What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Dark Souls και λοιπά soulslikes

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες. Πρέπει να τα χωνέψω όλα αυτά, θα πάρει χρόνο.
TOO MUCH INFORMATION, MY HEAD <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι γουστάρω την αίσθηση accomplishment που σου αφήνει το παιχνίδι. Μόλις καταφέρνω κάτι, χοροπηδώ και θέλω να το μοιραστώ με όλους :lol: Δεν υπάρχει αυτό.
πχ
<span class="bbcode_spoiler">Μου πήρε ένα 2ωράκι σχεδόν να φτάσω απ' την bonfire του Undead Burg στην bonfire του Undead Perish (εκεί με έναν blacksmith).
2 ώρες μετά, 10-15 θανάτους, αλλά έφτασα! Και πανηγύριζα! Μπορεί να γελάτε εσείς που το έχετε τερματίσει, αλλά εγώ το θεώρησα τρελή πρόοδο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Εντάξει, το ταξίδι μέχρι εκεί απίστευτο. Δράκοι σε γέφυρες, θανάτοι από πτώσεις κάτω απ' την γέφυρα με τον δράκο, poison από rats, κάτι πανύψηλοι Knights πάνω σε tower που προφανώς δεν τους έχω ακόμα, μετά κάτι ταύροι σε μια άπλα (1st try παρακαλώ στον ταύρο :woohoo: αν και λίγο cheat μάλλον, καθώς τον σκότωσα με fireballs από πάνω του σε μια γέφυρα, κρίμα που δεν κάνει respawn, θα τον φάρμαρα πολύ εύκολα), μετά κάτι άλλοι μικρότεροι knights που αρχικά με ξεκωλιάζανε (ο πρώτος ειδικά μου έκανε και parry και το καταευχαριστήθηκα!), μετά ένα κάτι σαν ναό που είχε ένα τεράστιο πράγμα εκεί μέσα (εννοείται δεν μπήκα καν) και μετά από λίγο bonfire και blacksmith. Ουάου!

Τώρα θα χαλάσω κάτι souls που έχω, και θα αρχίσω να ψάχνω δεξιά και αριστερά στο perish να δούμε τι θα βρω, χωρίς να νοιάζομαι για recover! Exciting times :woohoo:

Μέχρι στιγμής δεν έχω αρχίσει να μισώ τη ζωή μου. (τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό) Θα δούμε πώς θα πάει.</span>

Γουίκι και τέτοια δεν ήθελα καθόλου να ανοίξω, αν δω ότι δεν την παλεύω γενικά, μπορεί να ανοίξω να δω για κανά στατ κλπ που πρότεινε ο σάβαταρ.

Πάντως το πιο εκνευριστικό είναι σίγουρα η μη ύπαρξη pause. Να παλεύεις να επιβιώσεις, και να έχεις γύρω σου κινητά να χτυπάνε, να προσπαθείς να διώξεις μια σφήγκα απ' το κεφάλι σου, να σου λέει η μάνα σου κάτι περί ανέμων και υδάτων, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Θενξ, αλλά δεν ψήνομαι, για πολλούς λόγους που βαριέμαι να εξηγώ τώρα.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Σήμερα έγινε κάτι πρωτότυπο μάλλον.

<span class="bbcode_spoiler">Ήμουν Human, έφαγα invade, και τον συναντώ τον τύπο, και μου υποκλίνεται. Καλή φάση. Τον χαιρέτησα κι εγώ, μου αφήνει ένα black knight sword, και του έκανα gesture joy <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> και έφυγε χωρίς να με πειράξει. Πολύ καλή φάση. Μακάρι να βρω και άλλους τέτοιους.</span>
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Με έπεισες. Παρατάω Dark Souls και αρχίζω Path of Exile.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Εντάξει σήμερα με σκότωσε ενα κιβώτιο, με έφαγε... :eek:hmy:
'Εχοντας παίξει Demons Souls αυτό οφείλω να πω οτι είναι ποιο ισορροπημένο και μου αρέσει ο ενιαίος κόσμος του, επίσης βρίσκεις αρκετά όπλα και μπορείς να διαλέξεις και καλύτερο και κάποιο που να σου αρέσει περισσότερο και το τόξο (για εμένα τουλάχιστον) έχει μεγαλύτερη αξία, αυτό που μου την σπάει ειναι οτι εχω βρεί ενα σωρό φοβερές πανοπλίες για μάγους αλλα τίποτα αξιόλογο για ιππότη που έχω, τώρα τριγυρίζω στο Sen's Fortress (θα σε λιώσουν που έλεγε ο JonIrenicus και πέρασε μια τεράστια πέτρα απο πάνω μου :lol: ) ανυπομονώ για το τι θα συναντήσω αργότερα.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Στην αρχή ήταν αυτό που λέμε μίσος με την πρώτη ματιά. Έβγαλα την φυλακή όπου σου λέει τα βασικά ( και μένει εκεί) και πριν το πρώτο boss το παράτησα. Καταλυτικός παράγοντας ένα μήνυμα στο έδαφος που μου είπε να πηδήσω στον γκρεμό. ( Αργότερα έμαθα ότι το έβαλαν παίκτες)
Λόγο όμως και του έτερου ήμισυ, που σαν γνήσιο θηλυκό το διακατέχει ένα αίσθημα σαδισμού και αρέσκεται στο να βλέπει τον άλλον να υποφέρει, βρέθηκα ξανά μπροστά από την οθόνη του dark souls. Έτσι λοιπόν εγένετο η pyromancer Ygritte.

Game of thrones spoilers
<span class="bbcode_spoiler">(Έ αφου φτιάχνεις undead, είπαμε να βάλουμε έναν ψόφιο χαρακτήρα. Το Pyromancer…. ε ,δεν είμασταν και τόσο μαζόχες να φτιάξουμε τοξότη εκεί μεσα… )</span>

Τα κουσούρια του για άλλη μια φορά με εκνευρίζαν περισσότερο και από disconnect σε raid.

- Παντελής έλλειψη καθοδήγησης. Δεν έχεις ιδέα στον χάρτη που να πας, και αν πας σε κάποια περιοχή πολύ νωρίς , θα βρεθείς να βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα ξανά και ξανά. Καταλήγεις λοιπόν να προχωράς με την μέθοδο του trial end error. Χαστούκι και ψόφος; Μάλλον στρίψαμε λάθος. ” Επίτηδες είναι έτσι φτιαγμένο. Πρέπει να νιώσεις αβοήθητος για να μπεις στον κόσμο του Dark souls” ταδε εφη darksolas φίλος μου, και συνέχισε την ανάγνωση του google για να δει τι να κανει μετά.

-Ο χειρισμός είναι άλλο πρόβλημα. Το γεγονός ότι μία λάθος κολοτούμπα μπορεί να σε ρίξει στα τάρταρα το δέχομαι. Είναι μέρος της μεγάλης δυσκολίας του παιχνιδιού. Αυτό που δεν δέχομαι είναι τα καταραμένα τα fireballs που τα καρφώνει στους τοίχους , όταν είναι σε στενό διάδρομο και άλλα παρεμφερή , ενώ οι εχθροί πολλές φορές βαράνε και μέσα από τοίχους. Oldschoolila σου λέει ο άλλος. Επί εποχής oldschoolilas βρίζαμε τέτοιου είδους χειρισμό. Γιατί να μην τον βρίσουμε τώρα δλδ;;;.

-Για να μην αναφέρω την μεγάλη απόσταση μεταξύ του checkpoint ( bonfire ) και του boss. Πραγματικά μου τη δίνει να πρέπει να διασχίσω μια απόσταση , στην καλύτερη 10λεπτο για να ξαναψοφίσω με δύο χτυπήματα.

-Χαροπαλεύεις εσύ να φτάσεις στο boss , τσουπ και ο καμένος να σου κάνει invasion. Πάνε τα humanity που μάζευες, και το χειρότερο ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ BONFIRE!!!

Και όμως, κάπου πριν το anor lando άρχιζε να αλλάζει το σκηνικό. Οι θάνατοι άρχισαν να μην μας πειράζουν. Όσο για την μάχη … αρχίσαμε να δέρνουμε και εμείς. Ηρωισμοί τύπου Leeroy σε συνδυασμό με Ράμπο κομμένοι μαχαίρι. Άμυνα και πάλι άμυνα και όταν βρεις το άνοιγμα επίθεση. ( το καταραμένο κλανγκ της ασπίδας έγινε μουσική στα αυτιά μου) Όχι. Δεν δυνάμωσε ο χαρακτήρας , εμείς μπήκαμε (Επιτέλους) στο πνεύμα. Δοκιμάσαμε νέο παιχνίδι και δεν ψοφάγαμε. Το παιχνίδι πλέον δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε, αλλά δεν με ενοχλούσε κιόλας.


Μετά το Anor Lando τα πράγματα αλλάξαν και άλλο. Πλέον μπορώ να πω ότι dark souls κατα έναν περίεργο λόγο μας είχε κερδίσει πλήρως. Ακόμα και τα invasion που μας την δίναν παρακαλάγαμε να γίνουν. Έτσι να ανάβουν και λίγο τα αίματα βρε αδερφέ . Τα τελευταία boss φύγαν αέρα και χωρίς το καταλάβουμε την επόμενη μέρα βρεθήκαμε να παίζουμε new game plus και να σχεδιάζουμε στο τρίτο playthrough τι να ανεβάσουμε στον χαρακτήρα.

Διάολε …. Δεν περίμενα να το πω αυτό αλλά το παιχνίδι παρά τα κουσούρια του κατά έναν πολύ παράξενο και επίσης διαβολικό τρόπο με κέρδισε , και με έκανε να το αγαπήσω.
Ορίστε… Το πα. Αρκετά σας ζάλισα για να καταλήξω εκεί τελικά

Praise the sun…..
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Είχα εγκαταστήσει το Dark Souls πριν 3 μήνες, γιατί ήθελα να παίξω ένα Action/Adventure RPG μετά το Darksiders 2.

Το εγκαθιστώ, βλέπω GFWL.
Φεύγω.
Μετά 10-15 Δεκέμβρη βλέπω τα νέα ότι θα φύγει το GFWL.
Λέω κάνε υπομονή μέχρι τις 14 Φλεβάρη.
Το κατεβάζω πάλι σήμερα. Παίζω λίγο.
1920x1080 όλα Οff = 30 FPS max, 15 FPS στα περισσότερα σημεία.
Αλλάζω σε 1024x768. Πάλι τα ίδια (και χειρότερα μην πω).

Τι γίνεται; Τόσο χάλια optimisation έχουν κάνει; Επίσης πήρα ασπίδα και ένα σπαθί, αλλά δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω...Inventory δεν έχει το game? WTF!
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Χαχα, βέβαια και έχει inventory, αλλά ακόμα κι αυτό θέλει προσπάθεια.

Το optimisation είναι χάλια. Αλλά 15 fps συναντώ μόνο στους βάλτους. Το dsfix το έβαλες?
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Όχι! Θα το ψάξω και θα το εγκαταστήσω. Πάω να δω τις βελτιώσεις. Επίσης το inventory πως βγαίνει; Πάτησα όλα τα κουμπια και τίποτα. Ακόμα και Esc να πατήσω δεν μου βγάζει menu για options. Δηλαδή ή θα παίζεις, ή θα πατήσεις Alt+F4....
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Ό, τι και να σου πω εγω -αν σκοπεύεις να παίξεις με k/m ως true pc gamer- θα είναι πιο δυσνόητο σε σχέση με ένα βιντεάκι στο youtube που θα στο εξηγεί καλύτερα.
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Το Dark souls κλειδώνει στα 30 fps και δεν λειτουργεί σωστά εάν επιχειρήσεις να το ξεκλειδώσεις. Κανονικά και με εξαίρεση μια περιοχή που δεν βρίσκεις στην αρχή, θα έπρεπε να τρέχει σταθερά στα 30 fps.

Ο χειρισμός είναι λίγο πόνος αλλά τον συνηθίζεις γρήγορα, τουλάχιστον με DSFix.

Επειδή στο Dark souls τα λάθη είναι συνήθως μόνιμα και τσουχτερά, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips πρίν ξεκινήσεις το μαζοχιστικό σου ταξίδι στο Lordran. Εννοείται spoiler-free.

http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130511030612/darksouls/images/6/67/20_Tips_for_Beginners.jpg
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Θενξ για τις απαντήσεις. Το FPS limit το ξεκλείδωσα μόλις τώρα και είχα σταθερά 60 FPS (με την έκδοση 2.4 του DSfix).

Oρίστε και μέρος του αρχείου (λιγότερα απ τα μισά άλλαξα)

<span class="bbcode_spoiler">###############################################################################
# Graphics Options
###############################################################################

# internal rendering resolution of the game
# higher values will decrease performance
renderWidth 1920
renderHeight 1080

# The display width/height
# 0 means use the same resolution as renderWidth/Height
# (use for downscaling - if in doubt, leave at 0)
presentWidth 0
presentHeight 0

############# Anti Aliasing

# AA toggle and quality setting
# 0 = off (best performance, worst IQ)
# 1 = low
# 2 = medium
# 3 = high
# 4 = ultra (worst performance, best IQ)
aaQuality 0

# AA type
# either "SMAA" or "FXAA"
aaType SMAA

############# Ambient Occlusion

# Enable and set the strength of the SSAO effect (all 3 settings have the same performance impact!)
# 0 = off
# 1 = low
# 2 = medium
# 3 = high
ssaoStrength 0

# Set SSAO scale
# 1 = high quality (default)
# 2 = lower quality, lower impact on performance
# 3 = lowest quality, lowest impact on performance
ssaoScale 3

# Determine the type of AO used
# "VSSAO" = Volumetric SSAO (default, only option pre-1.9)
# "HBAO" = Horizon-Based Ambient Occlusion
# "SCAO" = VSSAO + HBAO
# "VSSAO2" = Volumetric SSAO with more samples (tweaked by Asmodean)
# VSSAO and HBAO types have a slightly different effect. and similar performance
# SCAO combines both, with a higher performance impact
# VSSAO2 is generally more accurate, but also requires more performance
ssaoType VSSAO

############# Depth of field

# Depth of Field resolution override, possible values:
# 0 = no change from default (DoF pyramid starts at 512x360)
# 540 = DoF pyramid starts at 960x540
# 810 = DoF pyramid starts at 1440x810
# 1080 = DoF pyramid starts at 1920x1080
# 2160 = DoF pyramid starts at 3840x2160
# higher values will decrease performance
# do NOT set this to the same value as your vertical rendering resolution!
dofOverrideResolution 540

# Depth of Field scaling override (NOT RECOMMENDED)
# 0 = DoF scaling enabled (default, recommended)
# 1 = DoF scaling disabled (sharper, worse performance, not as originally intended)
disableDofScaling 0

# Depth of field additional blur
# allows you to use high DoF resolutions and still get the originally intended effect
# suggested values:
# o (off) at default DoF resolution
# 0 or 1 at 540 DoF resolution
# 1 or 2 above that
# 3 or 4 at 2160 DoF resolution (if you're running a 680+)
dofBlurAmount o

############# Framerate

# Enable variable framerate (up to 60)
# NOTE:
# - this requires in-memory modification of game code, and may get you banned from GFWL
# - there may be unintended side-effects in terms of gameplay
# - you need a very powerful system (especially CPU) in order to maintain 60 FPS
# - in some instances, collision detection may fail. Avoid sliding down ladders
# Use this at your own risk!
# 0 = no changes to game code
# 1 = unlock the frame rate
unlockFPS 1

# FPS limit, only used with unlocked framerate
# do not set this much higher than 60, this will lead to various issues with the engine
FPSlimit 60

# FPS threshold
# DSfix will dynamically disable AA if your framerate drops below this value
# and re-enable it once it has normalized (with a bit of hysteresis thresholding)
FPSthreshold 28

############# Filtering

# texture filtering override
# 0 = no change
# 1 = enable some bilinear filtering (use only if you need it!)
# 2 = full AF override (may degrade performance)
# if in doubt, leave this at 0
filteringOverride 0

###############################################################################
# HUD options
###############################################################################

# Enable HUD modifications
# 0 = off (default) - none of the options below will do anything!
# 1 = on
enableHudMod 0

# Remove the weapon icons from the HUD
# (you can see which weapons you have equipped from your character model)
enableMinimalHud 1

# Scale down HuD, examples:
# 1.0 = original scale
# 0.75 = 75% of the original size
hudScaleFactor 0.75

# Set opacity for different elements of the HUD
# 1.0 = fully opaque
# 0.0 = fully transparent
# Top left: health bars, stamina bar, humanity counter, status indicators
hudTopLeftOpacity 0.8f
# Bottom left: item indicators & counts
hudBottomLeftOpacity 0.75f
# Bottom right: soul count
hudBottomRightOpacity 0.5f</span>

απο κει και πέρα με τον χειρισμό δεν έπαιξα. Θα τα δω αύριο μαζί με το inventory.

Πάντως ΕΛΕΟΣ. 4-5 ρυθμίσεις άλλαξα και από 30 FPS ΜΑΧ (με την ψυχή στο στόμα ακόμα και σε 1024x768 ανάλυση), πήγα 60 ΣΤΑΘΕΡΑ. Τραγικότατο port.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Πάντως να ξέρεις, μπορείς να το παίξεις σε κονσόλα και να τελειώνεις με όλα αυτά :trollface:
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Steel μην μου βάζεις ιδέες για το 2 <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Πάντως και στην κονσόλα χάλια fps έχει. Εδώ δεν μπορούσα να δείρω τον Σίφι επειδή δεν έπιανε το block λόγο χαμηλών fps.


Epitaph εκτός από τα προβλήματα με τα fps, δώσε χρόνο στο παιχνίδι. Οι περισσότεροι μέχρι να πιάσουμε το νόημα του παιχνιδιού το μισήσαμε. Ασχέτως ότι δεν το παραδεχόμαστε.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Η λύση είναι μία στο Dark Souls, όπως και σε κάθε RPG/MMO/οτιδήποτε σου επιτρέπει να σκοτώσεις το ίδιο πράγμα 1000010100101001 φορές. ΦΑΡΜΑΡΕΤΕ. Κάτσε 3 ώρες σε μία αρκετά καλή περιοχή με αρκετούς undeads, κατά προτίμηση κοντά σε bonfire, και ξεκίνα να σκοτώνεις. Ξανά και ξανά. Νιώσε Ιάπωνας, γίνε Κορεάτης, ξέχνα ότι είσαι άνθρωπος και οι επαναληπτικές διαδικασίες σε κουράζουν. ITTERATION IS YOUR ONLY PURPOSE.

Αν και δεν έπαιξα PvP σχεδόν καθόλου καθώς κυκλοφορούσα συνήθως χωρίς humanity, όσες φορές μου έκαναν invade, εκτός από κάτι "rogue" builds, δεν αντιμετώπισα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ψήθηκα να το ξαναρχίσω, να πάρω και τα achievenemts.... αλλά μόνο και μόνο που σκέφτομαι εκείνα τα &*!#^#$@ τα gargoyles... shit. Το μόνο boss που με δυσκόλεψε έως τη μέση περίπου του παιχνιδιού.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Σπάσε Humanity και κάνε Summon Solaire στα Gargoyles. Θα φύγουν νύχτα.
Με σφάξαν άπειρες φορές μέχρι να αποφασίσω να κάνω summon.
 
Top Bottom