What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Mας ρωτάτε, σας απαντάμε.

lucinos

Mind-flayer
Joined
Nov 16, 2015
Messages
1,959
DX12 ή κάποια instructions νεότερων επεξεργαστών
Πρακτικά αν έχεις επεξεργαστή μετά το 2012 και κάρτα γραφικών μετά το 2016 είσαι εντάξει από αυτά. Vulkan/DX12 πλέον είναι αναγκαία αλλά από μόνο του δεν είναι απολύτως σίγουρο γιατί έχουν extensions τα οποία συνοψίζονται στην έκδοση πχ υπάρχει D3D 12_0, 12_1, 12_2.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Να ρωτήσω κάτι πάλι; Πώς ένα download γίνεται (ή δεν γίνεται) corrupted; Τί μπορώ να κάνω για να το αποτρέπω απ' το να γίνει;
Μου ήρθε πριν λίγες μέρες (όπως και σε άλλους φαντάζομαι) special discount για το Tomb Raider (2013). Το πήρα και άρχισα να κατεβάζω δυο-δυο τα αρχεία των 4GB μαζί. Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να ήταν 6 τα αρχεία των 4GB. Δεν μου έβγαλε κάποιο μήνυμα λάθους κατά το κατέβασμα και άρχισε να μου βγάζει μηνύματα λάθους κατά την εγκατάσταση (και με παρέτρεπε να ξανακάνω download)! Παρόλα αυτά, ενώ πατούσα "Παράβλεψη" στα μηνύματα λάθους, αυτό συνέχιζε και ολοκλήρωσε την εγκατάσταση! Πάτησα μετά στο εικονίδιο και δεν έμπαινε στο παιχνίδι.
Δεν ρωτάω για το συγκεκριμένο παιχνίδι, πήγε refund δυστυχώς (καθώς δεν θέλω να σκέφτομαι πολύ...), ενώ ήθελα πολύ να δω. Ρωτάω για μελλοντικά πώς αποτρέπεται αυτό, ή έστω πώς καταλαβαίνω ποιό είναι το αρχείο που έχει το πρόβλημα, ώστε να ξέρω ποιό να ξανακατεβάσω. Μήπως φταίει που τα έβαλα δυο-δυο μαζί και έγινε κάποιο τσαφ στο κατέβασμα;
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
10,005
Να ρωτήσω κάτι πάλι; Πώς ένα download γίνεται (ή δεν γίνεται) corrupted; Τί μπορώ να κάνω για να το αποτρέπω απ' το να γίνει;
Μου ήρθε πριν λίγες μέρες (όπως και σε άλλους φαντάζομαι) special discount για το Tomb Raider (2013). Το πήρα και άρχισα να κατεβάζω δυο-δυο τα αρχεία των 4GB μαζί. Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να ήταν 6 τα αρχεία των 4GB. Δεν μου έβγαλε κάποιο μήνυμα λάθους κατά το κατέβασμα και άρχισε να μου βγάζει μηνύματα λάθους κατά την εγκατάσταση (και με παρέτρεπε να ξανακάνω download)! Παρόλα αυτά, ενώ πατούσα "Παράβλεψη" στα μηνύματα λάθους, αυτό συνέχιζε και ολοκλήρωσε την εγκατάσταση! Πάτησα μετά στο εικονίδιο και δεν έμπαινε στο παιχνίδι.
Δεν ρωτάω για το συγκεκριμένο παιχνίδι, πήγε refund δυστυχώς (καθώς δεν θέλω να σκέφτομαι πολύ...), ενώ ήθελα πολύ να δω. Ρωτάω για μελλοντικά πώς αποτρέπεται αυτό, ή έστω πώς καταλαβαίνω ποιό είναι το αρχείο που έχει το πρόβλημα, ώστε να ξέρω ποιό να ξανακατεβάσω. Μήπως φταίει που τα έβαλα δυο-δυο μαζί και έγινε κάποιο τσαφ στο κατέβασμα;

Εφόσον η σύνδεση ήταν σταθερή και δεν υπήρξαν διακοπές κατά το downloading (π.χ. μια διακοπή ρεύματος, προσωρινή απώλεια WiFi κλπ) τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα corruption εκτός και αν τα ίδια άρχεια που κατέβασες ήταν εξαρχής corrupted.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Θα ήθελα να ρωτήσω παρακαλώ.
Με κάρτα NVIDIA GT1030 2GB, επεξεργαστή Phenom II X4 955 3,2 GHz και 8 RAM, θα μπορούσα να παίξω Divinity: Original Sin 2, Wasteland 3, Pillars 2; Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το GOG στις σελίδες του

οριακά το Pillars και ΌΧΙ τα άλλα δύο. Θυμάμαι και το DOS1, που το είχα βγάλει αρχές του '18, το έπαιζα με μεσαία γραφικά.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Θα ζοριστείς πολύ με το Pillars, σίγουρα όχι τα άλλα δύο.
Ευχαριστώ πολύ. Ήθελα να τα αγοράσω σταδιακά. Να αντάμειβα τις εταιρίες για το full voice που έβαλαν (που είναι δυστυχώς ασυνήθιστο σε τέτοια παιχνίδια).
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Ασε τις ανταμοιβές για την ώρα και κοίταξε για νέο σύστημα.
Πέρα απ' το ότι δέθηκα με το σύστημα, είναι και το ότι δεν μου πάει να πετάξω κάτι που δουλεύει! Π.χ. στο προηγούμενο PC μού είχε χαλάσει η CPU (καλοκαίρι του '09) οπότε είπα θα πάρω άλλο. Ήταν PC 8 χρονών. Το τωρινό PC το Σεπτέμβριο γίνεται 13 χρονών! Ο επεξεργαστής δηλαδή. Πριν περίπου 2 χρόνια έβαλα αυτή την GPU και άλλαξα και τροφοδοτικό και διπλασίασα τη μνήμη (είχε 4GB).
Αθάνατοι Phenom (πριν είχα Intel 1,5GHz).
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
6,815
Πέρα απ' το ότι δέθηκα με το σύστημα, είναι και το ότι δεν μου πάει να πετάξω κάτι που δουλεύει! Π.χ. στο προηγούμενο PC μού είχε χαλάσει η CPU (καλοκαίρι του '09) οπότε είπα θα πάρω άλλο. Ήταν PC 8 χρονών. Το τωρινό PC το Σεπτέμβριο γίνεται 13 χρονών! Ο επεξεργαστής δηλαδή. Πριν περίπου 2 χρόνια έβαλα αυτή την GPU και άλλαξα και τροφοδοτικό και διπλασίασα τη μνήμη (είχε 4GB).
Αθάνατοι Phenom (πριν είχα Intel 1,5GHz).

Γιατί να το πετάξεις; Όλο και σε κάποιον φίλο, γνωστό ή έστω άγνωστο από το insomnia του οποίου τις ανάγκες μπορεί να καλύψει, μπορεί να το δώσεις/πουλήσεις εφόσον είναι λειτουργικό. Για gaming πάντως σιγά-σιγά απλά γίνεται ακατάλληλο, και αυτό χωρίς καν να παίζεις ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια. Παρά την προηγούμενη εμπειρία σου, οι πιθανότητες να χαλάσει σύγχρονη CPU αν δεν παίξει πρόβλημα με ρεύμα, είναι πρακτικά μηδέν. Τι θα κάνεις, μέχρι το 2030 με επεξεργαστή του 2009 θα είσαι;
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Γιατί να το πετάξεις; Όλο και σε κάποιον φίλο, γνωστό ή έστω άγνωστο από το insomnia του οποίου τις ανάγκες μπορεί να καλύψει, μπορεί να το δώσεις/πουλήσεις εφόσον είναι λειτουργικό. Για gaming πάντως σιγά-σιγά απλά γίνεται ακατάλληλο, και αυτό χωρίς καν να παίζεις ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια. Παρά την προηγούμενη εμπειρία σου, οι πιθανότητες να χαλάσει σύγχρονη CPU αν δεν παίξει πρόβλημα με ρεύμα, είναι πρακτικά μηδέν. Τι θα κάνεις, μέχρι το 2030 με επεξεργαστή του 2009 θα είσαι;
Ομολογώ ότι δεν ήξερα την ύπαρξη του insomnia. Πάντως με τα συστήματα και τις τιμές που βλέπω εκεί, ούτε 80€ δεν θα έπιανε το δικό μου! Δεν αξίζει πια. Πάντως πράγματι μετά Witcher 3 (2015) παιχνίδια δεν μπορώ να παίξω (εύκολα, ή και καθόλου!).

Edit: Α ναι, έβαλα και SSD 1ΤB επίσης πριν 2 χρόνια. Υπάρχει μέσα και ο αρχικός HDD 1TB.
 
Last edited:

bald_killer_clone

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
2,892
Σίγουρα. Με αυτά που παίζεις δε χρειάζεσαι μηχάνημα τέρας αλλά όπως σου είπε ο GoO αλλα και τα παιχνίδια που θες να παίξεις, βρίσκεσαι πλέον οριακά.
 

lucinos

Mind-flayer
Joined
Nov 16, 2015
Messages
1,959
CPU κάτι από εδώ, θα πρότεινα R5 5500 για τα λεφτά του δεν αξίζουν οι άλλοι
Σωστά είναι με διαφορά ο καλύτερος για τα λεφτά του. Ο R5 5600Χ έχει διπλάσιο cache αλλά αν τον νοιάζει είναι πολύ λογικότερο κανείς να πάει για τον R7 5700X που έχει και παραπάνω πυρήνες. (Ο R5 5600G φυσικά αξίζει πολύ αν κάποιος θέλει την ενσωματωμένη)

Εγώ θα έλεγα καλύτερα κανείς να κοιτά τις Β550 μητρικές αντί για Β450.

Τι κάρτα γραφικών έχει τώρα;
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
11,015
Σωστά είναι με διαφορά ο καλύτερος για τα λεφτά του. Ο R5 5600Χ έχει διπλάσιο cache αλλά αν τον νοιάζει είναι πολύ λογικότερο κανείς να πάει για τον R7 5700X που έχει και παραπάνω πυρήνες. (Ο R5 5600G φυσικά αξίζει πολύ αν κάποιος θέλει την ενσωματωμένη)

Εγώ θα έλεγα καλύτερα κανείς να κοιτά τις Β550 μητρικές αντί για Β450.

Τι κάρτα γραφικών έχει τώρα;
1030 έχει, θα ήθελα και ένα τσεκ το τροφοδοτικό δεν μας το έχει αναφέρει νομίζω.

Την 450 την προτείνω καθαρά για την περίπτωση που δεν θέλει να ανοιχτεί και πάρει κανένα μικρότερο ΑΜ4 γιατί οι 550 δεν υποστηρίζουν τα πρώτα ΑΜ4 CPU, νομίζω μόνο 3ΧΧΧ και επάνω εκτός των G μοντέλων που πάει από 4ΧΧΧ και επάνω.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Ευχαριστώ παιδιά @nitro912gr @lucinos , δεν περίμενα τις πληροφορίες!
Αυτά που αναφέρετε είναι για αλλαγή CPU, GPU και μητρικής; Επειδή νόμιζα ότι αν αλλάξεις μητρική, ουσιαστικά πρέπει να αλλαχθούν όλα (δηλ. νέο σύστημα). Αν είναι, πείτε μου για να αγοράσω μόνο αυτά που μπορούν να αλλαχθούν πάνω στο υπάρχον σύστημα.
Να ενημερώσω λοιπόν συνολικά ότι έχω:
CPU: AMD Phenom II X4 955 3,2GHz.
GPU: NVIDIA Geforce GT 1030 2GB
RAM: 8GB.
Μητρική: Μ4Α78Τ-Ε (Asus πρέπει να είναι)
Τροφοδοτικό: NG-PSU650. Είναι 650W. Επίσης το είχα βάλει πριν 2 χρόνια.

(Μακάρι να γίνεται να αλλάξουν μόνο CPU, GPU και μητρική, μπας και έχω κάτι καινούργιο με το που γυρίσω απ' τις διακοπές!)
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,061
Πρέπει να αλλάξεις CPU + RAM + μητρική.

Την Geforce GT 1030 αν θες την κρατάς στο καινούριο σύστημα, αν έχει όμως η καινούρια CPU ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ίσως σε συμφέρει να μην τη κουμπώσεις πάνω γιατί θα έχει κατώτερες επιδόσεις.

Τροφοδοτικό, σκληρούς δίσκους και κουτί τα κρατάς.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
6,815
Σαφώς και μπορούν. Μπορείς να κρατήσεις όλα τα άλλα.

Μνήμες.

Μητρική.

Επεξεργαστής.

Βάζω συγκεκριμένα μαγαζιά γιατί τα έχουν ετοιμοπαράδοτα, δεν αξίζει να μπλέξεις με τα "διαθέσιμο σε 10 μέρες και βλέπουμε" του skroutz για να γλυτώσεις 10 ευρώ.

Κανονικά θες και νέα GPU αν ο στόχος είναι να παίζεις νέα παιχνίδια, αλλά προέχει η ανανέωση πλατφόρμας αυτή τη στιγμή. Πες μας όμως και περίπου πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις, να δούμε μήπως αλλάξει κάποια πρόταση ανάλογα με τον προϋπολογισμό σου.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Ωραία αυτά που έβαλες @Great0ldOne . Τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα. Γράψε και μία κάρτα γραφικών και είμαστε εντάξει.
 
Last edited:
Top Bottom