What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Gaming Industry Drama thread

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,042
Εγώ, και νομίζω και οι υπόλοιποι gamers, θα ήθελα την αντίδραση να είναι "ας ανεβάσουμε τα παλιά μας παιχνίδια προς αγορά ώστε το κοινό να μην χρειάζεται να ψάχνει για παράνομα αρχεία"
Σε αυτό θα συμφωνήσω. Το Super Metroid, Mario Kart, Yoshi's Island κ.α. πούλησαν όσο πούλησαν στην εποχή τους. H εταιρία δεν είναι ότι χάνει χρήματα πλέον. Άλλωστε, αν κάποιος τα αναζητήσει, πολύ πιθανό να καταλήξει στο ebay (ή σε roms sites). Επειδή όμως μπορεί να μην έχουν όλοι την τσέπη ή/και το hardware, θα μπορούσε τέτοιους παλιούς τίτλους να τους βγάλει σε ψηφιακά καταστήματα για όλες τις πλατφόρμες (ναι ξέρω ότι οι συγκεκριμένοι υπάρχουν, απλά ήταν ένα παράδειγμα). Μεμονωμένα ή σαν συλλογές, όπως έκανε και η Sega. Για τους νέους τίτλους δε λέω ότι θα με χάλαγε να τους βλέπαμε στο pc, αλλά καταλαβαίνω ότι από επιχειρηματικής άποψης θέλει να πουλήσει μονάδες Switch...

είναι η "ενοικίαση" κάποιων εξ αυτών μέσω της υπηρεσίας Nintendo Switch Online
Δυστυχώς η Nintendo δεν έχει κάτσει να φτιάξει για αρχή ένα store που θα κρατήσει, για να αποφεύγονται σκηνικά games που ήταν διαθέσιμα στo store μιας κονσόλας, να μην είναι διαθέσιμα στο επόμενο. Πάντως, για να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, πιστεύω ότι η διάθεση μερικών μόνο παιχνιδιών, έχει να κάνει περισσότερο με δικαιώματα που θα πρέπει να εξασφαλίσει πρώτα η Nintendo και λιγότερο με το ότι δε θέλουν να τα διαθέσουν.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,035
Η πρώτη, ότι η Nintendo δεν δίνει καμία νόμιμη επιλογή στους gamers που θέλουν να παίξουν τα παιχνίδια της σε καλύτερη ποιότητα, και η δεύτερη ότι η Nintendo δεν δίνει καμία νόμιμη επιλογή στους gamers που θέλουν να αγοράσουν αρκετά από τα παλιότερα games της. Η μόνη επιλογή μέχρι στιγμής είναι η "ενοικίαση" κάποιων εξ αυτών μέσω της υπηρεσίας Nintendo Switch Online και κάποια σποραδικά re-releases ή remasters.

Ναι!!! Μόνο η Nintendo είναι!!! Έχει καταντήσει να παίζονται καλύτερα τα PS1/PS2 παιχνίδια σε XBox Series παρά σε PS5!!!

Δυστυχώς η Nintendo δεν έχει κάτσει να φτιάξει για αρχή ένα store που θα κρατήσει, για να αποφεύγονται σκηνικά games που ήταν διαθέσιμα στo store μιας κονσόλας, να μην είναι διαθέσιμα στο επόμενο.

Όντως!! Το Virtual Console δεν τρέχει σε Switch!!! Και μιλάμε για δικά της παιχνίδια που τα ξαναλσάρει στο Nintendo Switch Online!!
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,877

philsbadman

Πέρα από την πλάκα, εκείνο που περισσότερο μου δημιουργεί καχυποψία προς τον ροδομάγουλο Phil είναι τούτο το σημείο:

"We do mock reviews for every game we launch, and this is double digits lower than we thought we would be with this game. That's one of the disappointing things. We would never strive to launch a game that we thought was going to review in the low-60s."

Καταρχήν μου κάνει εντύπωση που το Redfall έχει 60+ metacritic ενώ τα περισσότερα outlets που είδα του βάζουν 4-5/10. Πέρα απ'αυτό, αν και δεν το έχω παίξει, απλά δεν παίζει να σκόραρε +75% αυτό το πράμα στα εσωτερικά reviews. Έχω κάνει mock review σε games για λογαριασμό του GOG. Τις περισσότερες φορές αν έπεφτα έξω ήταν λίγο προς τα κάτω, επειδή το build βρισκόταν σε πρώιμο στάδιο ή επειδή ήταν τόσο έξω από τα γούστα μου που επηρεαζόταν ελαφρώς η κρίση μου. Πολύ σπάνια προς τα πάνω και ποτέ με τέτοια απόκλιση.

Μου αρέσει γενικά που ο Phil βγήκε μπροστά να αναλάβει ευθύνη (αν και πρακτικά δεν σημαίνει κάτι εφόσον διατηρήσει τη θέση του και τα προνόμιά του) αλλά η παραμύθα "αφήσαμε την Arkane να κάνει το κέφι της και δεν είχαμε ιδέα τι φιάσκο μας ετοίμαζαν μέχρι προχθές" παραείναι μεγάλη για να την καταπιούμε. Στην τελική δική σου δουλειά είναι το quality control σε ό,τι βγαίνει, είτε με παρεμβατικές, είτε με πιο χαλαρές μεθόδους. Get your shit together, Phil.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,941
θέατρο για να περάσει η συμφωνία με activision, "είμαστε άχρηστοι, αφήστε μας να πάρουμε την εταιρία να σωθούμε"
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,877
Είναι αλήθεια πως δεν χάνει ευκαιρία για κλάψα "πόσο μικροί είμαστε μπροστά στο Playstation, αχ και να είχαμε μια Activision να μας φέρει ένα ποτήρι νερό αλλά πουυυυύ", ωστόσο η συγκεκριμένη κυκλοφορία δεν ξέρω αν ενδείκνυται για τέτοια επικοινωνιακά παιχνίδια. Γενικά φαίνεται πως έχει να λύσει διάφορα προβλήματα εσωτερικού pipeline ο Phil προτού βάλει και την Acti-Blizz στο κεφάλι του.
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,941
γενικά όπως έγραψα και αλλού η MS φαίνεται τα τελευταία χρόνια σαν ακέφαλο κοτόπουλο που πάει πέρα δώθε. Μηδέν direction.

Πολύ παράξενο, αν σκεφτεί κανείς ότι ακριβώς αυτός που την έφτασε ψηλά, παραμένει CEO.

Μάλλον τον ροκανίζουν εκ των έσω, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Μόλις ανέλαβε από το γίδι τον μπάλμερ ο Μαντέλος διαφαινόταν ένα πολύ λαμπρό μέλλον για την MS και τα windows και όλα, κάπου σαν να ξεμένει από καύσιμα η φάση του τώρα όμως.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
11,405

Νομίζω έχει ξεκάθαρα δίκιο σε αυτό. Τα φαινόμενα του network effect και vendor lock-in παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας και συμφωνώ απόλυτα ότι δεν πρόκειται να ξεπεράσει σε πωλήσεις κονσολών τις Sony και Nintendo. Η Nintendo κατάφερε να βρει τον δικό της τομέα στον οποίο παίζει χωρίς αντίπαλο και η Sony έχει τέτοιο μερίδιο αγοράς και εγκατεστημένη βάση χρηστών που θα συνεχίσει να είναι στην κορυφή ακόμη κι αν τα κάνει θάλασσα σε συνεχόμενες γενιές.

Η μεγάλη προοπτική για την Microsoft είναι μακροπρόθεσμη: το cloud gaming. Βραχυπρόθεσμα, ο μόνος τρόπος κατά τη γνώμη μου για να αυξήσουν τις πωλήσεις των Xbox σε σημαντικό βαθμό είναι να τα κάνουν μπορούν να λειτουργήσουν και σε Xbox mode και σε PC mode.
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,568
Δεν χρειάζεται Phil, χέσε τις κονσόλες. Έχεις το PC, την μεγαλύτερη και καλύτερη αγορά!
:trollface:
Πέρα από την πλάκα, το μεγαλύτερο "όπλο" του Xbox είναι το game pass και όχι τα παιχνίδια.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,584
Ναι δεν εχει να κάνει με νούμερα ενώ κλαίγεται σε όλο το κείμενο για αυτά. Σαν 16χρονα κάνουν που τις βγάζουν και τις μετράνε. Οξύμωρο που οι Ιάπωνες την έχουν μεγαλύτερη...

:trollface:

Επίσης, στην τελευταία του παράγραφο, σαν να υπονοεί πως η τακτική του "exclusive" είναι μονόδρομος για να κερδίσεις έδαφος
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
15,839
Ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ 2μιση ωρών για το δράμα πίσω από το Disco Elysium.Μεταξύ των όσων ωραίων ακούγονται, είναι και το ότι ο Κούρβιτζ φέρεται να επιχείρησε να υποκλέψει τον source code του παιχνιδιού για να τον πουλήσει στη Larian (!).
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,568
Ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ 2μιση ωρών για το δράμα πίσω από το Disco Elysium.Μεταξύ των όσων ωραίων ακούγονται, είναι και το ότι ο Κούρβιτζ φέρεται να επιχείρησε να υποκλέψει τον source code του παιχνιδιού για να τον πουλήσει στη Larian (!).

Εάν πω εγώ ότι μακάρι να το είχε πάρει η Larian, θα ακουστώ κακός ε?
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,042
Αν το είχε πάρει η Larian, θα είχε πιθανόν μάχη και αχαχούχα κομμουνιστικά memes.
You win some, you lose some, όπως λένε στο χωριό μου.
 
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,069
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ η λαριαν να ειχε κανει το ρησερτς και την ενσωματωση στον χαρακτηρα του παικτη, τοσων κοινωνικοπολιτικων θεωριών σε τετοιο βαθος και πιο σημαντικο, με τετοια σοβαροτητα.

επισης τωρα δεν εχει πρακτικα καθολου μαχη, αλλά οπως ολοι γνωριζωμε:

καθολου μαχη >>>> tb μαχη :p
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,568
Το λέω όχι από την πλευρά του gameplay, αλλά με βάση ότι η Lorian έχει πολύ καλό ιστορικό ποιοτικών τίτλων, ενώ η ZA/UM πιθανών να βγάλει ένα αποτυχημένο Disco Elysium 2
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Joined
Dec 1, 2012
Messages
10,442
Να δω τον Σβεν σε κοσπλεη (ενημερωτικά βίντεος του Γιουτιουμπι) αλα Disco Elysium και τι στο κόσμο.
 
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,069
Το λέω όχι από την πλευρά του gameplay, αλλά με βάση ότι η Larian έχει πολύ καλό ιστορικό ποιοτικών τίτλων, ενώ η ZA/UM πιθανών να βγάλει ένα αποτυχημένο Disco Elysium 2

δεν καταλαβα οτι αναφερεσαι στο ελιζιο 2. προφανως και η ζαουμ χωρις τον κουρβιτζ, θα βγαλει χάλια ελιζιο 2.
ετσι κι αλλιως, ο ελιζιος ηταν το ονειρο ζωης του κουρβιτζ και 2-3 αλλων που αγκαλιασαν το οραμα του.
μ αυτη την εννοια, η λαριαν, αν και στα χαρτιά μου ειναι ακομα στην "καλη" πλευρα των γκειμιν ντεβς, δεν νομιζω οτι θα μπορουσε να φτιαξει ενα κέιμ που να μπορει να συγκριθει με το ελιζιο1.
 
Top Bottom