What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

[UPDATE] “Παύεται οριστικά” η ανάπτυξη του KOTOR Remake

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Λιγότερο από ένα έτος μετά την αρχική του ανακοίνωση, το remake του Knights of the Old Republic φαίνεται να πηγαίνει για φούντο. Σύμφωνα με άρθρο του Jason Schreier στο Bloomberg, το development του game “έχει παυθεί οριστικά” και οι δημιουργοί του ψάχνουν για νέα development projects.Συγκεκριμένα, ο Schreier επικαλείται αναφορές από άτομα κοντά στο πρότζεκτ (τα οποία “δεν έχουν άδεια να μιλήσουν δημοσίως για αυτό το θέμα”) και γράφει πως η Aspyr Media, η εταιρεία που είχε αναλάβει το remake, απέλυσε μέσα σε ένα μήνα τον art director και τον design director του game. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, οι ιθύνοντες της εταιρείας έχουν ανακοινώσει στους υπαλλήλους πως το πρότζεκτ έχει παυθεί και πως “η εταιρεία θα κοιτάξει στο μέλλον για νέα συμβόλαια και ευκαιρίες απασχόλησης”. Αυτή η εξέλιξη φαίνεται πως ήταν αρκετά αναπάντεχη για...

Continue reading...
 
Last edited:

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
FIRST

Επιτέλους μπορώ να διορθώσω ένα λάθος του παρελθόντος και να το παίξω.

Έχεις καταφέρει να μην σποϊλεριαστείς μέχρι τώρα; Αν ναι, αξίζει να το παίξεις χωρίς να ξέρεις το twist, οπότε θα πρότεινα να μείνεις μακριά από οποιαδήποτε σχετική ανάρτηση στο internet, γιατί οι περισσότεροι θεωρούν πως είναι common knowledge πλέον.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512
Just... take my money!

Υπέροχα νέα, μακάρι να πάει καλά και να δούμε και ένα τρίτο μέρος.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Καλό για τους νέους και όσους δεν το έπαιξαν στον καιρό του, βοηθάνε τα remakes να μην χάνονται παλιά διαμάντια. Προσωπικά, δεν νομίζω να το τιμήσω (εκτός πια κι αν κάνουν τίποτε παπάδες και βουήξει ο τόπος) καθώς δεν έχω κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βιώσω την ίδια ιστορία.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
ε ρε... θα είναι κανένα remake με καλύτερα textures και 4Κ και θα γελάμε.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Μακάρι, βασικά. Καλύτερα textures και περιβάλλοντα, βελτιωμένες μάχες, και όλα τα υπόλοιπα ακριβώς σαν το παλιό. Αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο.

Αλλά από τη στιγμή που φαίνονται να προσλαμβάνουν και "συγγραφείς" για το γκεημ...
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Aspyr Media lead producer Ryan Treadwell appeared on the livestream post-show to talk up the game some more. He clarified that it's not a remaster, but a full remake built "from the ground up." The aim is to "honour the original story" while delivering much higher fidelity graphics. He also said that it would be some time before they're ready to show anymore.

 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Ρίγη συγκίνησης και γνήσιος φόβος για ό,τι αγγίζει η μάστιγα ΕΑ και η λαίλαπα Disney 2-in-1. Ας μην αμαυρωθεί αυτό το μνημείο, ας βγει αλώβητο κι ας απολαύσουμε ένα αντάξιο remake.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Δεν θέλω να προτρέχω αλλά υποψιάζομαι ότι θα του αλλάξουν τα φώτα (ή τα lightsabers, αν προτιμάτε).
Μία βασική παράμετρος είναι οι μάχες, που το θεωρώ πολύ δύσκολο να μείνουν ως έχουν (ψευδο turn-based με action queue). Λογικά θα είναι πολύ πιο "δυναμικές" και action-oriented, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS, KARA ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μία άλλη παράμετρος είναι το φύλο του Revan. Με βάση το SWTOR MMO και κάτι νουβέλες που κυκλοφόρησαν, υπάρχει πλέον μια canon εκδοχή του χαρακτήρα που τον θέλει μόνο αρσενικό και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το παιχνίδι θα προσπαθήσει να "κλειδώσει" αυτή την εκδοχή ή θα την ακυρώσει, δίνοντας πάλι την επιλογή στους παίκτες.
Μία τρίτη παράμετρος που δεν γίνεται να αγνοηθεί είναι τα romances. Δεν νοείται εν έτει 2021 (ή '22-23 που μάλλον θα κυκλοφορήσει) να μην υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 gay/bi επιλογές για τον παίκτη, οπότε οι squadmates θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα. Βέβαια, οι νουβέλες νομίζω θέλουν τον Revan και τη Bastila ζευγάρι (αν θυμάμαι καλά κάνουν και παιδί), οπότε μπορεί και να μην έχεις άλλη επιλογή, ποιος ξέρει.
Τέλος, δεν ξέρω αν θα μπορούμε πάλι να επιλέξουμε alignment ή αν αντιβαίνει κι αυτό στο Revan canon που ανέφερα προηγουμένως.

Γενικά, πάντως, πιστεύω ότι θα δούμε ένα πολύ πιο streamlined KOTOR, χωρίς τον πλούτο κειμένου και τις role-playing επιλογές του αυθεντικού αλλά με πιο σφιχτό gameplay.
Το καλό που τους θέλω μόνο, μην τυχόν και μας κόψουν το Pazaak.
 
Last edited:

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Μία άλλη είναι το φύλο του Revan. Με βάση το SWTOR MMO και κάτι νουβέλες που κυκλοφόρησαν, υπάρχει πλέον μια canon εκδοχή του χαρακτήρα που τον θέλει μόνο αρσενικό και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το παιχνίδι θα προσπαθήσει να "κλειδώσει" αυτή την εκδοχή ή θα την ακυρώσει, δίνοντας πάλι την επιλογή στους παίκτες.

Ρε συ Μαλαντρουά, πραγματικά θεωρείς έστω και 000,1% πιθανό, μια παραγωγή της EA να κόψει την επιλογή gender που έτσι κι αλλιώς προϋπάρχει στο αρχικό παιχνίδι; Για το canon που πλέον δεν ενδιαφέρει ούτε τον Lucas?

Πιο πιθανό να έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 37.000 διαφορετικά pronouns και 4.589 genitalia (ο Γαλαξίας είναι μεγάλος), παρά να μην μπορείς να φτιάξεις θηλυκό Revan. Βασικά, πιο πιθανό να κοπεί ο αρσενικός Revan από το character creation.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως σημαντικό μέρος του development time θα αφιερωθεί στην ανάπτυξη του ρομάντζου ενός female χαρακτήρα με την Juhani. Δεν τίθεται καν θέμα δηλαδή, δεδομένα πράγματα.

Πέραν τούτου, αξίζει να σημειώσω και πως αρχική "φήμη" γύρω από την ανάπτυξη του "KOTOR remake" πέρσι το χειμώνα ήταν πως θα αποτελούσε τρόπον τινά μια "σύζευξη" του 1 με το 2, κρατώντας αποκλειστικά τα κομμάτια τα οποία η Disney θεωρεί canon. Ας το κρατήσουμε αυτό στην άκρη.
 
Top Bottom