What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ε ναι επιβάλλεται νέο playthrough στο Witcher όταν βγει η έκδοση με τα ανανεωμένα γραφικά. Να μη τσεκάρεις τι δουλειά έχουν κάνει;

Βέβαια θα χρειαστούμε και νέες raytracing GPU, αλλά για το Witcher ΧΑΛΑΛΙ (αρκεί να υπάρχουν πουθενά για να τις αγοράσουμε, αλλά ένας φίλος μου στην Αγγλία κατάφερε και αγόρασε Asus 3070 TUF προχτές, και μάλιστα από μαγαζάκι της γειτονιάς. Υπάρχει ελπίδα!)
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
αλλά ένας φίλος μου στην Αγγλία κατάφερε και αγόρασε Asus 3070 TUF προχτές, και μάλιστα από μαγαζάκι της γειτονιάς. Υπάρχει ελπίδα!)
Δεν του λες να ρίξει μια ματιά kai για 3080, 6800 xt
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Θα του πω, αν και τώρα θα είναι λίγο θέμα να τον ξεκολλήσουμε από το PC. Έκανε γερή αναβάθμιση, πήρε μαζί και μια "οθονούλα" MSI MAG274QRF-QD (τώρα που τα δίδυμα τους πήγαν δημοτικό και σταμάτησαν να πληρώνουν τα μαλιοκέφαλά τους για παιδικό σταθμό, όλα του φαίνονται φτηνά :gap: ), και λιώνει Battlefield V μέχρι να βγει το Cyberpunk 2077 να λιώσει εις το τετράγωνο.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Πες του να κάνει pass ένα γεύμα και να βοηθήσει έναν αδερφό gamer. Θα έλεγα να κάνει pass την επίσκεψη στην τουαλέτα, αλλά αυτή είναι ιερή στιγμή.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ωραία οθόνη, bookmarked.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,280
Τρρρομερά καθυστερημένη ανασκόπηση παιχνιδιών με τα αποία ασχολήθηκα από την πρώτη καραντίνα μέχρι και σήμερα.

Τοwer of Time: Το πήρα όταν δόθηκε δωρεάν από το gog.
Oι εντυπώσεις μου για το παιχνίδι πέρασαν από πολλά στάδια: Aρχικά, είχε την μορφή ενός τυπικού αλλά καλά δομημένου και ευχάριστου isometric crpg. Το έπαιζα λοιπόν με χαρά και με κρατούσε στο κόσμο του, δεν το άφηνα δηλαδή για να το ξαναπιάσω μετά από καιρό αφού εν τω μεταξύ είχα παίξει κάτι πιο "σκληροπυρηνικό" (από αυτά που βγάζει η σονάρα δηλάδή όλα τα άλλα είναι καζουαλιές...). Aργότερα πέρασα στον ενθουσιασμό! Το παιχνίδι γινόταν όλο και πιο tactical, άρχιζαν τα plot twist που το έκαναν να αλλάζει μέχρι και genre και setting, lore που είχε δουλευτεί απροσδόκητα καλά. Την είχα καταβρεί και ας είχε κάποια προβλήματα με το ασυνήθιστο "slow time with pause σύστημα και ας είχε αρκετό "λίπος" με κάτι ξεκάρφωτες challenges! "Αυτό το παιχνίδι πήρα τσάμπα"? 'Eλεγα..
Ε, μετά κατάλαβα γιατί και δεν το τελείωσα ποτέ.
Γενικά που λέτε, το παιχνίδι ήταν ένα rpg που από μια σειρά από companions διαλέγεις αυτούς που σου ταιριάζουν και πας. Είχα λοιπόν βολευτεί με μια ομάδα και γω και έπαιζα σε ανώτερο επίπεδο δυσκολίας. Άρχιζε βέβαια να τραβάει κάπως υπερβολικά, σαν να ήθελαν να ρίξουν όσο πιο πολλές ιδέες μπορούσαν ή σαν να μην ήξεραν πως να το τελειώσουν. Έλεγα όμως, δεν πειράζει, μικρή άπειρη ομάδα είναι. Θα το ανεχτούμε το padding όπως και τις αχρείαστες challenges. Και ξαφνικά, ξαναλέω ανώτερη δυσκολία, χωρίς καμιά προειδοποίηση χωρίς hint, ΚΑΤΙ, σου επιβάλει σε προχωρημένο σημείο και για σημαντικό διάστημα να παίξεις με συγκεκριμένους comp AΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΛΕΒΕΛΑΡΕΙ. Λέω δε μπορεί, δεν είναι τόσο κόπανοι. Κάτι δεν κατάλαβα. Πάω steam forums και βλέπω πως το πρόβλημα είναι δεδομένο. Μετά από τους γνωστούς κρετίνους δικηγόρους του style git gud πετάγονται και οι developers: <<E, ναι ξέρετε δεν είχαμε σκεφτεί πως δεν θα είχατε λεβελάρει όλους τους χαρακτήρες σχεδόν στο μάξιμουμ σε εκείνο το σημείο. Άλλωστε είχαμε κάνει τόσο κόπο να τους φτιάξουμε. Γιατί να μη θέλατε να παίξετε με όλους. o_O Δεν πειράζει όμως βάλτε στο easy>> Δυστυχώς έπεσα σε m@l@kes... To ρίχνω στο easy ξενερωμένος βγάζω το σημείο αυτό και περιμένω να φτάσει στο τέλος. Φαίνεται πως τελειών...nope συνεχίζει, τελειώνει εδ...red herring πάει κι άλλο κι άλλο κι αλλ... ε άντε και #$%^1@! Kαι το κλείνω. Ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο.
Προσωπικά το παιχνίδι δεν το συστήνω σε κανέναν.

DOOM ETERNAL: Τι να πεις εδώ που δεν έχει ειπωθεί? Ίσως το καλύτερο FPS όλων των εποχών και το απόλυτο power fantasy. Η καλύτερη shotgun ever με το καλύτερο sub-weapon (meathook) ever. Δύσκολο, απαιτητικό, αλλά και τρομερά διασκεδαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα τις διαμαρτυρίες περί marauders και χαίρομαι που τους έβαλαν και στα dlc από την άλλη αυτοί μες τις ερπύστριες μπορούν να πάνε να...

Chimera squad:
Τι μου άρεσε: Η τιμή εν πρώτοις :p
H ριζική αλλαγή στο σύστημα γύρων. Θα μου άρεσε να έβλεπα και στο χcom 3 το ίδιο. Αντί ενός συστήματος "οι δικοί μου και οι δικοί σου", το σύστημα κατά το οποίο κάθε χαρακτήρας θα κινείται βάσει ενός initiative. Θεωρώ πως θα έκανε το παιχνίδι πιο προκλητικό πιο tactical.
Τι δε μου άρεσε: EΛΠΙΖΩ κάποτε να γίνει κατανοητό πως η ύπαρξη αυτοματοποιημένων διαλόγων κατά την διάρκεια του micromanagement είναι βλακώδης και ενοχλητική. Επίσης το κακό buddy cop xιουμοράκι αλλά gears και uncharted ανήκει σε τέτοιες μπλοκμπαστεριές, Ελπίζω πως δεν θα τo ξαναδούμε.
Έτσι κι΄έτσι : To Breaching stage. Ωραία ιδέα, ελπίζω να την κρατήσουν, αλλά όχι για όλες τις αποστολές γιατί γίνεται κουραστικό. Σε επιλεγμένα σημεία μόνο.

CONTROL: Σίγουρα μιλάμε για ένα ξεχωριστό παιχνίδι με ιδέες στην ιστορία που δε βλέπεις συχνά , αλλά εμένα δε με κράτησε. Το τερμάτισα βέβαια, τελειώνοντας και αρκετές side quest, αλλά με την λογική: <<2 ώρες σήμερα καμιά ώρα μετά από μέρες κτλ.>>. Να πω πως δεν τελείωσα κανένα dlc επειδή η κύρια αποστολή ήδη με είχε κουράσει και επειδή βρήκα την δομή του περιβόητου Alan Wake dlc τρομερά απαρχαιωμένη και βαρετή
κυνήγα να πιάσεις το τερατάκι.
Όλος αυτός ο όγκος χαρτιών "collectible" δεν είχε λόγο ύπαρξης με την εξαίρεση κάποια που μαζί με κάποια recordings εμβάθυναν ουσιαστικά στο lore. Για loot και upgrades τύπου health tier 1, 2, 3, 4, 14, 104 τι να πεις? ΟΧΙ.-
Να πω πως η physics engine και η καταστρεψιμότητα στο περιβάλλον κρατούν σχεδόν από μόνα τους το επίπεδο διασκέδασης ψηλά.
Το έπαιξα στο pc μου με 1070, αλλά βλέποντας το και στο series x ενός φίλου από το χωριό δεν τον ξέρεις, η υπερβολική χρήση rtx και ειδικά hdr δείχνει ξεκάθαρα πως οι εταιρείες δε πρέπει να πάνε στο μέλλον στη λογική <<του είπαν να χeSei και ξεκ...>> με αυτές τις τεχνολογίες. Θα γίνουμε Ηλιόπουλος στην κάλπικη λύρα στο τέλος..

Bloodstained: Curse of the Moon 1+2 και blaster master zero 1+2:
Απαραίτητα. 'Οχι μόνο για αυτούς που που αρέσκονται στην pixel art ή στα retro inspired παιχνίδια, αλλά για όσους θέλουν να παίξουν μερικά από τα κορυφαία platformers/ metroidvania της εποχής μας. Ίσως ο ορισμός των hidden gems

Willy Morgan sth sth: Tιμιότατο, πολύ ευχάριστο p&c. Τίποτα φοβερό και τρομερό, αλλά φάνηκε πως οι devs ήξεραν τι ήθελαν να κάνουν, ήξεραν τα όρια τους και έδωσαν 5-6 ευχάριστες ώρες για χαλάρωμα με ωραία ιστορία και εύκολους (καλά, ίσως υπερβολικά εύκολους) γρίφους. Ωραίο Αrt style επίσης,

Αυτή την περίοδο παίζω chicken police. Δεν το έχω τελειώσει και ίσως επανέλθω επ'αυτού, αλλά μέχρι τώρα με έχει απορροφήσει στον υπέρτατο βαθμό. Τρομερή noir ατμόσφαιρα, φωνές, πλοκή, γράψιμο. Το setting με τα ανθρωπόμορφα ζώα φαντάζει παράταιρο, ίσως υπερβολικο αρχικά. Ίσως μια γκιμικιά για να το ξεχωρίσει αρχικά από τον σωρό, αλλά πιστέψτε με λειτουργεί τέλεια.
Καλά τα έλεγε ο Helion.

Koυράστηκε το χέρι μου ρε! :LOL:
αυτό μάλλον έπρεπε να πάει στο New year resolutions (Gaming Edition)
ως ανασκόπηση :p
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ωραία οθόνη, bookmarked.

Κι εγώ, αν και εξακολουθώ να ξερογλύφομαι για ultrawide 21:9. Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα λίγα σαν το Σρέδερ όταν έγραφα το μοντέλο. Σύμφωνα με το Hardware Unboxed, είναι ίσως η καλύτερη 27", 1440p gaming οθόνη αυτή τη στιγμή, εκτός κι αν κάποιος ενδιαφέρεται για color-sensitive work. Πολύ δυνατό panel από την AU Optronix, που βγάζει από το βάθρο το αντίστοιχο nano-IPS της LG.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,280
ΜΟΝΟ MOHAA ΡΕ! Ε ρε πως τα ξεκαμπέρωνα τα σναϊπέρια τότε, χειροβομβίδα και τσό και λο!
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
Κι εγώ, αν και εξακολουθώ να ξερογλύφομαι για ultrawide 21:9. Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα λίγα σαν το Σρέδερ όταν έγραφα το μοντέλο. Σύμφωνα με το Hardware Unboxed, είναι ίσως η καλύτερη 27", 1440p gaming οθόνη αυτή τη στιγμή, εκτός κι αν κάποιος ενδιαφέρεται για color-sensitive work. Πολύ δυνατό panel από την AU Optronix, που βγάζει από το βάθρο το αντίστοιχο nano-IPS της LG.

Να πω την αμαρτία μου, τσίμπησα μια Samsung Odyssey G7!!!
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Technobabylon, Ground Branch και (ναι, ξέρω, είχα πει δεν θα ξανακυλήσω) λίγο Escape from Tarkov. Μια στο τόσο Kingdoms of Amalur στο PS, λογικά μόλις ξεκινήσει η άδεια θα μπει δυνατά και το God of War στο πρόγραμμα.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,850
Τερματισα το Inquisition με ενα warrior κι ενα rogue, ενταξει, καλουτσικο, πιο μοντερνα γραφικα απο το origin, κατα τα αλλα στα ιδια επιπεδα. Και το origin δλδ η περιληπτικη περιληψη της περιληψεος ειταν σε σχεση με τα BG και NWN2 ( και που ξανακουστηκε νανοι ελφια κι ανθρωποι ναναι το ιδιο καλοι τοξοτες) Τες πα, απ οτι φαινεται μεστην Bioware, απο τοτε που ανακατευτικε η ΕΑ, οτι δηλωσεις εισαι. Θα ξαναβαλω το BG Reloated. Πεθυμισα Imoyen
Συγκριτικά με το 2 πως σου φάνηκε;
Όντως γεράσαμε, τα αντανακλαστικά μας δεν είναι όπως κάποτε. Διάολε, κάποτε τερμάτιζα το Super Mario στο Game Boy χωρίς να χάσω ζωή. Τώρα με το ζόρι βγάζω την δεύτερη πίστα.
Γι' αυτό θεωρώ ότι Souls-like παιχνίδια πρέπει να έχουν και ευκολότερα επίπεδα δυσκολίας. Θέλω να δω την ιστορία που οι δημιουργοί θέλουν να διηγηθούν και να διασκεδάσω, όχι να τσαντιστώ.
Παίξε Skyrim
Τελείωσα με τα παιχνίδια της Castlevania Anniversary Collection. Λίγο-πολύ τα είχα παίξει (ή τελειώσει τα περισσότερα) παλιότερα αλλά καλή αφορμή για πρόσφατη, συνοπτική άποψη. History, posterity and all that...
αυτο το ειχα παιξει παρα πολυ πιτσιρικας. για παρα πολυ πιτσιρικάς και το μόνο που θυμάμαι απο εκείνη την περίοδο ειναι ότι με το ζόρι ειχα βγάλει το προτελευταίο boss και πάλευα χωρίς επιτυχία για το τελευταίο. κάποια χρόνια αργότερα τα κατάφερα.
Το Legends έτυχε μήπως να το παίξετε; Πως σας φάνηκε; Για εμένα ήταν ένα αρκετά δύσκολο game κυρίως διότι η κίνηση του χαρακτήρα μου φαίνονταν αργή. Μία φορά κατάφερα και το τερμάτισα. Ιδίως το τελευταίο boss ήταν απελπιστικά δύσκολος.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Παλιότερα μου άρεσε ειδικά λόγω branching paths και έλλειψης χρονομέτρου. Όταν το ξαναέβαλα πριν λίγα χρόνια διαπίστωσα ένα θανάσιμο αμάρτημα που για κάποιο λόγο δεν είχα προσέξει στην πρώτη επαφή... Ακαριαίο respawn των εχθρών σε horizontal αλλά και vertical scrolling. Καλή διασκέδαση με τη λούπα ανεβαίνω σχοινί-με χτυπάει μαρμάγκα που βολτάρει με ακαθόριστο pattern-με ρίχνει πιο κάτω ή υποχώρησα για να τοποθετηθώ καλύτερα να την σκοτώσω - δεν έχει σημασία με περιμένει ξανά.
Το τελευταίο boss δε συγκρίνεται στη δυσκολία με του Belmont's Revenge...
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
προσωπικα δεν το επαιξα ποτε το legends.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,506
Tέλος το remake του Resident Evil 3. Αν και θα προτιμούσα κάποιες αλλαγές να μην είχαν γίνει σε σχέση με το original, μου άρεσαν κάποια άλλα πράγματα που άλλαξαν πολύ περισσότερο και η γενικότερη αίσθηση ήταν εν τέλει πως μου άρεσε πολύ και σίγουρα θα το ξαναπαίξω πολλές φορές ξανά στο μέλλον. Σε γενικά πλαίσια θα συμφωνήσω και με όσα είχε γράψει στο review του ο @Adhan για το παιχνίδι. Θα πιάσω τώρα το remake του 2. Πραγματικά πάντως λες γιατί δεν κάνουν το ίδιο για τα Ζero,1 και Code Veronica και πάνε να πιάσουν το 4 όπως λένε που δεν χρειάζονταν. Και προσωπικά ξενερώνω που το 8ο παιχνίδι θα είναι πάλι first person και δεν θα ακολουθήσει αυτό το υπέροχο gameplay που έχουν τα remakes, που εννοείται ωφείλεται στο εξαιρετικό Revelations 2 που φτάσαμε ως εδώ.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Το Forza Horizon 4 είναι υπέροχο. Γενικά δεν παίζω σχεδόν καθόλου racing games, μόνο κανένα Need for Speed αραιά και που, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ διασκεδαστικό λόγω της arcade δράσης και της μεγάλης ποικιλίας σε events. Επίσης τα γραφικά είναι σούπερ και το σύστημα dynamic optimization (ανεβοκατεβάζει settings αυτόματα για να κρατήσει σταθερο το framerate) λειτουργεί άψογα αφού δεν έχω δει framedrop ούτε για πλάκα. Προσυπογράφω και με τα δύο χέρια το review του @Sephir . Ειδικά αν έχετε Game Pass επιβάλλεται να το δοκιμάσετε.

 
Last edited:

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Μπορείς άνετα να κόβεις βόλτες χωρίς να κάνεις κανέναν αγώνα. Απόλαυση είναι και να πας στο Εδιμβούργο που είναι πάρα πολύ καλή αναπαράσταση της πραγματικής πόλης.

Κατά τα άλλα εδώ βάζεις αγώνα με τρένο τι άλλο να πεις;
 
Top Bottom