What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Είναι μια χαρά πλούσιο σε περιεχόμενο, εμένα μου πήρε κάπου 28 ώρες (μου ξέφυγαν και ορισμένα collectibles, αλλά θα επιστρέψω να τα σκουπίσω οσονούπω). Από την άλλη δεν είναι καθόλου φθηνό, οπότε αν δεν σου περισσεύουν εκΤΙΜώ ότι θα μπορούσες να περιμένεις τις πρώτες sTIM sales ώστε να πέσει κάνα 20%. Εναλλακτικά, το παίζεις από τώρα στο GamePass και είσαι αρχηγός 👌
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Πέρα από τα ΦΡΙΚΤΑ σας καλαμπούρια, χαίρομαι πάρα πολύ που είναι όντως τόσο ποιοτικό και θα του ορμήσω μάλλον μέσα στις γιορτές, να το απολαύσω με την ησυχία μου. Προβλεπόμενα εικοσάλεπτα ανάμεσα σε πάνες και μπιμπερό :D
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
^ Πάντως ο Jack Black συμμετέχει κανονικά στο -για άλλη μια φορά εκπληκτικό- cast του Psychonauts 2 και μάλιστα λέει κι ένα τραγούδι(!) που γράφτηκε ειδικά για το παιχνίδι, οπότε το παρεάκι είναι έτοιμο. Παίζει κι ο Elijah Wood αλλά μου πήρε λίγη ώρα να τον καταλάβω.
 
Last edited:

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Να ορίστε, βλέπετε ποιότητα; Jack Black, τραγούδι, production values στο Θεό και μούγκα στη στρούγκα, λες και δεν βγήκε το παιχνίδι. Το ίδιο φοβερό πράγμα και με το απίστευτο It Takes Two, με διαφορά το πλουσιότερο co-op παιχνίδι όλων των εποχών. Ανοίγεις το μέσο gaming site και διαβάζεις για το Call of Duty και το Fortnite λες και έχουν να μεταφέρουν το παραμικρό συναίσθημα ή δημιουργικό μεράκι. Είναι τρέλα.

Πραγματικά χαίρομαι ΠΟΛΥ που αγόρασα full price το Psychonauts 2, για να στηρίξω και να δω περισσότερα τέτοια παιχνίδια στο μέλλον. Κι αν δεν γίνουν, να ξέρω τουλάχιστον πως προσπάθησα.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,166
Πέρα από την όλη τρολερη διάθεση για το "ΦΕΡΕ ΤΣΑΜΠΑ, ΤΙΜΑΡΕ". Συμφωνώ και επαυξάνω με τα παραπάνω
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Όχι παιδιά, όχι. Πολύ ωραίο το Call of the Tenebrae. Βρείτε μου άλλο RPG που ξεπουπουλιάζεις έναν παπαγάλο ώστε να πουληθούν τα φτερά του! Ή που κυνηγάς τεράστια μεταλλαγμένα κοτόπουλα ψάχνοντας στο έδαφος τα ίχνη τους σαν ένας μικρός witcher! (αποστολές του φίλου μας του Mendel αυτά). Και ακόμα είμαι νωρίς. Γύρω στις 8 h.
Μόνο ένα αρνητικό: πολύ άδεια από wildlife περιβάλλοντα. Αλλά δεν μ' ενοχλεί, είμαι ήδη μεγάλο lvl απ' το main game και το Pirates.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,887
Τhe hand of glory: Γενικά θα έλεγα ότι είναι ένα πολύ καλοφτιαγμένο p&c με καλά δομημένη ιστορία και συμπαθητικούς χαρακτήρες. Αν δε, προσθέσεις και τα εξαιρετικά και ευφάνταστα puzzles, τότε έχεις ίσως έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους του είδους τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν όμως και σημεία που χτυπάνε άσχημα.
Πρώτον, πολλά από τα pick and combine σημεία του παιχνιδιού κρατάνε πάρα πολύ. Απαιτούν από τον παίχτη να κάνει υπερβολικά περισσότερα βήματα για να ξεπεράσει ένα εμπόδιο από όσα ενδεχομένως θα έπρεπε. Θα έλεγα ότι πρόκειται για μία μάλλον άγαρμπη προσπάθεια να επιμηκυνθεί η διάρκεια το παιχνιδιού. Δεύτερον σε ένα γενικά χιουμοριστικό παιχνίδι με ευχάριστη αλλά "ελαφριά" υπόθεση τύπου broken sword η αναφορά σε δύο σοβαρότατες ασθένειες (όσοι το έπαιξαν ξέρουν και όσοι το παίξουν θα καταλάβουν) έρχεται εντελώς ξαφνικά, είναι παράταιρη και θα μπορούσε- για να μη πω θα έπρεπε- να λείπει. Δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Τρίτο σημείο- και εκεί διαφωνώ ριζικά με τον εξαιρετικά έμπειρο και αγαπητό Μάνο- οπτικά το παιχνίδι είναι απλά άσχημο. Προσωπικά, μου άρεσαν τόσο πολύ άλλοι τομείς του που έπεισα το μυαλό μου να βλέπει τα κακοφτιαγμένα σχέδια ως κάτι που βγάζει μια "χαριτωμένη παιδική αθωότητα". Αντικειμενικά όμως, το σχέδιο και η κίνηση των χαρακτήρων είναι απλά άσχημα. Ειλικρινά δε αντιλαμβάνομαι πως ο Μάνος ή οποιοσδήποτε μπορεί να τα βλέπει όμορφα. Σε κάθε περίπτωση ξαναλέω πως το παιχνίδι αξίζει πάρα πολύ παρά τα παραπονά μου.
Psychonauts το πρώτο το ορθόδοξο: Late to the party προφανώς και όπως καταλαβαίνετε το έπιασα λόγω της κυκλοφορίας του δεύτερου μέρους. Για την ιστορία, την πλοκή, τους χαρακτήρες, το art style και γενικά για την όλη σύλληψη του παιχνιδιού τι να πεις; Απλά αριστούργημα.- Από την άλλη, ο χειρισμός του και ειδικά η κάμερα ξεπήδησαν στη διάσταση μας όταν η UAC άνοιξε τις πύλες της κόλασης. Παίζεται βέβαια, αλλά θέλει μεγάλη υπομονή και μετά την κυκλοφορία του 2, το οποίο φαίνεται καλύτερο σε όλους τους τομείς, δε θα το πρότεινα. Πηγαίνετε κατευθείαν στο δεύτερο.
Τhe Medium: Mα μα δεν είναι σαν το SH. Με πιο δικαίωμα ένα παιχνίδι εμπνέεται από το SH αλλά δεν είναι SH. Εγώ σέλω μόνο SH..σέλω, σέλω το SH μοοοου:cry::cry::cry::cry: Fuck konami! Μπούρδες. Είναι μία χαρά αξιότατο και ατμοσφαιρικότατο horor παιχνίδι με συμπαθητική ηρωίδα και υποβλητικό setting. Kατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερο από τα 6-6.5 που του έδιναν οι SH "ελιτιστές" τρομάρα τους. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.
Kαι η χειρότερη εμπειρία που είχα με ένα παιχνίδι τους τελευταίους μήνες είναι μακράν αυτή με το Βug fables: The everlasting ga..εε sapling. Το είχα εδώ και καιρό στο ρανταρ αλλά δεν αποφάσιζα να το πάρω, παρά το γεγονός πως συχνά η τιμή του έπεφτε στο χώμα. Με την έλευση του στο pass αποφάσισα επιτέλους να το πιάσω. Από τη μία είμαι ευγνώμων στην υπηρεσία που μπόρεσα να το παίξω χωρίς να το πληρώσω, αλλά οπό την άλλη έχασα 25 περίπου ώρες από τη ζωή μου. Χωρίς να είναι κάτι φοβερό και τρομερό, αρχίζει ωραία. Είναι χαριτωμένο γενικά. συμπαθητικοί χαρακτήρες κλισε όσο δε πάει αλλά ωραία δοσμένη υπόθεση και με ένα turn based σύστημα μάχης που ποτέ δε γίνεται πραγματικά δύσκολο ή έστω προκλητικό, αλλά έχει πλάκα. Γενικά το παιχνίδι έχει πλάκα και είναι χαλαρωτικό....για ένα παιχνίδι 8 άντε δέκα το πολύ ωρών....ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ που μου προκάλεσε και μου προκαλεί ακόμα εκνευρισμό για να μη πω θυμό είναι ότι οι developers για κάποιο λόγο πίστευαν ότι είχαν στα χέρια τους ένα concept που θα δικαιολογούσε διάρκεια πολλών δεκάδων ωρών. Οπότε το θεματάκι πήγε κάπως έτσι: Βρες τα τρία κομμάτια του McGuffin για να μη το βρει ο κακούλης. Λέω "Ναι αμέ, πλάκα έχει." Βρίσκω το ένα, βρίσκω το άλλο, βρίσκω και το τρίτο. Eν τω μεταξύ σου βγάζει και κάποιες χαζούλικες αλλά ακόμα στο σημείο αυτό χαριτωμένες side quests του στυλ που είναι ο γιος μου, η κόρη μου, ο μπατζανάκης μου, γιατί μου φάγαν το μπιφτέκι μου ποιος πήγε και άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα κτλ κτλ Καμιά δε σου δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση ή κάποια σημαντική ανταμοιβή, αλλά κάνω μερικές για πλάκα και τις άλλες απλά τις αγνοώ. Βρίσκω λοιπόν τα κομμάτια του artifact που θα αυτόσει τα αυτά όλου του κόσμου και σκέφτομαι ότι το παιχνίδι τράβηξε λίγο, αλλά οκ τελείωσ..... ΟΧΙ! ΩΙΜΕ! Στα έκλεψαν και πρέπει να τα βρεις πάλι. Λέω: "Ντάξει το παρακάνουμε τώρα αλλά να μη το αφήσω ατερμάτιστο. Λίγο ακόμα". Κακοφτιαγμένο MGS stealth κομμάτι νο1, μετά νο2 μετά νο3 ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΕΙΣΜΩΣΕΙ. Καλά να πάθεις :devilish: .. Maze section!! *%%$#🤬 Με τα πολλά φτάνει σε αυτό το point of no return έξω από την πόρτα του κακού και όλοι οι καλοί που συνάντησες με εντελώς κλισέ τρόπο μαζεύονται για να σου δώσουν τις τελευταίες συμβουλές κτλ κτλ...
Περνάς λοιπόν την πόρτα για την τελευταία μάχ......ΟΟΟΟΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!😖 Ο κακός είναι πιο μακριά και πρέπει να περάσεις την "απαγορευμένη ζώνη" που κανείς δεν πάτησε ποτέ για να τον φτάσεις.🤯 Κακοφτιαγμένο stealth section all over ag...Ρε άντε και 🤬🤬🤬🤬 μη πω κάνα βαρύ Πειραιώτικο!! Και κάπου εκεί rg και uninstall για να γλιτώσω τα λογικά μου. Δεν με ένοιαζε πια που 25 ώρες δεν θα κατέληγαν κάπου. Ήθελα απλά να τρέξω όσο πιο μακριά γίνεται. Με λίγα λόγια το παιχνίδι πάσχει άσχημα από μια ασθένεια που δυστυχώς συναντά κανείς πολύ συχνά σε indies . Είτε δεν ξέρει, είτε δεν θέλει να τελειώσει. Καταλήγει έτσι να σου τρώει τον χρόνο και να σε ταλαιπωρεί. Mόνο για υπερβολικά φανατικούς των JRPG και της φόρμουλας των paper mario. MΑΚΡΙΑ οι άλλοι αν δε θέλετε να χάσετε τον χρόνο σας.

 
Last edited:

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Προσυπογράφω για το Medium, ήταν απολαυστικό και υποβλητικότατο θρίλερ.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Βρήκα ευκαιρία τις τελευταίες ημέρες και προχώρησα SWJFO. Με κερδίζει διαρκώς περισσότερο, αλλά ένα πράγμα με χάλασε από την πρώτη στιγμή στο level design και το σχεδιασμό της εξερεύνησής του, πως ήδη διαφαίνεται ότι θα υποχρεωθώ σε πολύ backtracking για να εξερευνήσω πλήρως τις διάφορες περιοχές.
 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Βρήκα ευκαιρία τις τελευταίες ημέρες και προχώρησα SWJFO. Με κερδίζει διαρκώς περισσότερο, αλλά ένα πράγμα με χάλασε από την πρώτη στιγμή στο level design και το σχεδιασμό της εξερεύνησής του, πως ήδη διαφαίνεται ότι θα υποχρεωθώ σε πολύ backtracking για να εξερευνήσω πλήρως τις διάφορες περιοχές.

Έχει όντως αρκετό backtracking, αλλά προσωπικά δεν το βρήκα καθόλου βαρετό-κουραστικό. Το αντίθετο μάλιστα.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
Social Warrior Justice Fuck off?

Στο μεταξύ, βλέπω πριν κάποια ώρα νέο σχόλιο, μπαίνω με ενδιαφέρον να διαβάσω και ήταν του @tyrion395
Με το που άνοιξε η σελίδα η φάση ήταν κάπως έτσι...

ρε μλκ ο τύπος στο κλάρκ πέθανε; :(
 

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 21, 2013
Messages
304
Μου πήρε 28 ώρες να τελειώσω το Control. Στις πρώτες 5-6 ώρες είχα πάθει πλάκα με την ατμόσφαιρα, την WTF υπόθεση και την σκηνοθεσία. Και τα mechanics μια χαρά. Μου άρεσε ο τρόπος που σε εισήγαγε το παιχνίδι σε νέες κινήσεις / ιδιότητες. Έφτασα στις 20 ώρες για να αρχίσω να νιώθω μια κόπωση εξαιτίας των μαχών και των αποστάσεων των checkpoints. Ξαφνικά από ένα σημείο και μετά η δυσκολία μου φάνηκε ότι απογειώθηκε κι ειδικά το τελευταίο 3ωρο, δεν ντρέπομαι να το πω, το έπαιξα όλο με immortality. Δεν άντεχα να χάσω άλλο χρόνο παίζοντας ξανά και ξανά τις ίδιες μάχες. Κι απ' ότι είδα, ευτυχώς, γιατί με τον χαμό που είδα μάλλον δεν θα το έβγαζα ούτε στις 128 ώρες!! Έχω τρεις φίλους που το έπαιξαν, και δυστυχώς όλοι το παράτησαν εξαιτίας κάποιων εξουθενωτικών μαχών που χάνοντας σε πετάει πίσω στου διαόλου την μάνα! Κάπου έλεος! Πάντως το παιχνίδι το καταευχαριστήθηκα στο μεγαλύτερο μέρος του κι έτσι δεν μπορώ παρά να του δώσω ένα 8,5/10. To προτείνω ανεπιφύλακτα, κι αν δεν είστε Souls-like μαζόχες, immortality enabled και φύγατε για τελικό!

Σειρά παίρνει τώρα το Death Stranding με ενθουσιασμό, αλλά και με πισινή μήπως αποδειχθεί βαρετο. Επίσης ξεκίνησα και το The Hand Of Glory. Στο 20λεπτο που έπαιξα μου άφησε καλή αρχική εντύπωση, αλλά θα συμφωνήσω με τον tyrion ότι τα γραφικά είναι λιγο meeeh. Συγκρινόμενα και μόνο με άλλα hand drawn 2D.

Στο μέτωπο του Darkest Dungeon, 106 ώρες μετά, week 205, επιχείρησα στην 3η darkest αποστολή και αποδεκατίστηκα. είμαι στο 99% της προόδου και φοβάμαι ότι για να τελειώσω θα φάω κανα 20ωρο ακόμα. Κάπου νιώθω να σπάει το ηθικό μου, αλλά το αφήνεις μετά από τόσες ώρες σε τέτοιο σημείο;

Παίζω επίσης Sam & Max Hit the Road (ball breaker) , Tyranny (παιχνίδαρος), Outer Wilds, Bioshock Remastered (με εφτασε στα όρια του RQ & uninstall χθες), Warhammer Vermintide 2 με ένα φίλο και καραγουστάρουμε, αλλά όχι τόσο ο δείκτης του χεριού μου, Syberia 2 με την σύζυγο.

Ευτυχώς ο δίσκος γέμισε και δεν βάζει άλλα :p
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Όλα αυτά ταυτόχρονα;!! Μπράβο ρε φίλε! Εγώ αν πάω να βάλω δεύτερο παιχνίδι για μικρά διαστήματα, μαζί με το κύριο που παίζω κάθε φορά, πάει τα μπέρδεψα!!!
 

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 21, 2013
Messages
304
Όλα αυτά ταυτόχρονα;!! Μπράβο ρε φίλε! Εγώ αν πάω να βάλω δεύτερο παιχνίδι για μικρά διαστήματα, μαζί με το κύριο που παίζω κάθε φορά, πάει τα μπέρδεψα!!!


Όχι ακριβώς ταυτοχρονα... Παίζω 2-3 κυρίως πιο dedicated και τα άλλα πιο σποραδικά όποτε κάνω κέφι. Πχ μες στον Σεπτέμβρη έπαιξα φουλ το Control κι αρκετά Vermintide 2, Tyranny και Darkest Dungeon. Στα υπόλοιπα να έχω αφιερώσει μαξ από μια ωρίτσα. Δεν είναι το καλύτερο, το ξέρω, αλλά παίζω ανάλογα με την διάθεση. Και ανυπομονώ να παίξω πολλά από το backlog. Eξού και δεν έχω πολλές αντοχές στο να παίζω το ίδιο κομμάτι παιχνιδιού 10 φορές και να μην κάνω πρόοδο, όπως συνέβαινε προς το τέλος του Control. Για να με περιορίσω έχω μόνο εναν 500GB δίσκο, από τα οποία τα 90GB είναι αφιερωμένα στο Cyberpunk 2077 που περιμένει υπομονετικά κάποιο DLC για να ξεκινήσω 2ο playthrough.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
Όχι ακριβώς ταυτοχρονα... Παίζω 2-3 κυρίως πιο dedicated και τα άλλα πιο σποραδικά όποτε κάνω κέφι. Πχ μες στον Σεπτέμβρη έπαιξα φουλ το Control κι αρκετά Vermintide 2, Tyranny και Darkest Dungeon. Στα υπόλοιπα να έχω αφιερώσει μαξ από μια ωρίτσα. Δεν είναι το καλύτερο, το ξέρω, αλλά παίζω ανάλογα με την διάθεση. Και ανυπομονώ να παίξω πολλά από το backlog. Eξού και δεν έχω πολλές αντοχές στο να παίζω το ίδιο κομμάτι παιχνιδιού 10 φορές και να μην κάνω πρόοδο, όπως συνέβαινε προς το τέλος του Control. Για να με περιορίσω έχω μόνο εναν 500GB δίσκο, από τα οποία τα 90GB είναι αφιερωμένα στο Cyberpunk 2077 που περιμένει υπομονετικά κάποιο DLC για να ξεκινήσω 2ο playthrough.
βασικά ακριβώς αυτό είναι το καλύτερο, να παίζεις ότι κάνεις κέφι. Αν το κάνουμε αγγαρεία "πρέπει να τελειώσω το τάδε" το χάσαμε το χόμπι.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Ομολογώ ότι εγώ, όταν μ' αρέσει ένα παιχνίδι, "δίνομαι" πολύ. Ίσως και γι' αυτό συνήθως υπερ-εκθειάζω κάποια... Θέλω να δω όλη την ιστορία μέχρι το τέλος και μετά να βάζω το επόμενο. Το σκέφτομαι και ότι αλλιώς θα ήταν σαν να βλέπω πολλές ταινίες ταυτόχρονα! Να βάζω μια ταινία, να τη σταματάω στα 10', να βάζω άλλη μέχρι τα 20', να συνεχίζω την πρώτη μέχρι τα 35', να βάζω μια τρίτη, κοκ...
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
Ομολογώ ότι εγώ, όταν μ' αρέσει ένα παιχνίδι, "δίνομαι" πολύ. Ίσως και γι' αυτό συνήθως υπερ-εκθειάζω κάποια... Θέλω να δω όλη την ιστορία μέχρι το τέλος και μετά να βάζω το επόμενο. Το σκέφτομαι και ότι αλλιώς θα ήταν σαν να βλέπω πολλές ταινίες ταυτόχρονα! Να βάζω μια ταινία, να τη σταματάω στα 10', να βάζω άλλη μέχρι τα 20', να συνεχίζω την πρώτη μέχρι τα 35', να βάζω μια τρίτη, κοκ...
δεν είναι κακή προσέγγιση, αλλά μιας και τα παιχνίδια δεν τελειώνουν σε ένα session είναι λίγο δύσκολο να είσαι σε mood για το ίδιο παιχνίδι κάθε φορά.
Πχ αυτές τις μέρες έπαιζα Valheim, χθες ένοιωσα την ανάγκη να πάω μια βόλτα από NMS, σήμερα νοιώθω ότι θα ήθελα λίγο δράση στο TF2.
 
Top Bottom