What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
Ξεκίνησα το Mortal Shell αυτό το τριήμερο. Εχω πάθει πλάκα με το feeling που δεν ξέρεις που είσαι, γιατι είσαι και τι κάνεις. Είχα να νιώσω τόσο χαμένος από το πρώτο Dark Souls. Σιγά σιγά ανακάλυψα κάποια πράγματα και το έχω λατρέψει το παιχνίδι. Πολυ ανώτερο μου φαίνεται από κάποια soulslike που έπαιξα τελευταία κυρίως γιατί έχει κάτι εντελώς καινούργιο να πει.
 

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Joined
Oct 31, 2013
Messages
594
giphy.gif

Πάντα ήθελα να κουοτάρω τζιφ στον εαυτό μου. ✅


Τελείωσα χθες τούτο δω το γαμημένο το έπος και ειλικρινά, δυσκολεύομαι να βρω τα λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου.
Βάζω σε σπόιλερζ τα λίγα πραγματάκια που γράφω μην τυχόν προϊδέασω κανέναν ανυποψίαστο περαστικό (βσκ τον Νορθ κυρίως, που ελπίζω να έχει μείνει σπόιλερ φρη)

Σύντροφοι ρεηκουίτες το έχουν αναλύσει πολύ σωστά και εις βάθος το παιχνίδι και στα καλά του και στα κακά του, και πάνω κάτω συμφωνώ με τα περισσότερα γραφόμενα, οπότε δεν θα το κάνω, άσε που δεν έχω και την ψυχική ενέργεια την δεδομένη στιγμή.

Ας σταθώ λιγάκι όμως σε 3 πραγματάκια.

1) Για το προσωπικό μου γούστο, το παιχνίδι στα χαρτιά είχε πολλά πράγματα που τα έχω σε red flags στο γκέιμινγκ. Όμως, είναι τόσο δυνατή η εμπειρία, που με έκανε γρήγορα emotionally invested και το έκανε τόσο οργανικά, τόσο φυσικά, που οποιοσδήποτε ενδοιασμός εξαφανίστηκε δια μαγείας χωρίς να το πάρω πρέφα σχεδόν. Το παιχνίδι δεν είναι τέλειο προφανώς, εννοείται υπάρχουν πράγματα που δεν μου άρεσαν, αλλά όταν τα σκέφτομαι γελάω μπροστά σε αυτό που έζησα.

2) Έχει χιλιοειπωθεί, αλλά δεν μπορώ να μην γράψω τα αυτονόητα. Η αφήγηση, η παρουσίαση του κόσμου, οι χαρακτήρες που συναντάς, γνωρίζεις, και δένεσαι μαζί τους, το βάθος και ο πλούτος του storytelling και τέλος, ο Arthur Morgan, η γνωριμία του μαζί του, το ταξίδι που περνάτε μαζί, το character arc που βιώνετε μαζί
είναι όλα τους το λιγότερο αριστουργηματικά και -ας κλισεδιάσω και άλλο λίγο- ίσως θα έπρεπε να διδάσκονται σε πανεπιστήμια, σχολές, σεμινάρια, σχολεία, ταξί, καράβια, εκκλησίες, κατασκηνώσεις και δεν ξέρω κι εγώ πού αλλού.

3) Επίλογος.
Χμ. Εδώ εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα για μένα. Ναι, ξέρω, προφανώς και αν είχα παίξει το πρώτο θα μου είχε κάνει μεγαλύτερο αντίκτυπο, αλλά στο τωρινό state of play του μυαλού μου δεν μπορώ παρά να τον χαρακτηρίσω anticlimactic.
Δεν λέω, χάρηκα με κάποια πράγματα που είδα, αλλά στην τελική, δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι ότι στο τέλος του 6ου τσάπτερ ήμουν λες και με πάτησε οδοστρωτήρας, ενώ μόλις πέσαν τα κρέντιτς με το τέλος του επιλόγου είχα μεν την γλυκόπικρη γεύση του ότι μόλις τελείωσα τέτοια παιχνιδάρα και ότι χάρηκα που το έζησα, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι επίσης ότι ακόμα πονάω απ' τον οδοστρωτήρα του 6ου τσάπτερ.

Αυτά τα λίγα λοιπόν.
Τι να πεις, ανεπανάληπτη εμπειρία. Σίγουρα απ' τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ, χτυπάει top 5 νομίζω χαλαρά, και είναι σίγουρα το 2ο καλύτερο παιχνίδι που έχω παίξει μετά τις 19/05/2015.
Όπως είπε και η Kara, το RDR3, αν βγει ποτέ, έχει δύσκολο έργο. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. Ίσως και πιο δύσκολο από ένα άλλο 3 που αναμένεται εδώ και 18 χρόνια. 🤐

arthur-morgan-red-dead-redemption2.gif

Η αποφόρτιση είναι μονόδρομος για μένα μετά από ένα παιχνίδι σαν το Red Dead Redemption 2, οπότε έβαλα το νέο Spider-Man για mindless fun μπας και καταφέρω και ξεχαστώ λιγάκι.
Σούπερ μπαιχνίδαρος, πολλά μπράβο που του έδωσες την ευκαιρία που έπρεπε. Σίγουρα έχει ειπωθεί ξανά και το έχεις ακούσει και διαβάσει και αλλού, αλλά αν σου δοθεί η ευκαιρία παίξε και το πρώτο. Βασικά μην περιμένεις να σου δοθεί η ευκαιρία, κατέβασε εναν emu του 360 ή ps3 και βαλτο.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Τέλος το Tunic, πάνω στη λήξη του Game Pass.
Ιδιαίτερη εμπειρία αυτό το game, ήταν το πρώτο που εγκατέστησα όταν ξεκίνησε η τρίμηνη συνδρομή GP, έπαιξα κάνα δίωρο και το άφησα προσωρινά για να ασχοληθώ με άλλα. Κάνα μήνα αργότερα έπαιξα άλλο ένα δίωρο, πάλι το έβαλα στην άκρη. Τελικά το έπιασα μια βδομάδα πριν τη λήξη και έφτασα τελευταίες ώρες της συνδρομής να πολεμάω το τελευταίο boss. Immersion, όχι αστεία :p
Πέρα από την δική μου ανοησία να κατακερματίσω έτσι το παιχνίδι, πρόκειται για καταπληκτικό τίτλο. Το level design είναι απίθανο, έχουν χωρέσει αμέτρητα secrets σε κάθε οθόνη, έχουν φροντίσει ώστε shortcuts, εκπλήξεις, και checkpoints να καθιστούν την πρόοδο δύσκολη αλλά δίκαιη, και να κρατούν τον εθισμό στα ύψη. Το σύστημα μάχης δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά κάνει τη δουλειά του, όπως και ο σχεδιασμός των εχθρών και των bosses.
Όλο το ζουμί είναι στην εξερεύνηση και τη μεθοδική ανακάλυψη περιοχών, μηχανισμών και lore. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τη συλλογή των σελίδων του manual(!) του παιχνιδιού, που είναι μία από τις πιο έξυπνες ιδέες που έχω πετύχει σε game. Μοναδικά μελανά σημεία (πέρα από το μέτριο combat system) είναι το μπόλικο backtracking και η ανάγκη να κρατάς σημειώσεις για να μη χάσεις την μπάλα από ένα σημείο κι έπειτα.
Δυστυχώς, δεν είχα την υπομονή να λύσω τον -καλά κρυμμένο- γρίφο του Golden Path ώστε να δω τον "καλό" τερματισμό αλλά δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα. Το game είναι διαμάντι ακόμα και χωρίς να βρεις κάθε ένα από τα μυριάδες μυστικά που κρύβει.
8.5/10


Δεύτερο παιχνίδι του Game Pass που τερμάτισα μία μέρα πριν τη λήξη ήταν το As Dusk Falls.
Interactive drama, παρόμοιας λογικής με τα παιχνίδια της Telltale και της Quantic Dream, με ώριμη γραφή και προσγειωμένη πλοκή, που το κάνουν να θυμίζει δραματική τηλεοπτική σειρά.
...Βαρετή τηλεοπτική σειρά :rolleyes:
Τα πρώτα κεφάλαια έχουν κάποιο σασπένς, δένεσαι και λιγάκι με τους χαρακτήρες που χειρίζεσαι, αν και το gameplay είναι εντελώς παθητικό, ακόμα και για το είδος. Στο δεύτερο μισό παρακαλούσαμε να τελειώσει το μαρτύριο. Κανένα σασπένς, καμία κορύφωση, κανένα ενδιαφέρον. Το PTSD που ταλανίζει την πρωταγωνίστρια δεν πείθει ούτε τον πιο πρόθυμο παίκτη/θεατή, ενώ στο φινάλε έχουν κολλήσει κι ένα σαχλό cliffhanger, μπας και πάρουν ποτέ budget να βγάλουν τη συνέχεια.
Χάσιμο χρόνου, ακόμα και ως co-op. Τουλάχιστον διαθέτει καλές ερμηνείες και ενδιαφέρον art style (κάτι σαν Scanner Darkly αλλά με χαμηλό budget).
5/10
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,043
Σούπερ μπαιχνίδαρος, πολλά μπράβο που του έδωσες την ευκαιρία που έπρεπε.

Ναι ευτυχώς είχα βοήθεια σε αυτό, κάποια άτομα που εμπιστεύομαι στο γκέιμινγκ ασκήσαν την "πίεση" που έπρεπε.


Σίγουρα έχει ειπωθεί ξανά και το έχεις ακούσει και διαβάσει και αλλού, αλλά αν σου δοθεί η ευκαιρία παίξε και το πρώτο. Βασικά μην περιμένεις να σου δοθεί η ευκαιρία, κατέβασε εναν emu του 360 ή ps3 και βαλτο.

Καλή ιδέα αυτό με το emu αλλά για να σου είμαι ειλικρινής βαριέμαι τη διαδικασία, όμως έχω ξεκινήσει να βλέπω ήδη στο yt ένα πλέιθρου του πρώτου.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Kαι μόνο που κατάλαβα ότι μιλάτε για το ρεντέ 2 από πάνω με διαπέρασε ένα ρίγος κάτι. Ρε τι ζήσαμε γαμώ; Οκ με ξαναπέρασε ρίγος, μάλλον φταίει που κάθομαι γυμνός στο πισί.

 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,846
Μόλις τέλειωσα το Aragami. Πηρα μια πολυ καλη δόση stealth που τόσο χρειαζόμουν. Ο κ. Δεμπεγιώτης με κάλυψε στο review του αν και διαφωνώ στα όσα γράφει σχετικά με τα boss fights. Τα βρήκα μια χαρά και μία καλή εναλλακτική από το μονότονο μοτίβο του gameplay που ακολουθεί μέχρι και το τέλος. Δεν υφίσταται μάχη σώμα με σώμα και ούτε QTEs. Παίζεις απλά κρυφτούλι μέχρι να βρεις άνοιγμα και να πατήσεις το κουμπί που κάνει instant kill. (οκ το 2ο boss ήταν όντως κομμάτι δύσκολο)

To μόνο που με ενόχλησε ήταν το navigation του κέρσορα προκειμένου να κάνω teleport.
8/10

ΕΔΙΤ: Κρίμα που διαβάζω πως το 2 δεν είναι και τόσο καλό. Παραμένει παρόλα αυτά στην Wishlist.
 
Last edited:

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Ξεκινησα το Kena:Bright of Spirits. Ειναι το πρωτο παιχνιδι της Ember labs κα ειναι μια μαγισσα που πολεμαει τερατα! Τα γραφικα του ειναι τελεια αλλα ενω εχει πολλη δραση δεν εχει καθολου αιμα. Επαιξα 1 ωρα μεχρι τωρα μπορω να πω ειναι καλο!
 

Crusader

Gelatinous Cube
Joined
Dec 12, 2012
Messages
101
Εγώ ολοκλήρωσα το Stray. Ωραίο παιχνιδάκι, πολύ όμορφος ο κόσμος και σίγουρα είναι ενδιαφέρον και πρωτότυπο να είσαι γάτα. Στα αρνητικά βρήκα τους γρίφους επαναλαμβανόμενους και το παιχνίδι αρκετά σύντομο.

7/10 από εμένα.
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
Αυτό το καιρό διασκεδάζω με το Dome keeper, ένα αξιόλογο roguelike οπου γίνεσαι stranded σε ένα εχθρικό μη βιώσιμο πλανήτη αφού, για άγνωστους λόγους, το διαστημόπλοιο σου καταρρίπτεται και μένει ως μόνη σου ελπίδα ο θόλος που δημιουργείται ως μέτρο έκτακτης προστασίας του πιλότου.

Υπερασπίζεσαι τη βάση σου από κύματα τεράτων και προσπαθείς να μη σου σπάσουν το θόλο κάνοντας αναβαθμίσεις με υλικά που βρίσκεις σκάβοντας το υπέδαφος από κάτω από το σκάφος. Όσο περισσότερο σκάβεις τόσο δυσκολότερα τα πράγματα αλλά και καλύτερα τα υλικά

Ιτς φαν

 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,043
^ Πολυ καλο, οταν σουλουπωθει και αλλο σιγα σιγα και αρχιζει και μπαινει και κοντεντ (2 ατομα το φτιαχνουν) θα ειναι μουρλια.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,043
@Thaxll'ssillyia
Ρε το 🗡️ dome δεν εχει πολυ πλακα;
Περιεργο αρχικα αλλα μολις αισθανθεις ανετα μαζι του εχει πολυ πλακα, και πολυ πιο active το γκειμπλει του. Οταν το αναβαθμισεις και κανεις και κανα κομπο δεξια και αριστερά, ειναι πολυ ικανοποιητικο!
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
@Thaxll'ssillyia
Ρε το 🗡️ dome δεν εχει πολυ πλακα;
Περιεργο αρχικα αλλα μολις αισθανθεις ανετα μαζι του εχει πολυ πλακα, και πολυ πιο active το γκειμπλει του. Οταν το αναβαθμισεις και κανεις και κανα κομπο δεξια και αριστερά, ειναι πολυ ικανοποιητικο!
Δεν έχω βρει να ξεκλειδώσω αυτό το upgrade αν και το είδα στο developer play βίντεο! Ακόμη είμαι στις αρχές, δύο τρείς μέρες παίζω από τότε που το έβγαλε διαφήμιση το στιμ, οπότε έχω τα μαμισια πάνω στο θόλο ακόμη σε brutal δυσκολία είναι ονομα και πράμα
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,043
Ναι, πρεπει να βγαλεις run για να το ξεκλειδωσεις. Εσυ με το μπρουταλ λογικο να μην εχεις βγαλει ακομα
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
Εσυ με το μπρουταλ λογικο να μην εχεις βγαλει ακομα
Μα...μα...μα...αυτος ειναι ο optimal τροπος να το παιξεις το παιχνιδι γραφει ο ντεβ :sneaky:
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,043
Μα...μα...μα...αυτος ειναι ο optimal τροπος να το παιξεις το παιχνιδι γραφει ο ντεβ :sneaky:
Εγω τα περναω ολα μια βολτα ροτεισιο μέχρι να εγκλιματιστω.

Μετα btw εχει και επομενη δυσκολια, ονοματι you asked for it.
But i didnt asked for this επρεπε να λεγεται
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
Αυτές τις μέρες έπιασα το NFS Heat, κλασσικό RPG με αμάξια, ωραία περνάω. Απλά χθες που κορυφώθηκε το free ΣΚ, θυμήθηκα γιατί βρίζω την ΕΑ και γιατί δεν ακούμπησα NFS από το Rivals και μετά.

Αν και έπαιζα solo, προβλήματα με τους servers μου μαμούσαν το παιχνίδι και εμένα και αρκετών άλλων. Γιατί πρέπει σόνι και ντε να περνάνε όλα online και το solo... ακόμα και το γμεμνο το customization για το αν θα βάλω νέον κάτω από το κωλάμαξο μου ή όχι...
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Να γράψω ότι τελείωσα και το Secret Files 2 και μ' άρεσε περισσότερο απ' το πρώτο. Και εκεί που θα άρχιζα το τρίτο, βλέπω ξανά έκπτωση στο Crusaders of Might and Magic αυτές τις μέρες...
Και επειδή μου πέρασαν τα νεύρα (γενικά μου περνάνε εύκολα...) το ξαναγόρασα και ήδη έφτασα πιο μακριά από εκεί που είχα κολλήσει. Σύμφωνα με τη συμβουλή σας, αυτή τη φορά δεν πετάω κλειδιά... Του φέρομαι σαν πραγματική ζωή! Τί θα έκανα αν ήμουν στη θέση του Drake; Θα πετούσα κλειδιά;;!!!
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
ξεκίνησα το interstellar space και το έχω βρει φοβερά ενδιαφέρον space 4x strategy game. Ειναι και turn based κάτι που το θέλω στα strategy game.
Mου αρέσει γενικά το είδος αλλά στο stellaris που είναι και το ποιο γνωστό game ενώ έχω πάντα όρεξη να ασχοληθώ αυτός ο aggressive χαρακτήρας των υπόλοιπων πολιτισμών που συναντάς μου χαλάει πάντα την immersion να ασχοληθώ περισσότερο. εδώ όσο έχω παίξει δείχνει πιο ισορροπημένο game.
 
Top Bottom