What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Coronavirus: Based Μπολι Chads, Antivaxx Cringe, Ήρθε το Τέλος

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Η ξενοφοβια και ο ρατσισμος δεν ειναι προνομιο των Ελληναραδων...καθε καθυστερι του πλανητη εχει τους δικους του
Eίναι ο ευκολος τρόπος να πετάς το μπαλάκι αλλού
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,452
@ccwr Θα απαντήσω μόνο για τα δικά μου λεγόμενα. Δεν με απασχολεί το πρώτο και το δεύτερο κρούσμα ούτε καν το 666ο. Αυτό που με ενοχλεί και κατακρίνω είναι η συμπεριφορά συγκεκριμένης οικονομικής τάξης, τους ονομάζω χαζοαστούς γιατί έτσι γουστάρω, οι οποίοι εκτός του ότι μπορούν να κινούνται συνεχώς και όπου γουστάρουν, αψηφούσαν και θα συνεχίσουν να αψηφούν τους κανόνες τους οποίους ο μέσος πολίτης της χώρας, είτε ηθελημένα, είτε με το ζόρι θα τους υπακούσει. Όπως είπα, είναι τα δέντρα και όχι το δάσος. Και παραθέτω και το παράδειγμα ενός βλάκα, οποίος είναι της ίδιας φάρας που περιδιαβαίνει την χώρα σα να μην συμβαίνει τίποτα


ινφλουένσερ ις δι γουόρντ
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Eίναι ο ευκολος τρόπος να πετάς το μπαλάκι αλλού

Μαλλον δεν καταλαβες το υφος του σχολιου μου, και παλι δεν ηταν υποννοια η μπιχτη, ηταν απλα μια παρατηρηση σε 2 προηγουμενα ποστ που εκανα και ενα που εκανε ο νιτρο, οτι οπως εμεις εχουμε τους "Ελληναραδες-Νοικοκυραιους-κυρπαντεληδες" (οπως εχει εξελιχθει στην νεοελληνικη συνειδηση, οταν καποιος λεει ελληναρας, νοικοκυραιος και κυρ-παντελης αναφερεται πλεον στους παρηκμασμενους ντεμεκ κρυπτομενους αντιδημοκρατες πολιτες, που με καθε ευκαιρια βγαζουν ξενοφοβια και ρατσισμο*)


ετσι



εχουν ολοι τον ιδιο τροπο να σπερνουν μισαλλοδοξια και φασισμο



*Οταν λεω νεοελληνικη συνειδηση αναφερομαι στις εκφρασεις τυπου σλανγκ που κυριαρχουν κατα μεγαλο ποσοστο οταν χρησιμοποιουνται οι παρακατω λεξεις:
ελληναρας, nuff said

νοικοκυραιος, αυτος ορισμος καθιερωθηκε απο τον μεγαλο Βασιλη Ραφαηλιδη και το εξαιρετικο του βιβλιο «Καπιταλισμός, Η Κρυφή γοητεία της Μπουρζουαζίας» ενα δειγμα του το τι σημαινει πλεον θα βρεις εδω:


οσο για τους κυρ-παντεληδες θα σου προτεινα να ακουσεις αυτο το ιστορικο κομματι που προκαλει ριγη καθε φορα που το ακουω
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Βασικά λάθος κατάλαβες το σχόλιο μου, εννοώ ότι για τους συγκεκριμένους τύπους και τις κυβερνήσεις είναι ευκολότερο να κατηγορήσουν κάποιον άλλο παρά να πάρουν την ευθύνη πάνω τους και να κάνουν την αυτοκριτική τους
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,313
@Chronomancy
Αυτό που με ενοχλεί και κατακρίνω είναι η συμπεριφορά συγκεκριμένης οικονομικής τάξης, τους ονομάζω χαζοαστούς γιατί έτσι γουστάρω, οι οποίοι εκτός του ότι μπορούν να κινούνται συνεχώς και όπου γουστάρουν, αψηφούσαν και θα συνεχίσουν να αψηφούν τους κανόνες τους οποίους ο μέσος πολίτης της χώρας, είτε ηθελημένα, είτε με το ζόρι θα τους υπακούσει. Όπως είπα, είναι τα δέντρα και όχι το δάσος. Και παραθέτω και το παράδειγμα ενός βλάκα, οποίος είναι της ίδιας φάρας που περιδιαβαίνει την χώρα σα να μην συμβαίνει τίποτα

check your bias mate

Αν κουβαλάει δλδ τα ίδια μυαλά κάποιος με την ιδιοφυΐα του βίντεο και ανήκει σε διαφορετική οικονομική τάξη δεν μας πειράζει επειδή ΙΣΩΣ (μεγάλο ίσως) δεν μπορεί να κάνει την ίδια ζημιά;; Αν πάει δλδ κάποιος ας πούμε πιο άτυχος οικονομικά με κορονοϊό και αρχίζει να γλύφει τα παγκάκια, κομπλέ;;


Το θέμα δεν είναι ταξικό γμτ. Δεν είναι όλα καρφιά επειδή βλέπουμε την πραγματικότητα σαν σφυριά...

εκ του "if all you have is a hammer, everything looks like a nail "


Edit:
daily mail είναι gtp οκ. Αλλά ναι...βίντεο γαρ

Edit2: μου έχουν λείψει τα disagree σου @tinapeis, τώρα λείπει μόνο το not sure if serious tou γάιου :LOL:
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,452
τι στον πέο κάνει αυτός ο τύπος στο βίντεο; γιατί δε τον πετάνε στις ράγες ενώ περνάει το μετρό;
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
In other news, με καθε επιφυλαξη, η Τουρκια ισως και να χρησιμοποιει τη γριπη σαν βιολογικο οπλο στις περιφερειες των Κουρδων

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,258
Αν κουβαλάει δλδ τα ίδια μυαλά κάποιος με την ιδιοφυΐα του βίντεο και ανήκει σε διαφορετική οικονομική τάξη δεν μας πειράζει επειδή ΙΣΩΣ (μεγάλο ίσως) δεν μπορεί να κάνει την ίδια ζημιά;;

Προφανώς και θα την κάνει. Προφανώς και η θεία με το δεν φέραμε κανένα κουρουνοιο, φέραμε μόνο ευλογία είναι εξίσου επικίνδυνη. Προφανώς επίσης κι ένας κακομοίρης που ήρθε με τα πόδια από το Αφγανιστάν μπορεί να κολλήσει περισσότερο κόσμο από ότι ολόκληρη λίστα καλεσμένων σε πασαρέλα μόδας στο Μιλάνο.
Αυτό δεν αναιρεί όμως το γεγονός ότι τα πολλά σουρτα φέρτα τα έκαναν οι κύριοι και οι κυρίες των ΒΠ, τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων, καθώς και το τουπε του κάνω ότι γουστάρω επειδή έχω λεφτά στις τσέπες. Καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά ενώ Γενικά ισχύει το θέμα μη ταξικοτητας των ιών, εν προκειμένω επάνω στον πανικό των πρώτων ημερών αυτοί που έπιασαν την επαρχία σίγουρα δεν ήταν από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Έπρεπε να σου βγάλω μία φωτογραφία να μετρούσε καγιέν, το σήμα κατατεθέν του χαζοαστου.
Πρώτη φορά είδα jaguar SUV το οποίο είχε λεντακι με το σήμα της εταιρείας να σκάει στην άσφαλτο σαν άλλος Μπάτμαν. Και βγήκα εγώ από δίπλα με το Opel του 97. Αυτός τώρα θα κάτσει εδώ πάνω και μόλις καλοκαιριασει θα την κάνει για Μύκονο. Ορίστε η διασπορά. Επίσης αυτός κυκλοφορεί κανονικά πέρα δώθε γιατί είναι του κυκλώματος και δεν τον ακουμπάνε. Εγώ πάλι, αν κάνω ταξιδακι αναψυχής θα πρέπει να έχω το 150αρη στην τσέπη.

Εξάλλου όπως έγραψα δις, αναφέρομαι σε δέντρα και όχι στο δάσος. Επίσης όπως πολύ όμορφα γράφτηκε πιο πάνω, προλαμβάνουμε τους παπαγάλους που θα μας πουν ότι οι λάθρο μας κόλλησαν κορονοιο.
Διαβάζω και το παρακάτω και απλώς περιμένω να ενώσουν τις κουκίδες, άρρωστοι στα hot spots->μετακινήσεις με πούλμαν στην ενδοχώρα->οι Έλληνες δεν κυκλοφορούν έξω ΑΡΑ αυτοί διασπείρουν τον ιό


Και μιλώντας για ταξικά ζητήματα, άκουσα κι αυτό στο ραδιόφωνο.
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Είναι ταξικό ένα τσουνάμι; Ένας σεισμός; Μια επιδημία; Είναι φυσικά φαινόμενα, καταστροφές. Ταξικό θέμα ειναι οι επιπτώσεις τους στους ανθρώπους. πιο συγκεκριμένα το πως αντιμετωπίζονται.

Πως αντιμετωπίζει τον ιό ένας λεφτάς και ένας εργάτης:

Λεφτάς: Παραμένει σπίτι του σε καραντίνα, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άγχος και σε περίπτωση στραβής έχει άμεση ιατρική εξυπηρέτηση σε νοσοκομείο / σουίτα, όπου θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να την παλέψει όσο το δυνατό καλύτερα. Τα λεφτά του είναι είτε από κληρονομιά, επειδή έτυχε να γεννηθεί κάτω από κάποιο τζάκι, χωρίς να δικαιούται όλη την περιουσία αυτή, είτε από την παραγωγή κάποιων εργατών.

Εργάτης: Κατά πάσα πιθανότητα θα υποχρεωθεί από το αφεντικό του να συνεχίσει να δουλεύει (αν δεν είναι άνεργος) και σκέφτεται τι θα γίνει αν αρρωστήσει. Θα του πουν να κάτσει σπίτι μέχρι να μη μπορεί να αναπνεύσει; Θα τον πιστέψει το αφεντικό; Θα χάσει τα μεροκάματα; Θα τον καλύψει το κράτος; Τι θα γίνει η οικογένεια του; Αν δεν στέκεται στα πόδια του πώς θα κυνηγήσει τους γιατρούς στο νοσοκομείο για να προσέξουν τους γέρους του; Θα βρεθούν κρεβάτια και αναπνευστήρες για να τους σώσουν; Θα κλείσει το μαγαζί που δουλεύει; Θα πάρει 50 - 50; Θα τον βάλουνε να δουλέψει μαύρο 12ωρο; Αν του αφήσει κανα κουσούρι η πνευμονία τι θα γίνει, θα αρρωσταίνει μετά κάθε χρόνο 2 φορές από κοινό κρυολόγημα και θα χαπακώνεται μην του το γυρίσει σε επιπλοκές; Η γυναίκα του τα ίδια.

Αντί να επιταχθούν κρεβάτια, εξοπλισμός και ιατρικό προσωπικό, να γίνει διεθνής οργανωμένη έρευνα για τον ιό και να παγώσουν κομμάτια της παραγωγής που θα ανακατευθυνθούν στην παραγωγή ιατρικού υλικού κλπ, κάνουμε προσευχές και κατηγούμε τον κόσμο.

Τι γίνεται άραγε αυτή τη στιγμή με το σουπερ γαμάτο σύστημα υγείας που γέννησε τον Dr House και τα Grey's Anatomy κλπ κλπ;



 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,482
Προς το παρων δεν εχω δει να κατηγορουν τους προσφυγες για την επιδημια. Αυτο που βλεπω συχνα, ειναι παραπονα για τα ΜΜΕ.
καλυπτουν συνεχεια το θεμα με την επιδημια και δεν αναφερουν τιποτα για τους προσφυγες που μπαινουν μαζικα στη χωρα.
Καποιος μου εστειλε ενα link. (Δεν θα το βαλω το link) για να μου ανοιξει τα ματια με ενα video. Eνας τυπος εχει παρκαρει στην ακρη του δρομου και περιμενει καποια πουλμαν να περασουν, Χωρις να φαινεται ποιοι ειναι μεσα και χωρις να μπει στον κοπο να τα ακολουθησει, υποστηριζει οτι ειναι μεταναστες. Απο κατω τα σχολια ειναι λοκαρισμενα στο caps και η καταχρηση του Ι και του Ω ειναι εκτος ελεγχου.
Πολλα σχολια και κανενας δεν μπηκε στον κοπο να κανει εστω μια ερωτηση σχετικα με το video. Δεν ελλειψαν και τα σχολια τυπου "γιαφτω μας κραταναι μαισα, γεια να μι βλαιπουμε".
Δεν χρειαζεται να διαδοθει κατι, πολλοι ειναι αυτοι που τα εχουν ηδη μεσα στο κεφαλι τους. Το μονο που τους νοιαζει ειναι να επιβεβαιωνουν οτι τους σερβιρουν. Αφηστε την επιδημια να κανει τον κυκλο της και μετα θα βγουν ολες οι αληθειες και θα πεσει φως στα ψεματα.
Το προβλημα ειναι οτι ολοι θα ειναι απασχολημενοι να ξεχνανε,

 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Εξαιρετικά χρήσιμη προσθήκη στη συζήτηση. Μπράβο Γκαίους.

Επι τη ευκαιρία όμως, μιας και το συζητάτε, βλέπω πως η αποστολή να ψάχνουμε να βρούμε εχθρούς («Φασίστες» και «αντιδημοκράτες ρατσιστές») και να γράφουμε «ως σημείο αναφοράς, γιατί σε λίγο κάποιοι θα λένε ότι οι μετανάστες φέρανε πρώτα τον ιό εδώ», για την προστασία της αλήθειας, αλλά δε νομίζω να υπάρχει άτομο που να είπε κάτι τέτοιο.
λες και αν κάποιος το αμφισβητήσει και πει ότι «τον ιό τον έφερε πρώτα ένας Πακιστανός π.χ.», ένα απλό ποστ σε ένα άκυρο gaming forum θα επιβεβαιώσει σε κάποιον τρίτο ότι όντως το φερε μία γυναίκα από την Ιταλία. Άρα αφού υποτίθεται πως έχουμε μυαλό πάμε σε Virtue Signaling μονοπάτια.

Το μόνο που σχετικό που ειπώθηκε από εμένα είναι πως «Με τόση παράνομη μετανάστευση, πως είναι δυνατόν να ελεχθούν όλοι αυτοί που μπαίνουν μέσα για κορονοιό; Δεν αρκεί μόνο να εστιάζουμε στα αεροδρόμια και στα σύνορα και να λέμε ότι είμαστε καθαροί.». Αλλά κλασικά υπήρχαν κάποιες σιωπηλές διαφωνίες σε αυτό που δεν θυμάμαι να συζητήθηκαν. Μάλλον ήταν πολύ απολυταρχική η θέση αυτή που πήρα και δεν είχε νόημα η συζήτηση...

Edit : Λάθος θυμόμουν τελικά. Άλλο ποστ ήταν και όχι αυτό που αναφέρομαι.
 
Last edited:

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
@Epitaph δεν βλεπω να υπαρχει καποια συγκρουση εδω. Εκτος και αν προυπαρχει κατι απο παλια πριν ασχοληθω ξερω γω.

Οσον αφορα το γεγονος του προβληματος της στοιβαξης προσφυγων κοιταξα το ιστορικο του thread (και αφου ξαναβιωσα το bullying που εφαγα επειδη δε μου αρεσει η προβατινα) νομιζω οτι αναφερεσαι στο ποστ σου #114 για στο προβλημα της στοιβαξης των προσφυγων (γεγονος), γλαφυρα χρωματιζοντας το λιιγο ξενοφοβικα ("λαθροζ").
Κρατωντας την ισσοροπια στο ποστ μου #136 αστειευομαι με τα πιτσιρικια και τους προσφυγες χρωματιζοντας το απο την αλλη πλευρα.


Θα μου πεις γιατι το κανω αυτο...απο εμπειρία μετα απο ενασχόληση σαν τρολ σε early stage εταιρικες προστριβες, εχω να προσφερω αυτο το insight.

Στο πεδιο της διαπροσωπικης επικοινωνιας συγκεκριμενα (γιατι σαν γενικα definitions οι λεξεις αυτα αποκτουν αλλο νοημα)
υπαρχουν 3 θεμελιωδεις δομες που καθοριζουν μια συζητηση. Τα δεδομενα (ή αλλιως γεγονοτα), η πληροφορια (που ειναι το πως μεταδιδονται τα γεγονοτα) και η αντιληψη(δηλαδη το πως αποθηκευονται τα γεγονοτα που οδηγει σε γνωση/εμπειρια/διαμορφωση συνειδησης για συνδεδεμενο θεμα).

  • Τα δεδομενα(γεγονοτα) απλα ειναι, εχουν δημιουργηθει με οποιοδηποτε τροπο και μπορουν να απεικονιστουν ως εχει.

  • Η πληροφορια ειναι ο τροπος που θα μεταλαμπαδευσουμε το γεγονος σε αλλους, σε τι σημεια θα επικεντρωθουμε στην εξιστορηση του, σε τι λεπτομερειες θα δωσουμε λιγοτερη σημασια και με τι λεξεις θα χρωματισουμε την μεταλαμπαδευση προς τριτους

  • Η αντίληψη είναι ο τρόπος αντιμετώπισης της πληροφορίας απο τριτο ατομο. Αυτή η αντιμετώπιση εξαρτάται απο διάφορους παράγοντες, οπως αν εχει λάβει αντικρουόμενες πληροφοριες για το γεγονος προηγουμενως (οποτε παμε στην κριτικη σκεψη), ποσο θα σχετιστει με το γεγονος, αν εχει καποια προδιαθεση με το γενικοτερο συνολο στο οποιο ανηκει το γεγονος κλπ.


Το κρισιμο σημειο σε ενα forum, ανεξαρτητως αν ειναι gaming, μαγειρικης, αεροναυπηγικης η φασιστων (ωπ εδω γραψε λαθος 👻 εκει υπαρχει ομοιογενεια στο ακρο) ειναι να υπαρχει ενα ουδετερο consensus σε καθε θεμα, με επιχειρηματα, αποψεις, αναλυσεις και ενημερωσεις ωστε να προωθειται και να ανθει η συζητηση (και να λεμε και μαλακιες για γελιο να γουσταρουμε).

Μην ξεχναμε οτι καθε ερεθισμα που δεχομαστε (ειτε σε φορουμ, ειτε το χαμογελο μιας κοπελιας στο δρομο, ειτε το δαγκωμα ενος σκυλου) καθοριζει (εστω και ελαχιστα) τον χαρακτηρα μας και την οπτικη που εχουμε για το κοσμο.

Οταν μενουν μετεωρες φρασεις που μπορουν να δωσουν τη λαθος εντυπωση και μια αντιδημοκρατικη προδιαθεση μπορει να οδηγησουν σε αντιδημοκρατικες κανονικοτητες* και ετσι χρειαζεται μας υπενθυμιζουν σε ολους μας ποιο ειναι το γεγονος και ποια η πληροφορια.
Γιαυτο και γω συμφωνω με τη φραση οτι η Δημοκρατια ειναι κατι που κερδιζεται καθε λεπτο,καθε στιγμη σε καθε μερος.
(Αναφερομαι στα ριζικα δημοκρατικα ζητηματα και οχι ξερω γω στις gender fluid politically correctness παπατζες των SJW)


PS. Οσον αφορα το προβλημα με τους φασιστες τους ρατσιστες και αντιδημοκρατες και την αναγκη επαγρυπνησης καθε δημοκρατικου πολιτη κανω αναφορα στο #894 και στο #923 (τελικα εκεινο το ποστ δε το εγραψα τσαμπα :p :p )

* η συντηριτικοποιηση της κοινωνιας γινεται σιγα σιγα σαν το σοφιμα του σωρειτη δεν το καταλαβαινεις
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Συμφωνώ σε αυτά που είπες σε γενικές γραμμές. Τουλάχιστον δεν βλέπω κάποιο σημείο διαφωνίας να το θέσω αλλιώς.

Με τη σειρά μου όταν είπα για «λάθροζ», είναι κάτι που με έχει εκνευρίσει διαχρονικά. Και αυτό είναι η απάντηση «δεν υπάρχει λαθραίος άνθρωπος - μόνο λαθραία τσιγάρα», το οποίο και μόνο ετυμολογικό να το πάρεις (από τις λέξεις λανθάνω + μεταναστεύω) σημαίνει ότι αλλάζω χώρα κρυπτόμενος. Είναι τόσα πράγματα και εκφράσεις που παπαγαλοποιούνται, χωρίς να υπάρχει κριτική σκέψη (όπως το παράδειγμα που ανέφερα από πάνω). Εγώ επι τη ευκαιρία έχω τεράστια ανοχή σε εκφράσεις και σε καφρίλα, αλλά όταν κάποιος είναι ρατσιστής ή απολυταρχικός στις απόψεις του (το χουμε μεταφράσει ως «φασίστας» εδώ και κάτι δεκαετίες) θα του το πω κατάμουτρα.

Οπότε ναι, το «λάθροζ» ακούγεται περίεργο*, αλλά να διαβεβαιώσω πως δεν πιστεύω πως οι Έλληνες είναι ανώτερο φύλο (βιολογικά), ούτε θεωρώ πως η πλειοψηφία έχει σοφή νοοτροπία (ή άξια των «γιγάντων» της αρχαιότητας). Το μόνο που μας έχει σώσει λίγο είναι ότι αρκετοί έχουμε ξεφύγει από τον παρωπιδισμό ιδεολογιών (είτε αυτό έχει να κάνει με θρησκεία, είτε με πολιτική κ.λπ).
Προσωπικά αν χρειαστεί οποιοσδήποτε βοήθεια από μένα θα του την προσφέρω, ότι εθνικότητα κι αν έχει. Το μόνο που θα κοιτάξω προηγουμένως είναι -αν γνωρίζω- πόσο καλός χαρακτήρας είναι κάποιος.
Τετριμμένα για πολλούς αυτά, απλά για να θέσω τις συντεταγμένες μου.

*Και Έλληνες να πήγαιναν σε άλλη χώρα παράνομα, «λάθροζ» θα τους έλεγα. Δεν έχω 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Και συγγνώμη που το κουράζω επι προσωπικού. Τα λινξ της βικι ίσως τα δω μετά.

Ορίστε ένα βιντεάκι που συμφωνώ κατά 95% (χωρίς τα γελάκια, μ'αρέσει περισσότερο η εκπομπή του Baby Face Oliver για κάποιο λόγο)


 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Ας μην κάνουμε αυτή τη σύζητηση. Είναι όπως εκείνους τους νεοφιλέλεδες που θέλουν να λένε ότι έχουν φιλολαϊκό πρόσωπο εξαργυρώνοντας το αριστερό παρελθόν των... γονιών τους. Έτσι και ο @tinapeis, προσπαθεί να αποποιηθεί του αμαρτήματος λέγοντας ότι ο πατέρας είναι χασάπης.

Και μετά μας λέει ότι του κάνουμε και bullying. Στο κανονισμό του φόρουμ θα έπρεπε να μπει.
 
Top Bottom