What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

VAMPIRE: THE MASQUERADE – SWANSONG

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Το ότι οι δημιουργοί του αρκετά ιδιαίτερου Narrative Adventure The Council κυκλοφορούν ένα παρόμοιο εγχείρημα πάνω στον κόσμο του Vampire: The Masquerade, αποτελεί αξιοπρόσεκτη είδηση από μόνο του. Η αξία αυτής της είδησης ενισχύεται περαιτέρω και από τα γεγονότα ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα δίνει σαφώς περισσότερη έμφαση στα RPG χαρακτηριστικά (τα έτερα κυριότερα Vampire games που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ήταν γραμμικά visual novels, άλλωστε) αλλά και ότι η… κύρια και πολυαναμενόμενη RPG κυκλοφορία πάνω στο franchise έχει εξελιχθεί σε έναν τραγέλαφο. Δίχως υπερβολή, από πλευράς ευρύτερης παρουσίασης, το...

Continue reading...
 
Last edited:

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,949
Ωραίο review, απόλυτα λογικές οι συγκρίσεις με το Bloodlines, αφού αποτελεί ακόμα το σημείο αναφοράς για το εν δυνάμει κοινό του Swansong.
Πάντως, επειδή μάλλον μιλάμε και για αρκετά παρεμφερή budget (ΑΑ), ελπίζω τούτο δω να είναι πιο ικανοποιητική βαμπιροεμπειρία από το Vampyr, που είχε τα εχέγγυα για να χριστεί ως ο cult διάδοχος του Bloodlines αλλά αυτοπυροβολήθηκε στο πόδι (ή αυτοπαλουκώθηκε στην καρδιά, αν θέλεις).
 
Last edited:

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,813
Το council ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Θα παρακολουθούσα οποιαδήποτε συνέχεια του, πόσο μάλλον τώρα που πιστεύω ότι το gameplay του μπορεί να κολλήσει γάντι με το setting του WoD. Ο Malkavian χαρακτήρας προμηνύεται ενδιαφέρων.
Έγινε άμεσα wishlisted!
Μερικές απορίες if I may.
Το council ήταν episodic. Εδώ δεν αναφέρετε κάτι τέτοιο, οπότε υποθέτω ότι είναι πλήρης τίτλος?
Δεν κατάλαβα τους 3 κεντρικούς χαρακτήρες. Διαλέγουμε έναν και παίζουμε με αυτόν όλη την ιστορία ή αλλάζουμε χαρακτήρες σε συγκεκριμένα σημεία της ιστορίας?
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
1) πλήρης, μη-episodic τίτλος.

2) κάθε scene παίζεται αποκλειστικά από έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα ανάμεσα στους τρεις. Οπότε αν πχ έχουμε μια αλληλουχία από scenes a-b-c-d-e κτλ, στο a και στο d θα παίξουμε με τον έναν, στα b-e με τον δεύτερο και στο c με τον τρίτο. Είναι προκαθορισμένο δλδ το ποιόν ελέγχουμε σε κάθε scene, δεν επιλέγουμε εμείς.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Είχα απολαύσει το The Council (από τα καλύτερα παιχνίδια που δεν έχει παίξει σχεδόν κανείς) και μόνο το όνομα της Big Bad Wolf αποτελούσε εγγύηση για μένα, παρά το jank που διαφαινόταν από τα trailers του παιχνιδιού. Διάβασα και ρηβιού-εγγύηση Γκουνελιώτη και το χτύπησα. Εκεί, κατά το 2024 που θα σταματήσω να πλένω γαλατομπούκαλα και ν'αλλάζω πάνες, θα μοιραστώ την εμπειρία μου :D
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Ρε @Borracho πες αν επηρεάστηκε η Μάρβελ από τα Σταρ Γουόρς και σταμάτα να αποφεύγεις να πάρεις θέση.

Tο Κάουνσιλ το έπαιξα κι εγώ πάντως, το πρώτο έστω τσάπτερ που ήταν τζάμπα. Ξέρω, στα @@ σας. Αλλά και στα δικά μου, κα-θρε-φτά-κι.

Αυτό το Βαμπάι με χάλασαν λίγο οι φάτσες τους, πράγμα που ανέφερε κι ο έγκριτος αρθρογράφος. Θα χρειαστεί πολλή δύναμη ψυχής, για να το παραβλέψω. Ή να μπει σε κανένα μπαντλ.
 

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 21, 2013
Messages
304
Ήταν ήδη wishlist μόνο από το setting και την ατμόσφαιρα. Τώρα που υπήρξαν και αναφορές στο αγαπημένο The Council, πάει #1 στην λίστα μου! Ελπίζω τα προβληματάκια που έχει να διορθωθούν με κάποια patches. Μακάρι να φτιάξουν και λίγο τους χαρακτήρες γιατί όντως κι εμένα με ξενίζει πολύ η απεικόνιση τους.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Πωπω, τούτο 'δω τελικά μου φαίνεται θα το παίξουν λιγότεροι κι απ' όσους παίξαμε το The Council.

Η επισκόπηση είναι 100% ακριβής, παρουσιάζει άψογα το παιχνίδι. Περισσότερο λειτουργεί σαν adventure παλαιάς κοπής, με τους γρίφους του να είναι πολύ συχνά ανέλπιστης περιπλοκότητας και να κρύβονται άπειρα μονοπάτια και δυνατότητες μέσα στα κεφάλαιά του. Η υλοποίηση των μηχανισμών του επιτραπεζίου είναι επιεικώς λειτουργική, νομίζω πέρασα το μισό παιχνίδι περίπου μέχρι να αντιληφθώ πού έπρεπε να βάζω πόντους προκειμένου να πετυχαίνω στα skill checks.

Καλογραμμένο, με πολλές δυνατότητες να επηρεάσεις την έκβασή του. Το The Council δεν το πλησιάζει ούτε γι'αστείο, αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.

Τερματίζοντάς το, συνειδητοποίησα κάτι που με στεναχώρεσε κομμάτι : δεν με φτιάχνουν πλέον τα βαμπίρια όπως παλιά. Γνήσιο σημάδι γήρατος. Άσε που ο χαρακτήρας που μου δημιούργησε τη μεγαλύτερη ταύτιση ήταν η Leysha με την υπέροχη βαμπιροπιτσιρίκα της Halsey. Το μέγεθος της ζημιάς είναι τέτοιο που μόλις έβγαλα το Bloodlines 2 από την wishlist του Steam. Βαμπίρια, καμαρίλες, σέα-μέα, τα βάνω σε φάκελο και τα στέλνω στον 25άρη εαυτό μου, τον αιώνια χαμένο στα μαγευτικά φοιτητομουνολίβαδα.

Πάω ν'αράξω λίγο στην αποβάθρα του Melee Island τώρα, να χαζέψω τα πυροτεχνήματα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Καλά η ιστορία με την Halsey ήταν plot twist πάνω στο plot twist.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Το γκεημ κυκλοφορεί στις 25 του Μάη και στο Στήμ.

 
Top Bottom