What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Dark Souls και λοιπά soulslikes

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Bathory, μιλάω για τη γέφυρα κάτω απ τον δράκο. Εκείνο το shortcut που λέει και σε ένα μήνυμα...
Τις ψυχές, δηλαδή μπορώ να τις χρησιμοποιώ πριν τελειώσω level;; WTF. ασδφγοιξεγξκλεγαέγερ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ RAGE...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ αλλάζει level με το που πάιρνεις αρκετά ΧP (souls δηλαδή);... Oποιοδήποτε RPG και να χω παίξει έτσι λειτουργεί.

Diablo 1, 2
Fallout
Breath Of Fire
Terranigma
και ένα σωρό άλλα.
ΕΛΕΟΣ!!! Πφφφφ ντάξει έμαθα τώρα. Λιγότερα ragequits. Γκουσφράμπα. Γκουσφραααμπααα...
 

greygore

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 15, 2013
Messages
213


Epitaph wrote:
...
<b><span style="font-size:6">ΡΕ-ΡΕ-RAGE</span></b>

πάω να περάσω τη γέφυρα και πέφτω κατά λάθος κάτω. Χάθηκαν έτσι 13.000+ ψυχές

</blockquote>

Αν δεν κάνω λάθος, όταν πεθάνεις απο fall σου αφήνει το "πτώμα" (bloodstain και souls δηλαδή) στην άκρη του γκρεμού (και λοιπών drop) που έπεσες, οπότε μπορείς ακόμα να τα ανακτήσεις.

Edit: Τα souls τα "ξοδεύεις" σε οποιοδήποτε bonfire έχεις διαθέσιμο για να ανεβάζεις τα stats του χαρακτήρα, το οποίο με την σειρά ανεβάζει το level του χαρακτήρα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />.

Also, αυτά τα μηνύματα μην τα πολυεμπιστεύεσαι (ειδικά αυτά που λένε περί secrets ή shortcuts), είναι τοποθετημένα απο άλλους παίκτες στο 99.9% των περιπτώσεων και (δυστυχώς) είναι μερικά που απλά troll-άρουν.

 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488


Greygore wrote:

Αν δεν κάνω λάθος, όταν πεθάνεις απο fall σου αφήνει το "πτώμα" (bloodstain και souls δηλαδή) στην άκρη του γκρεμού (και λοιπών drop) που έπεσες, οπότε μπορείς ακόμα να τα ανακτήσεις.</blockquote>

ναι, αλλά μετά είχα χάσει τον έλεγχο και ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ RAGE με σκοτώσανε γρήγορα. Goosfraba. Μόνο το τελευταίο ΚΟΥΦΑΡΙ μένει ζωντανό...Δυστυχώς...<span class="bbcode_spoiler">Goosfrabah...</span>

 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Κι εγώ ξενέρωσα που μάζεψα γύρω στις δυόμισι χιλιάδες ψυχές και βαριόμουν να πάω να τις ξοδέψω. Μέχρι που τον ήπια από έναν ψηλό (no pun intended) και ησύχασα. Mε πήρε και στο κυνήγι ο μλκς, δεν έλεγε να με αφήσει.

Οκ, αν ξέρεις τα κουμπιά τελικά πλάκα έχει. Αυτή τη φορά το έκλεισα ωραία κι όμορφα κι όχι επειδή μου έσπασε τα @@. Αν και δεν έχω την παραμικρή ιδέα που πάω, αλλά δεν γαμιέται. Δύο καμπάνες λέει, η μία ψηλά, η άλλη χαμηλά. Οπότε γενικά κι αόριστα πάω κι εγώ ψηλά μέχρι να βρω τοίχο. Αφού πήγα πρώτα χαμηλά και τον ήπια καμιά 10 φορές σερί σε κάτι νεκροταφεία. Ανατρίχιασα και 45 φορές όταν πέρασε ένας δράκος πάνω από το κεφάλι μου, ούτε screenshot δεν πάτησα, μη τυχόν με πάρει χαμπάρι.

Πολύ γκοθίλα η ατμόσφαιρα, μου άρεσε. Κάποιοι npc φαίνονται λίγο εκτός τόπου έτσι που στέκονται σαν αγγούρια, αλλά τι να κάνεις. Και το σύστημα μάχης, γνωρίζοντας πλέον τι να πατήσω, γαμάτο πως σε έχει πάντα στην τσίτα. Τελικά θα ασχοληθώ παραπάνω απ'όσο πίστευα μαζί του..
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Epitaph τα levels και οι ψυχές δεν θα κάνουν τον χαρακτήρα σου καλύτερο. Να εστιάσεις σε 2 πράγματα: τις δικές σου ικανότητες και το πώς λειτουργούν τα όπλα σου. Εάν δεν το κάνεις αυτό ο χαρακτήρας σου θα τρώει ξύλο ανεξαρτήτως λεβελ. Εννοείται πως ΔΕΝ κάνεις grind. Δεν χρειάζεται εάν μάθεις να παίζεις σωστά.

Ξέχασα να σου πώ το πιό σημαντικό. Όλα τα όπλα έχουν συντελεστές που προσθέτουν περισσότερο dmg με βάση κάποιο στατιστικό. πχ ένα σπαθί μπορεί να είναι D/Ε/-/- που σημαίνει οτι ανεβαίνει καλούτσικα με STR (D) και λίγο με DEX (E). Προφανώς τα όπλα με -/-/-/- είναι καλά στο early αλλά αργότερα δεν κάνουν τίποτα.

Αργότερα θα δείς κάποια upgrade paths όπως fire, magic, divine, standard κτλ. Δώσε βάση στο πως πειράζουν τους συντελεστές.

Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι newbs είναι ότι παίρνουν όπλα που δεν ανεβαίνουν με στατ και στο late game βρίσκουν τοίχο.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,050
soad, βλέπω καλά; ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑ CCWR NA ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΒΙΩΝΟΥΜΕ!

Μην ντρέπεστε να ρωτάτε για βοήθειες, χαιρόμαστε να βοηθάμε νέους servants. Έτσι ξεκινήσαμε όλοι. Διαβάστε και το θέμα καθόλου αν δεν βαριέστε, έχουν ειπωθεί χρήσιμα πράγματα εδώ. Και εννοείται περιμένουμε stories from Lordran. Exciting times. :lol:

Θυμάμαι κι εγώ εποχές που έχανες 1000 souls και κόντευες να σπάσεις οθόνες. Μετά από λιγάκι βρίσκεσαι να χάνεις 50k και να χασμουριέσαι απ' το πόσο δεν σε νοιάζει.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Toν δράκο στην γέφυρα καλό είναι να τον σκοτώσεις με ενα τόξο που θα φτιάξεις όσο καλύτερα μπορείς και περίπου 150 βέλη, εκτός απο μια καλή ποσότητα souls σου δίνει και 1 σπαθί (δεν ξέρω αν είναι σίγουρο αλλα να προσπαθείς να του ρίχνεις στην ουρά μέχρι να στο δώσει) που είναι πολύ καλό για αρχή αλλα το καλύτερο είναι το claymore που είναι πίσω απο τον δράκο, αργότερα που θα ανέβεις level και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ενω θα το έχεις φτιάξει και λίγο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, εγω με αυτό έβγαλα όλο το παιχνίδι.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Λιώνω λέμε. :rofl: :rofl:

ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ. Να ξέρετε ότι όλοι περάσαμε απ' το στάδιο που βρίσκεστε. Το νιώθουμε και μεις το αγγούρι που βιώνετε τώρα.

Κι αυτό που λέει ο Bathory. Ρωτάτε.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Epitaph, στο μεταξύ τα μισά περίπου rpg που αναφέρεις ΕΙΝΑΙ γιαπωνέζικα :lol:
Έχεις παίξει κι εσυ Terranigma? Τι λές τώρα! <span class="bbcode_spoiler">Γαμάτο είναι :silly: </span>
Σκέψου τις souls σαν πόντους που διαμοιράζεις σε στατιστικά και μαγεία, απλά είναι από εκείνα τα παιχνίδια που δε σε περιορίζει στο πότε θα τους διαμοιράσεις αρκει να σου φτάνουν. Καλό είναι να έχεις κανα τόξο ή επιθετικό spell για support. Δεν είναι ντροπή οι "cheese out" τακτικές από τη στιγμή που υπάρχουν εχθροί που παίζουν βρώμικα... :evil:
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Το παιχνίδι αυτό είναι σαν τον στρατό.
Πολλές φορές προσπάθησες (ειδικά στο παρελθόν να το αποφύγεις) λόγω διαφόρων λόγων (GFWL, Bad Optimisation, Bad Controls).
Τελικά όμως το έκανες και νιώθεις ότι σου δίνει/έδωσε μια νέα εμπειρία.
Και όσο πιο πολύ είσαι μέσα, σε βάζει να στρώνεις χαρακτήρα.

Πως σας φάνηκε ο συμβολισμός μου; :lol: :lol:

Anyway, όντως στρώνεις χαρακτήρα, και τουλάχιστον στο διάστημα που "έχανα" στο κάστρο, έμαθα να



<li>χρησιμοποιώ την κλωτσία για να μπορώ να επιτεθώ σε ασπιδοφόρους</li>
<li> τρέχω σε ένα σημείο και μετά να ορμάω στον εχθρό (που κι αυτός τρέχει) πιάνοντας τον απροετοίμαστο</li>
<li> κάνω πιο tactical επιθέσεις (βλέπε τον μεγάλο "ψηλό" ιππότη στο κάστρο πριν τον Γκαμοςτάουρους </li>
<li> Να χρησιμοποιώ κάποια μαγικά. </li>


είμαι Pyromancer (έκανα καλά που πήρα τέτοια κλάση; Απλά γενικά μου φάνηκε σα να χει 50% Melee και 50% magic και είπα να τον πάρω. Επειδή σχεδόν σε κάθε άλλο RPG παίρνω πάντα melee.

:salute:

Αdhan, παιχνιδάρα το Τερρανίγκμα (εγώ το λέω Τεράνοιγμα, όμως παραπέμπει στην πορνοβιομηχανία :lol: ). Η πίστα στο Mexico νομίζω (είχε ένα χωριό στην έρημο) με τα zombies είχε απίστευτη ατμόσφαιρα.
Όπως λέμε "Like Zombies eating dust in Mexico".
Ή αλλιώς :
<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=IUALA1I4n5c</span>
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Και εγώ Pyro έχω. Την καλύτερη δουλειά έχεις κάνει νομίζω. Μπορεί να μην έχει την εμβέλεια του μάγου, αλλά κάνουν πολυ καλό damage οι φλόγες.

Το σπαθί από το δράκο μην ξεχάσεις να βουτήξεις. Για αρχή είναι πολύ καλό. Απλώς για να σημαδέψεις την ουρά του δράκου ενώ είσαι κάτω από τη γέφυρα πρέπει να έχεις τόξο ώστε να μπεις σε first person mode.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,050
Κι εγώ πρώτο πλέιθρου με pyromancer έκανα. Καλή φάση, αλλά με τέτοια ευελιξία που υπάρχει στο χτίσιμο χαρακτήρα κατέληξε σε σχεδόν pure melee με ασπίδα και σπαθί, για την ακρίβεια halberd (black knight halberd 4tw) με support 1-2 επιθετικά pyromancies και heal spell για έξτρα heal μεταξύ bonfires.

To Drake Sword καλό είναι να το αποφύγεις, είναι μεγάλη νουμποπαγίδα, καθώς μέχρι και Βlighttown νιώθεις σαν να έχεις βρει το καλύτερο σπαθί με φοβερό damage και εξαιρετικό moveset, αλλά από εκεί και πέρα είναι τελείως άχρηστo και δεν έχει και stats bonuses, τράτζικ.

Δεν ξέρω αν έχουμε βοηθήσει ή αν έχουμε μπερδέψει και άλλο τον Έπιταφ με τα ράντομ too much information που του πετάμε. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Όπως λέει και ο Bathory το Drake sword είναι καλό μέχρι την Blighttown μετά που θα βρείς καλύτερα και ποιο εξελίξιμα όπλα διαλέγεις όποιο σε βολεύει, εγώ warrior είχα πάρει και χρησιμοποίησα ελάχιστα pyromancies αλλα σε βοηθάνε πολύ ειδικά κατά την μετακίνηση μεταξύ των bonfire όπως πάλι τα λέει ο Bathory, αφου έχεις pyromancer καλό είναι να το αξιοποιείς.
Επίσης, δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αμα καις humanity σε κάποιο bonfire τότε αυτό σου δίνει 10 estus flask, πολύ βολικό κυρίως για bonfire πριν απο κάποιο boss, εγω άργησα πολύ να το πάρω χαμπάρι αυτό και τα boss με βασανίζανε πολύ μέχρι να το καταλάβω.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Αν και δεν έχει σημασία η αρχική class που διαλέγεις, κι εγώ πάντα με Pyromancer ξεκινώ -είτε θα κάνω intelligence build, είτε οτιδήποτε άλλο- γιατί είναι ο μοναδικός που ξεκινά απ' το 1ο lvl.

Αν θες πήγαινε και στις πίσω σελίδες, υπάρχουν αρκετά και καλά tips
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Ναι ο Pyromancer είναι πολύ καλή επιλογή, ειδικά την πρώτη φορά. :thumbsup:
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
2 πράματα που ήθελα να πω.

1) Στην ατμόσφαιρα θυμίζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πολύ το KIng's Quest VIII : Mask Of Eternity. Είτε κοιτάζοντας την τεράστια σκοτεινή περιοχή γύρω σου (κάστρο στο Daventry= ίδια γοτθική ατμόσφαιρα) είτε στο πως πετάνε τα βέλη οι εχθροί. Και το KQ8 το προσκυνάω αν και δεν είναι πολύ δημοφιλές.

2)Κάθε φορά που διαβάζω τα μηνύματα, σκέφτομαι την φάτσα ενός γιαπωνέζου να τα προφέρει (κάνουν μπαμ σε πολλές περιπτώσεις).
Π.χ. "Beware of Gorgeous View". Και ειναι λίγο "γραφικό" να τα διαβάζεις. Αυτά υπάρχει περίπτωση να τα γράφουν άλλοι παίκτες; Στο Rating ψηφίζουμε όλοι, αλλά μηνύματα μπορεί να γράψει ο καθένας;
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
O καθένας μπορεί να γράψει, πρέπει να πάρεις μια soapstone αν θυμάμαι καλά για να το κάνεις στην δίνει και η υπέρτατη μορφή του παιχνιδιού, τα μηνύματα είναι χρήσιμα τις περισσότερες φορές αν και παίζουν και τρολιές, όπως η κλασσική jump here σε εναν γκρεμό που οδηγεί στο κενό :blink:
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,050
Λοιπόν.

Το παιχνίδι έχει μηνύματα απ' τους devs και μηνύματα από άλλους παίκτες. Τα ξεχωρίζεις από τα εικονίδια που έχουν.

Μπορείς κι εσύ να γράψεις, χρειάζεσαι την orange soapstone που την αγοράζεις απ' τον Undead Merchant που αράζει Undead Burg. Ο τύπος που έχει τρέλα με μια Yulia (νομίζεις ότι αναφέρεται στον κουβά, αλλά (μάλλον) εννοεί την Uchigatana του. Την οποία ντροπάρει btw αν τον σκοτώσεις. Μην το κάνεις όμως). Πρέπει να τον έχεις βρει μέχρι τώρα.

Χαβαλέ έχουν τα μηνύματα, ειδικά στο DS2 που υπάρχει και μεγαλύτερη ποικιλία να γράψεις. Αγαπημένο μου το "Try but hole"
Yπάρχουν πολλά τρολερά, αλλά υπάρχουν και κάποια πολύ χρήσιμα που μπορούν να σου βρουν εχμ ωραία πραγματάκια, δεν θέλω να σποιλάρω. Η επιλογή είναι δική σου μαν, δεν σε εμποδίζει τίποτα απ' το να τα αγνοήσεις αν θέλεις.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Ωχ ξεχάσαμε κάτι βασικο!!!!

Καθώς σφάζεις σκελετάκια και άλλα μύρια τέρατα έχε το νού σου στα humanity σου. Σκοτώνοντας έναν ορισμένο αριθμό από mobakia το παιχνίδι σου δίνει soft humanity ponts. Η διαφορά τους από το κανονικό humanity είναι ότι ενεργοποιούνται με το που τα πάρεις και δεν πάνε στο inventory σου για να τα χρησιμοποιήσεις όποτε εσύ θέλεις. Έτσι έχε το νού σου στα νούμερα αριστερά από την ενέργειά σου. Αν δεις ότι έχεις soft humanity αξίζει να τα σπάσεις γιατί έτσι και πεθάνεις τα χάνεις. Το καλύτερο είναι να κάνεις με τα humanity αυτό που είπε ο steel. Να κάνεις kindle το flame ώστε να σου δίνει +10 estus flask η φλόγα. Το κακό είναι ότι έτσι χρειάζεσαι δύο humanity. Πρώτα κάνεις reverse hallowing ώστε να γίνει human και μετά κάνεις kindle την φλόγα. Τα free soft humanity είναι σωτήρια για αυτές τις περιπτώσεις.
 

sandwraith_

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
574
Η καλύτερη τοποθεσία για να φαρμάρεις humanity είναι στα catacombs. Υπάρχει ενα συγκεκριμένο σπότ μετα ακριβώς απο το 1ο bonfire που συναντάς το οπόιο κάνει spawn 7-8 διάσπαρτους αρουραίους. Εχε υπόψην σου οτι πριν πάς να φαρμάρεις καλό θα ήταν να έχεις πάνω σου 10 humanity, για το maximum που μπορείς ν αυξήσεις το drop rate( υπάρχει και ενα δαχτυλίδι(ενα serpents κάτι) το οποίο αυξάνει ακόμα περισσότερο το drop rate για φούλ ποτένσιαλ) . Μέσα σε ενα μισάωρο πάντως είχα φαρμάρει 25 humanity!!
 
Top Bottom