόμο, και; πάλι θα πέρναγε τα μέτρα και έδειχνε και η TV τι καλά που προστατεύει η ΝΔ τον νοικοκύρη από τους μπαχαλακιδες.

Όσο για τα της ασοε δεν μου κάνει εντύπωση, αυτά είναι καθημερινά πράγματα εκεί. Απλά τώρα κάποιος τράβηξε το σκηνι παραπάνω.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Αυτα ειναι πολιτικα μονοπατια η του ιου ρε μαν;





edit:


Παράλληλα, ο υπουργός δεν παρέλειψε να επιχειρήσει να δικαιολογηθεί για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει ήδη περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας, σπεύδοντας να δηλώσει πως «θέλω να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες του Συστήματος Υγείας».

Ακόμα, στην προσπάθειά του να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες, ο υπουργός παρουσιάζει στοιχεία για τις εξετάσεις ασθενών στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων της χώρας τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ αναφέρεται σε 40.000 χειρουργεία, μία ημέρα μετά τη γνωστοποίηση της αναστολής των τακτικών χειρουργείων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας κατά 80%.

αυτο; πολιτικη η υγεια;

Το θεμα του covid-19 δεν ειναι μονο παγκοσμιο, αλλα και ελληνικο. Ποιος παιρνει τις αποφασεις για το ελληνικο κρατος; Η κυβερνηση. Ποιος θα δεχτει κριτικη απο τη στιγμη που οι χειρισμοι της μας εχουν φερει σε αυτη τη κατασταση;

Εγω που πηρα μια μπυρα και πηγα να τη πιω σε παγκακι χωρις να φοραω τη μασκα την ωρα της καταποσης η ο μητροπολιτης που ειναι θετικος στο κορονογιο με τις ευλογιες της κυβερνησης, ο κουλης που ανοιξε τα συνορα για τουριστες που δεν προσφεραν τιποτα ενω ταυτοχρονα δεν εκανε τιποτα για να ενισχυσει το συστημα υγειας;

τελος σταματαω το editing spam με quote του εαυτου μου πριν απο μερικα ποστ:


"«Οι λέξεις τελειώνουν» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τις πράξεις του, η επικράτεια χωρίζεται σε δύο μέρη, κόκκινα και πράσινα, μέχρι τα δεύτερα να κοκκινήσουν κι αυτά. Η οικονομία χωρίζεται σε δύο μέρη, σε αυτά που η κυβέρνηση δεν τολμά να κοντράρει και σε αυτά που απειλεί με αντίδωρο 500 ευρώ, ή και καθόλου. Οι πολίτες χωρισμένοι σε δύο μέρη, αυτοί που ορκίζονται στο κυβερνητικό ευαγγέλιο, και στους άλλους, τους «ψεκασμένους – κουρασμένους». Ο διαχωρισμός στους συνετούς πολίτες που αποδέχονται συνολικά την κυβερνητική πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας, και στους «άλλους», πετάει στο περιθώριο κάθε πολιτική και επιστημονική -πολλές φορές- κριτική στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, σε ένα κρεσέντο διχασμού, αισχρότερου από αυτόν που υιοθέτησε κατά την μακεδονομαχική αντιπολιτευτική του περίοδο."
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,412
Νομίζω έγραψα ξεκάθαρα τι και πως, σε βαθμό που δεν βλέπω τι να προσθέσω ακόμα και μετά την απάντηση σου.
Μάλιστα μου δίνεις την εντύπωση ότι προσπαθώ να τους ξεπλύνω κιόλας που είναι αυτοί που είναι, την στιγμή που ξεκάθαρα η πλειοψηφία των κυβερνητικών κινήσεων με βρίσκει απέναντι.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Επειδη αυτη την εντυπωση βγαζεις ημουν λιγο τραχυς στην απαντηση μου (καλα ισως και επειδη δουλευα ταυτοχρονα και δεν ειχα χρονο για εκλεπτισμενη γραφη).
Μου εχεις δωσει την εντυπωση επισης οτι εισαι απο τους τυπους που ενω δεν εχουν μασησει πληρως απο τα κυβερνητικα μεσα, εχοντας αγχος με την υγεια γενικοτερα (οπως ολοι μας) προσπαθεις να βρεις μια λογικη σε αυτα που κανει η κυβερνηση για να υπαρξει κατι να κρατηθεις. Ειναι λογικο, απλα για να μη μπεις στο τριπακι προσπαθησε να βλεπεις τη μεγαλυτερη εικονα και πως συνεθεσε την με στοιχεια και γεγονοτα.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
ο Κουλης που ανοιξε τα συνορα για τουριστες που δεν προσφεραν τιποτα ενω ταυτοχρονα δεν εκανε τιποτα για να ενισχυσει το συστημα υγειας;
Στα περισσότερα συμφωνώ αλλά θα σταθώ λίγο σε αυτό εδώ, το οποίο πολλοί το αναφέρουν και το αναπαράγουν (δεν μιλάω για εσένα συγκεκριμένα). Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι όταν εισαι έξω από τον χορό είναι εύκολο να το λες.
Αν όμως εξαρτάται η επιβίωση σου από αυτό τότε τα βλέπεις διαφορετικά. Και όχι όλοι όσοι εργάζονται στον τουρισμό, δεν έχουν λίπος να κάψουν. Υπαρχουν και οι απλοί εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν 6 μήνες και με αυτά τα χρήματα πρέπει να ζήσουν όλο τον χρόνο. Όχι δεν εργάζομαι στον τουρισμό, αλλά εργάζονται μέλη της οικογένειάς μου και τα βλέπω από πρώτο χέρι.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,536
και γω μια τελευταια κουβεντα, χωρις διαθεση αντιπαραθεσης:

δεν υπαρχουν "ολισθηρα" και περιεργα μονοπατια.
υπαρχουν αντικειμενικα γεγονοτα. αληθεια και ψεμα. σε οσα θιγω εγω.
δεν εχω μπει σε καμια "ιδεολογικη" και "αφηρημενη" αναλυση. αυτο.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,536
δηλαδη αγαπητε arwindan, αυτο που λες ειναι οτι εν γνωσει του ανοιξε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ τα συνορα για να περπατησει ο τουρισμος.
το ιδιο λεω κι εγω και μαλλον κι ο τιναπεις, νομιζω.
δεν ακουγεται ωραιο ωστοσο να περπατησει ο τουρισμος και ο ιος να κανει παρτυ.

η μεση και σωστη λυση θα ηταν ν ανοιξει ο τουριμος με πολυ περισοτερους ελεγχους στ αεροδρομια. και παλι δε θα σταματαγες το 100% του ιου, αλλά δε θα γινοταν κι αυτο που συνεβη με το μπατε σκυλοι αλεστε.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό. Αλλά από εκεί μέχρι το γιατί άνοιξε ο τουρισμός γενικά υπάρχει μια μεγάλη διαφορα νομίζω.
 

Crusader

Gelatinous Cube
Joined
Dec 12, 2012
Messages
101
Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό. Αλλά από εκεί μέχρι το γιατί άνοιξε ο τουρισμός γενικά υπάρχει μια μεγάλη διαφορα νομίζω.
Δυστυχώς υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα συμφέροντα και σε πολλές περιπτώσεις είναι "ο θανατός σου η ζωή μου". Τα σύνορα αναγκαστικά θα ανοίγαν, δε γινόταν αλλιώς. Δυστυχώς η κυβέρνηση το χειρίστηκε ερασιτεχνικά. Και το θέμα δεν είναι μόνο ποιοι μπαίνουν αλλά και πως κινείται ο κοσμος μέσα στη χώρα, και στο εσωτερικό ήμασταν ξέφραγκο αμπέλι.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Αν όμως εξαρτάται η επιβίωση σου από αυτό τότε τα βλέπεις διαφορετικά.
Σε ευχαριστω που μου δινεις την ευκαιρια να εμβαθυνω σε αυτο. Ο τουρισμος οπως ολοι ξερουμε ειναι πλεον το κυριο εσοδο του κρατους και τοπικων κοινωνιων οπως η δικη μου.


Στο τυπογραφειο που δουλευω εχουμε πτωση τζιρου 70-80% την περιοδο Ιουνιου-Σεπτεμβριου (συμφωνα με το λογιστη του εργοδοτη που δουλευω), που το περισσοτερο ηρθε απο τις ακυρωσεις απο ξενοδοχεια και καταστηματα εστιασης.
Η συντριπτικη πλειοψηφια των ξενοδοχειων που συνεργαζομαστε επελεξε να μην ανοιξει καθολου στη σαιζον, μια υπευθυνη ενημερωσε κιολας τον εργοδοτη μου οτι "η εισροη τουριστων για τα Χανια θα ειναι αμελητεα για το κλαδο φετος".
(Ο μονος λογος που δεν εχω βγει σε αναστολη ειναι επειδη κουτσοδουλευουμε με μπλοκ/τιμολογια απο μεταφορικες κλ και αναμενουμε την περιοδο του νοεμβριου που μπαινουν στο παιχνιδι τα ημερολογια.)

Οποτε η επιβιωση μου εξαρταται απο τον τουρισμο και τα πραγματα τα βλεπω διαφορετικα.



Αυτο που γινεται το λεγαμε απο την αρχη που ανοιξαν για τους τουριστες τι θα γινει...δεν ειχαμε αυταπατες


πχ παιδια οπως:

ο @Hank Chinnaski "Νομίζω δύσκολα θα πέσει δεύτερο γενικό lockdown. Η σημερινή οικονομία ούτε αντέχει, ούτε είναι φτιαγμένη για να αντέξει τέτοιες καταστάσεις. Και ακόμα, πιστεύω, δεν έχει φανεί το στραπάτσο που έφαγε. Προσπαθούν να σώσουν ό,τι γίνεται με την βαριά βιομηχανία, τον τουρισμό. Και αν θυσιάσουμε και κανά δυο (εκατό) ζωές ή την γυναίκα του πρωτομάστορα, θα είναι για καλό σκοπό. Στο κάτω κάτω η Ελλάδα υπάρχει για να χορεύουν οι τουρίστες στην Μύκονο και το Φαληράκι (και δεν το λέω αστειευόμενος).

Γι' αυτό αργά και μεθοδικά έχει χτιστεί και η αντίστοιχη άποψη στον κόσμο, όπως και να εκφράζεται αυτή (αδιαφορία, άρνηση, 5G κοκ). Ό,τι κάναμε κάναμε, δεν γίνεται άλλο σου λέει. Από εδώ και πέρα ανοσία της αγέλης. Όποιος έχει γονίδια για να επιζήσει ή λεφτά για να μπορέσει να κλειστεί μέσα έχει καλώς. Οι υπόλοιποι καλή τύχη να χουμε. Σιγά μην κάτσουμε να σας φτιάξουμε και ΕΣΥ."


και ο @j_lynx

"Αναγκάστηκα να ταξιδέψω με αεροπλάνο την Παρασκευή και ιδού η εμπειρία μου με αεροπορικές και Covid...Με αυτά τα μέτρα δεν θέλω να ξέρω τι θα συμβεί από τον Ιούλιο που θα αφήνουν να έρχονται και από περισσότερες χώρες...."


δε νομιζω να ειχαν περισσοτερες πληροφοριες απο το Χαρδαλοκουλη για να εκτιμησουν πως θα καταληξει η φαση...


Επισης στο ντισκορντ ειχε γινει ολοκληρη κουβεντα για το πως θα μπορουσε να ελεγχθει η ολη κατασταση χωρις να υπαρξει διαλυση της τουριστικης βιομηχανιας και των εξαρτωμενων/εργαζομενων σε αυτη.
(Διατηρηση κλεισιμου συνορων με ελευθερη μετακινηση σε μη μολυσμενες περιοχες των ντοπιων, επιδοτουμενο κλεισιμο (απο τα 7,5 δις της βοηθειας και συμπληρωμα απο το συριζομαξιλαρακι για να φτασει τα 19 δις τζιρου του 2019) τουριστικων επιχειρησεων και γραφειων που δουλευουν με αλλοδαπους τουριστες και διευρινση επιδοτησης των πολιτων για τονωση του εντοπιου τουρισμου κλπ)

Σωστες δρασεις και σχεδιασμοι υπηρχαν για να επιλεχθουν...αυτο που επιλεχτηκε ηταν ομως τα σκοιλ ελικικου, τα δωρα στα ΜΜΕ, η εξοντωση του ΕΣΥ και η μιζα/αλητεια/συμμορια ημετερων.


Πχ χωρα προτυπο διαχειρησης ειναι η Νεα Ζηλανδια

 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Καλά τα λες, αλλά δυστυχώς δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αν είχαμε πολυ αυστηρά μέτρα με απαίτηση αρνητικού τεστ κ. λπ. θα είχαμε έστω και το 1/10 των τουριστών που είχαμε φέτος;

Το να κάνουμε το μετά Χριστόν προφήτη και να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος είναι εύκολο. Για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ τις ενεργειες της κυβέρνησης εύστοχες για κανέναν λόγο, αλλά από την άλλη καταλαβαίνω ότι στη θεωρια όλα είναι εύκολα.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
Στα περισσότερα συμφωνώ αλλά θα σταθώ λίγο σε αυτό εδώ, το οποίο πολλοί το αναφέρουν και το αναπαράγουν (δεν μιλάω για εσένα συγκεκριμένα). Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι όταν εισαι έξω από τον χορό είναι εύκολο να το λες.
Αν όμως εξαρτάται η επιβίωση σου από αυτό τότε τα βλέπεις διαφορετικά. Και όχι όλοι όσοι εργάζονται στον τουρισμό, δεν έχουν λίπος να κάψουν. Υπαρχουν και οι απλοί εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν 6 μήνες και με αυτά τα χρήματα πρέπει να ζήσουν όλο τον χρόνο. Όχι δεν εργάζομαι στον τουρισμό, αλλά εργάζονται μέλη της οικογένειάς μου και τα βλέπω από πρώτο χέρι.

εδω μια σοβαρη κυβερνηση δεν θα επρεπε να μεριμνησει για τους εργαζομενους στον τουρισμο (με το σκεπτικο οτι ανοιξε ο τουρισμος για να δουλεψει ο κοσμος και οχι μετα απο πιεσεις ξενοδοχων/ταξιδιωτικων πρακτορειων κτλπ)? εστω με ανανεωση του πενιχρου επιδοματος ανεργιας εως την επομενη σεζον για παραδειγμα. παροτι εργαζομαι χρονια στον κλαδο θεωρω οτι φετος δεν επρεπε να ανοιξουμε, για λιγους μηνες μεροκαματο (γιατι τοση ηταν η σεζον φετος μην γελιομαστε, οσοι δουλεψαν δηλ). και οχι δεν εχω λιπος να καψω, απλα αναλογιζομαι οτι θα μπορουσαμε τωρα να μην εχουμε τετοια εξαρση του ιου και τους επακολουθους θανατους, λοκνταουν κτλπ.
τα δε κερδη του ανοιγματος ηταν πενιχρα Τεράστια πτώση στα έσοδα του τουρισμού μετά το «μεθοδικό» άνοιγμα των συνόρων - The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.
 
Last edited:

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
εδω μια σοβαρη κυβερνηση δεν θα επρεπε να μεριμνησει για τους εργαζομενους στον τουρισμο (με το σκεπτικο οτι ανοιξε ο τουρισμος για να δουλεψει ο κοσμος και οχι μετα απο πιεσεις ξενοδοχων/ταξιδιωτικων πρακτορειων κτλπ)? εστω με ανανεωση του πενιχρου επιδοματος ανεργιας εως την επομενη σεζον για παραδειγμα. παροτι εργαζομαι χρονια στον κλαδο θεωρω οτι φετος δεν επρεπε να ανοιξουμε, για λιγους μηνες μεροκαματο (γιατι τοση ηταν η σεζον φετος μην γελιομαστε, οσοι δουλεψαν δηλ). και οχι δεν εχω λιπος να καψω, απλα αναλογιζομαι οτι θα μπορουσαμε τωρα να μην εχουμε τετοια εξαρση του ιου και τους επακολουθους θανατους, λοκνταουν κτλπ.
τα δε κερδη δε του ανοιγματος ηταν πενιχρα Τεράστια πτώση στα έσοδα του τουρισμού μετά το «μεθοδικό» άνοιγμα των συνόρων - The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.
Ξαναλέω ότι δεν συμφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Αυτό που με ενοχλεί είναι η απλοϊκή άποψη μερικών (ξαναλέω δεν αναφέρομαι σε κάποιον από εδώ) του τύπου να κλείσουμε τα πάντα και οι εργαζόμενοι να πάνε να ψοφήσουν.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Καλά τα λες, αλλά δυστυχώς δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αν είχαμε πολυ αυστηρά μέτρα με απαίτηση αρνητικού τεστ κ. λπ. θα είχαμε έστω και το 1/10 των τουριστών που είχαμε φέτος;

Σου αντιπαραθετω μια αλλη ερωτηση...πιστευεις οτι η μειωση του τζιρου 94% στον Τουρισμο για το Β΄και Γ΄τριμηνο του 2020 στην Ελλαδα, βοηθησε να αντεξει οικονομικα ο τουριστικος κλαδος;

Το να κάνουμε το μετά Χριστόν προφήτη και να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος είναι εύκολο.
Ο ορος μετα χριστον προφητης ειναι ατυχης εδω. Το αποτελεσμα ηταν προδιαγεγραμμενο και το ελεγε η συντριπτικη πλειοψηφια ολων των ειδικων που ηταν εκτος της κυβερνησης.

Οταν εισαι in charge, εχεις ολα τα δεδομενα που σου λενε πως θα παει μια κατασταση και επιλεγεις για πολιτικους και συμμοριτικους λογους να τα αγνοησεις και να κανεις αυτα που σε βολευουν (ανοιγμα συνορων με χωρες οπως Ιταλια/Ισραηλ για πολιτικους λογους) που βλεπεις οτι οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια σε ενα καταστροφικο αποτελεσμα, ειτε εισαι ηλιθιος ειτε εχεις πολιτικη σκοπιμοτητα...η Κυβερνηση πιστευω οτι αποτελειται και απο τις δυο περιπτωσεις.

Αυτό που με ενοχλεί είναι η απλοϊκή άποψη μερικών (ξαναλέω δεν αναφέρομαι σε κάποιον από εδώ) του τύπου να κλείσουμε τα πάντα και οι εργαζόμενοι να πάνε να ψοφήσουν.

Κλεινουμε τα παντα, και δημιουργουμε επιδοτουμενο κλεισιμο (απο τα 7,5 δις της βοηθειας και συμπληρωμα απο το συριζομαξιλαρακι για να φτασει τα 19 δις τζιρου του 2019) τουριστικων επιχειρησεων και γραφειων που δουλευουν με αλλοδαπους τουριστες και διευρινση επιδοτησης των πολιτων για τονωση του εντοπιου τουρισμου κλπ)...το εγραψα και παραπανω :D
 
Last edited:

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Σου αντιπαραθετω μια αλλη ερωτηση...πιστευεις οτι η μειωση του τζιρου 94% στον Τουρισμο για το Β΄και Γ΄τριμηνο του 2020 στην Ελλαδα, βοηθησε να αντεξει οικονομικα ο τουριστικος κλάδος;


Ο ορος μετα χριστον προφητης ειναι ατυχης εδω. Το αποτελεσμα ηταν προδιαγεγραμμενο και το ελεγε η συντριπτικη πλειοψηφια ολων των ειδικων που ηταν εκτος της κυβερνησης.

Οταν εισαι in charge, εχεις ολα τα δεδομενα που σου λενε πως θα παει μια κατασταση και επιλεγεις για πολιτικους και συμμοριτικους λογους να τα αγνοησεις και να κανεις αυτα που σε βολευουν (ανοιγμα συνορων με χωρες οπως Ιταλια/Ισραηλ για πολιτικους λογους) που βλεπεις οτι οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια σε ενα καταστροφικο αποτελεσμα, ειτε εισαι ηλιθιος ειτε εχεις πολιτικη σκοπιμοτητα...η Κυβερνηση πιστευω οτι αποτελειται και απο τις δυο περιπτωσεις.
Καταλαβαίνεις ότι το να απαντάμε με ερωτήσεις δεν βγάζει πουθενά αλλά οκ. Όχι δεν πιστεύω ότι σώθηκε ο τουρισμός, αλλά καλύτερα το λίγο από το τίποτα.

Όχι δεν θεωρώ ότι ήταν κάτι προδιαγεγραμμενο. Κανείς μας δεν ήξερε το πως ακριβώς θα εξελιχθεί το πράγμα. Μπορεί να ήταν πολύ καλύτερα μπορεί και πολύ χειρότερα. Σίγουρα περιμέναμε αύξηση αλλά δεν νομίζω ότι ήξερε κάνεις πόσο θα είναι αυτή.

Δηλαδή εσύ εισαι 100% σίγουρος ότι τα μετρα που προτείνεις εσύ ή ώστε οι ειδικοί εκτός κυβέρνησης θα έφερναν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε υγεία και οικονομία ταυτόχρονα;
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
καλύτερα το λίγο από το τίποτα.

Μια ιδιοτητα που πραγματευονται οι Οικονομολογοι και οι επιστημονες της ΑΙ ειναι το Utility (στο gaming ισως το λεγαμε vfm xD).

Η χρησιμοτητα του αν αξιζει κατι ωστε να ερθει εις περας, σε συνδυασμο με το τι χρειαζεται για να πραγματοποιηθει.
Το καλυτερα λιγο απο το τιποτα ειδικα σε συνθηκες πανδημιας εχει το χειροτερο utility ever :p




Όχι δεν θεωρώ ότι ήταν κάτι προδιαγεγραμμενο. Κανείς μας δεν ήξερε το πως ακριβώς θα εξελιχθεί το πράγμα. Μπορεί να ήταν πολύ καλύτερα μπορεί και πολύ χειρότερα. Σίγουρα περιμέναμε αύξηση αλλά δεν νομίζω ότι ήξερε κάνεις πόσο θα είναι αυτή.

Δηλαδή εσύ εισαι 100% σίγουρος ότι τα μετρα που προτείνεις εσύ ή ώστε οι ειδικοί εκτός κυβέρνησης θα έφερναν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε υγεία και οικονομία ταυτόχρονα;

Κανεις δε μπορει να ειναι σιγουρος, αλλα μια και βλεπω οτι χρησιμοποιεις και συ την εννοια της πιθανοτητας φανταζομαι οτι αναγνωριζεις οτι το 1% επιτυχιας (Στρατηγικη κουλη) ειναι χειροτερο απο το 50% επιτυχιας (Στρατηγικη βασισμενη σε ολα τα προηγουμενα επιχειρηματα).
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Τα οποία 1% και 50% βγαίνουν από που;

Ξαναλέω, η θεωρία είναι ωραία αλλά η πράξη πολλές φορές διαφέρει.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Τα οποία 1% και 50% βγαίνουν από που;

Σχημα λογου για να συνοψισω ολα τα προηγουμενα επιχειρηματα που εγραψα

Ξαναλέω, η θεωρία είναι ωραία αλλά η πράξη πολλές φορές διαφέρει.
Σου ξεκαθαριζω οτι δε διαφωνω με αυτη τη φραση.

Ας διευκρινισω:

Η πραξη για να ειναι ορθολογιστικη πρεπει να βασιζεται σε μια ορθολογικη θεωρια.

Οταν βασιζεται στη θεωρια των ημετερων η πραξη ειναι μεθοδευμενη η ηλιθια.


Η κατακραυγη μου προς τους κυβερνωντες δεν ειναι για την επιλογη μιας ορθολογιστικης πραξης βασισμενης με μια ορθολογικη θεωρια που δεν τους βγηκε αλλα για την επιλογη μιας τελειως λανθασμενης πραξης πανω σε μια παραλλογη θεωρια.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Σχημα λογου για να συνοψισω ολα τα προηγουμενα επιχειρηματα που εγραψα


Σου ξεκαθαριζω οτι δε διαφωνω με αυτη τη φραση.

Ας διευκρινισω:

Η πραξη για να ειναι ορθολογιστικη πρεπει να βασιζεται σε μια ορθολογικη θεωρια.

Οταν βασιζεται στη θεωρια των ημετερων η πραξη ειναι μεθοδευμενη η ηλιθια.


Η κατακραυγη μου προς τους κυβερνωντες δεν ειναι για την επιλογη μιας ορθολογιστικης πραξης βασισμενης με μια ορθολογικη θεωρια που δεν τους βγηκε αλλα για την επιλογη μιας τελειως λανθασμενης πραξης πανω σε μια παραλλογη θεωρια.
Νομίζω ότι στην ουσία δε διαφωνούμε στα βασικά. Εμένα οι ενστάσεις μου είναι στην υπερβολή μερικών σχετικά με το κλείσιμο του τουρισμού, καθώς και στην ευκολία κάποιων άλλων στο να προτείνουν μαγικές λύσεις οι οποίες θα τα λύσουν όλα αυτοστιγμει.

Δεν διαφωνώ με τα περισσοτερα που λες, απλά θεωρώ ότι η συζητηση περί καλυτερων και ιδανικών λύσεων πολλές φορές φτάνει σε επίπεδα συζήτησης καφενείου (δεν αναφέρομαι προσωπικά έτσι, ίσα ίσα που θεωρώ ότι οι περισσότερες συζητήσεις που γίνονται εδώ μέσα είναι πολύ ενδιαφέρουσες).
 
Top Bottom