What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Γυμναστήριουμ

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Στα πλαίσια ευρύτερων ανακατατάξεων σε πολλούς τομείς της ζωής μου, έλαβα μια σειρά δύσκολων και ανατρεπτικών αποφάσεων.

Η πρώτη ήταν να κόψω τα μαλλιά μου κατά 4 ολόκληρα εκατοστά.
Η δεύτερη ήταν να ξαναγυρίσω οριστικά στο Haig και τo Jameson γιατί με το Jack Daniels δίνεις αφορμή στους πάντες να σου πιάνουν σκληρά το γκώλο επειδή νοείται ως "special". Kωλομαλάκες.

Η τρίτη απόφαση ήταν να γραφτώ γυμναστήριο. Όχι για να γίνω και τίγκα σαν τον Γιώργο τον Μπούκα, αλλά απλά για να γίνω λίγο πιο fit βρε αδερφέ. Και επειδή δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να ζητήσεις συμβουλές fitness απ'ότι ένα σκληροπυρηνικό PC Forum, είπα να ρίξω τις 3 γενικές απορίες μου μπας και βγάλουμε καμιά είδηση.

Η πρώτη είναι στο αμειγώς οικονομικό. Όσον αφορά τις μηνιαίες συνδρομές υπάρχει κάποιος κανόνας ή "μέσος όρος" που πρέπει να έχω κατά νου ώστε να μην μου πιάσουν εξίσου σκληρά το γκώλο όπου πάω, ή αυτό είναι τελείως φλου και η διαφορά από gym σε gym μπορεί άνετα να είναι τεράστια?

Η δεύτερη είναι στο πρόγραμμα που θα κληθώ να "βγάλω" όσο πηγαίνω εκεί. Είναι προτιμότερο να αρπάξω κάποιον ιθύνοντα από εκεί μέσα και να του πω να με κατευθύνει και να μου βγάλει ένα πρόγραμμα ασκήσεων και διατροφής, ή αυτό μπορώ να το στήσω και μόνος μου με λίγη έρευνα στο νετ και με γνώμες γνωστών και φίλων?

Η τρίτη είναι στην σημασία της διατροφής. Αν δεν έχω ως στόχο την απόλυτη γράμμωση και απλά θέλω να δυναμώσω λίγο και να "έρθω σε φόρμα" όπως λέγαμε και στην Κορέα το 1953, θα πρέπει πάλι να ακολουθώ κανένα αυστηρότατο πρόγραμμα διατροφής του στυλ "8 ασπράδια αυγών για πρωινό, γαλοπούλα και ένα σκουπ πρωτείνης το μεσημέρι" κτλ κτλ ή τα πράγματα θα είναι κάπως πιο χαλαρά? Και, το σημαντικότερο, η όποια κατανάλωση αλκοόλ θα επηρεάζει κατά πάααρα πολύ τα όποια αποτελέσματα θα έχω?
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Κατά πΑΑΑΑΑΑΑΑΆρα πολύ όμως. Εξαρτάται και από την ποσότητα και το μεταβολισμό βέβαια. Πχ ο Μπορράτσος είναι οργανισμός που έχει αναπτύξει δεύτερο συκώτι αποκλειστικά για το μεταβολισμό καταναλωμένου ουίσκι.
 

thecrow

Gelatinous Cube
Joined
Mar 7, 2013
Messages
103
1.Οικονομικό...μεγάλη προσοχή στο τι θα υπογράψεις (όπως λέει και η παροιμία η υπογραφή και το πουλάκι τσίου απαιτούν προσοχή)....stay away από κάρτες κτλ...προτίμησε cash/μηνιαία συνδρομή...λόγο κρίσης πολλά γυμναστήρια έχουν πλέον ελκυστικές προσφορές (πχ στο δικό μου με 139 ευρώ συνδρομή για όλο το χρόνο)...γενικά ψάξτο λίγο.

2.πρόγραμα ασκήσεων εννοείτε ότι θα πρέπει να σου βγάλει ο γυμναστής....τουλάχιστον για αρχή ένα βασικό κορμό ασκήσεων και στη συνέχεια θα το εμπλουτίζεις με νέες...για διατροφή θα πας σε διατροφολόγο ο οποίος βάσει εξέτασης θα σου βγάλει πρόγραμμα...ATTENTION: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΒΡΕΙΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

3.για το α' σκέλος σου είπα ήδη....για το β' παν μέτρον άριστον....

ελπίζω να βοήθησα....ότι άλλο θελήσεις feel free to ask!
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Για ένα διάστημα, είχα ακολουθήσει μια αυτοσχέδια διατροφή και πήγαινα στο γυμναστήριο του ΤΕΙ μου, με στόχο να χάσω κάνα κιλό, και ίσως να αποκτήσω και κάνα παραπάνω μυ πέρα από τους σκεμπεδιακούς μου. Από ασκήσεις έκανα λίγο απ΄όλα, και από διατροφή απέφευγα τηγανητά και γλυκά. Επίσης δεν έτρωγα πολύ το βράδυ, και αν υπήρχε κάτι με άμυλο στο φαγητό, δεν έτρωγα ψωμί. Του αλκόολ δεν είμαι πολύ, αλλά να ξέρεις ότι καλύτερα να "αμαρτήσεις" στην δίαιτα με κάτι άλλο. Αν πάντως δεν θες να πετύχεις γρήγορα κάτι, ένα δυο ποτήρια την εβδομάδα δεν είναι τόσο πολύ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ "ΦΥΣΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ", ΣΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΙΝΕΣ. Αυτές οι ουσίες είναι για όσους κάνουν πρωταθλητισμό, και πάλι παίζεται κατά πόσο δεν έχουν παρενέργειες.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512


Hellion wrote:
Η πρώτη είναι στο αμειγώς οικονομικό. Όσον αφορά τις μηνιαίες συνδρομές υπάρχει κάποιος κανόνας ή "μέσος όρος" που πρέπει να έχω κατά νου ώστε να μην μου πιάσουν εξίσου σκληρά το γκώλο όπου πάω, ή αυτό είναι τελείως φλου και η διαφορά από gym σε gym μπορεί άνετα να είναι τεράστια?

Η δεύτερη είναι στο πρόγραμμα που θα κληθώ να "βγάλω" όσο πηγαίνω εκεί. Είναι προτιμότερο να αρπάξω κάποιον ιθύνοντα από εκεί μέσα και να του πω να με κατευθύνει και να μου βγάλει ένα πρόγραμμα ασκήσεων και διατροφής, ή αυτό μπορώ να το στήσω και μόνος μου με λίγη έρευνα στο νετ και με γνώμες γνωστών και φίλων?

Η τρίτη είναι στην σημασία της διατροφής. Αν δεν έχω ως στόχο την απόλυτη γράμμωση και απλά θέλω να δυναμώσω λίγο και να "έρθω σε φόρμα" όπως λέγαμε και στην Κορέα το 1953, θα πρέπει πάλι να ακολουθώ κανένα αυστηρότατο πρόγραμμα διατροφής του στυλ "8 ασπράδια αυγών για πρωινό, γαλοπούλα και ένα σκουπ πρωτείνης το μεσημέρι" κτλ κτλ ή τα πράγματα θα είναι κάπως πιο χαλαρά? Και, το σημαντικότερο, η όποια κατανάλωση αλκοόλ θα επηρεάζει κατά πάααρα πολύ τα όποια αποτελέσματα θα έχω?</blockquote>

Οσον αφορά το οικονομικό, ανάλογα το γυμναστήριο, θα βρεις εξαιρετικές προσφορές. Το σύνηθες είναι γύρω στο 35-40 ευρώ το μήνα (π.χ. τα μικρά), αλλά οι μεγάλες αλυσίδες (τύπου Joe Weider) κάνουν προσφορές εώς και 100 ευρώ το χρόνο (!). Ψάξτο λίγο και θα βρεις, ενώ καλό είναι ο γυμναστής που θα βρίσκεται εκεί να ξέρει τι κάνει και να ασχολείται μαζί σου. Στο δικό μου γυμναστήριο, το οποίο είναι αρκετά μικρό, η τύπισσα που το έχει είναι ενεργή bodybuilder με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, οπότε λίγο-πολύ ξέρει κάποια πράγματα πάνω στο πώς να κάνει κανείς τις ασκήσεις...

Σχετικά με το πρόγραμμα: άποψή μου είναι να μη σκοτώνεσαι, αφού δεν πρόκειται να γίνεις ο νέος Arnie. Εγώ πάω στάνταρ 3 φορές την εβδομάδα, 1 ώρα τη φορά (αλλά 1 ώρα καθαρή άσκηση και όχι κουβέντες με τους δίπλα - αν πιάσω κουβέντα, το 2ώρο φεύγει στο νερό) και έχω χωρίσει τις ασκήσεις σε σετ ανάλογα την ημέρα: στήθος-τρικέφαλοι, πλάτη-δικέφαλοι, ώμους-πόδια. Το ποιες ασκήσεις θα κάνεις κάθε φορά (π.χ. τέσσερις ασκήσεις στήθους), καλό είναι να στις γράψει κάποιος σε χαρτί, στην αρχή με μηχανήματα για να συνηθίσει λίγο το σώμα σου και φυσικά, στο μέλλον, με ελεύθερα βάρη. Υπάρχει τεράστια διαφορά να κάνεις π.χ. πάγκο σε smith από ελεύθερο ή δικέφαλους σε larry scott μηχάνημα από αλτήρες.

Επίσης η διατροφή. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΣ παράγοντας που καλό είναι να προσέχεις λίγο παραπάνω, αν θες να δεις διαφορά. Κοινώς πίτσες, τυρόπιτες, γλυκά και πιτόγυρα βγαίνουν από το menu εκτός μιας ημέρας της εβδομάδας, την οποία θα επιλέξεις εσύ (κατά προτίμηση Σάββατο) που θα σαβουριάζεις ό,τι γουστάρεις. Το αυστηρότατο πρόγραμμα που λες θα πρέπει να το ακολουθήσεις αν θες να δεις διαφορά σε γράμμωση, κυρίως στη κοιλιά, όπου εκεί όσο και να χτυπιέσαι με κοιλιακούς και παρεμφερείς ασκήσεις, αν δεν τρως σωστά και δεν κάνεις τρέξιμο (ή ποδήλατο), διαφορά δεν θα δεις. Κατά τη προσωπική μου εμπειρία, αποφεύγω τα πολύ λιπαρά φαγητά και τα γλυκά, οτιδήποτε περιέχει σφολιάτα και γενικά η διατροφή μου περιλαμβάνει πολύ κρέας, μαύρο ψωμί, γάλα, αυγά (ασπράδια κυρίως), καρύδια κλπ. Και ναι, δυστυχώς, το αλκοόλ παίζει ρόλο...

Πάνω απ' όλα όμως, πριν ξεκινήσεις, καλό είναι να είσαι σίγουρος ότι θα φτιάξεις ένα πρόγραμμα, το οποίο θα τηρήσεις πάση θυσία. Αν πιστεύεις ότι θα το βαρεθείς ή θα προτιμήσεις να πας για καφέ αντί να χωρέσεις κάπου έστω και μια ωρίτσα από τη μέρα σου στην άσκηση, καλύτερα μην το ξεκινήσεις καθόλου.

Αυτά προς το παρόν! <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
φιλε, σε αυτο που πας να κανεις, θες οπως και δηποτε και την συνδρομη ειδικου κλινικου διατροφολογου. προσεξε σε ποιον ειδικο θα πας. σε bodyline κλπ δεν υπαρχουν τετοιοι. επισης στο γυμναστηριο απεφυγε τα εντατικα προγραμματα, ΤΟΝΙΣΕ οτι θες να εχεις μυικη μαζα που δεν θα προερχεται απο τραυματισμους λογω υπερπροσπαθειας, αλλα θα ειναι ελαστικη (που ειναι και η πιο υγειης και ανθεκτικη μορφη στο χρονο). αυτα.
θυμισου αυτο που σου ειπαν και παραπανω. παν μετρο αριστο.
απο δικη μου πειρα, διατροφολογος (μετραει μεταβολισμο, λιπος, συντασει διατροφη και προτινει ασκησεις) = 30 ευρω τον μηνα (τιποτα αν αναλογιστεις οτι σε απαλασει απο το αγχος της αυτοσχεδιας διαιτας και εχεις ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ αποτελεσματα
γυμναστηριο = 25 ευρω το μηνα CASH!
απαραιτητα ΚΑΙ τα δυο για να φτασεις αυτο που θες. επισης θυμισου σε αυτα να προσθεσεις περπατημα σε ΔΡΟΜΟ , τουλαχιστον 100 χλμ τον μηνα (δεν ειναι τοσο τραγικα) και εχεις ενα ΣΙΓΟΥΡΟ εγγυημενο αποτελεσματακι ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!!!
η παραπανω συνταγη δεν ειναι για φουσκωτα τερατα, αλλα προσανατολιζεται σε φυσικη κατασταση 'νιντζα'.
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Αν είναι να κάνεις κάτι, κάντο σωστα.

Κατ'αρχάς, κόβεις αλκοόλ - φαστ φουντ, δεν προσφέρουν τίποτα και θα κάνουν την προσπάθειά σου να κάνεις σώμα δυσκολότερη (http://www.musclehack.com/4-ways-alcohol-hinders-muscle-growth/" class="bbcode_url">πηγή).

Η διατροφή είναι το 50% της προσπάθειας κατα την γνώμη μου. Προσωπικά δεν χρειάστηκα να ακολουθήσω αυστηρό πρόγραμμα για να χάσω κιλά. Αν αντικαταστήσεις ό,τι δεν σου χρειάζεται (φαστ φουντ γλυκά κτλ) και το αντικαταστήσεις με πράγματα που σε επωφελούν (φρούτα, όσπρια κτλ) έχεις κάνει μεγάλη πρόοδο. Επίσης οτιδήποτε έχει πρωτείνες είναι πολύ καλό για <b>οποιαδήποτε</b> σωματική βελτίωση. Το σημαντικότερο είναι να μην κάνεις το λάθος και σταματήσεις να τρώς γενικά για να χάσεις κιλά, χαλάει ο μεταβολισμός με αυτό τον τρόπο και δεν κάνεις τίποτα.

Στο θέμα προγράμματος, και τα δύο είναι οκ, εσύ θα κρίνεις αν θα ακολουθήσεις δικό σου πρόγραμμα ή όχι.

Αυτά απο κάποιον που ήταν υπέρβαρος και τώρα βρίσκεται σε <b>πολύ</b> καλύτερη σωματική κατάσταση.

A, επίσης ρίξε και μια ματιά σε http://liamrosen.com/fitness.html" class="bbcode_url">αυτό.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
α νσι, να πω και και εναν μυθο....
μια μπυρα 330 ml εχει μολις (ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ) 150 θερμιδες..... κατι λιγοτερο δηλαδη απο εναν χυμο amita.....
ειπε κανεις τιποτα??
το κρασι εχει 200+ θερμιδες το ποτηρι (καθοτι παραπανω αλκοολ), ενω τα αλλα ποτα ειναι ακυρα για διαιτα αφου εχουν πολυ αλκοολ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ!
προσωπικα εχασα 5 κιλα ΜΟΝΟ ΛΙΠΟΣ, σε 2 μηνες και ενδιαμεσα επινα μπυρες (τα αλλα ποτα τα κατηργησα τελειως). και αυτες ομως με μετρο... γιατι 150 θερμιδες τη φορα...... δεν θυμασαι για ποτε ανοιξες την 4η μπυρα και εκει εχεις χασει το μετρο της ημερας....

επισης κατι ακομα σημαντικο. ακομα και αν χαλασεις το προγραμμα σου για μερα ή και δυο ή και τρεις, θυμισου οτι δεν ηρθε το τελος του κοσμου. συνεχιζεις σαν να μην εγινε τιποτα!
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567


ShadowDancer wrote:
Κατ'αρχάς, κόβεις αλκοόλ - φαστ φουντ, δεν προσφέρουν τίποτα </blockquote>

:eek:hmy: Μόλις πήγε περίπατο η μισή κοσμοθεωρία μου. :cry:

Ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως παιδιά, ακριβώς αυτά έψαχνα.

 

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
Αγαπητε... Χελιον

Σιγουρα οι συνδρομες στα γυμναστηρια εχουν πεσει παρα πολυ και μπορεις να βρεις ενα αρκετα οικονομικο προγραμμα, το οποιο φυσικα πρεπει να τηρεις με το να πηγαινεις τακτικα για να πιασουν κοπο τα λεφτα σου

Αν ομως θελεις κατι εντελως τζαμπε, πρεπει να το δεις αλλιως το θεμα <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> και σου προσφερω τις εξης εναλλακτικες λυσεις που διαλεγεις και παιρνεις :

- Καταρχην.. σιγουρα θα εχει πιασει το ματι σου περιοδικα τυπου "forma" τιμης 5 περιπου ευρω μηνιαιως. Δινουν κατα καιρους διαφορα οργανα γυμναστικης και ισοθερμικες φορμες (απο αυτες που ιδρωνεις και χανεις κιλα),

συν DVD με ολοκληρωμενο προγραμμα αδυνατισματος και οδηγιες ποσο συχνα να το κανεις.

Μην σε πτοει αν τα δεις "γυναικεια". Την δουλεια σου να κανεις, μεσα στο σπιτι σου που δεν θα σε δει κανεις

- προγραμμα αδυνατισματος σκετο θα βρεις και δωρεαν στο ιντερνετ (στο youtube) συγκεκριμενα.
-Μπορεις ακομη.. να ξεχυθεις και σε κανα παρκο (ανοιξη ερχεται)

==========

Για την διατροφη τωρα (επεσες στην περιπτωση γιατι εχω συμβουλευτει διαιτολογο και ξερω τι περιπου παιζει)

Δεν ειναι αναγκη να πεινας. Απλα να εχεις υποψιν σου τις παρακατω συμβουλες που θα σου πω, περι υγιεινης διατροφης <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

- καθημερινα θα πρεπει να τρως 3 κουταλιες της σουπας λαδι. Ειτε σε σαλατα ειτε σε φαγητο (για γυναικες ειναι 2). Ειναι υπερ αρκετο, δεδομενου οτι και λαδερο να φας, στο πιατο θα μεινει το λαδι. ΑΝ δεν εχεις καποια συνηθεια που σε παχαινει (γλυκα κτλ) θα πρεπει να επικεντρωθεις στο λαδι με το να τρως ακομη και με ελαχιστο λαδι τις σαλατες σου, αν το φαγητο εχει αρκετο λαδι

- Κλασσικα θα εχεις 5 γευματα την ημερα ή εναλλακτικα θα τρως καθε 3 ωρες, για να μην μενεις νηστικος

- το κυριο γευμα σου θα ειναι το μεσημερι, οπου θα πρεπει να τηρεις τα εξης γευματα (1 μερα κοκκινο κρεας, 1 κοτοπουλο, 1 λαδερο, 2 οσπρια, 1 μακαρονια, 1 ψαρι κατεψυγμενο ή μη δεν εχει σημασια). Διαλεγεις εσυ τις μερες που θα τρως. Οι μεριδες θα ειναι με το ματι οσο χωραει μια κουπα καφες, αντε μιαμιση (αν εισαι αρκετα παραπανω κιλα για να μην πεινας). ΣΥΝ μια φετα ψωμι ΣΥΝ σαλατα μεριδας μπολικης (προσοχη το λαδι που σου ειπα παραπανω)
Αν το κρεας εχει συνοδευτικο πατατες ή ρυζι, τοτε δεν εχει ψωμι. οτιδηποτε αλλο εχει, μπορεις να φας ψωμι

Στο βραδυνο το οποιο θα ειναι 3 ωρες πριν κοιμηθεις, θα τρως μια σαλατα με μια φετα ψωμι (μαυρο ε), και διαλεγεις τα εξης : τοστ με γαλοπουλα και τυρι ή 2 αβγα, ή μπορεις να φας και πιτογυρο αλλα.. με ενα σουβλακι καλαμακι μεσα και ντοματουλα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Πρωινο τρως γαλα με δημητριακα ή γαλα και μια φετα ψωμι με ταχινι (δινει ενεργεια)

Απογευμα 1 γιαουρτι λαιτ (καιει τα λιπη) ή εναλλακτικα 1 χουφτα ξηρους καρπους φρεσκους συν 2 φρουτα

Δεκατιανο (πριν το μεσημερι) : 2 ή 1 φρουτο συν 1 κουλουρι τυπου θεσ.κης ή 1 ψωμακι

=====

Επειδη το ειχα ψαξει αρκετα με διαιτολογους (οχι γιατι ημουν χοντρη αλλα γιατι ειμαι λιχουδα και δεν μ'αρεσει να ζοριζομαι για να χασω εστω και αυτα τα λιγα που ηθελα) ειδα πως ολοι οι διαιτολογοι εχουν αυτο περιπου το προγραμμα, το οποιο το λενε "υγιεινη διατροφη" το οποιο ( εδω ερχονται τα δυσαρεστα) πρεπει να ακολουθεις για την ολη σου την ζωη, αν θες να τρεφεσαι σωστα (ενταξει.. με λιγο μεγαλυτερες ποσοτητες φαγητου)

Επιτρεπεται φυσικα καφες με 1 κουταλια ζαχαρη, ή παραπανω αν πινεις σκετο

1 με 2 ποτα την εβδομαδα χωρις τα συνοδευτικα πατατακια <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Και αν σε πιασουν λιγουρες για γλυκο, ενα κομματι πικρης σοκολατας.

Ολα τα παραπανω φυσικα αν δεν εχεις καποιο προβλημα υγειας, γιατι μετα πας εξειδικευμενα.

Υπολογισε το μηνα 4 περιπου κιλα αν τα ακολουθησεις αυτα (ή μαλλον 4 εχασα εγω, που οι γυναικες τα χανουν δυσκολα). Εσυ μπορει να πιασεις και 5 ή 6

Αντε και καλη επιτυχια <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> και οτι αλλη απορια ρωτα <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512
Τα κιλά είναι το πρώτο πράγμα που φεύγει, όταν ξεκινάς γυμναστήριο. Λίγο το περπάτημα/τρέξιμο, λίγο ότι προσέχεις τι τρως και κόβεις γενικότερα το junk food, τα παχάκια τέλος.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Επίσης, θα αισθάνεσαι πιο ελαφρύς, και θα δεις διαφορά όταν "εξοφλείς γραμμάτια".
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
<blockquote>Μόλις πήγε περίπατο η μισή κοσμοθεωρία μου.</blockquote>

Το ουίσκι δεν δυναμώνει τον άνθρωπο, εκτός αν είσαι ο Μποράτσος. Εκεί εμπλέκονται άλλοι σωματικοί μηχανισμοί που ούτε η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Ό,τι είπαν οι προλαλήσαντες. Για τη διατήρηση φόρμας μετράει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και η διατροφή.
Σαλάτες (όχι του Σεφ <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />), φρούτα, όσπρια, ψάρια (κατά προτίμηση ψητά, ισχύει και για τα περισσότερα φαγητά αυτό), λευκά κρέατα (κοτοπουλο, κουνέλι κτλ.) είναι must. Εντάξει να φας και τίποτα τηγανητό που και που δε χάλασε ο κόσμος!
Από το αλκοολούχα το μόνο που είναι ευεργετικό για την υγεία είναι το κόκκινο κρασί (το γλυκό προφανώς έχει περισσότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα) αλλά με μέτρο, η μπύρα σε μικρότερο βαθμό.
Νινάκι +1000 για το γύρο κοτόπουλο. Κάνει διαφορά όντως. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
EDIT: Επίσης από προσωπική εμπειρία, μείωση της ζάχαρης στον καφέ (τον πίνω μέτριο εδώ και χρόνια) και δημητριακά με γάλα (αν υπάρχει επαρκής χρόνος για καλό πρωϊνό/ οι φυτικές ίνες κάνουν θαύματα στο μεταβολισμό ) έχουν αποτελέσματα. :cheers:
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Κώστα η απλή μου εμπειρία, η ταπεινή μετά από κοντά 2.5 χρόνια είναι η εξής.

α) Ετήσιο πρόγραμμα 79€. Νιώθω πώς τους έκλεψα.

β) Θες να χάσεις σωστά? "Καις ανά την ημέρα" > "ό,τι τρως ανά την ημέρα". Δηλαδή μπορείς να τρως και τα μπριτζολίδια σου αρκεί να έχεις βρει το σωστό ισοζύγιο. Επίσης ένα ποτήρι μπύρα μετά το γυμναστήριο είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου ως επιβράβευση. Σάκχαρα, μπόλικο άζωτο και βιταμίνη Β12.

γ) Αν θέλεις να χάσεις/ανεβάσεις αντοχές/χωρίς γράμμωση, τότε το πρόγραμμα με το οποίο εγώ είδα τεράστια διαφορά (και ακολουθούσα πριν τον τραυματισμό) είναι το cross training. Εντατική 1.5 ώρα, χύνεις 6 κιλά ιδρώτα, ανοίγουν τα πνευμόνια. Επιπλέον όταν κάνεις σωστά επειδή είναι συνεχές rotation, γυμνάζεις όλο το σώμα με ελαχιστοποιημένες τις πιθανότητες τραυματισμού. Επίσης SQUATS! Τα υπόλοιπα στο skype, τώρα η Kerrigan με καλεί. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
τελικα η ζωη ειναι πολυ αδικη.
τρωω οτι θελω, οσο θελω, οποτε θελω.
ψιλοπινω καμια μπυριτσα, κανενα southern και δεν εχω καμπυλη ευημεριας. τρωω καμια πρασιναδα και πινω κανενα χυμο, μην παθω και κανενα χουνερι. το μονο που φροντισα ειναι να κανω τα 2 πακετα τσιγαρα σε 1 και παω ντουγρου για κοψιμο.
τελικα εσεις τα μικροαστικα ανθρωπακια εχετε δυσκολιες.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Καλά κι εγώ ό,τι βρω μπροστά μου τρώω και από ποτά...άστα να πάνε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, αλλά με ύψος 1,87 και βάρος 89 κιλά δεν το λες ότι είμαι και τόφαλος και αποφάσισα να ξεκινήσω μια ζωή όλο στερήσεις για να ξεφουσκώσω :cheer:

Βέβαια, όπως δείχνει και το https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/544508_474504309281821_2011487557_n.jpg" class="bbcode_url">φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα πιο πρόσφατα meetings μας, ημείς οι συντάκτες του Ρεηζκουί είμεθα γενικώς τέρατα εγκράτειας και χαζεμένοι από τις στερήσεις και τις διατροφικές θυσίες.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
εχω λειωσει στο γελιο.
πρωτα με το " ανοιγμα" του θεματος. η περιγραφη ολα τα λεφτα και τωρα η φωτογραφια που ειναι σαν αναπαρασταση απο την αλωση της πολης.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
<blockquote> αλλά με ύψος 1,87 και βάρος 89 κιλά </blockquote>

εγω ειμαι 1.85 και 120 κιλα.

δεν χρειαζεσαι γυμναστηριο.απλα.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
τι διαλο? who are you, people? που εχω ερθει ο δυστυχος? στα προκριματικα για τον μιστερ υφηλιο?
ρε, αφέτε τις υγιεινες μαλακιες και φατε και πιειτε τον αμπακο τωρα που ειστε νεοι.
εχω ολα τα λαθος πραματα στη διατροφη μου και ειμαι περηφανος γι αυτο. ο κωστας ειναι καλα.
κι οταν ερθει η ωρα, θα εχω να δωκω και λιγο φαι στα σκουληκακια. σκεφτομαι ολα τα πλασματα του θεουλη, δεν ειμαι παρτάκιας. αμην.

εντιτ: σανιδα (τι σανιδα? θερμοσιφωνας ολοκληρος) σωτηριας ο γαιος. μπραβο αγορι μου. αστους να τρεχουνε στα φιτνες σεντερ κι ελα να σαβουριασουμε οτι σκουπιδι υπαρχει.
 
Top Bottom