What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

+ θρηνούμε για τη Μιμημή (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το επισημο θρεντ του σαντογκάμπι)

asparagus_12

Gelatinous Cube
Joined
Nov 26, 2019
Messages
179
Από εκεί που επαίρονταν ότι θα επαναπροσδιορίσουν το είδος, αλλάζοντας του ακόμα και όνομα, τελικά οδηγήθηκαν στο κλείσιμο. Αυτά συμβαίνουν όταν αντί να συνεχίσουν στο μονοπάτι που χάραξαν οι ίδιοι με τις παιχνιδάρες Shadow Tactics και Desperados 3, αναλώθηκαν σε φαντάσματα πειρατές που διακτινίζονται.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,502
τελικα, απ οτι φανηκε εκ του αποτελεσματος, η πλειοψηφια των φανς του ειδους βρηκε καποια αρνητικα σημεια στο κειμ, και αποφασισε να το προσπερασει. ειναι καποιου ειδους "δικαιωση", γιατι ισως να ενθυμειστε οτι ειχα καταθεσει καποιες ενστασεις για το παιγνιδι, απ το πρωτο τρειλερ. (βεβαια, ποτέ δεν ξερεις, μπορει να ειχαν αλλες ενστασεις οι "μη- αγοραστές" για την σταση τους αυτη. ισως να τους εφανη πολυ δυσκολο το κειμ ξερωγω, η οτιδηποτε άλλο, αλλά το αποτελεσμα ειναι το ιδιο).

επισης κατι που με χαροποιει ιδιαιτερα ειναι οτι το κοινο δεν τσιμπησε παρά τα αποθεωτικα ρηβγιους. ειχαμε κανει μια σχετικη κουβεντα οταν ειχα σχολιασει καποια πρωτα ρηβγιους μετα την κυκλοφορια.
πηγα απο περιεργεια στο μετακρίτι λοιπον και το κειμ σε 46 συνολικα critic reviews, εχει 41 positive (μεταξυ των οποιων και μερικα στρογγυλα κατοστάρια (🙄😏 )), 5 mixed και ουτε μία negative. πραγμα που δειχνει οτι ο καταναλωτης/φαν του ειδους, εχει δικά του κριτηρια που δεν επηρεαζονται απ την περιρρεουσα ατμοσφαιρα. πόσο μαλλον που τα 2 προηγουμενα κειμς της μιμιμης τα ειχαν παει τοσο καλα εμπορικά..

παντως μ ενοχλει που η μιμιμη δεν το "παλεψε" καθολου και διαλεξε να κατεβασει ρολά, μολις 12 μερες μετα την κυκλοφορια. το γεγονος οτι ειχε ετοιμασει προφανως εκ των προτερων, 2 dlcs, δειχνει οτι γυρω απ αυτα θα μπορουσε να κανει προσπαθειες για να "βελτιωσει" το παιχνιδι, αφουγκραζομενη το τι ζηταει το κοινο της. υπαρχουν αφθονα παραδειγματα κέιμς που μετα απο χάλια λωντς, και με την φροντιδα της εταιρειας, βελτιωθηκαν κι εγιναν αργοτερα μεγκα επιτυχιες. ή εστω θα μπορουσε να ζησει με την αποτυχια και να φροντισει ετσι ωστε το επομενο παιχνιδι της να ειναι αυτο που θελει το κοινο της και αυτο που του ειχε δωσει παλιοτερα.

οκ, κουντος στους ντεβς, αν δεν θελουν να βαλουν νερο στο κρασι τους, ουτε θελουν ν αλλοιωσουν το οραμα τους, αλλά αυτα τα πραματα προφανως εχουν ρισκο.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,280
μου θυμίζει κάτι μπάντες που κάνουν χιτ και μετά πλακώνουν τους πειραματισμούς και ξενερώνει ο κόσμος που θέλει να ακούσει μια από τα ίδια, αλλά αλλιώς.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Το κλείσιμο ανακοινώθηκε πολύ σύντομα μετά την κυκλοφορία για να είναι αποτέλεσμα κάποιας λάθος απόφασης που οδήγησε σε χαμηλές πωλήσεις. Ναι μεν ισχυρίζονται burn-out, αλλά όπως έχει πει και ο @Great0ldOne το πιθανότερο είναι να έγινε κάποιου είδους στραβοπάτημα κατά τις διαδικασίες self-pubish που ήταν και η πρώτη απόπειρα της Mimimi με αυτόν τον τίτλο (σε αντίθεση με το Shadow Tactics και Desperados 3).

Μικρή σημασία έχει τώρα, πέραν κάποιου post-mortem (για το ίδιο το είδος φαινομενικά, καθώς κρατώ μικρό καλάθι για τις απόπειρες της Kalypso).
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ναι, φυσικά δεν έχω κανέναν τρόπο να γνωρίζω τι και πως, αλλά η άποψη μου παραμένει ότι η φάση είναι περίεργη. Δεν κλείνουν έτσι εταιρείες στις οποίες τον έλεγχο τον έχουν ακόμα πλήρως οι ιδρυτές, σίγουρα όχι για τους λόγους που έδωσαν - που δεν είναι η εμπορική πορεία του Shadow Gambit.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Το κλείσιμο ανακοινώθηκε πολύ σύντομα μετά την κυκλοφορία για να είναι αποτέλεσμα κάποιας λάθος απόφασης που οδήγησε σε χαμηλές πωλήσεις.
Ακριβώς. Δε νομίζω ότι οι πωλήσεις του Shadow Gambit, ακόμα κι αν δεν ήταν οι αναμενόμενες, στοίχισαν τόσο νωρίς στο studio.
πχ


(1,5 χρόνο μετά την τελευταία τους κυκλοφορία)
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,280
μπορεί να είναι φάση "πάρτε το παιχνίδι μας μην κλείσει το μαγαζάκι" ξέρω εγώ;

μην είναι ατομική επιχείρα στην Ελλάδα και το κλείνουν για τα μέτρα μητσοτάκωλου;
 
Top Bottom