What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Είναι το Indiana Jones το σπουδαιότερο single player game του '24;

Borracho

Ancient Red Dragon
Βγάζοντας εκτός συζήτησης τα βαριά πόρτς των επών της Σόνι, νομίζω το GOATY μιας κατά τ'άλλα ντιπ νερόβραστης (ως προς τις ΑΑΑ κυκλοφορίες τουλάχιστον) χρονιάς, ξεχωρίζει με άνεση.

Απόλυτος Ντεουςεξλάιτ εμβαπτισμός στο Λυκειακό όνειρο ενσάρκωσης του δόκτορα Τζόουνς. Δεν πρέπει να 'χει μείνει ΚΑΠΗ ασυγκίνητο.

vtheofilis

Death Knight
Πιθανώς ναι, όσον αφορά τα ΑΑΑ.

Αλλά οι πιο χαμηλού προϋπολογισμού κυκλοφορίες, δεν θα έλεγα ότι είχαν άσχημη χρονιά.

shredder

Death Knight
Το καλυτερο ειναι το δικο μου TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES WRATH OF THE MUTANTS. Το indiana jones απο τις κριτικες που διαβαζω φαιενται πως πρεπει να ειναι πολυ καλο αλλα οχι και το καλυτερο. Θα δω οταν το παιξω.

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
δεν εχεις αδικο μαλλον, μπορατσε μου, γκειμπλει γουαιζ. τικαρει σχεδον ολες τις δεινοσαυροεπιθυμιες μου στο αγαπημενο ειδος των αξοαντβέντσου (ναι, δεν ξερω, ετσι τα λεγαμε εμεις τοτενες, τωρα αν τα λενε οι pr των εταιριων ξερωγω interactive stealth narrative 1st person experience η κατι τετοιο δεν με αφορα καθολου).

απ οτι ειδα στα ρηβιους
- δινει εμφαση στο κομματι adventure, πραγμα που ελειπε πολυ, (η μαχη ειναι σκανδαλιστικα ευκολη αν εχω καταλαβει καλα),
- εχει υπεροχες γραφικαρες,
- η id tech ειναι πολυ καλα optimized,
- δεν εχουν κανενα προβλημα να χρησιμοποιησουν λεξεις (πολυ σημαντικο, μην το προσπερναμε, εχουμε δει πολλες αντιθετες συμπεριφορες προσφατα) οπως nazis, fascists, και να εχουν αναπαραστησει σωστα τις σβαστικες, τους αγκυλωτους κλπ

με 2 λογακια ζεις τις ταινιες που αγαπησες ως ο ηρωας τους κυριολεκτικα, δηλαδη αυτο που ειχες βαθια κρυμμενο στην σπυριαρα προεφηβικη καρδουλα σου τότες, πριν ακομα ερθει η βασουλα απ το Β3 (ή μήπως ηταν το 2? δγιαολε, ξεχνω...) και σου αλλαξει τις προτεραιοτητες σε ενα γαμωδεφτερόλεφτο.

ΩΣΤΟΣΟ, δεν μπορω με τιποτα να καταπιω το με το στανιό φυτεμα του rt στην γκειμινγκ "κανονικοτητα", ουτε βεβαια (αυτο για μενα ειναι ακομα μεγαλυτερο σκανδαλο) την μη υποστηριξη καποιας μορφης fsr, ενω αντιθετα υποστηριζει μια χαρουλα dlss. το οτι θα το κανουν σε καποιο επομενο πατς οπως γραφεται, δεν μου λεει τιποτα. ισα ισα χειροτερο μου φαινεται.

ξερω, χεστηκε η μασιν γκειμς και η μπηθεσντα μαζι, αλλά οσο κι αν με τρωει να χωθω στους αιγυπτιακους ταφους με 1000 σκορπιους γυρω γυρω, να διαβασω ιερογλυφικα με την υπεροχη ιταλιδα ρεπορτερ και να την σωσω καθως ταλαντευομαστε με το μαστιγιο πιασμενο σε καποια προεξοχη της οροφης και νιωθω τους μηρους της να δενονται γυρω απ την μεση μου και το γονατο της να αγγιζ..., ουπς, επιστρεφω στο θεμα μας, δυστυχως για λογους αρχης ειμαι υποχρεωμενος να ζητησω απ τους χιλιαδες οπαδους μου να καμουν κανσελ το κειμ. ισως μετα απο καιρο και τα απαραιτητα πατσηζ που θα ισορροπησουν την κατασταση, να το τιμησω με θεση στον ssd μου, αλλά μεχρι τοτες, ΜΠΑ.

tl/dr: ο μαλαχτης αντι να παρει nvidia, τα χωνει ΑΔΙΚΩΣ στο κειμ...

vtheofilis

Death Knight
Όχι, δεν τα χώνει αδίκως, να υποστηρίζουν τα πάντα όλα. Τι σόι ΑΑΑ είναι;

Χαίρομαι που είναι action adventure σωστό πάντως, αν και το Indiana Jones And The Fate Of Atlantis κατ' εμέ είναι άξιος συνεχιστής των αρχικών ταινιών. Και ας μην είχε τον Χάρισσον Φορντ.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Να δώσουμε και το απαραίτητο credit στον πεφωτισμένο δημιουργό που εμπνεύστηκε αυτό το αριστούργημα και καθοδήγησε με την σοφία του την Machine Games.

todd-howard-4.jpg

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Δεν ξέρω αν θα είναι GOTY ΄24, σημείο καμπής θα είναι πάντως ως τις απαιτήσεις των επόμενων παιχνιδιών που θα βγουν στην αγορά...

Κάπου εδώ μένουμε εκτός σιγά σιγά μου φαίνεται οι πλεμπέοι.

Borracho

Ancient Red Dragon
Όχι εκτός μωρέ, απλώς ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΟΝΣΟΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΡΧΗΣ.

Πολύ σοβαρά πάντως, το 'σκληρό' PC gaming, με τα 4Κ/Ultra/RTΧ πετσακώματα, κοροϊδίστικο μάρκετινγκ είναι πάνω απ' όλα. Ένα καλό παιχνίδι θα το απολαύσεις όπως και να έχει κι ας μην παίζει σε ΖΟΜΠΛΦΕΓΚΕΓΕΚΕ ανάλυση για να σου πουν πέντε ημι-αυτιστικοί, ψευδοχαρντκόρ παππούδες 'ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΥ'.

Η πλειοψηφία του λαού, τόσα χρόνια σε Playstation παίζει και δεν αγχώνεται. Ήταν το Alan Wake 2 ένα ποίημα σε 4Κ/Ultra/RTX On; Ήταν. Θα έχανα κάτι φοβερό αν το είχα παίξει σε PS5; Δε νομίζω Τάκη. Η ουσία ίδια και απαράλλαχτη θα παρέμενε.

Και να μου το θυμηθείτε, με το frame generation και τεχνικές τύπου DLSS πολύ σύντομα το 'εξειδικευμένο hardware' θα γίνει σπορ για ακόμη λιγότερους πετσάκηδες. Προσωπικά δεν νομίζω να ξανασκάσω πάνω από 500Ε για κάρτα γραφικών, γιατί πολύ απλά το θεωρώ κοροϊδία και κακή επένδυση. Ειδικά με τραγικά περιορισμένο gaming χρόνο. Στο κάτω κάτω της γραφής, αν είναι να αναβαθμίσω για να παίξω ένα-δυο παιχνίδια, καλύτερα να γραφτώ ένα μηνάκι στο GeForce Now να το χαρώ και μετά γεια σας.

Είναι σημαντικό να κατασταλάξουμε ως καταναλωτές σ'αυτό που λειτουργεί πραγματικά υπερ μας, εκείνο που ευχαριστιόμαστε πραγματικά κι όχι τί προσπαθεί να μας πλασάρει ο Χουάνγκ για ν'αγοράσει το πεντασκιχλιοστό (χοχό) τζάκετ του από δέρμα Αστρικού Λλάμα Υπερβορείας Τριπόλεως.

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Δεν ξέρω αν θα είναι GOTY ΄24, σημείο καμπής θα είναι πάντως ως τις απαιτήσεις των επόμενων παιχνιδιών που θα βγουν στην αγορά...

Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν μέσα στο ΣΚ. Ότι μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς σε απαιτήσεις για PC, όπως το πρώτο Crysis ας πούμε...

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Πράγματι για κονσόλα κοιτάω, φορητή, με steam :D

Το θέμα bot είναι ότι το Crysis έπαιζε παντού, άσχετα με τις απαιτήσεις του για ultra, ήταν μια εποχή που μπορούσες να παίξεις με τρελά γραφικά αλλά και με άθλια, αλλά μπορούσες να παίξεις.

Δηλαδή ας πούμε τότε το θέμα δεν ήταν αν έπαιζε, ήταν ότι όλοι γκρίνιαζαν γιατί δεν παίζει ULTRA.
Τώρα λέμε ουσιαστικά για αντίστοιχη μετάβαση από Software Rendering σε 3D acceleration, αν είναι να ψάξουμε στο παρελθόν για κάτι παρόμοιο.

Borracho

Ancient Red Dragon
#NαιΑλλάΣτοPS5ΜουΠαίζειΤούμπανο #ΚαλάΙουΜπύθουλεςΑκόμαSystemRequirementsΚοιτάτε #ΛελΑγάπηΜουΆσεΈξωΜερικές5070ΓιαΤουςΠληβείους

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
#NαιΑλλάΣτοPS5ΜουΠαίζειΤούμπανο #ΚαλάΙουΜπύθουλεςΑκόμαSystemRequirementsΚοιτάτε #ΛελΑγάπηΜουΆσεΈξωΜερικές5070ΓιαΤουςΠληβείους

ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ του χρόνου που θα τινάξω την μπάνκα στον αέρα για νέο πισί (αν δεν με τινάξει πρώτα η εφορία)! ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ!!!111!!!

vtheofilis

Death Knight
@nitro912gr Το θέμα με το Crysis είναι ότι η Crytek δεν προέβλεψε σωστά την πορεία του hardware, και έτρεχε σε ένα πυρήνα...

@Borracho
Οι τρου πετσάκηδες ταξιδεύουμε στις αναμνήσεις μας, κρατώντας το ποτήρι με το σινγκλ μωλτ δίπλα στο τζάκι.
Θυμόμαστε τις αιματηρές οικονομίες, την αγορά 5-6 περιοδικών του χώρου το μήνα, το αέναο κυνήγι για τα τόσο-όσο εξαρτήματα, που θα μας επέτρεπαν να μην πουλήσουμε και τα 2 νεφρά μας για να παίξουμε σε 1280x1024 τα παιχνίδια. Που και πάλι, το τόσο όσο σύστημα, δεν υπήρχε τρόπος να το πάρουμε.
Θυμόμαστε τα άρθρα για mods, για map editors, για DVD trancsoding, αλλά και για πιο επαγγελματικά πράγματα, όπως βάσεις δεδομένων, δίκτυα, αρχιτεκτονική επεξεργαστών, που καταβροχθίζαμε με μανία. Τα τελευταία δεν τα βρίσκαμε σε έντυπα που απευθύνονταν στον οικιακό χρήστη/παίκτη, όπως το PC Master, αλλά σε πιο σοβαρά έντυπα, όπως το PC Magazine ή το PC World.
Θυμόμαστε την αγαλλίαση που νιώθαμε όταν επιτέλους αποκτήσαμε ADSL και μπορούσαμε να σερφάρουμε ΟΛΗ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΩΡΑ ( θεωρητικά ), και να νιώθουμε console cowboy κατευθείαν από τον Νευρομάντη του Γκίμπσον.
Θυμόμαστε να διαβάζουμε για παλιά παιχνίδια, και να μας γεννάται η περιέργεια για αυτά. Ενδόμυχα, ίσως να έπαιζε ρόλο το ότι στο ταπεινό σύστημα μας θα έτρεχαν αβίαστα, αν και με ψάξιμο για συμβατότητες. Αλλά και γιατί είχαμε την περιέργεια όχι απλά να αποδράσουμε σε ένα ψηφιακό κόσμο για κάποιες ώρες, αλλά να φτιάξουμε έναν τέτοιο μια μέρα.
Θυμόμαστε την χαρά μας όταν μάθαμε για τις κοπελιές και τα παλληκάρια του GOG, που όχι μόνο πουλάγανε τις αρχαιολογίες που μας ενδιέφεραν, όχι μόνο τα έστρωναν για να τρέχουν, αλλά τα πουλούσαν και χωρίς κλείδωμα.
Θυμόμαστε, θυμόμαστε... αλλά πουθενά δεν βλέπουμε στις αναμνήσεις την υποτιθέμενη καταφρόνηση για τους μη έχοντες λεφτά για ότι καλύτερο υπάρχει.
Δεν ξέρω από που προήλθε αυτό, και δεν ξέρω αν είναι όντως η επικρατούσα τάση στο r/PCMR. Νομίζω πως είναι κάτι που προσπαθούν εις μάτην να μας προσάψουν οι κονσολάδες.

maladroid

Mind-flayer
Να δώσουμε και το απαραίτητο credit στον πεφωτισμένο δημιουργό που εμπνεύστηκε αυτό το αριστούργημα και καθοδήγησε με την σοφία του την Machine Games.

Έβαλε το λιθαράκι του... τρόπον τινά.

Borracho

Ancient Red Dragon
Bί την πας αλλού τη φάση και ανοίγεις πολλαπλά μέτωπα.

Έχει να κάνει με το πρωταρχικό κίνητρο του καθενός. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως για σένα το παιχνίδι ήταν δευτερεύον πάντα, περισσότερο σ'έφτιαχνε η αρχαιολογία (χοχό), η ανασκαφή (χιχί οντόπικ) και το σκάλισμα, παρά το άξουαλ παιχνίδι. Σεβαστό απόλυτα. Είχες και έχεις άλλη προτεραιότητα.

Έχοντας βιώσει ολόκληρη την ιστορία των home υπολογιστών και του gaming πρώτο χέρι, για μένα όλα ήταν ΑΑΑ ζομφαγκάουα πύλες στο άγνωστο. Όταν κάτι δεν έπαιζε, σκάλιζα γεμάτος αγωνία, έβρισκα, έφτιαχνα, για να παίξω. Αν γινόταν να έρθει κάποιος Μεγάλος Μάγος και να το κάνει να παίξει μαγικά κι αβίαστα, ναι παρακαλώ. Αλλά δεν υπήρχε κανείς κι έτσι αναγκαζόμουν να το κάνω μόνος. Είχα σκοπό όμως, γινόταν για το παιχνίδι.

Όσον αφορά το φοβερό ταξικό κομμάτι που θίγεις, έχω σεντονάκι, αλλά τρώω αλύπητο ξύλο από την κυρά να παιδοκομήσω και ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΩ να μην ασχολούμαι με μωρά, Λίντλ, κρεμμύδια και τηγάνια.

#Επανέρχομαι #Κάποτε

vtheofilis

Death Knight
Το νου σου στα παιδιά Καοτσούκο, και άσε την κλάψα :D.
Το παιχνίδι ήταν η αφορμή. Το σκάλισμα είναι έμφυτο, μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα για το πως και το γιατί όσον αφορά διάφορα μηχανήματα , εξ ου και το ότι έγινα μηχανολόγος τελικά.

Και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, καθώς απέκτησα δικό μου υπολογιστή όταν τα PC είχαν στρώσει κάπως. Δεν έζησα τα ντουζένια των 8-bit, ήμουν νήπιο στις δόξες της Amiga και του Atari ST, αλλά την εποχή των Windows 95 και των πρώτων Pentium την θυμάμαι.

Καλοκαίρι 1996, πετυχαίνω στο περίπτερο του Κόρφου όπου είχε εξοχικό ο θείος ( όχι του Σρέντερ, να μην παρεξηγιόμαστε ) και μας φιλοξενούσε για μερικές μέρες, Αλμανάκο με ιστορία του ΙΝΔΙΑΝΑ ΓΚΟΥΦΥ ( ΧΟΧΟ ) και αφιέρωμα " ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ PC ". Είχε και ρεβιού του DUKE NUKEM 3D παρακαλώ.

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member

todd-howard-4.jpg
ΕΥΛΟΓΗCΟΝ
Εις πολλά έτη Τόδιε!
Ο Μεσσίας του gaming έριξε λίγο από το φως του πάνω μας!

ebon page

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral PCMaster Veteran

todd-howard-4.jpg

ΕΥΛΟΓΗCΟΝ
Εις πολλά έτη Τόδιε!
Ο Μεσσίας του gaming έριξε λίγο από το φως του πάνω μας!

Πάλι τα βάλατε με την Αγία Bethesda βρε κανάγιες.;
Βγάλτε βρε πρώτα τις πολωνικές παρωπίδες σας. :p:p:D:D

Top Bottom