What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Καλοκαιρινές αναβαθμίσεις

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Ναι, σε 27" οθόνη δεν μιλάμε για τίποτα λιγότερο από QHD.
Δεν θα πω ψέματα, με ενοχλεί το πίξελ στο 1080p 27" που έχω, αλλά όταν είμαι σε game με anti aliasing και όλα δεν με ενοχλεί τίποτα.
Ερχόμενος κιόλας από 24 άρι, οπότε δεν είναι ότι δεν είχα γευτεί το sharpness εκεί.

shredder

Death Knight
για καρτα γραφικων παρε rtx 4070 η rx 7700xt. η 4070 ξεκιναει σπο 566 και η rx 7700xt απο 422. Για επεξεργαστη απο ryzen 9700x και πανω.

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
δυνατες προτασεις, σρε. να σαι καλα.
αλλά εσπασα τον κουμπαρα μου και παρα λιγα ευρω δεν μου βγαινει το σετακι που γραφεις. :(
ισως στην επομενη αναβαθμιση.

tommas

Umber Hulk
Για QHD τα 27 είναι το bare minimum.

Καλύτερα 24άρι και 1080p για να κρατάει και τις απαιτήσεις χαμηλότερα. Ειδικά άμα θες υψηλά refresh rates.

captain kal

Death Knight
Δεν θα πω ψέματα, με ενοχλεί το πίξελ στο 1080p 27" που έχω, αλλά όταν είμαι σε game με anti aliasing και όλα δεν με ενοχλεί τίποτα.
Ερχόμενος κιόλας από 24 άρι, οπότε δεν είναι ότι δεν είχα γευτεί το sharpness εκεί.

Θα συμφωνήσω με τον νίτρο. 27" και 1080p δεν μου δημιούργησε θέμα στα παιχνίδια!! Από την άλλη δεν είχα βάλει γυαλιά για πρεσβυωπεία ακόμα!!! :p :p :p

Εγώ σκέφτομαι πάντως να κατέβω από 32" VA οθόνη σε 27" OLED, γιατί οι τριανταδυάρες OLED είναι όλες 4Κ, και δεν μας παίρνει για 4κ GPU πλέον!!!

mits@kos

Death Knight
Εξαιρετικά σάπια παραμένει ακόμα η διαθεσιμότητα GPUs κατά τα φαινόμενα, παίζει να έχει περάσει μήνας μέχρι τη στιγμή που θα παραλάβω. Και το κουτί τα ίδια, μάλλον θα αντικατασταθεί με το Corsair 4000D AF, κληρώνει σήμερα-αύριο.

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Εξαιρετικά σάπια παραμένει ακόμα η διαθεσιμότητα GPUs κατά τα φαινόμενα, παίζει να έχει περάσει μήνας μέχρι τη στιγμή που θα παραλάβω. Και το κουτί τα ίδια, μάλλον θα αντικατασταθεί με το Corsair 4000D AF, κληρώνει σήμερα-αύριο.
Radeon και μη διαθέσιμη; wtf?

Great0ldOne

Kraken
Staff member
Η αλήθεια είναι πως έχει διαλέξει ψιλομυστήριο μοντέλο ο Mitsakos, 7900GRE ποτέ δεν ήταν high volume part, με το ζόρι κυκλοφόρησε εκτός Κίνας.

mits@kos

Death Knight
Ναι, αν συνεχιστεί το βιολί, κάνω fall back σε 7800XT, ειδάλλως είναι πιθανό η παραλαβή να με βρει εκτός έδρας για πάνω από 7-8 μέρες. Ξενέρα.

lucinos

Death Knight
Ναι, αν συνεχιστεί το βιολί, κάνω fall back σε 7800XT,
Αν η 7800ΧΤ είναι άμεσα διαθέσιμη, κάνε φαλ μπακ τώρα. Δεν νομίζω να έχει νόημα να περιμένεις. (έχω προσωπικό κακό προηγούμενο με τις αναμονές)

Χειρομαλάχτης

Death Knight
η αληθεια ειναι πως οταν ειδα την καρτα μιτσάκου, δαγκωθηκα. αλλά σκεφτηκα οτι ισως να εχει κανει τα κουμαντα του και να την παρει αυτοπροσωπως απο μαγαζι.
οι διαθεσιμοτητες στα σκρουτζομαγαζα ειναι απλα μηδενικες. τα χαμε ξαναγραψει νομιζω. στην καλυτερη λενε 4-10 μερες κι εννοουν 30. η καρτα μιτσακου γραφει ξεκαθαρα 30 κατευθειαν τωρα που βλεπω. εκτος απο κατι μαγαζια στην πολωνια (γκλουπ) που την πουλανε ομως για ενα νεφρί. κι εκτος απ το σκρουτζομαγαζo με τις ισως χειροτερες κριτικες, ντεξτερ νομιζω, που λεει 4-10 αλλα εννοει απ οτι διαβασα στα ρηβιους 40-100.

ειμαι κι εγω σ αυτη τη φαση της αναμονης με το αγχος να ερθουν τα κομπόνεντς και ναναι και σ ενα κομματι και σε καταλαβαινω.
η 7800 μοιαζει να εχει καπως καλυτερη διαθεσιμοτητα αλλά θα λεγα να προσπαθησεις να σε διαβεβαιωσει καποιος για ακριβη ημερομηνια παραδοσης πριν αλλαξεις την παραγγελια.

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
η αληθεια ειναι πως οταν ειδα την καρτα μιτσάκου, δαγκωθηκα. αλλά σκεφτηκα οτι ισως να εχει κανει τα κουμαντα του και να την παρει αυτοπροσωπως απο μαγαζι.
οι διαθεσιμοτητες στα σκρουτζομαγαζα ειναι απλα μηδενικες. τα χαμε ξαναγραψει νομιζω. στην καλυτερη λενε 4-10 μερες κι εννοουν 30. η καρτα μιτσακου γραφει ξεκαθαρα 30 κατευθειαν τωρα που βλεπω. εκτος απο κατι μαγαζια στην πολωνια (γκλουπ) που την πουλανε ομως για ενα νεφρί. κι εκτος απ το σκρουτζομαγαζo με τις ισως χειροτερες κριτικες, ντεξτερ νομιζω, που λεει 4-10 αλλα εννοει απ οτι διαβασα στα ρηβιους 40-100.

ειμαι κι εγω σ αυτη τη φαση της αναμονης με το αγχος να ερθουν τα κομπόνεντς και ναναι και σ ενα κομματι και σε καταλαβαινω.
η 7800 μοιαζει να εχει καπως καλυτερη διαθεσιμοτητα αλλά θα λεγα να προσπαθησεις να σε διαβεβαιωσει καποιος για ακριβη ημερομηνια παραδοσης πριν αλλαξεις την παραγγελια.

Ψάχνω να βρω την κάρτα Mitsaku αλλά δεν φαίνεται πουθενά στο skroutz. Μήπως καταργήθηκε; :Ρ

Επίσης, θα βγάλεις τίποτα φώτοζ (όχι δικές σου) όταν έρθουν τα κοπόνετς να βλέπουμε κι εμείς οι υπόλοιποι να γουστάρουμε;

Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
οντως η εκφραση "καρτα μιτσακου" ακουγεται ολο μαζι σαν εξωτικο ονοματεπωνυμο πολλα υποσχομενης γκεισας του κιότο ξερωγω.

αν λες σε μενα, μπα. εβαλα φωτοζ το 2015 στην προηγουμενη αλλαγη πιτσί και δεν πηγε πολυ καλα αυτο. ναι, εγινα προληπτικος.
αν παλι θετε δικεζ μου, μπουστο η ολοσωμες, στο ονλυφανζ μου παρακαλω. πεθανε ο τζαμπας.

Great0ldOne

Kraken
Staff member
Βλέπω ένα σκρουτζομάγαζο easy offers που λέει έχει Sapphire Pulse 7800XT 498,00 ευρώ για πούλημα με παράδοση εντός 2 ημερών. Just saying, δεν τους ξέρω δεν με ξέρουν, ίσως αξίζει ένα τηλεφώνημα.

Corsair 4000D AF, καλό vfm, αλλά είναι λίγο μαϊμουνιά που στα product photos το δείχνουν στημένο με 7-8 ανεμηστήρες. Προσοχή στα μικρά γράμματα, με 2 preinstalled fans έρχεται.

Ρίξε μια ματιά σε Lian Li 216, αρέσει και στον tech Jesus, και κάποια σκρουτζομάγαζα ισχυρίζονται ότι είναι διαθέσιμο για αυθημερών αποστολή.

Last edited:

mits@kos

Death Knight
Όλα από e-shop τα έχω παραγγείλει, δεν υπήρχε περίπτωση να μπω στη διαδικασία μιας δεκαριάς σκρουτζοπαραγγελιών από διαφορετικά καταστήματα και "καταστήματα". Και μόνο στην ιδέα παρακολούθησης τόσων αποστολών, κλωτσάω. Σε σημερινή επικοινωνία, μου είπαν πως αναμένουν 19/9 το κουτί και 20/9 την κάρτα. Κι επειδή το ΠΣΚΔ εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να στήσω, ακόμη κι αν παραλάβω Σάββατο (λέμε τώρα), θα κάνω αλλαγές αν μέχρι και Παρασκευή απόγευμα δεν έχουν συγκεντρωθεί.

bald_killer

Death Knight
Όλα από e-shop τα έχω παραγγείλει, δεν υπήρχε περίπτωση να μπω στη διαδικασία μιας δεκαριάς σκρουτζοπαραγγελιών από διαφορετικά καταστήματα και "καταστήματα". Και μόνο στην ιδέα παρακολούθησης τόσων αποστολών, κλωτσάω. Σε σημερινή επικοινωνία, μου είπαν πως αναμένουν 19/9 το κουτί και 20/9 την κάρτα. Κι επειδή το ΠΣΚΔ εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να στήσω, ακόμη κι αν παραλάβω Σάββατο (λέμε τώρα), θα κάνω αλλαγές αν μέχρι και Παρασκευή απόγευμα δεν έχουν συγκεντρωθεί.
Πάντως μόλις έρθουν, βγάλε φώτο με όλα τα παρτς κ μετά μία αφού θα το έχεις στήσει, να πάρουμε κι εμείς τη "δόση" μας

razvedchiki

Death Knight
λιγο πριν ξεχυθουν στο συμπαν του διαδιχτυου οι επιλογες μου, θα παρακαλουσα τους συφορουμιτες να ριξουν μια προχειρη ματια. βαζω τα βασικα κομπόνε, αν χρειαστει ξερωγω νεο τροφοδοτικο η ψυκτρα η ανεμιστηρες, θα το δω αργοτερα. βλεπετε καποια ασυμβατοτητα ή καποιο χοντρο μποτλνέ που δεν αντεληφθην ως γιωτάς που δεν πολυασχολουμαι με τα τρεχοντα του χαρντγουερ?
οποιος εντοπισει κατι ας μιλησει τωρα, η ΑΣ ΣΩΠΑΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, αρλεκίνοι.

- ASRock Radeon RX 6750 XT 12GB GDDR6 Phantom Gaming D OC
- CPU AMD RYZEN 5 7600 5.20GHZ 6-CORE BOX
- ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK B650M PRO RS D5 RETAIL
- SSD SAMSUNG MZ-V9P2T0BW 990 PRO 2TB NVME PCIE GEN 4.0 X4 M.2 2280
- RAM G.SKILL F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR Z5 NEO RGB 32GB (2X16GB) DDR5 6000MHZ CL30 DUAL KIT
- AOC Q24G2A/BK IPS Gaming Monitor 23.8" QHD 2560x1440 165Hz

ωραιο συστημα, καπου εκει ελεγα να κινηθω και γω. αν δεν πεσουν βεβαια οι τιμες στους 7600 και τις μητρικες τους θα παω σε am4.

Χειρομαλάχτης

Death Knight
γκαιε, μικρομεσαιο συστημα λογαριαζεται στις μερες που ζουμε. η πλακα ειναι οτι σχεδον ολα το κομπόνε ειναι, λεμε τωρα, σε λογικες τιμες...
εκτος απο 1. το πιο σημαντικο για τους κειμερς.

και το πραγμα εχει παρει μια πολυ περιεργη τροχια, οπου κι οι 2 εταιριες ισως για πρωτη φορα στην ιστορια, οσο θυμαμαι τουλαχιστον, ειδικα για την μπατζετ εως μεσαια αγορα, βγαζουν νεοτερα μοντελα στην καλυτερη ισων επιδοσεων με την προηγουμενη γενια και σε πολλες περιπτωσεις απλα χειροτερα. και απ οτι εχω καταλαβει (καλα δεν παρακολουθω και καθε μερα τα νεα, αυτα τα ξερουν καποιοι συφορουμιται) δεν ειναι οτι περιμενουμε κατι επαναστατικο να ερθει και θενε να ξεφορτωσουν ολες τις καρτες της προηγουμενης φουρνιας. απειροελαχιστες βελτιωσεις και τιμες στον θεο. που δεν εχει νοημα και να περιμενεις, γιατι ξερω γω πεφτουν 5 - 10 ευρω καθε 2 μηνες κατα μεσο ορο απ τις εξωπραγματικες τιμες που ειχαν φτασει. αν δεν θελει/μπορει καποιος να δωκει 450 ευρω για μια σχετικα δυνατη καρτα, αυτη που διαλεξα ειναι ο τελευταιος των μοικανων και σε μια υλοποιηση που δεν μου πολυαρεσει αλλά δεν μπορω να κανω αλλιως.

και το γαμωτο ειναι οτι αυτο που καποτε ηταν ταση και λεγαμε, ναι, ο κοβιντ, ναι, ο σεισμος στην σιγκαπουρη, ναι, ο πολεμος στην ουκρανια, εχει πια γινει κανονικοτητα. εδω και καιρο μπαινω καθε πρωι στον σκρουτζ, περισοτερο πια απο γνησια περιεργεια και βλεπω στην κατηγορια "καρτες γραφικων" το εξης tab (ξερεις, αυτα που και καλα σε βοηθανε να σορταρεις καλυτερα) που μου αναβει τα λαμπακια:

βρε_φακ_οφ_τσομπανηδες.jpg

οικονομικες, λεει, ως 400 ευρά, λεει. εχουνε ξεφυγει οι αθρωποι.
οκ, ηταν μια μπακαλικη αναλυση απ τον μαλαχτη, αλλα νομιζω καπως ετσι εχει το πραμα. καλο θα ειναι πιστευω παντως να πας σε ΑΜ5 και η να περιμενεις για την καρτα μηπως γινει κανα θαυμα και πεσουν οι τιμες, η να τσιμπησεις μια εντρυ λεβελ που θα μπορεις ν αλλαξεις αργοτερα αν καλυτερευσουν οι συνθηκες η αν βγουν νεα μοντελα και φτηνηνουν τα παλια.
καλο κυνηγι.

Top Bottom