@nitro912gr Το θέμα με το Crysis είναι ότι η Crytek δεν προέβλεψε σωστά την πορεία του hardware, και έτρεχε σε ένα πυρήνα...
@Borracho
Οι τρου πετσάκηδες ταξιδεύουμε στις αναμνήσεις μας, κρατώντας το ποτήρι με το σινγκλ μωλτ δίπλα στο τζάκι.
Θυμόμαστε τις αιματηρές οικονομίες, την αγορά 5-6 περιοδικών του χώρου το μήνα, το αέναο κυνήγι για τα τόσο-όσο εξαρτήματα, που θα μας επέτρεπαν να μην πουλήσουμε και τα 2 νεφρά μας για να παίξουμε σε 1280x1024 τα παιχνίδια. Που και πάλι, το τόσο όσο σύστημα, δεν υπήρχε τρόπος να το πάρουμε.
Θυμόμαστε τα άρθρα για mods, για map editors, για DVD trancsoding, αλλά και για πιο επαγγελματικά πράγματα, όπως βάσεις δεδομένων, δίκτυα, αρχιτεκτονική επεξεργαστών, που καταβροχθίζαμε με μανία. Τα τελευταία δεν τα βρίσκαμε σε έντυπα που απευθύνονταν στον οικιακό χρήστη/παίκτη, όπως το PC Master, αλλά σε πιο σοβαρά έντυπα, όπως το PC Magazine ή το PC World.
Θυμόμαστε την αγαλλίαση που νιώθαμε όταν επιτέλους αποκτήσαμε ADSL και μπορούσαμε να σερφάρουμε ΟΛΗ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΩΡΑ ( θεωρητικά ), και να νιώθουμε console cowboy κατευθείαν από τον Νευρομάντη του Γκίμπσον.
Θυμόμαστε να διαβάζουμε για παλιά παιχνίδια, και να μας γεννάται η περιέργεια για αυτά. Ενδόμυχα, ίσως να έπαιζε ρόλο το ότι στο ταπεινό σύστημα μας θα έτρεχαν αβίαστα, αν και με ψάξιμο για συμβατότητες. Αλλά και γιατί είχαμε την περιέργεια όχι απλά να αποδράσουμε σε ένα ψηφιακό κόσμο για κάποιες ώρες, αλλά να φτιάξουμε έναν τέτοιο μια μέρα.
Θυμόμαστε την χαρά μας όταν μάθαμε για τις κοπελιές και τα παλληκάρια του GOG, που όχι μόνο πουλάγανε τις αρχαιολογίες που μας ενδιέφεραν, όχι μόνο τα έστρωναν για να τρέχουν, αλλά τα πουλούσαν και χωρίς κλείδωμα.
Θυμόμαστε, θυμόμαστε... αλλά πουθενά δεν βλέπουμε στις αναμνήσεις την υποτιθέμενη καταφρόνηση για τους μη έχοντες λεφτά για ότι καλύτερο υπάρχει.
Δεν ξέρω από που προήλθε αυτό, και δεν ξέρω αν είναι όντως η επικρατούσα τάση στο r/PCMR. Νομίζω πως είναι κάτι που προσπαθούν εις μάτην να μας προσάψουν οι κονσολάδες.