What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

New year resolutions (Gaming Edition)

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,412
Πλησιάζει ο καιρός. Μήπως να αρχίσουμε να το "μαζεύουμε" σιγά σιγά; :p
ουουου εγώ την έχω έτοιμη την λίστα μου για φέτος:

No Man's Sky

:p
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,354
ουουου εγώ την έχω έτοιμη την λίστα μου για φέτος:

No Man's Sky

:p

Τέτοια καψούρα ε; Για πες, τι έχεις κάνει μέχρι τώρα στο παιχνίδι; Να πάρω μια ιδέα για το gameplay.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,412
Τέτοια καψούρα ε; Για πες, τι έχεις κάνει μέχρι τώρα στο παιχνίδι; Να πάρω μια ιδέα για το gameplay.
Δεν ξέρω γιατί αυτό το παιχνίδι με έκαψε έτσι, ίσως γιατί μου άρεσε πολύ το concept του Spore όπου βλέπεις διάφορες τυχαία δημιουργημένες μορφές ζωής (και χλωρίδα ή minerals) και προσπαθείς να επικοινωνήσεις μαζί τους (μαθαίνεις πχ σιγά σιγά την γλώσσα των alien που συναντάς, μέσα από διάφορα artifacts ή με αλληλεπίδραση μαζί τους) και ανακαλύπτεις νέους κόσμους και ήρθα φρέσκος από playthrough του Darkout (που με άφησε πάλι στα κρύα του λουτρού γιατί δεν τελείωσε ποτέ;) που έχει το survival στοιχείο σε άγνωστο πλανήτη όπου πρέπει να κάνεις crafting, salvaging κτλ για να επιβιώσεις/αναβαθμιστείς και εδώ βλέπω αυτά τα concept μαζί, όπου τα πάντα είναι procedural generated κάθε πλανήτης κάτι νέο, με νέα χλωρίδα και πανίδα όπου ανακαλύπτεις, τα στοιχεία base building, τα επίσης procedural generated σκάφη, μέχρι και γρίφους έχει σε τυχαία terminals. Γενικά το exploration/crafting είναι από μόνο του πολύ ικανοποιητικό, θα μπορούσα να κάνω μόνο αυτό και να είμαι χαρούμενος.

Είναι τόσα πολλά τα στοιχεία που δεν ξέρω από που να αρχίσω, νομίζω ότι το tldr είναι "Το Spore συνάντησε το Darkout και βγήκε ένα ΑΑΑ παιχνίδι" αλλά το αδικεί αυτή η περιγραφή.

Γενικά σε πετάει από το πρώτο λεπτό στο παγωμένο διάστημα, δεν ξέρω αν αλλάζει το που είναι αυτό ανά playthrough γιατί τα περισσότερα συστήματα είναι random generated, αλλά εγώ ξύπνησα σε έναν παγωμένο πλανήτη δίπλα στο σκάφος μου.
Ακολουθείς ένα γενικό quest line που από ότι διάβασα ο σκοπός του είναι να σε ταξιδέψει από κόσμο σε κόσμο να μαζέψεις κάποια clues μέχρι να φτάσεις στο κέντρο του γαλαξία.
Στην αρχή το questline σε κρατάει στον δεύτερο πλανήτη που επισκέπτεσαι, και θα το έλεγα ένα μεγάλο ΜΗ ενοχλητικό tutorial.

Εγώ έφτασα τώρα στο τέλος του questline που σου λέει να κάνεις warp σε άλλο σύστημα, μέχρι εδώ αναβάθμισα το σκάφος και την στολή μου και έφτιαξα 2 μικρές βάσεις αλλά δεν έχω φύγει ακόμα. Είπα να εξερευνήσω λίγο και τους άλλους πλανήτες του συστήματος που είμαι τώρα και πάντα εκεί που πάω να πω "ΟΚ ας προχωρήσω παρακάτω τώρα" κάτι βλέπω την στιγμή της απογείωσης (δεν υπάρχουν loadings, μπαίνεις, βγαίνεις στις ατμόσφαιρες των πλανητών απευθείας) και λέω "ωπ τι είναι αυτό; shinnies!" και επιστρέφω.
Μπορεί να είναι ένα abandoned settlement που να έχει αδιάφορο loot, κάποιο trade post όπου θα έχω την ευκαιρία να αγοράσω κάποιο craft component που δεν έχω το blueprint να φτιάξω ακόμα ή απλά κάποιοι Kovax που προσπαθώ να μάθω την γλώσσα τους.

Θα μου πεις και δεν βαριέσαι να κάνεις τα ίδια; Αυτό είναι το ωραίο, ποτέ δεν είναι τα ίδια. Πχ χθες το βράδυ είπα να επιστρέψω στον παγωμένο πλανήτη που ξεκίνησε το παιχνίδι αφού ακολουθούσα το questline και δεν τον εξερεύνησα καθόλου. Ρίχνω μια ματιά, δεν είδα τίποτα ενδιαφέρον, κάνω να φύγω ωπ το scan δείχνει ένα settlement, για να πάω μια βόλτα εκεί να δω τι παίζει. Χμ τυπικό Kovax settlement αλλά έχει και ένα τερματικό; Μέχρι τώρα είχα δει μόνο τερματικά σε εγκαταλελειμμένα settlements που μου έδιναν κάποιο loot αφού τα επισκεύαζα, δεν είχα πετύχει κάποιο λειτουργικό εξαρχής.
Μου βγάζει διάφορες πληροφορίες άσχετες και ένα μήνυμα ότι ανάμεσα στα διάφορα logs που τσεκάρω υπάρχει και ένα κρυπτογραφημένο distress call, και μου ζητάει να βρω τον επόμενο αριθμό σε μια αλληλουχία από νούμερα, δεν θυμάμαι πως το έλυσα γιατί μάλλον ήμουν στον αυτόματο και τώρα κοιτάζω τις πράξεις που έκανα και δεν τα καταλαβαίνω :p (ήταν 1 2 6 24 120 ποιο είναι το επόμενο νούμερο, όπως με ενημερώνει ο γκούγκλης τώρα είναι αυτό https://en.wikipedia.org/wiki/1_−_1_+_2_−_6_+_24_−_120_+_... ) μόλις επέλεξα τον σωστό αριθμό (ήταν επιλογής για αυτό τα κατάφερα μάλλον) μου έδωσε συντεταγμένες στον πλανήτη για αυτό το distress call.

Μόλις έφτασα εκεί ήταν ένα παρατημένο και σε άθλια κατάσταση σκάφος στην ίδια κλάση με το δικό μου (C) αλλά με πολύ περισσότερο cargo hold. Είχα 2 επιλογές, ή να δω αν δουλεύει κάτι να το κάνω dismantle σε εξαρτήματα ή να δω αν μπορώ να το επισκευάσω και να το κρατήσω. Και εδώ είναι η φάση που ένιωσα όπως σε ταινίες που βλέπεις να έχουν ξεμείνει σε εχθρικό πλανήτη και να προσπαθούν να μπαλώσουν το σκάφος όπως όπως για να πετάξει και βλέπουμε.

τα resources που ζητάει για την επισκευή είναι πάρα πολλά, αλλά τα βασικά συστήματα για να πετάξει το σκάφος θέλουν πράγματα που μπορώ να φτιάξω εγώ με resources που μπορώ να μαζέψω στον πλανήτη που είμαι!
Ξύπνησε μέσα μου ο σαρβάιβορ, οπότε αρχίζω και στήνω μια νέα αποικία/βάση δίπλα σε αυτό το σκάφος και αρχίζω να μαζεύω τα υλικά που χρειάζομαι.
Το αίσθημα του ότι κάτι κατάφερα όταν επιτέλους μπόρεσα να επισκευάσω τους βασικούς προωθητήρες του σκάφους και να το σηκώσω για δοκιμαστική πτήση, δεν περιγράφεται! Μόνο και μόνο για να το προσγειώσω πάλι πανικόβλητος γιατί δεν είχα επισκευάσει τις ασπίδες και αν το κοπάναγα πουθενά έτσι άμπαλος πιλότος που έιμαι, δεν θα είχε καλή κατάληξη :D

Γενικά είναι ένα παράξενο μείγμα αυτό το παιχνίδι, που δεν μπορώ να το περιγράψω και ίσως να μην είναι για όλους όπως όλα τα παιχνίδια. Θα πρότεινα να το δοκιμάσεις, άλλωστε είναι στο game pass αν και με βλέπω να το αγοράζω στα επόμενα sales, μπορεί να γίνει και η πρώτη φορά που θα δώσω 30άρι για παιχνίδι (δεν έχει πέσει παρακάτω γιατί κάνουν τόσο συχνά δωρεάν και τεράστια updates που το παιχνίδι δεν λέει να πέσει από το60άρι)
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
1ο και βασικότερο είναι το Disco Elysium, μιας και το σηκώνει το laptop.
Οπωσδήποτε Grim Dawn που το έχω ήδη ξεκινήσει.
Απαραίτητο το annual re-run του Gothic (εκτός αν έχω το remake).
Cyberpunk 2077. Λογικά το καλοκαίρι που θα έχω ξανά το desktop.
Far Cry: Primal, εκτός αν βρω κάτι που να απεικονίζει καλύτερα την ούγκα-μπούγκα εποχή.
Δύο games που τα άφησα, αλλά σίγουρα θα επανέρθω (ελπίζω τα saves να είναι στο cloud) είναι τα Assassin's Creed 3 και 4, τα δύο αγαπημένα μου από άποψης setting.
Unreal 1 και 2, τα ορθόδοξα.
Θέλω να δώσω δεύτερη ευκαιρία και στα Konung, αλλά με απωθεί το gameplay.
Παράλληλα θέλω να παίξω κάποια παλιά απωθημένα που δε τερμάτισα ποτέ ή δεν είχα καν ευκαιρία να αρχίσω, όπως:
Desperados: Wanted Dead or Alive, που το έβλεπα πιτσιρικάς να το παίζουν "τα μεγάλα παιδιια" και εξστασιαζόμουν. Αυτά τα commandoειδή πάντα μου άρεσαν αλλά ποτέ δεν ήμουν καλός.
Bugs Bunny: Lost in Time και το Bugs and Taz Τime Busters, τα οποία για κάποιο λόγο τα θυμόμουν σαν ένα game. Πάλι, περίπτωση που μου άρεσε να βλέπω κάποιον που ξέρει να τα παίζει.
Disco Elysium ίσως το μόνο που τελικά έπαιξα και τελείωσα από τη λίστα, για να δούμε.
Grim Dawn: Το άφησα μετά το πρώτο act για να το παίξω στο desktop με full γραφικά. Ε, ακόμα δεν.😇
"Cyberpunk 2077. Λογικά το καλοκαίρι που θα έχω ξανά το desktop." NA ΓΕΛΑΣΩ, Ή ΝΑ ΚΛΑΨΩ??!!:mad:
Far Cry: Primal, Ε, βρήκα το Ancestors 🐒🐵🐵🐒🐒🦍🦍
Assassin's Creed 3 και 4 , ε τελικά κανένα, μόνο Odyssey.
Unreal 1 και 2 είχε γίνει install στο παλιό laptop, έβγαλα και μερικές πίστες. Αυτό.
Konung, δεν έδωσα ακόμα την ευκαιρία τελικά.
Desperados: Wanted Dead or Alive αυτό πάει καλά ακόμα, για τα δεδομένα μου. Αργά και σταθερά.
Bugs Bunny: Lost in Time και το Bugs and Taz Τime Busters χάθηκαν τα saves.😿
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
19 παιχνίδια ολοκληρωμένα στο steam
5-6 στο epic
2-3 στο gog
Από την περσινή λίστα ασχολήθηκα και ολοκλήρωσα μόνος 3 στόχους μου όσον αφορά τα παιχνιδιά και ΚΑΝΕΝΑΝ όσο αφορά τα βιβλία που κάθονται υπομονετικά επάνω στο γραφείο μου.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Συνολικά 28 παιχνίδια έχω καταγράψει στα κατάστιχά μου ως ολοκληρωμένα για το 2020, όχι κι άσχημα. Ελέω καραντίνας ο αριθμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, αλλά στην περίπτωσή μου καραντίνα = αποκλεισμός στο σπίτι του ΠΕ με λάπτοπ, οπότε οι επιλογές ήταν σημαντικά λιγότερες και δεν με εξιτάρανε το ίδιο.

Φυσικά, από αυτά στη λίστα Gaming Resolutions 2020 ανήκουν μόνο τα εξής... τρία:

Afterparty: η μεγαλύτερη gaming απογοήτευση του 2020 για μένα
Titanfall 2: φανταστικό FPS, υπέροχη campaign
Nier: Automata: αρκετά καλό αλλά με χτυπητές αδυναμίες και μπόλικη auteur δηθενιά να το βαραίνει

Τρέφω ακόμα μια μικρή ελπίδα ότι στις 20 μέρες που απομένουν ΙΣΩΣ προλάβω να παίξω άλλο ένα της λίστας, συγκεκριμένα το Resident Evil 7 (αν και σειρά έχει πρώτα το remake του 3).

Γενικά φέτος στις προτιμήσεις μου ξεχώρισε η λαίλαπα που λέγεται Hades και το πολύ "γεμάτο" Horizon Zero Dawn. Μεγάλοι απόντες το Red Dead Redemption 2 που πήρε αναβολή για το 2021, καθώς και τα Disco Elysium, Pillars of Eternity, Outer Wilds, Detroit: Become Human, Shadow of the Tomb Raider και Metro: Exodus που επίσης πάνε για το επόμενο resolution.
 
Last edited:

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Εγώ ντρέπομαι...
Στη φετινή χρονιά έβγαλα μόνο Witcher 3 + Hearts of Stone, Deus Ex: Invisible War, και Divinity 2: Developer's Cut.
Κατά τα λοιπά, ευχαριστώ πολύ όποιος ήταν απ' το site σας που μου γνώρισε την ύπαρξη του itchio (δεν θυμάμαι ποιός ήταν).
Απ' ό,τι βλέπω, επειδή καταγράφω τα παιχνίδια (κάθε είδους) που τερματίζω, έβγαλα 74 παιχνίδια του itchio.
Αγαπημένα μου θεωρώ: το Vouivre (by TeamVouivre), το The Parking (by MrNoupGames), και το Ginkgo (version 6) (by Kevin Ke, κ.ά.).
 
Last edited:

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Από την περσινή λίστα κατάφερα να "πιάσω" τους στόχους για:

1. Επένδυση ωρών στο Tarkov προκειμένου να τα πάω καλύτερα από ό,τι στο προηγούμενο wipe (συνολικά έφτασα τις 800 ώρες gameplay). Τα έχουμε ξαναπεί, σε multiplayer τίτλους του είδους δεν υπάρχει... πάτος.
2. 100% του Mortal Kombat 11.
Το Days Gone σε κάποια φάση για κάποιο λόγο το άφησα λίγο παράμερα (αν θυμάμαι καλά σε κάποιο challenge "κόλλησε" το πράγμα).

Για ακόμα μια χρονιά μπήκαν/παίχτηκαν σφήνα αρκετά games, αλλά περιέργως το backlog δεν μεγάλωσε ούτε κατά ένα game. Τhat has to count as a win...
 
Last edited:

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Φέτος ήταν μια πολύ καλή χρονιά ως προς το gaming, έπαιξα και τερμάτισα 26 παιχνίδια τα οποία απόλαυσα πραγματικά. Αναλυτικά

1.JPG2.JPG

H λίστα μου έχει την εξής εικόνα πλέον

plan.JPG

Το Xbox game pass σε λίγο διάστημα θα αντικαταστήσει το psnow, ξεχώρισα ποια θα παίξω από τώρα. Μετά το Cyberpunk 2077 που κυριαρχεί αυτή την περίοδο θα ακολουθήσουν Dark Souls 3 και Baldur's Gate 2. Γενικά έχω μεγάλα παιχνίδι στην σειρά και δυστυχώς τα Total War Warhammer και X-COM συνεχίζουν να παίρνουν αναβολή. Από τα μεγάλα θέλω μέσα στο 2021 να έχω αρχίσει /τερματίσει το RDR2.

Στο multiplayer μέτωπο αυτή την περίοδο παίζουμε R6 Siege. Μετά από πολλά χρόνια επιτέλους του δώσαμε την ευκαρία και προσοχή που του αξίζει. Αν και χαζοέπαιζα μόνη μου τόσο καιρό, ο σωστός τρόπος παιξίματος είναι να μπαίνεις ομάδα με comms. Πολύ καλό παιχνίδι.Το Elite Dangerous κάνει ζέσταμα για να μπει δυναμικά στο πρόγραμμα.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Breath Of The Wild
Όλα τα Pillars of Eternity
Shadow of the Tomb Raider
Hades
Pathfinder: Kingmaker

Μα πριν από όλα, το ...God of War. ΔΕ ΦΤΑΙΩ. Αφού με παράτησε στεγνό το Witcher III, μόνη διέξοδος είναι ένα παιχνίδι με εξίσου βαρύτονο και ομιλητικό πρωταγωνιστή που δέρνει. Συνεπώς, χθες στην πιο ράντομ αγορά που έχω κάνει ποτέ, παρήγγειλα ένα PS 4 Pro με αυτό (καλή τιμή τουλάχιστον).

Στο μάτι έχω βάλει και όλα τα exclusives, Bloodborne, Shadow of the Colossus, The Last Guardian, Naughty Dog catalogue κ.ά. Είναι dirt cheap πλέον.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Αυτό το Elite πρέπει να το βάλω και εγώ στο πρόγραμμα..... Γιατί πρέπει να γυρίσω και από τη μέση του πουθενά.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,776
38 παιχνίδια τερματισμένα φέτος, κάτι που μάλλον δύσκολα επαναλαμβάνεται. Και δεν χρειάστηκα πλάνα, ούτε trollολίστα πωςτηλένε.
Θέλει κόπο, όχι τρόπο
:trollface:
εντάξει, βοήθησε και το λοκντάουν
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Εκτός από τα παιχνίδια που είχα στην λίστα μου τερμάτισα και αρκετά άλλα, και ασχολήθηκα και με κάποια που απλά δεν τερματίζονται.
Οπότε κοιτώντας όλες τις πλατφόρμες, (μπορεί να ξέφυγε και κανένα) ιδού τα παιχνίδια:

crash bandicoot (το 1ο μόνο)
supraland
stardew valley (15,5 wres)
spyro trilogy
black mesa
Deus ex mankind divided
Black skylands origins (σαν demo ηταν)
road redemption
Faerie solitaire
left on Read
gta iv
the forest
aurion legacy of Kori odan
Borderlands 2
New World (beta)
Civ VI
Zombie driver
L4D 2
Fell Seal
Castle Crasher
The Plan
Dead by Daylight
Warhammer Vermintide 2
Mutant year zero
Darksiders Warmastered Edition
Phasmophobia
Legend of Grimrock
Children of Morta
Final Fantasy 12 (on going)
Witcher 3
stronghold
warlords battlecry 2
beautiful desolation
remnant from the ashes

Για του 21 να γράφουμε εδώ ή να φτιάξουμε καινούριο θρεντ?
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Για του 21 να γράφουμε εδώ ή να φτιάξουμε καινούριο θρεντ?

Ας τα γράψουμε εδώ. Να συγκρίνουμε και πως πήγε σχετικά με την προηγούμενη χρονιά

Υ.Γ
Αυτό το Dead by Daylight συνεχίζεις να το παίζεις;
 
Top Bottom