What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

+ θρηνούμε για τη Μιμημή (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το επισημο θρεντ του σαντογκάμπι)

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,536
ειμαι στην δουλεια και διαβασα καπως διαγωνια το ποστ, και ζητω συγνωμη γι αυτό, αλλά θεωρω ότι κατανοησα τα κυρια κομματια του.

αρχικα, με το να προεξοφλεις καθε 3 γραμμες οτι τσαμπα γραφεις, προφανως δεν προδιαθετεις θετικα για να γινει διαλογος. Δεν νομιζω ότι εχω δωσει την εντυπωση ότι δεν δινω προσοχη σε οποιον μου απευθυνθει ή ότι αποφευγω τον διαλογο ή και την «συγκρουση» επιχειρηματων (μαλλον το αντιθετο συμβαινει διαχρονικα). Επισης δεν καταλαβα καθολου την λεξη οχετος. Αναφερεσαι σε οσα εγραψα αρχικα, σε οσα απαντουσε ο κοζμος ή κατι άλλο? Παντως εννοειται ότι είναι τραγικα λαθος λεξη αν υπαινισεσαι ότι εκαμα ντηρειλ το θρεντ εγω.

Ξεκιναμε με τα γυρω γυρω. εγω δεν πεταξα καμμια μπαλα στην εξεδρα. μια φραση εγραψα στα τοσα, οτι συν τοις αλλοις η μιμη για λογους μαρκετινγκ και για να δειξει οτι ειναι πλεον μεγαλος παικτης και καραμπουζουκλης και ΟΡΙΖΕΙ υποειδη (δικη μου εκτιμηση εντελως υποκειμενικη) ειπε μια παπάρα για στελθ στρατετζυ και σχεδον με το ζορι την εκανε κατι σαν κοπυραιτ με φανφαρες μεσω του μπλογκ της. και εγραψα απλα οτι δεν βλεπω στρατετζυ στοιχεια στα γκειμς της. μετα ηρθα αντιμετωπος με κατι λημματα στο γουικι που "αναιρουσαν" αυτη την αποψη μου και ουσιαστικα διεψευδαν την μιμη που νομιζει οτι δημιουργει τωρα τον ορο, ενω συμφωνα με 2 συφορουμιτες ο ορος προυπηρχε αν ανοιγες 2 λημματα στο γουικι κι εκανες τις απαραιτητες μεταβατικες σκεψεις. π.χ.

1. ο τοτός ειναι χαλβάς

2. ο χαλβας ειναι στο ψυγειο

συνεπως ο τοτός ειναι στο ψυγειο.

εντελως ανευ σημασιας, οπως υπονοησα σε καποια ποστς μου, αλλά εφοσον υπηρχε διαλογος, τον συνεχιζα και συμμετειχα. Επιμενω ακομα οτι το στρατετζυ που χρησιμοποιει η μιμη στον ορο στελθ στρατετζυ δεν αναφερεται per se (μπορει τωρα να σημαινει κατι αλλο αυτο, αλλά ειμαι σιγουρος οτι θα με διορθωσουν κι ετσι ολα καλα, προχωραμε) στα στρατετζυ ΓΚΕΙΜΣ, αλλά στην στρατηγικη σκεψη κι ειναι ουσιαστικα θεμα κατανοησης της αγγλικης γλωσας απο τους γερμανους.

Τωρα, Textbook confirmation bias δεν ξερω τι είναι. καταλαβαινω οτι μπορει να ειναι γνωστος ορος στα μοντερνα παιδια που παρακολουθουν τουιτερ, φουμπου, τικτοκ, ντισκό κλπ, κι επισης κατανοω οτι ζεις στο εξωτερικο οποτε σου ερχεται φυσικα να το πεις ετσι, αλλά ειλικρινα, δεν ξερω τι ειν αυτο και δεν καιγομαι να μαθω κιολα. αν μπορεις να το εκφρασεις με απλα ελληνικα χωρις να φανεις αρτηριοσκληρωτικος ή ντεμοντε, μπη μαι γκεστ, αλλιως προσπερνω.

παμε στην δυσκολια. ναι, το εγραψα αυτο, γιατι γενικα σε φορα η σε σαιτς που ειχαν αρθρα για σογκουν και ντεσπεραντο3 που διαβαζα τότε αρθρα και ρηβιους σχετικα με τα κειμς αυτα μανιωδως, υπηρχε το γενικο consensus (τωρα αυτο σημαινει αραγες αυτο που νομιζω ή οχι? ΕΛΠΙΖΩ να μην εχω λαθος, γιατι θα διαταραχτει η ισορροπια του συμπαντος... δεν παιζουν μ αυτα) οτι ειδικα για τους νεους παικτες ειναι ΔΥΣΚΟΛΑ εως πολυ δυσκολα. δεν εχω λινκς, οχι. κ δεν τα χρειαζομαι. θεωρω οτι ειναι κοινος τοπος αυτο. δεν ξερω γιατι ομως, ειλικρινα. δεν ειμαι ουτε καμια διανοια, ουτε ταχυδακτυλουργος στην κινηση με μαους και πληκτρα, αλλά προσωπικα, δεν μου ειχαν φανει ουτε τα κομαντα τα παλια τα ορθοδοξα δυσκολα. χαιρομουν τοσο να ψαχνω τροπους και διαδρομες, και θεωρω οτι εχω καποια φαντασια και ισως αρκετα καλο iq (ενταξει, ας περιαυτολογησω και λιγο), κι ετσι δεν αντιμετωπισα προβληματα (ισως σε μια η δυο πιστες). οπότε παντα ειχα απορια γιατι λεει ο κοσμος οτι ειναι δυσκολα τα κομαντος, αρα ναι, στο δινω αυτο, δεν ειμαι ο μεσος ορος ΣΤΕΛΘ ΣΤΡΑΤΕΤΖΙ γκειμερ.


αλλά ναι (και παμε στο ζουμι), θεωρω απ τα 8 λεπτα που ειδα, (και ας ειμαστε ειλικρινεις, το ειδες και συ και ολος ο κοσμος, ανεξαρτητα αν δεν το παραδεχεσαι), καταλαβα οτι μπαινουν αχρειαστες ευκολιες. οκ, ισως βιαστηκα να κρινω αυστηρα τον λογο που το εκανε η μιμη, γεγονος ομως ειναι οτι το εκανε. τι αλλο ειναι δηλαδη:
  • η τηλεμεταφορα πισω απ τον εχθρο σε dt,
  • το παταω ενα κουμπι και εξαφανιζομαι κατω απ την γη
  • βαζω σ ενα κανονι (αληθεια τωρα?) εχθρο η φιλο και τον πεταω πανω απο τοιχους, δεν ξερω, ισως και νησια η ηπειρους.
και μιλαμε οτι εχουν χτισει ετσι το παιχνιδι που ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το 90% των σκιλζ θα ειναι τετοια, οβερ δε τοπ που λενε οι ειδικοι δημοσιογραφοι.

και επισης δεν μ αρεσε η κοροιδια με το κουικσειβ/κουικλοουντ, που απ οτι ειδα σημερα στα αρθρα του ειδικου τυπου, αποτελει για την μιμη τουλαχιστον, ΔΥΝΑΤΟ σελινγκ ποιντ. Τραγικο το βρηκα. αντι να πατας f5 και f9 , ερχεται και σου λεει θα πατας ΕΝΑ ΑΛΛΟ πληκτρο και ουσιαστικα θα γινεται κουικσειβ και αντιστοιχα κουικλοουντ, αλλά αφου δεν θα ειναι το f5, θα ειναι ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΕΕΙ ενταγμενο στο παιχνιδι και δεν θα χανεις το ιμερσιον. ελπιζω να συμφωνεις οτι αυτα ειναι τεραστιες, κολοσαλ παπαριές και ειναι πολυ καλυτερη απ αυτο η μιμη. Την μικραινουν κατι τετοια.

που καταληγουμε? ναι, συμφωνω, ειναι ΑΠΛΑ θεμα γουστου. ΣΙΧΑΘΗΚΑ απ την αρχη το σετινγκ, το στησιμο και κυριως τις αιτιασεις γι αυτο. ειναι φανερη η κομικ διασταση, το υπερβολικο η μαλλον εξωφρενικο γκειμπλει και εγινε επι τουτου. ναι, λατρεψα τον ρεαλισμο των προηγουμενων παιχνιδιων. και ειναι δουλεια του ΚΑΛΟΥ ντεβ να βρει "νορμαλ" σκιλς που να ταιριαζουν στον ηρωα, στις καταστασεις και στο σετινγκ, αντι να λεει ότι ο ρεαλισμος τον περιοριζει.

κοιτα εδω τι λεει ο αρχιντεβ: "In our previous games that had a more realistic setting, we were super limited in what we could do in terms of the character skills, the mechanics and gameplay, which had to work or be believable and grounded within the realistic settings we had," communications lead Matthias Kraut told me. "But now with Shadow Gambit, we go full fantasy and magic. This means we have ghost ships, a magical world, and cursed pirates with supernatural abilities, which gives us a lot of freedom to design meaningful, crazy mechanics. [...] «.

Το λεει ευθαρσως ο αθρωπος. Θελαμε ένα παρκο δραστηριοτητων, μια ντισνευλαντ. Δεν θελαμε ρεαλισμο. Περιοριζει.

Οκ, γουστο του, αλλά εχω κάθε δικαιωμα να πω: αν εισαι μαγκας, κατσε κατω τον κολο σου και βρες τροπους να μην περιοριζει (καλα, καθολου δεν περιοριζει εδώ που τα λεμε. Εντελως φυσικα και ΟΡΓΑΝΙΚΑ ηταν τα σκιλς στο ντεσπεραντο π.χ. εκτος απ την μαγισα που νομιζω λεγαμε ολοι (όχι, βαριεμαι να παω στο ρηβιου, αν κανω λαθος, σορυ) ότι ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΠΟΥ, είναι τσοντα και op).

Ετσι λοιπον θελανε να το φτιαξουνε, εχουνε κάθε δικαιωμα. Όπως εχω κι εγω ν απογοητευτω και να γραψω το γιατι. Απλα και επιγραμματικα.

γι αυτο μ εντυπωσιασε τοσο η μεγαλη σου απαντηση τωρα οσο και ο αχρειαστος χαβαλες η "χαβαλες" περι των αποψεων μου, χωρις ΕΝΑΣ να γραψει γιατι του αρεσει τοσο το τρειλερ. δεν εχω κανενα προβλημα κατανοησης. βλεπω απο τι ξεχωριστα, χρωματιστα ατομα αποτελειται το φορουμ (γι αυτό ειμαι δω κάθε μερα εξαλλου), δεχομαι καθε προτιμηση οποιουδηποτε, αλλά δεν μπηκα ποτέ στα αναλογα θρεντς να κρινω/κραξω αθρωπους που παιζουν μπαλα με αυτοκινητακια, παιχνιδια σιμιουλειτορ γατας (ραντομ παραδειγματα) η οτιδηποτε αλλο. δεν ασχολουμαι απλα.

Ενταξει, άι γκετ ιτ, οκ, είναι το αστειο στο οποιο συμμετεχω κι εγω ότι ειμαι γεροντας, δεινοσαυρος και ισως "κολλημενος" και γενικα ειμαι χαλαρος και αστειατορας και καταλαβαινω την καζουρα. Αλλά θεωρω ότι υπαρχει αποσταση απ αυτό μεχρι να σου πει καποιος, αδμιν κιολας, ότι θα χουμε αυτό το θρεντ για να γελαμε, ή ότι θα το κρατησουμε (ειπε καποιος άλλος), για να γραφω εκει εγω τα δικα μου, ας πουμε. Η ότι χαβαλεδιαζουμε στο ντισκο σχετικά με γουστα και προτιμησεις καποιου, που δεν προκαλουν κανενα, απλα είναι σταθερα και πολύ συγκεκριμενα. Δεν ξερω, ισως να ενοχλει αυτό η να κουραζει, αλλά όπως και να χει, δεν δινω ένα ιπταμενο φακ γι αυτο. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι μετα απ αυτά, εσβησα κάθε μου ποστ που ειχε επιχειρηματα ή «επιχειρηματα» κι επιζητουσε σοβαρο διαλογο για το κειμ, συμμετεχοντας στην γενικοτερη ατμοσφαιρα. Απαντω τωρα όπως θα καταλαβες στην σποντα περι σβησιματος. Ηταν συνειδητο και πολύ λογικο θεωρω.

Κλεινοντας, όπως ειπες χτες, υπαρχουν παντα εναλλακτικες. Παιζει οποιος θελει τα παλιοτερα κειμς. ή όπως σκεφτομαι να κανω, θα βρω τον πιο (βαρετο σιγουρα για τους ντεβ και για πολύ κοζμο) νορμαλ ηρωα (καποιον ειδα σ ένα αρτ με κροσμποου νομιζω) και θα παιξω το κειμ οσο πιο «ρεαλιστικα» και βαρετα μπορω, φερνοντας το στα βαρετα μετρα μου.

Αυτά. ευχαριστω που μου εδωσες την ευκαιρια να γραψω τετοια σεντοναρα, γιατι δεν ειχα κανενα σκοπο να τα γραψω, αν δεν εμπαινες στον κοπο να κανεις το σημερινο σου ποστ και συγνωμη αν δεν απαντησα σε κατι που θεωρεις σημαντικο. Ξαναειπα ότι οι συνθηκες δεν είναι ιδανικες εδώ που βρισκομαι και μπορεις να επανελθεις βεβαια σε οτιδηποτε θελησεις.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,653
Too long, I read. I liked (όχι ότι έχει σημασία). Αυτό που καταλαβαίνω από τα δύο επιτυχημένα σεντόνια (σε μεγέθος επιτυχημένα, αλλά και σε ροή λόγου, θέλω να ελπίζω) είναι ότι υπάρχει όντως διάθεση διαλόγου και όχι αφορισμών.

Νομίζω κάποια πράγματα τα μεταφράζεις όπως θεωρείς εσύ και όχι όπως απαραίτητα είναι, το οποίο είναι φυσικό, ανθρώπινο και επουδενί κατακριτέο. Δεν θα πιάσω όλα τα σημεία, αλλά κάποια επί μέρους. Κανείς δεν στοχοποίησε τη διαφωνία, αλλά την έλλειψη σοβαρών στοιχείων που υποστηρίζουν τις ενστάσεις.

Σημείωση: εσύ είδες και φέρεις τον Τύπο ως τεκμήριο "δυσκολίας" των εν λόγω παιχνιδιών, εγώ την ευρύτερη ψημένη κοινότητα. Η δεύτερη θεωρώ ότι είναι αντιπροσωπευτικότερο δείγμα που προσομοιάζει εσένα ως μύστη του είδους που αγαπάς, ενώ ο Τύπος όχι απαραίτητα.

Για το ζήτημα της μπάλας στην εξέδρα (δηλαδή ταμπέλα stealth strategy), το πού εκτροχιάστηκε και από ποιον είναι υφιστάμενης σημασίας. Δεν ήταν και πλέον σημαντικό να αναφερθεί και εκτροχιάστηκε η κουβέντα. ΣΕ ΈΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΑΜΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΘΕΣΗ (/fujitsu). #justRQthings

Confirmation bias: προκατάληψη επιβεβαίωσης - λογική πλάνη.

Το συμπέρασμά μου: διαφωνούμε, είναι όμορφο, ζήσε και άσε να ζήσουν. Η ζωή είναι μικρή και συνεχίζεται.
:agkalia:
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,536
μα δεν ειχα ενσταση. δεν θα μπορουσα να εχω. δεν μου υποσχεθηκαν κατι και εφτιαξαν κατι αλλο.

εφτιαξαν κατι.
το ειδα.
εγραψα γιατι δεν μ αρεσει αυτο που βλεπω.

αλλά, θεωρω, με επιχειρηματα. που βεβαια (πως να γινει αλλιως?) βασιζονται στις προτιμησεις ΜΟΥ. εστιασα στο σετινγκ, στο υφος και την ευκολια. το σετινγκ και το υφος προφανως ειναι υποκειμενικοτατα. η δυσκολια πιο αντικειμενικη. εκει, εγωιστικα ισως, θεωρω οτι εχω μεγαλο δικιο. θα δειξει, οπως και να χει.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,776
ενω συμφωνα με 2 συφορουμιτες ο ορος προυπηρχε αν ανοιγες 2 λημματα στο γουικι κι εκανες τις απαραιτητες μεταβατικες σκεψεις
Καμιά μεταβατική σκέψη δε χρειάζεται, ούτε puzzle από το Myst είναι. Θεωρώ εντελώς άστοχο το παράδειγμα που ακολούθησε. Αυτό που είπαμε όσο πιο απλά γινόταν είναι πως το Real Time Tactics (legit genre, υπάρχει πολλά χρόνια τώρα όπως και το αντίστοιχο σε tb), ανήκει στα strategy. Καλώς ή κακώς, συμφωνείς δε συμφωνείς, η συντριπτική πλειοψηφία εκεί το εντάσσει. Από τη στιγμή λοιπόν που είναι στρατετζοειδές (sic) και έχει και στελθ, δεν είναι λάθος η Mimimi να το πει stealth/strategy, ούτε εξαπατά κανένα. Πιο σύντομο και εύηχο από το Real Time Tactics with stealth elements, Isometric RTS (Real Time Stealth, χα, αυτός είναι νεολογισμός) κλπκλπ. Επίσης, όχι το να το πει Commandos Clone, Commandos-like κλπ μπορεί στα παλιά χρόνια να ήταν ok, αλλά πλέον παραπέμπει σε derivative. Και κανείς dev δεν το θέλει αυτό για το παιχνίδι του.

confirmation bias
Εν προκειμένω, το ότι στα σχόλια στο YT είδες άλλους 4-5 να έχουν παρόμοιες ανησυχίες με σένα, και δεν ένιωσες ο τρελός του χωριού. Όπως περίπου το έθεσες κι εσύ δηλαδή :p. Κοινώς η αναζήτηση επιβεβαίωσης για το ότι έχουν βάση αυτά που δε σου άρεσαν.
edit-sniped by North
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Να το πούμε φερστ πέρσον ντάτζεο κρώλι σουρβάιβαλ ρέησινγκ στο οποίο συμφωνούν όλοι και να το λήξουμε εδώ;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
Ειχα αυτη την εντυπωση. Καποια στιγμη, θα μπουκαρω στο RQ και θα φαω παγωμενο κραξιμο, για τα σεντονια απο απλωνω.
Πηρα μια παραταση.
Τα διαβασα και τα σκεπαστηκα, γιατι για αυτο ειμαστε εδω αλλωστε. Εαν ειναι να μιλαμε τηλεγραφικα να στελνουμε μηνυματα, τι το θελουμε το φορου; Δεν ειμαστε τουιτερ, το σεντονι στρωνει δρομο για να περασει το παθος κ.α

@Χειρομαλάχτης επειδη μου εισαι συμπαθης, θα σου δωσω πολλες κιτρινες και κοκκινες καρτες. Χρησιμοποιω ποδοσφαιρικη ορολογια, για να γινω κατανοητος και απο τα bot που ταλανιζουν τις ζωες μας. Οχι τα botακια.

1. Μπηκα στο + και το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα ειναι οτι επαθα καποια εγκεφαλικη ζημια, μεγαλυτερη.
Δεν καταλαβαινα τιποτα αλλο απο 3 γραμματα του αγγλικου αλφαβητου ΓM. WTF.
Εσβησες πραγματα, αρα, δεν ηθελες συζητηση αλλα να εκφρασεις την αγανακτιση σου, και να μεινει εκει.
Δεν ξερω ουτε για ποιο παιχνιδι μιλατε, δεν εχω ιδεα που ειναι το βιντεο και η αληθεια ειναι, και να ηξερα, τωρα, δεν θα μπω στον κοπο. Προτιμησα να διαβασω γιατι μερικα πραγματα ειναι φασον.

2. Η ευκολια ειναι μεγεθος αεριτζιδικο. Εαν, στα 100 ατομα, οι 50 θελουν ευκολια, οι 20 ενα βατο παιχνιδι, οι 25 τσαλεντζινγκ και οι 5 να ειναι δυσκολο. Το παιχνιδι θα ειναι ευκολο. Θα το αποκαλεσεις ξεπουλημα αλλα οι εμποροι των παιχνιδιων, οπως ειναι λογικο, θελουν να ξεπουλησουν. Αυτη ειναι η δουλεια τους. Εχουν μισθους να πληρωσουν, εφορια, να μεγαλωσουν παιδια, να πληρωσουν διατροφες, να αγορασουν ντρογκια, να καλεσουν γυναικες με ηθος ελευθερο.
Επειδη δεν ειναι πολιτικοι, σου δινουν την επιλογη. Ψωνισε ή γκετ δε φακ αουτ. Δεν ειναι απατεωνια αυτο.
Τα κουμπακια που απο F5 που εγιναν F16. Marketing το λενε. Πρεπει να βρουν λογια για να δειξουν οτι το προιον τους εχει πραγματα.

Επειδη αναφερθηκε. Commandos II. πρωτη εικονα, φουσκωτη βαρκα και θανατος με το πρωτο κλικ. Μια, δυο, τρεις, 45, 85. Μπηκα στο ιντερνετ για να δω τι παιζει. Ειχα καιρο να ασχοληθω με το ειδος και σκεφτηκα οτι ειναι καλη ιδεα να διαβασω λιγο, για να μπω και στο πνευμα. Αποτελεσματα.
Το Commandos ΙΙ
Ειναι ενα αδικο παιχνιδι
Το παιχνιδι ειναι εκνευριστικο και οχι δυσκολο
κτλ κτλ κτλ
Το παρατησα.
Καποιος θα πει, οχι εσυ, ενας αλλος που δεν τον ξερουμε, απο αυτους που κλαινε οτι ενα παιχνιδι ειναι ευκολο.
Θα πει οτι δεν ηταν και τοσο δυσκολο ή ειχε μια γερη δοση προκλησης κτλ. Ναι ρε @ αλλα εσυ επαιξες και το τελειωσες. εγω δεν ειχα αυτη την χαρα. Εαν ηταν ευκολο, παλι θα επαιζες και θα εφτανες στον τερματισμο. Δεν ειναι αδικο αυτο; υπογραμμιζω την γνωμη που ειχε το ιντερνετ για την δυσκολια.
Η δυσκολια στο Witcher 3. Απεδειξα οτι ειναι ρευστη, με βιντεο. Η ευκολια παιζει ρολο αλλα η δυσκολια οχι. Υπηρχε λογος να το κανουν δεκαδυσκολο;

  • η τηλεμεταφορα πισω απ τον εχθρο σε dt,
  • το παταω ενα κουμπι και εξαφανιζομαι κατω απ την γη
  • βαζω σ ενα κανονι (αληθεια τωρα?) εχθρο η φιλο και τον πεταω πανω απο τοιχους, δεν ξερω, ισως και νησια η ηπειρους.
Η ερωτηση μου ειναι, μπορεις απλα να μην τα χρησιμοποιεις;


3. Το ειδος και τα ταμπελακια. Το 90% της υπαρξης τους. Μπαινουν για να διευκολυνουν την δουλεια των συντακτων.
Αυτο το ξερεις ετσι και αλλιως. Συμβαινει και με την μουσικη, το ιδιο πραγμα, copy paste.
Ακομα και αυτα τα ταμπελακια, καποιες φορες μπαινουν με θολες γραμμες. Γινονται και θεμα συζητησης. Γιατι stealth? αφου μονο στο τελευταιο λεπτο μπορεις να κανεις stealth. Ναι, ειναι για την ευκολια και οχι διαδρομος στο σουπερ μαρκετ με ταμπελα, Ζυμαρικα.
Υπαρχει και ο πειραματισμος και τα υποειδη ειναι θεμα που απασχολει συχνα τον gaming κοσμο.
Αυτα, για την ωρα.
 
Last edited:

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,973
@Χειρομαλάχτης επειδη μου εισαι συμπαθης, θα σου δωσω πολλες κιτρινες και κοκκινες καρτες. Χρησιμοποιω ποδοσφαιρικη ορολογια, για να γινω κατανοητος και απο τα bot που ταλανιζουν τις ζωες μας. Οχι τα botακια.

Θέγκιου για τη διαφοροποίηση... 😘
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,653
Commandos II. πρωτη εικονα, φουσκωτη βαρκα και θανατος με το πρωτο κλικ
Επίσημα δεν είναι το Commandos II αυτό, αλλά το Commandos: Beyond the Call of Duty. Δεύτερο σε κυκλοφορία και σειρά, αλλά όχι το Commandos II. Αυτό, τίποτα άλλο.

Γιατι stealth?
Για να τους σφάζεις με αυτό.

Πέραν της απόπειρας εσωτερικού αστεϊσμού, η Mimimi ήταν πολύ διαφανής σε αυτό. Το Desperados III είχε στο Steam tags "Stealth", "strategy" που είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση από τον κόσμο. Άρα ο περισσότερος κόσμος τα ταυτίζει πλέον ως τέτοια, οπότε βελτιώνω κι εγώ τον αλγόριθμό μου για να έχω μεγαλύτερη πρόσβαση σε κοινό. Market analysis 101 έκαναν οι τύποι, μαγκιά τους. Το παιχνίδι και η εμπειρία δεν αλλιώνονται από αυτό, imho.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,354
Εμένα μου αρέσει που έχουμε ακόμη το πάθος και την ενέργεια να γράφουμε εκατέρωθεν σεντόνια για videogames μετά από τόσα χρόνια.

yes-sir-yes-boss.gif
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,426
Εμένα μου αρέσει που έχουμε ακόμη το πάθος και την ενέργεια να γράφουμε εκατέρωθεν σεντόνια για videogames μετά από τόσα χρόνια.

yes-sir-yes-boss.gif

Τόσο based, που θέλω να το γράψω να φαίνεται, όχι απλό ριάκτιο.

Based, good sir.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,536
τελευταια φορα που αναφερομαι στο ζητημα. Υποσχομαι, κυριως στον εαυτο μου, οτι δεν θα ξαναγραψω κουβεντα για το θεμα αυτο.
Ξεκιναω απο την αρχη (και το σιχαινομαι αυτο το νιτπίκι που λετε κι εσεις, αλλά θελω να ειμαι ξεκαθαρος): υποστηριξα καπου σε μια φραση δυο (2) ξεχωριστα πραγματακια.

1. ο ορος “stealth strategy”, ολο μαζι, η φραση οπως την βλεπεις στα εισαγωγικα, χωρις καθετο αναμεσα, ουτε χωρια οι λεξεις, ειναι νεολογισμος.
2. να μου δειξει καποιος στρατετζυ στοιχεια στα κομαντα η εστω στα κομαντα κλοουνς.

Για το 1 δεν με τσιμπησε καποια μυγα ξαφνικα. Ειχα μπει στη σελιδα της μιμης στο λινκ που ποσταρα, ειδα κι εφριξα, λογω του υφους και της νοοτροπιας “τωρα καθηστε εδω να σας ορισω το νεο ειδος παιχνιδιων που εκφραζουμε”, οπου με αρκετη επαρση η μιμη το οριζει ως “στελθ στρατετζι” μ ενα στυλ οτι το κανει κοπυραιτ ξερωγω. Οχι, δεν εψαξα σε γουικι, δεν μ ενοιαζε, ειδα το στυλακι της κι εγραψα οτι ειναι νεολογισμος. Ειδες το λινκ, ειδες τον τροπο που τα γραφει.

Τωρα εσυ

- υποστηριζεις οτι ο ορος αυτος προυπηρχε? Αν τον βρηκες καπου ετσι ως ενιαια φραση να αναφερεται (παντως στο λημμα της wiki δεν υπηρχε), τοτε συρε πεστο στην μιμη οτι κακως το παιζει εφευρετης ορων, οχι σε μενα.
- Υποστηριζεις οτι προυπηρχε ως ουσια, αλλά οχι ακριβως ετσι σαν φραση? Ε, τοτε ειναι νεολογισμος.
Η το ενα η το αλλο.


Για το 2 ακομα και τωρα ψαχνω σε μια ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ας πουμε ουσιας, που κανουμε για τα γκειμινγκ βιωματα μας και οχι στα λινκς, καποιο στοιχειο στρατετζυ (οτι κι αν εννοεις εσυ με τον ορο στρατετζυ) στα κομαντα και στα κλοουνς τους. Αν καταλαβαινω καλα, η απαντηση σου ειναι, “τι με νοιαζει εμενα? Εγω ξερω οτι προυπηρχε σαν ορος. Να και το λινκ”. Οκ, μια χαρα. Ολα καλα.

δειξε μου οσες καρτες θες οτι χρωμα κι αν ειναι, νο προμπλε. ΩΣΤΟΣΟ, εισαι σιγουρος οτι απευθυνονται ολες σε μενα? Μ εχεις δει τοσα ετη ποτές να σβηνω ποστς μου? Εξηγω νομιζω ξεκαθαρα στο πρωτο μου σεντονι, ποιος ηταν ο λογος που σβηστηκαν. Το ξαναλεω: τα ποστς μου ειχαν σκοπό να γινει κουβεντα πανω στην ουσια των οσων ειδαμε στο τρειλερ. Ας το πω αφαιρετικα και ευγενικα: δεν εγινε τετοιος διαλογος, οπότε δεν ειχαν σκοπό υπαρξης. Εξαλλου υπαρχει τωρα θρεντ ορθοδοξο και προβλεπέ απ το νιους φλας, και στο μελλον θα υπαρξει αλλο ισως οταν κυκλοφορησει το κειμ. Εννοω η σκεψη μου ηταν να σβησω ολο το θρεντ, αλλά δεν εχω τετοια ράιτς, οπότε εσβησα τα δικα μου ποστς. Καποιος μπορει να το προχωρουσε και να ελεγε οτι μ αυτο τον τροπο υπονοησα οτι “δεν αξιζετε ρε τα ποστς μου, ουγκανοι, πειτε μονοι σας οτι μαλακια θετε”, αλλά οπως ξες, δεν ειμαι τετοιος αθρωπος….

Παντως το να γραφεις οτι το σβησιμο σημαινει οτι εγω “δεν ηθελα συζητηση”, ειναι οσο μακρυτερα απ την αληθεια, μπορει να ειναι. Ξαναδες τι εχει μεινει γραμμενο και πες μου εσυ.

ευκολια/δυσκολια: Δεν καταλαβαινω τα επιχειρηματα σου. Νομιζω λεμε το ιδιο. Οτι η εταιρεια για χ δικους της λογους, εχει το δικαιωμα να κανει ενα παιχνιδι “ευκολο” η “δυσκολο”. Μαζι σου.
Οπως στην προκειμενη περιπτωση, ευκολο. Δεν της αμφισβητησα το δικαιωμα της και κανενα ενδιαφερον δεν εχω για τα κινητρα της. Ειπα ετσι προχειρα στο ποστ που εχασες οτι λογικα το κανει γιατι εκραξαν οι καζουαλς για δυσκολια το σογκουν και το ντεσπεραντο3. Ειπε ο νορθ οτι δεν μπορω να το αποδειξω. Ισχυει. Οπως και να χει, εξεταζω το αποτελεσμα χωρις να ξερω την αιτια.

Ναι, μπορω να μην χρησιμοποιω τις ευκολιες. Απλα δεν μπορω να μην σχολιασω οτι μια απ αυτες, π.χ. το στιγμιαιο χωσιμο κατω απ την γη, ανασκολοπιζει εναν core μηχανισμο των κομαντο κλοουνς. Το οτι ενα απ τα βασικα ζητουμενα σου, (δεν ξερω αν εισαι φαμιλιαρ με το ειδος), εκει που κανουν περιπολια οι οχτροι η ειναι ακινητοι και χτενιζουν τον χωρο δεξια αριστερα με το οπτικο τους πεδιο, ειναι να εχεις ενα ασφαλες σημειο να κρυφτεις (συνηθως θαμνος η εσωτερικο σπιτιου η πηγαδι). Και το βρισκεις με κοπο και απαιτει συγχρονισμο και απολυτη ακριβεια για να χωθεις εκει. Οχι ενα κλικ.

Ακομα δεν ΓΙΝΕΤΑΙ απλα να τηλεμεταφερεσαι πισω απο οχτρο ξερωγω απο 20 μετρα μακρια αποσταση, ενω ενας αλλος κωρ μηχανισμος του ειδους (ισως ο πιο κλασικος) ειναι το πως θα μπορεσεις να διασχισεις ολη την αποσταση μεταξυ σας στο καταλληλο ταιμινγκ, που ηθελε χρονο και σκεψη να το βρεις, χωρις να σε αντιληφθει.

Αυτα.

Για τις ετικετες ελπιζω να σε καλυψε η απαντηση στον αδαν. Αν οχι, και παλι ολα καλα. Εγω θα τα λεω παντως κομαντο κλοουνς γιατι ουτε μ ενδιαφερει η ονοματολογια της μιμης, ουτε εχω κανα λογο να θελω να ξεχαστει το ονομα κομαντος. Και δεν εχω και στημ για να βλεπω τα ταγκς, οποτε ουτε που ξερω τι λενε οι χρήσται. Κριιιιιιιμαααααααααααααα, παντα μ ενδιεφεραν οι αποψεις τους.
 
Last edited:

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
μια φραση εγραψα στα τοσα
Για τη συγκεκριμενη φραση, οπως αναφερθηκε απο τον ανταν και μενα, δεν διαφωνησε κανεις για το οτι η προταση της μιμιμι στον ορο ηταν νεολογισμος, αλλα οτι ηταν κατι που λειτουργει αρνητικα για το τζενρ, καθως συμφωνα με την ΑΠΛΗ λογικη (και οχι mental gymnastics οπως υποννοεις) τα παιχνιδια της μιμιμι ξεχωριζουν στη πληθωρα των strategy παιχνιδιων και ΒΟΛΕΥΕΙ (ειτε επικοινωνιακα ειτε μαρκετιστικα ειτε με μαθηματικη λογικη συνολων, παρε οτι σε βολευει) να εχει εναν αποδεκτο ορο στον οποιο μπορει να ανατρεχει καποιο ατομο που θελει να γλιτωσει λεξεις οπως commado-clone (που η νεα γενια πιθανοτατα να μην εχει ιδεα τι ειναι το commandos, derivative οπως λεει ο @Adhan, deprecated οπως λεω εγω ).

Επιμενω ακομα οτι το στρατετζυ που χρησιμοποιει η μιμη στον ορο στελθ στρατετζυ δεν αναφερεται per se (μπορει τωρα να σημαινει κατι αλλο αυτο, αλλά ειμαι σιγουρος οτι θα με διορθωσουν κι ετσι ολα καλα, προχωραμε) στα στρατετζυ ΓΚΕΙΜΣ, αλλά στην στρατηγικη σκεψη κι ειναι ουσιαστικα θεμα κατανοησης της αγγλικης γλωσας απο τους γερμανους.
Τι σε κανει ακομη να επιμενεις; Η προσωπικη σου αποψη και το ενστικτο η εχεις καποια αναφορα απο τριτους;



Agree στο @lelos kounelos κυριως για το 3.



Αυτα που γραφω αναφερονται στη φαση με το στρατετζη μπαλακι της κερκιδας, για το παιχνιδι το ιδιο εγραψα εδω
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,536
δεν ξερω τι λες εκει, αλλά αυτο το μενταλ τζυμναστιξ και το άλλο το ντεπρεκέιτι κατι μου κανανε.
ξεσηκωθηκα ολοσχερως.


ρεηκουί: το πιο κινκυ γκέιμι φόρου. πιο κινκυ κι απ την μιμή.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,653
Περνάνε οι ημέρες και ήθελα να γράψω κάποια πράγματα.

@Χειρομαλάχτης Δεν ήμουν σαφής, στο ζήτημα Stealth/Tactical Strategy είμαι 100% μαζί σου. Απλώς δεν συνεισέφερε πουθενά η κουβέντα στο κύριο, δεν έχει σημασία ποιος το εκτροχίασε, στο RQ είμαστε άλλωστε. Επίσης στο ερώτημα που βάζεις αν τα Commandos είναι όντως strategy, είναι legit ρεύμα σκέψης και απορία. Υπάρχει στρατηγικός στόχος (kill X Captain in garrison), αλλά πάντα ήταν tactical approach. Η ειρωνία: το λέει αυτό και η wiki.

Αυτά.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,536
οπως θα εχεις καταλαβει, δεν προσπαθω σχεδον ποτές να "αποδομησω" την αντιθετη αποψη με λινκς. αλλά μονο με "λογικο" για μενα συλλογισμο και με οσα γνωριζω προσωπικα (με τα σωστα και λαθη μου, οπως ολοι). οπότε δεν με απασχολει διολου αν η γουικι συμφωνει η διαφωνει με οσα εγραφα.

τιμιο απο μερους σου που ξεκαθαριζεις καποια πραγματα. και περιμενω με αληθινο ενδιαφερον την τελικη σου εκτιμηση, μετα το hands-on προφανως, για το αν οι νεωτερισμοι στο γκειμπλει (βλεπεις, στηνω γεφυρες, σταματησα να τα λεω "ευκολιες", ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΑΝΑΘΕΜΑΜΕ...) βελτιωνουν το παιχνιδι και το ειδος.
 
Top Bottom