What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

UPS

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Xρειαζομαι ενα ups για υπολογιστη, μονιτορ, και (οχι απαραιτητο) ηχεια.
Εχω βαλει τροφοδοτικο καμια 100στη περισσοτερα watt απο οσα χρειαζοταν το συστημα μου. Συγγεκριμενα το Coolermaster MWE 650w white. Ποσα VA ups χρειαζομαι? Παιζει ρολο αν ειναι καθαρου η τροποποιημενου ημιτονου?
Τα διαφορα καλουδια και λειτουργιες δεν με πολυενδιαφερουν. Ενα απλο και αξιοπιστο θελω.
Θα βοηθουσε, η γνωμη σας, γιατι οσα διαβαζω μαλον με μπερδεψαν
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Για αρχή θα πρέπει να διαλέξεις να είναι Line Interactive. Έχει σταθεροποιητή για τις μικρές διακυμάνσεις τάσης και την μπαταρία να μπαίνει όταν χρειάζεται.
Συνήθως για τον υπολογισμό ισχύος του ups εγώ βάζω την μέγιστη κατανάλωση του pc και προσθέτω οθόνη εξ. σκληρούς δίσκους, ηχεία κτλ συν περιθώριο ασφαλείας. Μετά το σύνολο σε watt το μετατρέπω σε va.
Σημαντικό για μένα είναι να έχει 2 μπαταρίες για να κρατάει αρκετά.
Απο μάρκες εγω παλιότερα πρότεινα τα mustek αλλά βλέπω οτι δεν υπάρχουν πλέον πολλά στην αγορά. Τα powerwalker μου φαίνονται καλή περίπτωση.
Αυτά απο μενα.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Τα καθαρού ημιτόνου παράγουν καλύτερης ποιότητας AC κυματομορφή, και ταλαιπωρούν λιγότερο τα τροφοδοτούμενα από αυτά εξαρτήματα.

Εμπειρικά και μπακαλίστικα, αν πολλαπλασιάσεις τα KVA ενός UPS με 0,6, βρίσκεις τα Watt που δίνει, πχ 1000VA x 0.6 = 600 Watt.

Θα πρότεινα τα ηχεία, για να εξοικονομήσεις χρήματα, να τα έχεις απλά σε ένα καλό πολύπριζο ασφαλείας.

Δες και μερικά πράγματα σε αυτό το video, ο παρουσιαστής είναι γνώστης του αντικειμένου, με reviews σε thelab.gr, techpowerup.com κ.α.:



Και μια πρόσθετη λύση, αν θες προστασία από διακυμάνσεις στην τάση, είναι ένας επιτηρητής τάσης μαζί με ηλεκτρονόμο στον πίνακα σου, που διακόπτει την παροχή ρεύματος όταν υπερβεί κάποιο όριο η διακύμανση.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Αρα, line interactive, Καθαρου ημιτονου, 1200-1500 VA για να καλυπτει αυτα που χρειαζομαι συν καποιο αερα. Τελος σε κατηγορια τιμης, κοστος υπολογιστη δια δυο για να ειναι αξιοπιστο.
Αν το APC, των 170Ε (στο βιντεακι) δινει τοσο χαλια ρευμα και ο σταθεροποιητης του ενεργοποιηται, οταν πεσει η ταση στα 170V η ανεβει στα 270V. Τα κοστους κατω των 300Ε να μην τα κοιταω καθολου.
Οσο για το μονιτορ 20w και τα ηχεια 2+2+4,5w δεν νομιζω οτι αξιζει να τα λαβουμε υπ' οψιν μας
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,509
Αν εχεις τροφοδοτικο με active pfc, τα ups τροποποιημενου ημιτονου ενδεχεται να μη δουλεψουν ή να σε κρεμασουν οταν τα χρειαστεις.

Το δικο μου Corsair HX 11ετιας ηταν hit or miss με τετοιο ups. Ηταν φορες που εκλεινε μονο του, αλλες φορες εριχνε ασφαλεια κλπ.

Το πιο φθηνο καθαρου ημιτονου με ανθρωπινες σουκο μπριζες, ευκολη αλλαγη μπαταριας και σχετικα οκ μαρκα ειναι της Cyberpower. Τα 900VA κοστιζουν 150 Ευρω περιπου και θεωρω οτι δεν θες παραπανω χωρητικοτητα για καθημερινη χρηση.

Σε τροποποιημενου ημιτονου θα βρεις και φθηνοτερα, 100 ευρω πλην.

Προσοχη στις μπριζες, δεν εχουν ολα σουκο.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Eυχαριστω ολους σας για τις πληροφοριες, παιδια. Ακομα ψαχνομαι ποιο UPS να διαλεξω και δυστοιχως μπερδευομαι. ΟΚ κορυφαια η APC στον χωρο, αλλα ο αρχαιος σταθεροποιητης Amarro GVR m10 1000w,που εχω, ειναι πολυ πιο ευαισθητος και γρηγορος στην σταθεροποιηση τασης απο τους ενσωματομενους στα συνχρονα UPS. Υποταση 180v, η υπερταση 260v, δεν ειναι επικυνδινες για την λειτουργεια του Η/Υ?
Μετα τροποποιημενο ημιτονο, δεν ειναι εντελως ακαταλληλο?
Συνχωριστε μου την αγνοια, αλλα νιωθω οχι οτι πρεπει να διαλλεξω το πιο καλο για την περιπτωση ups, αλλα το λιγοτερο κακο.
Τελος αξιζει, να δωσεις ενα σωρο χρηματα για 50% προστασια, 50% τυχη?
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Διόλου απίθανο να είναι πιο αποτελεσματικός ο σταθεροποιητής σου, καθώς είναι εξειδικευμένη συσκευή. Η τάση πλέον είναι στα 230V για τα μονοφασικά κυκλώματα, οπότε στα 260 είσαι 13 % πάνω από την ονομαστική τάση. Τι περιθώρια έχει ο εξοπλισμός που θα βάλεις στο UPS;
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Eνα νορμαλ PC με την οθονη του. Τροφοδοτικο 650w εχει. Τριφασικο ρευμα εχει το σπιτι. Η μονη απαιτηση απο το ups ειναι το πολυ 5 λεπτα χρονος, ωστε να προλαβω να το σβυσω νορμαλ. Οκ αυτο το παρεχουν πολλα ups. Eκεινα που φοβαμαι διοτι δεν γνωριζω κατα ποσο επικυνδινο ειναι το τροποποιημενο ημιτονο, η υψηλη/χαμηλη ταση και κατα ποσο, μεχρι ποσος ειναι επιτρεπτος ο χρονος μεταβασης σε μπαταρια και τετοια. παραδειγμα διαβασα για ups οτι ενεργοποιειται ο σταθεροποιητης του οταν πεσει η ταση στα 160V. Mηπως αντι για προστασια, με την προστασια, αυξησω το ποσοστο ζημιας. Κι αυτοι που κανουν τις παρουσιασεις δεν ειναι και σαφεις. π.χ. ναι πεφτει η ταση στα 160v, αλλα εχει πολυ καλης ποιοτητας πυκνωτες. Ε και τι μενιαζει εμενα? Να το παρω το συγκεκριμενο η οχι? Αυτο θελω να μου πει! Οχι οτι πρεπει να τελιοσω τμημα ηλ/γιας στο πολυτεχνειο για να καταλαβω πιο ups να παρω. Σορρυ, ρε παιδια που παρατραβηξε αυτο το νημα. Απλα μια ακρη προσπαθω να βγαλω και δεν μπορω
 
Top Bottom