What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Darkest Dungeon I και II

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Κύριοι, συνέβη.<br><br>Ολοκληρώθη η Πορφυρή Αυλή. Η Φρικτή Κοντέσσα σφαγιάσθηκε σε απίστευτα χαλαρούς ρυθμούς, όντας με διαφορά το ευκολότερο boss του Crimson Court, στα όρια της απογοήτευσης. Ο δε Garden Guardian που spawn-άρει διαρκώς κατόπιν, με ανταμοιβές τυχαία Crimson Court trinkets για τους ψυχαναγκαστικούς, είναι απλώς γελοίας δυσκολίας και βγαίνει με "συστηματάκι". Σκοτώνεις στα γρήγορα το δόρυ, ασπίδα χτυπάς μόνο στ&#039;αστεία και όσο έχει πολλά ακόμη hitpoints, με το που σηκώνει Skyward Attack, DPS nuking στον ίδιο τον Guardian. Αν δεν κάνεις την γιωτιά να φας την ασπίδα πριν σκοτώσεις τον ίδιο, είναι όλα υπερκομπλέ, βγαίνει στο ντούκου ως ευκολότερο boss του παιχνιδιού.<br><br>Τώρα δυο λόγια για την Κοντέσσα. Η μελέτη των wikis με είχε προετοιμάσει για ΤΟΝ εφιάλτη. Κατέβηκα τίγκα Holy Water/Bandages/Anti-Venom, με τα γόνατά μου να κροταλάνε από αγνό τρόμο. Man At Arms με Bellow/Rampart μπουσταρισμένα, Bounty Hunter και Grave Robber ως DPS και η παραδοσιακή Vestal για τα heals. E λοιπόν ή που στάθηκα διαβολεμένα τυχερός με το RNG ή που τα wikis λένε αηδίες. Με ποιοτικό DPS nuking και γερό Debuffing με το Bellow του MAA, απλά είναι θέμα χρόνου να πέσει. Προσοχή μόνο, η Vestal να φοράει Sacred Scroll και Junia&#039;s Head, προκειμένου τα μαζικά heals να μαζεύουν την όποια τυχόν ζημιά κάνουν τα παρασιτικά αυγά. <br><br>Από τα κορυφαία παιχνίδια όλων των εποχών, δεν γνωρίζω αν θα κυκλοφορήσει κάποιο δεύτερο DLC/Expansion στο μέλλον, αλλά μιλάμε για πραγματικά απίστευτη εμπειρία. <br><br>
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Εάν αναφέρεσαι στην περίληψη του θηλυπρεπούς Radiant Mode το οποίο επιτρέπει σε ορισμένους κανάγιες να τερματίσουν το παιχνίδι σε 50-60 ώρες αντί για τις προβλεπόμενες 120, ναι, εισήχθη σε παλαιότερο patch, ονόματι The Radiant Update. Να σημειώσω πως το Darkest Dungeon ΔΕΝ περιλαμβάνει grinding, απλώς πάμπολλα πικρά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Έτσι Δουλεύει Ο Κόσμος. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει achievement για ολοκλήρωση του παιχνιδιού σε 99 εβδομάδες/γύρους, κάτι που στην αρχή φαντάζει εξωπραγματικό, μα 150 ώρες μετά, απόλυτα λογικό. Μοναδική δοκιμασία gaming ανδροπρέπειας και χαρακτήρα, τυλιγμένη σε απαράμιλλο στύλ, το Σκοτεινότατο δεν είναι για τους λιγόψυχους.<br><br>ΥΓ Οραματίζομαι ήδη Ελληνική μετάφραση σε Παπδιαμαντικό λόγο, με βαθύφωνο αφηγητή να μεταφέρει εσάνς Αιγαιοπελαγίτικου αποκρυφισμού στα ανείπωτα επί της οθόνης τεκταινόμενα.
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Όπα.<br><br>Αν υπάρχει ακόμη εκείνο το quirk που δεν σου επιτρέπει να μπουν στο darkest οι ήρωες για πάνω από μία φορά, τότε ναι υπάρχει grininding.<br><br>Επίσης και το άλλο που που high level χαρακτήρες δεν μπορούν να μπουν σε low level dungeon με εκνεύριζε γιατί έτρωγε χρόνο να ξαναβάλω κι άλλες ομάδες νέων.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Τσου τσου, απλά δεν το έχεις πιάσει ακόμη. Όλα αυτά μπροούν να "κλείσουν" με το Radiant, αλλά το θεωρώ έκπτωση στο παιχνίδι. Το Darkest Dungeon έχει τέσσερα επίπεδα. Που σημαίνει 16 χαρακτήρες. Στο end-game, αν είσαι σωστός, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να διαχειρίζεσαι 28 τέλειους Legends, σε διαρκές rotation. Η διαφορά του σε σχέση με τα "κλασσικά" RPG και τους παίκτες αυτών, είναι πως αν πας να δημιουργήσεις την "καλή" και την "backup" ομάδα, σκεπτόμενος "παραδοσιακά", έχεις αποτύχει από τα αποδυτήρια. Σε ωθεί να μάθεις ΟΛΕΣ τις κλάσεις, ΤΕΛΕΙΑ. Κατόπιν, με σωστό μανατζάρισμα, έχεις ένα πλήρες ρόστερ εξάρηδων που το κάνεις Ο,ΤΙ γουστάρεις πραγματικά. <br><br>Σε κάνει ένα με τους μηχανισμούς του με τρόπο απαράμιλλο, που ελάχιστα παιχνίδια μπορούν να προσεγγίσουν. Άσε που το Σκοτεινότατο ουσιαστικά 3 επίπεδα έχει, ήτοι, 12 χαρακτήρες και οι επιζώντες άνετα μπουστάρουν νιούφηδες σε Master dungeons κατόπιν, δεν "χάνονται". Εξάλλου όσοι βιώνουν τον Τρόμο, δεν γυρίζουν πίσω. Το τελικό επίπεδο του Σκοτεινότατου, εκείνη η μοναδική στιγμή που μετράς τα gaming φτερά σου, γνωρίζει πως είσαι εξουθενωμένος, ξαιματωμένος, ελάχιστος. Πως θα φέρεις όποιον κουρελή σου έχει απομείνει. Και σε περιμένει.<br><br>Τα ζουμιά θα με πάρουν με το ΕΠΟΣ.<br><br>Πάντως και στο Strict έχουν προστεθεί πλέον special events, οπου μπορείς πχ να κατεβάσεις 2 νιούφηδες και 2 εξάρηδες στο ίδιο Dungeon, να τους μπουστάρουν τρελά. Αν παίξεις και σωστή μπάλα με τα trinkets, κάνεις μαγκιές μεγάλες. Αλλά επαναλαμβάνω, όσο κουβαλάς σκέψη "παραδοσιακών" RPG&#039;s, θα αποτυγχάνεις στο Σκοτεινότατο.
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Κοίτα τον κανάγια που θα με βάλει να το ξαναπαίξω, ενώ θέλω να πιάσω το dark souls.
 

peisistratos

Hobgoblin Captain
Joined
Mar 4, 2014
Messages
319
εφαγα ενα total party kill στην hag και εχασα μια τετραδα αρκετα καλα εξοπλισμενων μισθοφορων, ξενερωσα, πολυ,(μαλλον ειχα και πολυ κακο combo) θα το πιασω καποια αλλη στιγμη που θα εχω ορεξη
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Έτσι μαθαίνεις DD! Απόλυτα φυσιολογικά και προβλεπόμενο μέρος της εμπειρίας τα πολύμηνα ragequits. Μέχρι που σε μια μαγική πολύωρη συνεδρία, θα αντιληφθείς τί ζητά πραγματικά από εσένα το παιχνίδι. Και τότε δεν πρόκειται να το αφήσεις μέχρι να φτάσεις στο Τέλος.<br><br>Για την Hag, φρόντισε κάθε ήρωας να έχει κάποιο heal, έστω και μηδαμινό, προκειμένου να επανέρχεται από Death&#039;s Door μετά το καζάνι. Μην ασχοληθείς με Heals σχεδόν καθόλου σε αυτή τη μάχη, εκτός αν είσαι χαλαρός. Και μην χτυπήσεις ποτέ το καζάνι. Άφηνε κάθε ήρωα μέσα μέχρι να ξεραστεί σε Death&#039;s Door και καπάκια heal. Επικέντρωσε το DPS σου στην Hag και φέρε ομάδα που να μπορεί να χτυπά τις πίσω θέσεις. Από τη στιγμή που πιάσεις το "σύστημα" (αφήνεις όποιον στο καζάνι να βράζει και λιώνεις στο DPS την Γραία και με το που βγαίνει σε Death&#039;s Door κάποιος ήρωας, καπάκια heal και φτου και από την αρχή) πρόκειται για μια από τις ευκολότερες boss battles όλου του παιχνιδιού, αυτή και ο "ξαδερφός της", Fanatic.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
<blockquote>this topic has not been posted in for at least 120 days.</blockquote><br>Ως άλλος νεκρομάντης των θρεντ, αναφέρω πως πριν εκπνεύσει η 10η εβδομάς στο θλιβερό χωριό υπό την σκιά της επαύλεως, εφονεύθει ο μαθητευόμενος νεκρομάντης, παρ&#039; όλη την μακρά λίστα κόλπων που κρατούσε εν χερσίν. <br>Έως τώρα δεν έχει χαθεί κανένας σύντροφος στη μάχη και μάλλον θα πέσω πολύ άσχημα από την έπαρση που αρχίζει σιγά σιγά να με πλημμυρίζει, ίδια με αυτή του προγόνου. Αυτό που έχω ρημάξει ως τώρα είναι το stun του δόκτορα της πανούκλας, μέχρι και τον Β βοηθό νεκρομάντη stun τον είχαμε και τον ξυλοφόρτωναν οι ζηλωτές λεπροί και σταυροφόροι. Εκπληκτικό δε πόσο γρήγορα εξαπλώνεται μέσα σου ο εθισμός και τα βράδια μετατρέπονται σε υπολογισμούς και σχέδια για το επόμενο playthrough.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Χα, δέκα εβδομάδες λέει, καμία απώλεια λέει.<br><br>Έριξες μεν Νεκρομάντη (με διαφορά ο πλέον Λούλης Κουκλεντές εκ των πόσηδων του Σκοτεινότατου) και προφανώς νεαρέ Γοδεφρείγο τα μυαλά σου κατοικοεδρεύουν τέσσερις πόντους πάνω από το τσερβέλο σου, αλλά σύντομα έρχεται η ώρα της ταπείνωσης. Σε καλό δρόμο πάντως. Το Σκοτεινότατο κυριεύει κάθε δευτερόλεπτο του ελεύθερου χρόνου σου, δεν σε αφήνει. Θα το παρατήσεις στις 60 ώρες μετά από πανηγυρικά wipes και όταν το ξαναπιάσεις, μισότρελος και "σίγουρος", κανά τετράμηνο μετά, θα του δώσεις όση από την ψυχή σου απομένει, προκειμένου να το ολοκληρώσεις. <br><br>Δε τα φκιάνουν πια έτσι.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Βδομάδα 17η ξημερώνει στο υποστατικό, ακόμη όλη η κομπανία είναι εδώ. Προς το παρόν γίνεται άκρως συντηρητική ανίχνευση των πέριξ της επαύλεως περιοχών και δοκιμαστικές συνθέσεις ηρώων. Το παιχνίδι είναι σαν να διαβάζει την έπαρση πάντως και έχει φοβερούς μηχανισμούς anti-scamming. Πχ αν αφήσεις κανέναν καρμίρη σκελετό μονάχο για να θεραπεύσεις με την άνεσή σου την ομάδα, μύρια άλγη μπορεί να επέλθουν. Κρατάει καλά έτσι την ατμόσφαιρα στην τσίτα. Απίστευτες οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται όταν ανακαλύψεις κάποια καλή συνεργία μεταξύ ηρώων, που δουλεύει όπως ακριβώς θες. Αύριο θα αρχίσω λογικά να πηγαίνω προς τους πόσηδες του πρώτου επιπέδου και αργότερα θα προσπαθήσω τα lvl 3 μπουντρούμια.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
...ήταν τα τελευταία λόγια του νεαρού, κακοτυχισμένου Κληρονόμου.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
<img src="http://i64.tinypic.com/2qwq4q8.jpg" alt="2qwq4q8.jpg" class="bbcode_img" /><br>Εκεί που περπατούσε μια κομπανία υποτακτικών μου στους ερειπωμένους διαδρόμους, μαζεύοντας ήρεμα κειμήλια και θησαυρούς, να σου! Σκάει μύτη κάποιος αλλόκοσμος συλλέκτης, με απειλητικό παρουσιαστικό. Ώπα λέω, δύσκολα τα πράγματα. Τρώει ένα stun δοκιμαστικά, συνέλεξε τις φάπες του και γύρισε πίσω στην διάστασή του να συλλέξει τίποτε άλλο καλύτερα, λιγότερο επικίνδυνο, αφήνοντας πίσω για να μας τρομάξει κομμάτια της συλλογής του και μια συλλεκτική κεφαλή.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Με τον Κολέκτορ γελάς στο νόρμαλ. Όταν όμως σου σκάσει στο Veteran/Epic ενώ πηγαίνεις γονατιστός και παρακαλώντας κατευθείαν για πόση και σου ξεσκίσει Epic ομάδα, MONO κλάματα και μίσος. Είναι βραδυφλεγής πόσης ο Κολέκτορας, ξετυλίγει τα σιχαμερά ταλέντα του αργότερα στο παιχνίδι. Κλειδί στην αντιμετώπισή του να σκοτώνεις ΠΑΝΤΑ την Vestal ώστε να μη σε εγκλωβίσει σε λούπα Damage/Heal/Damage/Heal και δεν ξέρεις μετά πού να κρυφτείς.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Ματώσαμε αλλά ακόμα δεν έμεινε κανένας σύντροφος πίσω. Μια ομάδα επέστρεψε καταματωμένη, κρατώντας σκλήθρες στα χέρια από τα τσακισμένα στασίδια του προφήτη, που βρήκε επιτέλους την ανάπαυση μετά από σκληρή μάχη. Μια άλλη πιο έμπειρων ηρώων στρατηγικά αποτραβήχτηκε από την αποστολή της, καθώς δεν ήταν φρόνιμο να συνεχίσει να πιέζει την τύχη της μετά από όλα όσα μάζεψε με πολύ δυσκολία.<br>Καταλαβαίνοντας τους μηχανισμούς του παιχνιδιού όπως το βλέπω, θα ανεβάσω τους πάντες μέχρι το επίπεδο 3 χωρίς να με νοιάζει για αρνητικά στοιχεία και θεραπείες. Αφού μαζέψω όσα λεφτά μπορώ και αναβαθμίσω πλήρως την έπαυλη, η παρούσα φουρνιά ηρώων θα επιδοθεί σε κλεφτοπόλεμο υψηλού ρίσκου. Με όσα μαζέψουν θα αναδυθεί η επόμενη, η οποία και θα φροντιστεί καλύτερα για να αντιμετωπίσει το νέο επίπεδο πρόκλησης. Λεφτά πάντως ακόμα δεν χαλάω πάνω στους ήρωες πέρα από απλές αναβαθμίσεις, πχ για να εκριζώσω κακές συνήθειες.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,084
Remind yourself...
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Έχω καιρό να παίξω, σίγουρα πάνω από εξάμηνο. Το βασικό παιχνίδι, δίχως το expansion, έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές ή μπορώ να προσαρμοστώ άμεσα;
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Βδομάδα 45. Είμαι έτοιμος να αρχίσω να μπαίνω στα champion dungeons, έχοντας καθαρίσει τα μεσαίου επιπέδου μαζί με τα αφεντικά τους. Έως τώρα εξακολουθούμε να μην έχουμε νεκρούς, άντε να δούμε τι μας επιφυλάσσει το επόμενο επίπεδο. Πράγματα που έχω καταλάβει γενικά.<br>1.Έχει τεράστια σημασία η προετοιμασία για τον τύπο εξόρμησης που θα κάνεις. Μια εξόρμηση στο cove λόγου χάρη, με μπόλικα βοτάνια στο inventory για συνδιασμό τους με τα απόκοσμα κοράλια, μπορούν να απαλλάξουν τους ήρωές μας από αρνητικά χούγια με ελάχιστο κόστος κ.ο.κ.<br>2.Οι  ομάδες πρέπει να δοκιμάζονται και να τελειοποιούνται στα χαμηλά επίπεδα και να μην γίνονται πειραματισμοί στα τελευταία.<br>3.Σε εξορμήσεις χαμηλού ρίσκου στόχος είναι να φέρουμε πίσω την ομάδα με μηδαμινό στρες για να μην χάνουμε λεφτά και χρόνο στην πόλη.<br>4.Ομάδα σάρωσης με Αντικιέριεσσα μαζί υπερSOS για την εισροή χρήματος.<br>5.Φροντίζουμε να μην πάσχουν από αρνητικά χούγια οι ήρωες που προκαλούν ενεργοποίηση των curios και εννοείται πως εμείς οι ίδιοι δεν τα ενεργοποιούμε αν δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε.<br><br>Μπόνους ένα κοζπλέη μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες στολές του παιχνιδιού.<br><span class="bbcode_spoiler"><br><img src="http://cosplayers.acparadise.com/33773/33773-c6560fbe2d7f2bfe76cf6260340eecfd.jpg" alt="33773-c6560fbe2d7f2bfe76cf6260340eecfd.jpg" class="bbcode_img" /></span>
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Μπήκα στο πρώτο champion dungeon με απλή αποστολή ανίχνευσης. Λίγο πριν το τελευταίο δωμάτιο, ένας ακοντιστής με γουρουνοκεφαλή μαζί με κάτι άλλες γουρουνοπούλες που ξέρναγαν, φρόντισαν να στείλουν όλη την ομάδα σε τόπο χλωερό, σε τόπο αναύσεως. <br>Η αλήθεια είναι πως όλοι οι ήρωες έχουν 5αρήσει πολύ γρήγορα, με λίγη μέριμνα για τα quirks τους, οπότε δεν μπορώ να πω επί της παρούσης πως έχω κάποια πραγματικά αξιόμαχη ομάδα. Δεδομένου του ότι χρειάζομαι ακόμα αναβαθμίσεις στην πόλη, μάλλον θα οδεύσουν προς μαχητική απόσυρση όλοι για να ανεβάσω νέο αίμα.
 
Top Bottom