What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,419
ακόμα και οι γέροι που ξέρω ακούνε από το κινητό ραδιόφωνο πλέον που έχει μόνο FM, ποιος χρησιμοποιεί ΑΜ? Και ο συχωρεμένος ο παππούς FM άκουγε μόνο. Για ανταρτοπόλεμο είναι το ΑΜ?
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα ξαναδει pew pew απο την ρωσικη πλευρα. Οτι εχω δει ειναι καμενα ρωσικα αρματα, ουκρανες να κλαινε, μπαζα και νουμερα για τις βαριες-χιλιαδες απωλειες των ρωσων. πρεπει να εχω πετυχει 1 αναφορα για απωλειες απο την ουκρανικη πλευρα και ηταν για 40-50 ατομα. Τοσους σκοτωσε σολο ο Μπικακης στην Κυπτρο.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Άμα κρίνουμε απο τα λεγόμενα του ναζι με τα ψηλοτάκουνα με την επιτυχία που έχει ο ουκρανικός στρατός σε λίγο πρέπει να φτάνει στα περίχωρα της Μόσχας.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,330
Ναι αλλα αυτα ισχυουν εαν θελεις να ξεκινησεις ραδιοφωνο στα βραχεα. Το θεμα ηταν ολα αυτα υπηρχαν και τα ξηλωσαν.
Η επισημη ανακοινωση για το κλεισιμο.

Και για να τα διατηρήσεις, κούνελε!! Εκτός ότι κάθε πέντε - δέκα χρόνια αλλάζουν τις κεραίες (καθόδους ή όλο το array), με εξωφρενικό κόστος, αλλάζουν λάμπες στους ενισχυτές (γιατί με ισχύ εξόδου σε kW, δεν μπορείς εύκολα να έχεις τρανζίστορ), χώρια την κατανάλωση ρεύματος!! Δεν είναι καθόλου φθηνό πλέον να διατηρήσεις τα βραχέα!!

@nitro912gr βραχεα ειναι τα ΑΜ. Τα FM ειναι για τοπικη καταναλωση πχ ενας σταθμος FM στην Αθηνα δεν μπορει να φτασει στην Θεσσαλονικη.

Like Quote Reply
Report

Βραχέα, VHF, UHF, έχουν σχέση με το φάσμα συχνοτήτων που χρησιμοποιήται!!

ΑΜ, FM, έχει σχέση με τη διαμόρφωση του σήματος, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο κωδικοποιήται η πληροφορία, πάνω στο φέρον κύμα (την συχνότητα που διαλέγουμε).

Οπότε το ραδιόφωνα, έχουν λήψη σε FM/VHF και σε SW/AM/SSB (μια υποδιαίρεση του ΑΜ).

Η Γαλλια και η Φιλανδια εχουν επισης.

οπως και η Νορβηγια το LKB/LLE

Ρωσια δεν το εχει καταργησει

αλλα και ο Καναδας συνεχιζει να εχει

Όλες αυτές οι χώρες, δεν μπορούν να καλύψουν τμήματα της επικράτειας τους, με τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, γιατί αυτά βρίσκονται πάνω από τον 60" παράλληλο, και δεν "φωτίζονται" από γεωσύγχρονες τροχιές (που Bρίσκονται πάνω από τον Ισημερινό και σε ύψος 36000 km. Για να φωτιστούν τέτοιες περιοχές, χρησιμοποιούνται τροχιές Molniya, οι οποίες έχουν άλλα σοBαρά μειονεκτήματα). Οπότε πάνε σε terrestrial radio SW/HF-AM/SSB.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
Και για να τα διατηρήσεις, κούνελε!!

Φιλαρακι, εγω δεν ειπα οτι ειναι δωρεαν. Αυτο που ειπα και με στραβωσε ειναι οτι ειπαν ψεματα. Επισημη ανακοινωση που λεει ψεματα.
Ο ζωολογικος μου κηπος δεν χωραει αλλα κουναβια. Το δευτερο ποιντ ειναι οτι δεν ειναι μια αχρηστη τεχνολογια. Το παραδειγμα με την Ουκρανια μπορει να μην μας καλυπτει αλλα ειναι ενα παραδειγμα οτι τα ΑΜ ειναι ενα plan B.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,330
Φιλαρακι, εγω δεν ειπα οτι ειναι δωρεαν.

Το ξέρω, κούνελε!! Ήθελα να αποδείξω ότι, ήταν οικονομικά ασύμφορα!!

Το παραδειγμα με την Ουκρανια μπορει να μην μας καλυπτει αλλα ειναι ενα παραδειγμα οτι τα ΑΜ ειναι ενα plan B.

Μάλλον E, F, κ.ο.κ.!! Υπάρχουν πιο αποδοτικοί τρόποι πλέον να καλύψεις, αυτές τις ανάγκες. Ας τα αποδεσμεύσουν καλύτερα, για να τά έχουν και αυτά, οι ραδιοερασιτέχνες (οι οποίοι είναι καταπληκτικοί και εδώ στην Ελλάδα).
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
Προσωπικα θεωρω ασυμφορο να βαζεις ολα τα αβγα σε ενα καλαθι και τα παραδειγματα απειρα. προσθετω οτι διαβασα πως τα ξηλωσαν ολα, κεραιες κτλ. αφου ειναι τοσο ακριβο χομπι, Θα μπορουσαν να τα κρατησουν σαν πλαν μπι. Αυτο που δεν εχω μαθει ειναι το κοστος.
Δεν μιλαω για σεναρια συνωμοσιας, εαν ηθελα να κανω κατι τετοιο θα ποσταρα λινκ που θα τα περιεγραφα οπως θελω εγω πχ
οι εβραιομασωνοι ειναι πισω απο ολα.

Θα μπορουσαν να κανουν μια επισημη ανακοινωση οπου θα ανελυαν το κοστος ενος σταθμου, γιατι εναν σταθμο εκλεισαν, και θα εξηγουσαν γιατι δεν μπορουν να το καλυψουν. Ακομα δεν μας ειπαν το κοστος, αν δεν κανω λαθος, γιατι μετα θα παιξει και η αναλογη συγκριση.
Ολα αυτα τα μπαρμπουτσαλα οτι προχωραμε στο μελλον, δεν μενουμε πισω απο τις αλλες χωρες ειναι πραγματα που βρωμανε. Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογικος ανθρωπος που να πιστευει οτι το ψεμα αντικατροπτιζει τα πραγματικα γεγονοτα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
Σε μια κουνελισια κοινωνια.
O Musk θα κερδιζε το στοιχημα. Θα επαιρνε την Ουκρανια και αφου η συμφωνια ειναι ο νικητης να παρει την Ουκρανια... θα την επαιρνε. Θα εδιωχνε τον Προεδρο και θα γινοταν ο αρχηγος του κρατους.
Αυτο το πραξικοπημα δεν θα αρεσε στην Ευρωπαικη ενωση και θα υποστηριζε τον Πουτιν για να κανει επιθεση στην Ουκρανια.
Οι ειδησεις θα λενε οτι η επιθεση εγινε επειδη ο Musk θα γεμιζε την Ευρωπαικη αγορα με Tesla για να γκρεμισει την γερμανικη αυτοκινητοβιομηχανια. Δεν θα εχουμε opel και θα ανεβει η καταναλωση ρευματος αρα και η αξια του ρευματος.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
Top Bottom