What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Let’s Play Darkest Dungeon - Series

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,609
Απόσπασμα από παλιό ημερολόγιο που βρέθηκε στα χαλάσματα ενός οικισμού σε έναν απόμακρο γκρεμό:



“Λίγα πράγματα θυμάμαι έπειτα από το γράμμα που έλαβα από τον απομακρυσμένο συγγενή μου. Μου έλεγε για το σφάλμα που είχε υποπέσει και πώς έπρεπε τώρα εγώ να συνεχίσω το έργο του και να διαφυλάξω την περιουσία μας από τους Τρόμους. Ξαφνικά, βρέθηκα να είμαι στο δρόμο για την παλιά μας έπαυλη μαζί με άλλους δύο μισθοφόρους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για συνοδεία.”









“Κάτι μου έλεγε ότι αυτά που βιώσανε, ήταν μόνο η αρχή…”

Continue reading...

 
Last edited:

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Ωραιος ρε Βορειε, πολυ καλο το πρωτο επεισοδιο overall! :D

αν και η φωνη ειναι χαμηλη λογω τεχνικου θεματος, μου αρεσε που δεν πολυσχολιαζεις και αφηνεις το immersion του αφηγητη να μας βαλει στο κλιμα του παιχνιδιου! Ψηθηκα με τη μια οταν ξανακουσα τον τυπο (αν και στο δευτερο που λες ειναι αναποδα και η φωνη ειναι δυνατα, πιστευω θα ειναι ακομη καλυτερα!).


Η Kara με τα crit στην αρχη της 3ης μαχης και το crit του Renault, τη μετετρεψε σε παιχνιδακι! Way to go! Το crit με το πιστολι στο τελος της 4ης ηταν ΜΠΟΜΠΑ! :p



Αν θεωρεις οτι εχεις κενο χρονο σε καποια απο τα επεισοδια, ψησου να διαβαζεις τυχον notes που βρισκεις!!!


Ερωτηση! υπαρχει περίπτωση το trapped chest της αρχης να δωσει κατι θετικο; Παντα το ειχα απορια...
Επισης γιατι πρπ να σβηνεις το πυρσο πριν κανεις loot το chest, δεν το καταλαβα εκει


PS. Δε βολευει 1080p αναλυση λογω μεγεθους του αρχειου στο ανεβασμα; Δε με πολυχαλαει το 720p οπως και στο Xcom, αλλα με πιανει η απληστια :p


ONWARDS TO INSANITY!!! :D
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
Μόλις το τελείωσα! Ωραίο, πολύ ατμοσφαιρική και η φωνή (αν και λίγο χαμηλή όπως είπαμε).
Περιμένω το επόμενο :D
- Ας ξεκινήσουμε αναβαθμίζοντας τα σημαντικά στο Hamlet μας.
1η αναβάθμιση: Brothel :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Y.Γ.: Η Kara με τα crits πετσόκοψε, πάμε δυνατά!
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,609
Αν θεωρεις οτι εχεις κενο χρονο σε καποια απο τα επεισοδια, ψησου να διαβαζεις τυχον notes που βρισκεις!!!

Θα το κάνω, αλλά είχα επίγνωση ότι το βίντεο τραβάει αρκετή ώρα και προτίμησα να μην το κάνω. Επίσης, με το μικρόφωνο ήδη χαμηλό, θα ήταν 2λεπτο νανουριστικό διάλειμμα. :D

Ερωτηση! υπαρχει περίπτωση το trapped chest της αρχης να δωσει κατι θετικο; Παντα το ειχα απορια...

Ένας από τους βασικούς μηχανισμούς του παιχνιδιού είναι η αλληλεπίδραση με τα curios. Υπάρχουν καλές και κακές επιπτώσεις, αναλόγως το αντικείμενο που χρησιμοποιείς. Πολύ σημαντική διαφορά, που μπήκε μετά το release (μπορεί και πριν κανά-δυο χρόνια) είναι ότι το interface κρατάει πλέον τα interactions (είναι τα νομίσματα κάτω από τα αντικείμενα) για να θυμάται ο παίκτης πάνω-κάτω τι να αναμένει. Πριν από αυτό έπρεπε να έχεις οδηγό ανοιχτό (ήταν ένας εξαιρετικός στο Steam με το όνομα Curios) ή το αντίστοιχο app στο κινητό. Κατά κανόνα στα playthrough μας θα πάμε με πλήρως ιδανικές (ελπίζουμε) αλληλεπιδράσεις για τα curios.

Δε βολευει 1080p αναλυση λογω μεγεθους του αρχειου στο ανεβασμα; Δε με πολυχαλαει το 720p οπως και στο Xcom, αλλα με πιανει η απληστια

Πόνος.
Αρχικά είχα μεγαλεπίβολα σχέδια για το capturing. Το raw video τραβήχτηκε ως flv format 1440p, 60 fps με στόχο να καλύψει όλες τις προτιμήσεις και δυνατότητες. Δυστυχώς υπολόγισα χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς δεν ανέβηκε ποτέ το βίντεο στο YouTube (κολλημένο στο 0% uploading). Εικάζω ότι έχει να κάνει με το region σε συνδυασμό με τα μέτρα για τον κοροναϊό. Το αποτέλεσμα ήταν μία γρήγορη μετατροπή σε mp4 (μέσω VLC) σε πιο διαχειρίσιμο μέγεθος για ανεβεί όσο το δυνατόν νωρίτερα. Φευ.

Το δεύτερο επεισόδιο τραβήχτηκε με τις ίδιες ρυθμίσεις αλλά mp4 format. Κανονικά με τη σύνδεσή μου (και σε παλαιότερα βίντεο) θα ανέβαινε σε 1 ώρα. Από χτες το βράδυ είναι ακόμη στο 15 16%. Θα το νικήσω δεν θα με νικήσει.

Πιστεύω ότι μόλις επανέλθουμε στην κανονικότητα θα έχουμε τις υψηλές αναλύσεις ως σταθερό output (τουλάχιστον 1080p, 50fps).

Όσο λιγότερο φως υπάρχει τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη για τους εχθρούς, αλλά αντίστοιχα τόσο περισσότερο και ενδεχομένως και πολύ σπανιότερο loot βρίσκουμε. Ακόμη και σε high-light runs που είναι πολύ safe, αν στο τελευταίο δωμάτιο ή τον τελευταίο εχθρό μίας μάχης, σβήσουμε πλήρως τον πυρσό, τότε μπορεί να πάρουμε κατά πολύ περισσότερο loot!
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Ναι οντως αν δεν ακουγεται καλα, δεν θα βολευε, οποτε δε με χαλασε που προς το παρων δε διαβασες, μια χαρα που θα το εχεις στο νου σου μελλοντικα αν κατσει! :D

Τη θυμαμαι την αλληλεπιδραση με τα curios και την ωρα που ετρωγα στο wiki με το τι ταιριαζει που γιατι ξεχναγα...καλη φαση που τωρα το διορθωσαν και "θυμαται"

Θα το νικήσω δεν θα με νικήσει.
:solaire:

Αν και το ειχα υποψιν τη φαση με το φως, δεν ειχα νιωσει οτι δουλευει ακομη και αν εχεις κανει κανονικο ραν και σβησεις στο τελος...nice!!
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Πολυ ωραιο το επεισοδιο Νορθ, καλη αρχη! Και πολυ καλη ιδεα αυτα τα let's play!
Παραθετω καποια σκηνικα απο το επεισοδιο που μου φανηκαν αστεια καθως και μερικα τιπς που πιθανοτατα δε θα σου χρειαστουν καθως ο καθενας παιζει το παιχνιδι αυτο με διαφορετικο τροπο ;)
-"Δε μας τα λεει καλα. ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ." πεθανα απ'τ γελια
-Παιζει η βεσταλ και σε αλλες θεσεις περα απο τριτοτεταρτη; :p
-Οταν εχεις surprised τους αντιπαλους, μονο εγω εκανα pure damage αντι για status effects στον πρωτο γυρο; Μιας και θα παιξουν ολοι μετα απο τους χαρακτηρες σου, οποιον καθαρισεις ειναι κερδος σε hp/stress για τους δικους σου. Δε ξερω βεβαια, playstyles ειναι αυτα.
-"Ισως δεν επρεπε να παρω τοσα πολλα κλειδια" ενω μπαινεις σε δωματιο με κλειδωμενο σεντουκι χαχαχ (οντως τα 4 ισως ηταν οβερκιλ βεβαια, δε διαφωνω :p)
-"Δειξε μας καρα το καλο σου προσωπο" low roll καπακια στην επιθεση, κι αμεσως τρωει critical :LOL:
-"Εχουμε αρκετη τροφη" τρωει, επομενο βημα hunger check. "Κλασικα". Μονο Νταρκεστ ρε!
-Ενα κολπακι με τα τρινκετς ειναι οτι μπορεις να τα κανεις equip mid-run, δηλαδη στο πρωτο κουεστ που ηταν αδειοι οι χαρακτηρες σου, τους βαζεις τα τρινκετς απ' ευθειας στο inventory αν δεν εχεις χωρο.
-Εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι θεμα μοντ που η πχ βεσταλ παιζει με abomination. Ηταν σε παλιοτερο patch γιατι πολλοι παικτες ηθελαν healers μαζι με τα aboms τους.

Επισης για τα curios και την αναλογια φως/loot κατι ισως χρησιμο
αν εχεις κανει δυνατο scout, κανα 2 διαδρομους, και δεν υπαρχει μαχη, το πας χωρις να ανανεωσεις τον πυρσο, ωστε οτι curio βρεις στο κομματι που εχεις scoutαρει και ξερεις τι να περιμενεις να εχει ενα εξτραδακι σε λουτ
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Ναι τα κατάφερα. Το ήξερα πως θα μπορούσα να επιβιώσω πέρα από το episode 1 σε Let's play συντακτών.
Τι πάει να πει πως αυτό ήταν το πιο εύκολο dungeon του παιχνιδιού διότι είναι μέρος του tutorial, μετράει μετράει.
Ήμουν ο μόνος χαρ/ρας που έκανε self-heal μετά από επίθεση παρόλα αυτά το άγχος μου έκανε εκθετικό build up, που να κινδυνεύαμε κιόλας.

Καλή αρχή, ανυπομονώ για τη συνέχεια. Ήδη έμαθα πραγματάκια για το DD που δεν γνώριζα/θυμόμουν. Thanks North :cool:
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,609
Οταν εχεις surprised τους αντιπαλους, μονο εγω εκανα pure damage αντι για status effects στον πρωτο γυρο; Μιας και θα παιξουν ολοι μετα απο τους χαρακτηρες σου, οποιον καθαρισεις ειναι κερδος σε hp/stress για τους δικους σου. Δε ξερω βεβαια, playstyles ειναι αυτα.

Συμφωνώ με αυτήν τη στρατηγική αλλά εξαρτάται από το μακροπρόθεσμο σχέδιο. Για το πρώτο μπουντρούμι και επειδή δεν ήξερα τι θα λάχει στο επόμενο stagecoach σε συνδυασμό με το αρκετά λίγο damage που βαράνε, ήθελα όσο λιγότερο stress damage στους ήρωες - που σημαίνει "εξαρχής καμία ενέργεια από τους εχθρούς". Όσο προχωράμε θα πηγαίνουμε για περισσότερες "all in" καταστάσεις.

Η Vestal μπορεί να πάει θεωρητικά και στις άλλες θέσεις με το mace attack. Το καλό στο όλο party setup ήταν ότι θέσεις 3 και 4 από Plague Doctor και Vestal αντίστοιχα ήταν πλήρως "αγνωστικές" ως προς τα skills τους. Δεν υπήρχε κάποιο skill που δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω επειδή ήταν σε αυτές τις θέσεις (πέραν της πολύ καλής συνεργείας που είχαν). Στα πρώτα levels που δεν έχει ξεκλειδωθεί το Guild ώστε να κάνουμε το retrain (και που δεν θα το επιχειρήσουμε ούτως ή άλλως σύντομα) είναι σημαντικό. Αργότερα, πέφτει το βάρος ανάποδα καθώς υπάρχουν εχθροί με shuffle skills οπότε πρέπει να έχουμε πιο ισορροπημένη ομάδα που είτε έχει shuffle skills είτε, έτσι και τύχει σε μη ευνοϊκή θέση, να μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς να χαραμίσει τη σειρά με move action.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Αν και κάτι είπες για τον ήχο στο άλλο τόπικ, μπήκα με φόρα να ακούσω την άκρως αισθησιακή ανάσα σου. Απογοητεύτηκα στην αρχή εκεί στις τουτόριαλ μάχες που νόμιζα ότι δεν μιλούσες καν μέχρι που άκουσα κάτι ψιθύρους. Μετά έστρωσε κάπως, αλλά περιττό να πω πως είμαι χάιπντ ας φακ για το επόμενο επεισόδιο μετά τα σποίλερ ότι το asmr κομμάτι θα περάσει στο επόμενο επίπεδο. Αν και τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις εναλλαγές από χέβι μπρήθινγκ σε ΠΑΥΛΟΣ! ΠΑΥΛΟΣ! στο ροκελί.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Επιτέλους, κατάφερα και το είδα. Να σου πω την αλήθεια @Northlander, έτσι όπως το είχες περιγράψει, τον περίμενα χειρότερο τον ήχο. Μια χαρά μου φάνηκε.
Επίσης, γιατί αλλού φαινόταν το tooltip και αλλού το ποντίκι? Ή είναι κάτι που φαινόταν για κάποιο λόγο μόνο σε μένα?
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,609
@jonirenicus13
Σε ευχαριστώ για την ερώτηση μιας και την έκαναν κατ'ιδίαν κι αλλά μέλη.:D

Για λόγους ταχύτητας παίζω με keyboard shortcuts, ώστε να μην κάνω το ποντίκι πέρα-δώθε ειδικά όταν επιλέγω επιθέσεις (1-4). Έτσι βλέπω άμεσα τι κάνει η επίθεση όταν έχω hover τον εχθρό. Αλλά το tooltip βγαίνει στο skill.

Τώρα αν εννοείς κάποιο άλλο hover tooltip μπορεί να είναι λόγω του UI enhancement mod. Δώσε μου και ένα time mark μήπως το δω να το αποσαφηνίσουμε.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Μάλλον λόγω του mod θα είναι. Στην αρχή κι εγώ νόμιζα ότι θα ήταν τα shortcuts, αλλά συνέβαινε παντού. Όταν έκανες rename, όταν έτρωγες, όταν έκανες discard κοκ. Δεν είναι ενοχλητικό βέβαια. Τουλάχιστον για όσους από εμάς ξέρουν το παιχνίδι και καταλαβαίνουν τι γίνεται.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,609
Έχω την υποψία ότι είναι το rescale από το OBS. Θα φανεί στα επόμενα.

Edit: Όντως λόγω rescaling στο OBS συμβαίνει αυτό.
 
Last edited:

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Πολύ ωραίο το πρώτο επεισόδιο. Υπήρχε ένα θεματάκι με τον ήχο, αλλά ήταν κυρίως μόνο στις μάχες που η μουσική ήταν πιο έντονη και δεν ακουγόταν καλά η φωνή σου.

Πάντως εμένα με έψησε να το δοκιμάσω το παιχνίδι, έχοντας διαβάσει και διθυραμβικά σχόλια εδώ μέσα.
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Πολύ ωραίο το πρώτο επεισόδιο. Υπήρχε ένα θεματάκι με τον ήχο, αλλά ήταν κυρίως μόνο στις μάχες που η μουσική ήταν πιο έντονη και δεν ακουγόταν καλά η φωνή σου.

Πάντως εμένα με έψησε να το δοκιμάσω το παιχνίδι, έχοντας διαβάσει και διθυραμβικά σχόλια εδώ μέσα.

Καλού κακού έχε εύκαιρο το sacredtexts.com σε περίπτωση που σου τελειώσουν τα θεία των γνωστών θρησκειών.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Καλού κακού έχε εύκαιρο το sacredtexts.com σε περίπτωση που σου τελειώσουν τα θεία των γνωστών θρησκειών.
Τι να κάνω με αυτό το καταραμένο το backlog είναι το θέμα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,609
Επόμενο επεισόδιο έχει ανέβει και περιμένουμε το post-processing να το ανεβάσει πάνω από τα 360p. 😂

Ένα μικρό sneak peek.
Αποστολή: Medium Apprentice Ruins (Explore)
Ομάδα: @kara (ήδη στρεσαρισμενη) @Hank Chinnaski @Great0ldOne @Reynauld (ήδη στρεσαρισμενος)
Επιζήσαντες: ?
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
Επόμενο επεισόδιο έχει ανέβει και περιμένουμε το post-processing να το ανεβάσει πάνω από τα 360p. 😂

Ένα μικρό sneak peek.
Αποστολή: Medium Apprentice Ruins (Explore)
Ομάδα: @kara (ήδη στρεσαρισμενη) @Hank Chinnaski @Great0ldOne @Reynauld (ήδη στρεσαρισμενος)
Επιζήσαντες: ?

Είμεθα αισιόδοξοι κύριοι. Όλοι επιστρέφουν!
 
Top Bottom