What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

linux gaming

lucinos

Death Knight
Είδα στα σχόλια την παρατήρηση ότι οι αναμενόμενες επιδόσεις ταυτίζονται με την RX 7600S που δεν igpu αλλά dgpu για λάπτοπ.

Τώρα για το ChromeOS δεν μού αρέσει σαν εξέλιξη αλλά ισχύει ότι χωρίς την άμεση υποστήριξη από την Google αρκετές συνδρομητικές υπηρεσίες περιορίζουν την ανάλυση που παρέχουν. Αν ήμουν Valve ίσως έκανα dual boot με ChromeOS για να έχω τις σχετικές εφαρμογές, αλλά θα κρατούσα το δικό μου SteamOS για τα παιχνίδια και άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος γενικά στο λίνουξ.

Για να μην περνάνε οι χρήστες καθόλου από GRUB αν το dual boot το κάνει η ίδια η Valve, τότε μπορεί να κάνει το απλό, να μπουτάρει πάντα σε SteamOS και οι χρήστες μαζί με την επιλογή να βγούνε στο desktop να έχουν και την επιλογή να επανεκκινήσουν σε ChromeOS.

Last edited:

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Ο Brad Lynch πάντως είπε ότι η αναφορά σε ChromeOS δεν φαίνεται να έχει σχέση με το λειτουργικό που θα χρησιμοποιήσει η Valve:

lucinos

Death Knight
Ο Brad Lynch πάντως είπε ότι η αναφορά σε ChromeOS δεν φαίνεται να έχει σχέση με το λειτουργικό που θα χρησιμοποιήσει η Valve:
Βγάζει νόημα. Δεν θα έστεκε η Valve να εξαρτάται από λειτουργικό άλλης εταιρείας για υπηρεσίες που η Valve δεν έχει λόγο να σχετίζεται άμεσα. Η ιδέα πάντως για dual boot με ChromeOS θα μπορούσε να στέκει.

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
To chrome OS πάει για φούντο, γιατί να ασχοληθεί κανείς με αυτό; Κάπου διάβαζα ότι θα φάει merge με το android, κάτι που δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είχε γίνει εξαρχής βασικά.

lucinos

Death Knight
To chrome OS πάει για φούντο,
Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω. Αλλά έχει επίσης ενδιαφέρον η ιδέα να υποστηρίξει android εφαρμογές μέσω waydroid.

lucinos

Death Knight

Το εξοργιστικό είναι ότι όλα τα προβλήματα έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το ubuntu. Ούτε καν με διανομές βασισμένες στο ubuntu (πχ Linux Mint), μόνο με το Ubuntu.

ebon page

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral PCMaster Veteran
Εντάξει ο τύπος ξεκίνησε να φτιάξει ένα βίντεο για τα λινουξ με απώτερο σκοπό να τα διακωμωδίσει. Το Ubuntu μπορεί να έχει τα θέματα του, αλλά κι αυτός έκανε αρκετά λάθη στην όλη διαδικασία εγκατάστασης τόσο του λειτουργικού, όσο και των προγραμμάτων. Ούτε μπήκε στην διαδικασία να δει μήπως όντως κάνει κάτι αυτός λάθος. Αυτομάτως έβγαλε το συμπέρασμα πως το λειτουργικό είναι broken από την φύση του.

Όπως και να χει εξ αρχής σκοπό είχε να κάνει απλά ένα funny video για τα linux.

lucinos

Death Knight
Τώρα πρόσεξα ότι ανάρτησα σε λάθος νήμα (δεν έχει σχέση με gaming)

Το Ubuntu μπορεί να έχει τα θέματα του, αλλά κι αυτός έκανε αρκετά λάθη στην όλη διαδικασία εγκατάστασης τόσο του λειτουργικού, όσο και των προγραμμάτων. Ούτε μπήκε στην διαδικασία να δει μήπως όντως κάνει κάτι αυτός λάθος.

Το θέμα είναι ότι αν κάποιος πρέπει να μπει σε τέτοιες διαδικασίες για το τι κάνει λάθος τότε γιατί είναι η default πρόταση για αρχάριους; Δικαίως είχε αυτήν την θέση το 2010. Εδώ και πολλά χρόνια εξαιρετικά κακώς συνεχίζει να έχει αυτήν την θέση. Με το βίντεο τού Λάϊνους που απεγκατέστησε το γραφικό του περιβάλλον για να βάλει steam γέλασα πολύ. Αυτό το βίντεο δεν προκαλεί γέλιο, απλά εξοργίζει για την εικόνα που περνάει.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Φαίνεται πως η CES θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον φέτος. Για να δούμε!

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Χωρίς να το καταλάβω μπήκα και εγώ στο Linux gaming, αφού το R36S τρέχει ArkOS που είναι πρακτικά linux.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Βρίσκω πολύ θετικό το γεγονός ότι το Bazzite έχει κάλυψη από τον ευρύτερο τεχνολογικό τύπο. Έχω δει αρκετά άρθρα και videos σχετικά με το λειτουργικό.

mits@kos

Death Knight
Το σκεφτόμουν και για το desktop πριν κανένα διβδόμαδο, όταν η Fedora έλαβε ένα kernel update που έκοβε το boot process εκ περιτροπής, αλλά εν τέλει δεν το προχώρησα, γιατί το θέμα μου λύθηκε στο επόμενο kernel update. Πολύ ωραία προσπάθεια το Bazzite.

lucinos

Death Knight
όταν η Fedora έλαβε ένα kernel update
Αυτό είναι συχνά πρόβλημα με καινούργιο υλικό. Μερικές φορές μπορεί να μην υπάρχει καν καλός πυρήνας να επιστρέψεις. Στο Arch πάντως έχω εγκατεστημένο τον linux-zen και τον linux-lts. Γενικά χρησιμοποιώ τον zen και αν ποτέ έχω πρόβλημα επιστρέφω στον lts. Ευτυχώς πλην την περίπτωση που μόλις είχα αγοράσει το λάπτοπ και έπρεπε να περιμένω καινούργιο πυρήνα για να στρώσει, τις λίγες φορές που είχα πρόβλημα με τον καινούργιο πυρήνα απλά επέστρεψα προσωρινά στον lts.

lucinos

Death Knight
Βρίσκω πολύ θετικό το γεγονός ότι το Bazzite έχει κάλυψη από τον ευρύτερο τεχνολογικό τύπο. Έχω δει αρκετά άρθρα και videos σχετικά με το λειτουργικό.
Τα τελευταία χρόνια επιτέλους οι αναφορές στο λίνουξ δεν είναι εντελώς αποσπασματικές όπως ήταν παλιά.

captain kal

Death Knight

Σαν δεύτερο λειτουργικό το έχω και στο desktop και στο Legion Go!! Αν εξαιρέσεις ότι δεν μπορώ με τίποτα να βρώ κατι σαν το Daemon Tools/WinCDEmu, για να φορτώνω disk images από παλιά games (αυτή την λειτουργία θα έπρεπε να την ενσωματώσουν στο Lutris), λίγα παιχνίδια μου έχουν δημιουργήσει θέμα!!

captain kal

Death Knight
Τα τελευταία χρόνια επιτέλους οι αναφορές στο λίνουξ δεν είναι εντελώς αποσπασματικές όπως ήταν παλιά.

Είδες πως τα κατάφερε η Microsoft? Λύση ανάγκης τα 11άρια, αλλά στην πρώτη ευκαιρία αλλέ!!!!

Top Bottom