What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Coronavirus: Based Μπολι Chads, Antivaxx Cringe, Ήρθε το Τέλος

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Μη με σκανδαλίζετε βραδιάτικα και πλανάται και το φάντασμα πάνω από την Ευρώπη...

Του Κο
ρονοϊού
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000


Οι φουστηδες οι σοβιετικοι ξεραν να γραφουν υμνους ρε γμτ μου...

@Myrmidonas κανα tl;dr? το ζουμι ρε συ, γιατι τα γραφει πολυ αναλυτικα με σαλτσα και μετα τη πρωτη παραγραφο εχασα το νοημα να συνεχισω
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,221
Επισης αν άκουσα καλά, έχουμε πόλεμο. Με ποια λογική σε μια τέτοια κατάσταση κοιτάμε το οικονομικό συμφέρον του ιδιώτη και όχι το γενικό συμφέρον της (μαμάς) πατρίδας; Είναι αστείο που το συζητάμε και μόνο.

Σε πιο πόλεμο δεν έχει ανθήσει η ανάλογη βιομηχανία, για να μην ανθήσει και σε αυτόν; ρητορικά..

Εκτός αν υπάρχουν πολίτες πρώτης κατηγορίας, για τους οποίους θα πρέπει και να υπάρχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη κλίνη. Ε μην τους τη φάει και ο ντελιβερας που αρρώστησε.

Μιλάμε για (έστω, επί πληρωμή) επίταξη κλινών και για διαχειριστικά κόστη(κατα πόσο είναι υπερβολικό το 1600αρι).
Δεκτόν το επιχείρημα σε τοπικιστικό επίπεδο μιας και ο πλούσιος δεν περιορίζεται από σύνορα...

Τα περί δημόσιας υγείας και από που απαξιώθηκε και γιατί είναι πραγματικά τεράστια κουβέντα... Προσωπικά έχω ακούσει από το Νοσοκομείο Χανίων με μολυσμένα ράμματα στο χέρι (εξαιτίας απεργιών δικών τους,) ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΚΥΡΙΕ ΜΗ ΜΑ΅ΦΟΝΑΖΕΤΕ ΕΜΑΣ ή για φύλο με τριστροματικό ραματοκατασκεύασμα αναγκαζόμουν να κυνηγάω τους γιατρούς για να του κάνουν αντιτετανικό με μπινελίκια.... anyway θα εκτεθώ δε λέω άλλα :)
 
Last edited:

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Τόσα χρόνια βλέπουμε μισθούς 500-600€ και τους βιομήχανους υγείας να πλουτίζουν και ακούμε ότι καλώς βγάζουν τόσα γιατί παίρνουν το ρίσκο της επένδυσης. Αναρωτιέμαι λοιπόν τι διάολο ρίσκο είναι αυτό, που ούτε σε τέτοιους καιρούς δεν κινδυνεύουν να έχουν χασούρα. Μήπως τελικά δεν υπάρχει ρίσκο αλλά σίγουρη επένδυση; Μιλάμε ότι κόσμος θα πεθαίνει, αλλά είναι ΟΚ επειδή πάντα στους πολέμους άνθιζε η βιομηχανία. Ας πάμε να το πούμε αυτό σε όσους απολύονται ή θα δουλεύουν και θα αμοίβονται το 50%. Και θα αρρωστήσουν επειδή δουλεύουν.

Τα πέρι εύκολων συμπερασμάτων και εύκολων σκεπτιστικών ίσως θα έπρεπε να ειπωθούν όταν κοιτάμε τον δημόσιο τομέα μεταφυσικά, ως κάτι αυθύπαρκτο που θα αποτύχει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν φταίει λοιπόν η διαχείριση, την οποία εφάρμοσαν συγκεκριμένοι άνθρωποι όχι ένα αόρατο χέρι, δεν φταίει η λογική ότι το δημόσιο είναι για να βολευτείς. Όχι. Φταίει το ότι είναι δημόσιο. Το υποστελεχώνουμε, τρώμε όσα κονδύλια δίνουμε, δεν το εξοπλίζουμε και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν δουλεύει. Στα ιδιωτικά είναι όλα τέλεια. Και αν πάθεις κάτι σοβαρό σε πάνε στα δημόσια.

Αλλά δεν βαριέσαι ελεύθερη αγορά. Αν όλο αυτό γινόταν το 2021, με όσα είχε υποσχεθεί και δρομολογούσε η κυβέρνηση, μπορούμε να φανταστούμε την κατάσταση;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
Επειδη δεν υπαρχει συστημα υγειας της προκοπης και επειδη ο κοσμος ειναι θυμα των περικοπων και των ανυπαρκτων σχεδιασμων βλ. πλημμυρες, πυρκαγιες, κακους υπολογισμους κ.α Η απομονωση ειναι η μονη λυση. Συγνωμη, αλλα ειναι πολυ αργα για να απαιτησουμε απο τον κρατικο μηχανισμο να κανει μπουμπτζομπ. Μονο μια επανασταση μπορει να φερει αλλαγες αλλα ακομα και αυτη, στο τελος θα καταληξει σε κλωνο του χθες.
Οσο ωραια και αν τα βρισκουμε εμεις, οι κυβερνησεις ερχονται απο εμας αλλα δεν λειτουργουν για εμας. Ας μην πεφτουμε στον λακο των φουμπου μαχητων, που νομιζουν οτι ολα αλλαζουν σε μια ημερα, Η ελλαδα, για να φτιαξει μια κοινωνια ανθρωπινη. πρεπει να περασουν πολλα χρονια και να ειναι ολοι συμφωνοι οτι πρεπει να γινουν αλλαγες. Οταν γινονται αλλαγες στο συστημα αλλαζουν και τα συμφεροντα, ετσι;
Επειδη αυτο δεν θα γινει ποτε, καλο ειναι να μην περιμενουμε τιποτα γιατι δεν θα επιβιωσουμε με την ελπιδα. ο λογος που η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια, ειναι οτι δεν εχει απομεινει κανενας ζωνταντος για να ελπιζει.
Αυτο πρεπει να ειναι κατι που αγγιζει την κβαντομηχανικη.

Στις επομενες εκλογες δεν θα πουν οτι δεν ακολουθησαν καποιο συστημα που εδωσε αποτελεσματα εναντια στους νεκρους της επιδημιας.
Κινηθηκαμε γρηγορα και δεν πεθαναν τριπλασιοι θα πουν και ο κοσμος θα χειροκροτησει.
δεν υπαρχει μελλον.
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,221
Τα πέρι εύκολων συμπερασμάτων και εύκολων σκεπτιστικών ίσως θα έπρεπε να ειπωθούν όταν κοιτάμε τον δημόσιο τομέα μεταφυσικά, ως κάτι αυθύπαρκτο που θα αποτύχει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν φταίει λοιπόν η διαχείριση, την οποία εφάρμοσαν συγκεκριμένοι άνθρωποι όχι ένα αόρατο χέρι, δεν φταίει η λογική ότι το δημόσιο είναι για να βολευτείς..

Πολύ όμορφο επιχείρημα αναφέρεται που στο πυρήνα του θέματος imho.

Φταίνε οι διαχειριστές που δεν είναι ποτέ μέχρι τώρα (διαχρονικά-συλλογικά) πεφοτισμένοι;; φταίει το οικονομικό σύστημα που τους διαφθείρει; Είναι κάθε σύστημα συγκέντρωσης της εξουσίας νομοτελειακά καταδικασμένο να αυτό-διαφθείρεται;; Εγώ πιστεύω πως είναι. Και το ζούμε σε πολλά διαφορετικά επίπεδα.

Η μόνη απάντηση για μένα δεν είναι περισσότερη συγκεντρωτική εξουσία στο δημόσιο και στο κράτος κατ επέκταση που το διαχειρίζεται. Μια χαρά θα μπορούσαν να υπάρχουν συνεργασίες δημοσίου ιδιωτικού με ελάχιστο κόστος για τον πολίτη. Υπάρχουν παραδείγματα στο εξωτερικό. (κρατικές-ευρωπαϊκές ασφάλειες που καλύπτουν 90% του κόστους πχ)
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,265
ναι δεν φταίει το δημόσιο, φταίει ο βλάκας που μπήκε και τώρα άραξε να παίρνει μισθουλίνι. Για αυτό είμαι ενάντια στην μονιμότητα και την μια αξιολόγηση στο δημόσιο. Όχι ενάντια στο δημόσιο περ σε.

Και δεν το λέω έξω από το παιχνίδι, ο πατέρας μου είναι ΔΥ, αλλά τον βλέπω τώρα χρόνια να σκίζεται να βοηθήσει τους πάντες στο ΤΕΒΕ και ας του αλλάζουν με εγκυκλίους τα πάντα κάθε τρεις και λίγο. Βέβαια του επιστρέφει αυτό, ειδικά σε μια μικρή κοινωνία όπως εδώ. Από τότε που άνοιξα το γραφείο ακούω μόνο "α ο γιος του τάδε είσαι, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο πατέρας σου" και τσιμπάω και εγώ καμιά δουλίτσα.

ΥΓ έφαγα 2 λεπτά να καταλάβω το μπουμτζομπ αλλά τα κατάφερα :p
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Οι φουστηδες οι σοβιετικοι ξεραν να γραφουν υμνους ρε γμτ μου...

@Myrmidonas κανα tl;dr? το ζουμι ρε συ, γιατι τα γραφει πολυ αναλυτικα με σαλτσα και μετα τη πρωτη παραγραφο εχασα το νοημα να συνεχισω

@tinapeis δεν είναι και τόσο μεγάλο το κείμενο αλλά οκ.
Το ζουμί είναι ότι υπάρχουν χώρες όπου η πανδημία ξεκίνησε νωρίτερα και την περιόρισαν γρηγορότερα χωρίς ολική απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά με το " τρίπτυχο δυνατά νοσοκομεία-μαζικός εντοπισμός των φορέων-καραντίνα μόνο των φορέων."
Δεν είναι τυχαίο ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που αντίθετα με τις τρεις ασιατικές χώρες αντιστέκονται σθεναρά στην ενίσχυση των ΕΣΥ και των μέτρων κατά της διάδοσης του COVID-19, υιοθετούν η μια μετά την άλλη μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Για αυτό είμαι ενάντια στην μονιμότητα και την μια αξιολόγηση στο δημόσιο. Όχι ενάντια στο δημόσιο περ σε.
Στην Ελλάδα αν δεν υπήρχε μονιμότητα σε κάθε εκλογές θα τους άλλαζαν....
Αυτό που χρειάζεται είναι πρώτα ξήλωμα του δικαστικού συστήματος απο εκεί ξεκινάνε όλα.
Φτιάχνεις αυτό και μετά βλέπεις πως θα στρώσει μόνο του και το πολιτικό συστημα
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
@tinapeis δεν είναι και τόσο μεγάλο το κείμενο αλλά οκ.
Το ζουμί είναι ότι υπάρχουν χώρες όπου η πανδημία ξεκίνησε νωρίτερα και την περιόρισαν γρηγορότερα χωρίς ολική απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά με το " τρίπτυχο δυνατά νοσοκομεία-μαζικός εντοπισμός των φορέων-καραντίνα μόνο των φορέων."

οκ μαν θενξ! Δεν με απετρεψε το μεγεθος του κειμενου αλλα ο τροπος γραφης και οι επιτηδευμενες λεξεις που μπηκαν για να μπουν.

Αν στο ζουμι οι χωρες που αναφερει ειναι αυτες που διαβασα στη πρωτη παραγραφο (Ταιβαν-Σιγκαπουρη-Νοτια Κορεα) τοτε δινει λαθος παραδειγματα και το οποιο επιχειρημα του συγγραφεα του αρθρου ειναι αδυναμο.

  • Οι πολιτες της Ταιβαν δεν χρειαστηκαν καραντινα γιατι το πολιτευμα τους ηταν αυταρχικο απο τα γενοφασκια του και ξερουν τι θα γινει αν δεν πειθαρχησουν στις "φιλικες" συμβουλες απομονωσης, η απολυταρχικη κυβερνηση απο το κουομιτανγκ- το μονο νομιμο αλλα και ακροδεξιο κομμα της Ταιβαν απο 47 εως το 96, διαλλειμα το 2000 με σημιτοπασοκους για μια τετραετια και παλι κουομιτανγκ. Τσεκαρε Λευκη Τρομοκρατια και Κουομιτανγκ και θα καταλαβεις τι εννοω.

  • Οι πολιτες της Σιγκαπουρης μπορει να μην εχουν χουντα απο το 47 αλλα κυβερνωνται απο ενα ιδιοτυπο MegaCorp (σορρυ με επηρρεαζει το στελαρις που παιζω αυτη τη στιγμη) το οποιο εχει ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα με το "πολιτευμα" της Ταιβαν (ενα μονο νομιμο κομμα, απολυταρχισμος, ολοκληρωτικες αποψεις). Πρωην πρωθυπουργος αυτης της πολης-κρατους ειχε ισχυριστει πχ οτι "οι ασιατικές αξίες διαφέρουν σημαντικά από τις δυτικές και περιλαμβάνουν μια αίσθηση της πίστης και υποχώρηση των ατομικών ελευθεριών για χάρη της κοινωνικής σταθερότητας και της ευημερίας, και ως εκ τούτου αυταρχικές κυβερνήσεις είναι καταλληλότερες για την Ασία από τη δημοκρατία"

  • Μπορει να σου φανει σαν Σοκ , αλλα στο ιδιο καλαθι μπαινει και η Νοτια Κορεα. Αν και φαινομενικα ανηκει στις χωρες που λειτουργουν "δημοκρατικα", το συνταγμα που ειχε καταρτησει η Χουντα απο την αρχη του πολεμου της Κορεας (που περιλαμβανει λογοκρισια των MME, περιορισμο της δημοσιας ελευθεριας της εκφρασης απο τους πολιτες, απαγορευση οργανωσης εργατων καθε ειδους, National Security Act το οποιο δινει το δικαιωμα στις αρχες να σε μπουζουριασουν χωρις καμια δικαιολογια κλπ κλπ) επιβαλει απολυταρχικου ειδους ρυθμισεις στην καθημερινη ζωη των πολιτων.


Οποτε αν αυτο που θελει να πει ο συγγραφεας ειναι "παιδες μας καταπατουν την ελευθερια με την καραντινα, κοιταξτε αυτες τις χωρες δεν εχουν καραντινα" οι χωρες που φερνει σα παραδειγμα ειναι κατεξοχην ορισμοι απολυταρχικων κοινωνιων και αυτο το παραδειγμα ειναι τελειως οξυμωρο.





Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι υπαρχουν δυο οψεις στο νομισμα...

  • Η μια οψη ειναι οτι πρεπει να επιβληθει η καραντινα στο δυτικο κοσμο, γιατι οι πολιτες δεν πειθαρχουν σε επικλησεις των κυβερνησεων και πρεπει να υπαρξει μια ομογενοποιημενη απαντηση σε αυτην την απειλη (πολυ σωστη και λογικη σκεψη),

  • Η αλλη οψη ειναι οτι καλως δεν πειθαρχουν επειδη οι πολιτες δεν ειναι πειθηνιοι προς καθε μορφης εξουσιας αλλα ειναι σκεπτομενοι ανθρωποι (που βεβαια αυτο μας κανει να πεφτουμε και σε λογικα σφαλματα βλ. πχ τους ηλιθιους συνομοσιολογους του fb),



Πιστευω οτι το καλυτερο ειναι η μεση λυση. Καραντινα μεχρι να ληξει η κρισιμη περιοδος,κρινοντας καθε μετρο περιορισμου με καχυποψια, αλλα ταυτοχρονα κοινωνικη πιεση και συνεχης περιφρουρηση των κοινωνικων μας κατακτησεων, κατα τη διαρκεια και μετα τη ληξη της καραντινας.
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,265
Με αυτήν την λογική δεν θα ήταν γι αυτούς πιο εύκολο να επιβάλουν ολική απαγόρευση?
Και ο ΠΟΥ ακριβώς αυτά προτείνει Considerations for quarantine of individuals in the context of containment for coronavirus disease (COVID-19)

1. Early recognition and control
2. Administrative controls
3. Environmental controls
και να τους λέμε εμείς τι φασίστες που είναι; όλα είναι PR.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Με αυτήν την λογική δεν θα ήταν γι αυτούς πιο εύκολο να επιβάλουν ολική απαγόρευση?
Και ο ΠΟΥ ακριβώς αυτά προτείνει Considerations for quarantine of individuals in the context of containment for coronavirus disease (COVID-19)

1. Early recognition and control
2. Administrative controls
3. Environmental controls


Προφανως και θα ηταν...αλλα εκτος απο το civil penalty που εχει μια ολικη απαγορευση, εχει και αλλα penalties, κυριως οικονομικα. Μη ξεχναμε οτι και στις τρεις αυτες χωρες το απολυταρχικο καθεστως παει χερι χερι με το ακραιο νεοφιλελε μοντελο του καπιταλισμου (ακουγεται οξυμωρο και ομως δεν ειναι, παντα οι νεοφιλελε κυβερνησεις βασιζονταν σε καταστολη, χαρακτηριστικοτατο παραδειγμα η Χιλη).

Σε αυτα τα μοντελα η ευρυθμη λειτουργια της αγορας ειναι το παν (βλεπε BoJo, Trump κλπ. προτιμουν να διαλυθει ο κοινωνικος ιστος και "να πεθανουν μερικοι γεροι" παρα να "καταστραφει" η αναπτυξη)
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,265
μια και επιστρέψαμε στο νεοφιλελέ, η Κίνα τι θεωρείται;
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
μια και επιστρέψαμε στο νεοφιλελέ, η Κίνα τι θεωρείται;


Παρα πολυ καλη ερωτηση.

Ενα tl;dr ειναι οτι η Κινα ειναι αμαγαλμα των χειροτερων εφαρμογων του κομμουνισμου και της δικτατοριας, υπο καπιταλιστικο πρισμα ωστε να συγκρουεται με τον νεοφιλελευθερο καπιταλισμο της Δυσης, ταυτοχρονα ομως να εχει φτασει σε σημειο να εχει τεραστια τεχνολογικα επιτευγματα σε καθε τομεα της επιστημης και να προσφερει ανεβασμενο βιωτικο επιπεδο σε ορισμενες πληθυσμιακες ομαδες,

Ομως το πραγμα ειναι πολυ πιο πολυπλοκο απο το παραπανω, λογω της φυσης της οντοτητας του κρατους που λεμε Κινα, σε καθε περιοχη (οπου περιοχη βαλε εκτασεις ωσαν της Γαλλιας) το πραγμα λειτουργει διαφορετικα και ο κοσμος υποφερει η ευημερει διαφορετικα. Γενικευοντας μπορουμε να ομαδοποιησουμε τη σταση της Κινας σε τομεις πολιτικης.

Α) Στυγνη Δικτατορια

Σκεψου οτι εχει 5 αυτονομα κρατιδια μεσα της, εκει παιζει ο ορισμος του αστυνομοκρατουμενου καθεστωτος, δεν υπαρχει καμια εννοια ελευθεριας , τα παντα ειναι υπο αυστηρη λογοκρισια και ολοι ζουν κατω απο ενα καθεστως φοβου.
  • Θιβετ (λογικα ξερεις τι παιζει στο Θιβετ)
  • Σιντζιανγκ που ειναι οι τουρκο-μουσουλμανοι ουιγουροι και που τεσταρει συνεχως μηχανισμους καταστολης, λογω της φυσης του λαου εκει.
  • Νινγκσια που ζουν οι εξισου μουσουλμανοι Χουι και ειναι μια υπαναπτικτη ερημικη περιοχη κυριως, βγαζει κρασι και εχει τελειως χαμηλο βιωτικο επιπεδο
  • Την Γκουανξι που ζουν διαφορες μειονοτητες και την εχουν για αγροτικη παραγωγη γλυκανισου για τα αντιβιωτικα τους και παιζει υπαναπτυξη και guess what, καταστολη
  • Εσωτερικη Μογγολια, που μετα απο εθνοκαθαρση των μογγολικων φυλλων επι εμφυλιου, τελειωσε αυτο που γινοταν επι εκατονταετιες και εχουν μεινει πολυ λιγοι πλεον, η περιοχη εχει πλειοψηφια απο Χαν κινεζους αλλα εξακολουθει να υπαρχει γενικευμενη καταστολη λογω γεωγραφικης θεσης που λειτουργει σαν buffer της Μογγολιας και Ρωσιας.

Β) Ημικεινσειανο κομμουνιστικο καθεστως με ψηγματα αστικης πολιτικης στις 4 μεγαλυτερες πολεις οι οποιες ειναι διοικητικα "ανεξαρτητες"

Λογω της μεγαλης συγκεντρωσης πληθυσμου σε αυτες τις πολεις, δεν θα λειτουργησει αποτελεσματικα η καταστολη οποτε εχουμε πιο "χαλαρες" πολιτικες, ενα καταναλωτικο μοντελο σαν της Δυσης με παρομοια προπαγανδα (διαφημισεις, κουλτουρα καταναλωσης, τεχνη-προπαγανδα κλπ) και αρκετα amenities για τους κατοικους. Ολες αυτες οι "μετροπολεις" ειναι σχετικα κοντα μεταξυ τους ωστε να σχηματιζουν εναν πυρηνα συγχρονου "κρατους" που θελει να βγαζει προς τα εξω η Κινα.

  • Πεκινο...Πρωτευουσα και συμβολο της Κινας
  • Σαγκαη...το μεγαλυτερο λιμανι της Κινας και η καρδια του εμποριου της
  • Τσονκιν..η πολιτιστικη πρωτευουσα της κινας...καρδια της προπαγανδας μεσω τεχνης
  • Τιαντζιν...το τουριστικο θερετρο για τους κινεζους,

Γ) Κατι ενδιαμεσα στα Α και Β αναλογως την ιστορια καθε επαρχιας/κρατους

Εδω μπαινουν ολες οι αλλες επαρχιες που παιζουν αναλογως την επικινδυνοτητα του πληθυσμου, το Α και το Β. Αξιολογο ειναι οτι σε καθε επαρχια υπαρχει καποιου ειδους ειδικευση στη παραγωγη.


Τελος υπαρχουν το Χονγκ-Κονγκ και το Μακαο που εχουν καθαρα καπιταλιστικο καθεστως αστικης δημοκρατιας που σιγα σιγα διαβρωνεται απο τη μαμα Κινα.
 
Top Bottom