What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

ο Μεγάλος Αδρε_φώς

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Αν πεινούσα και δεν είχα λεφτά, θα έκλεβα και τρία καρβέλια ψωμί. Problem?<br><br>Και αυτοκίνητο θα έκλεβα, αλλά μετά θα έπρεπε να κλέβω συνέχεια και βενζίνες και είναι μπελάς.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Πέρα από το ρεγουλαρισμα της ιερής τσόντας που δεν κατάφερε ποτέ κανένας, τούτο είναι κυρίως ανησυχητικό για την ελευθερία πρόσβασης και ανωνυμίας στο διαδίκτυο. Εάν ισχύει δυσκολεύομαι να πιστέψω πως θα σταθεί σε συνταγματικο δικαστήριο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Το διαβαζα χθες και ναι, ειναι φακελωμα. Μιλαμε για βιασμο της ιδιωτικης ζωης. Οχι οτι δεν την εχουν κανει ηδη κουρελι.<br>Ειναι κατι το οποιο βρωμαει, αλλα δεν μπορεις να το κραξεις.<br><br>Το προστιμο δεν ειναι τσουχτερο αλλα σεχακι με σπασμενα γυαλια και αμμο.<br>Ειναι κατι που αργησε υπερβολικα πολυ να γινει.<br>Αυτη η βιομηχανια ειναι εξαιρετικα καταστρεπτικη και δεν μιλαω για τους ανηλικους.<br><br>[youtube]https://youtu.be/r5p0gqCIEa8[/youtube]
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Και όλα αυτά για να μην δει βυζχια ο μικρός Γιωργάκης; Βασικά είναι τελείως καταστρεπτικό για τα site, οπότε κάποιον τρόπο θεωρώ θα βρούν για να το παρακάμψουν. Αλλά με την ίδια λογική δεν θα σταματήσει εκεί. Μετά θα χρειαστούν διαβατήριο για να παίξεις ας πουμε carmageddon επειδή έχει βία ή ακόμα χιερότερα mass effect γιατί έχει γυμνόστηθες..... Και προφανώς μπορεί να πάει και πάρα πέρα.....
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
πιασανε λεει το facebook να πουλαει τα προσωπικα δεδομενα των χρηστων του και εγινε της μουρλης. Ξεκινησε ενα κινημα για διαγραφη λογαριασμων και οι απενεργοποιησεις εχουν ηδη ξεκινησει. <br>"και τι εγινε που παρακολουθουν; δεν εχω να κρυψω κατι" εσβησε σαν αποψη; Ηλιθιοι κατσικοεραστες.<br><br>επεσε και μια καλη σφαλιαρα για τρεις υπηρεσιες vpn (Hotspot Shield, Zenmate και Purevpn) οι οποιες μπορουν να διαρρευσουν την πραγματικη IP του χρηστη. οχι με την εγκριση τους αλλα μεσα απο καποιες τρυπες ασφαλειας. Ετσι και αλλιως η Purevpn ειναι γνωστη για τo δωσιμο χωρις τρυπες ασφαλειας και βλακειες.<br><br><br>
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Πριν από λίγο προσπάθησα να μπω στο Ινσταγκραμ από το πισί. Μοευ λέει να διαβάσω τους ανανεωμένους όρους χρήσης. Αντε, να δούμε. Να δούμε τί ΔΕΝ συλλέγουν από τα προσωπικά μου δεδομένα αυτή τη φορά.



"Το Ίνσταγκραμ ανήκει στο ΦουΜπου από το 2012". Α, οκ. Κουλ. Θα έπρεπε να το ξέρω, αλλά για κάποιο λόγο μου διέφυγε. Δηλαδή εγώ που σιχαίνομαι το ΦουΜπου, και που πάλι με βαριά καρδιά έκανα Ίνσταγκραμ, πάλι στο ΦουΜπου δίνω τα στοιχεία μου.

Γιατί ρε γαμώτο; Γιατί; Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να βρίσκω καλλιτέχνες που με ενδιαφέρουν, γιατί ομολογουμένως το Ίντσαγκραμ είναι πολύ καλό γι αυτό το σκοπό, και ενίοτε να ανεβάζω δικές μου δημιουργίες. Δεν ανεβάζω δικές μου φωτό, ούτε το τί κάνω και το πού πάω ούτε τίποτα. Όχι μόνο για λόγους ασφαλείας, αλλά δε με ενδιαφέρει κιόλας.

Ναι το διάβασα το κατεβατό. Φευγαλέα, αλλά το διάβασα. Ουσιαστικά σου λέει, το τηλέφωνό σου, είναι το τηλέφωνό μας. Ξέρουμε τί βλέπεις, τί κάνεις, πού πας, τί αγοράζεις. Σου λέει κιόλας, συλλέγουμε στοιχεία σχετικά με την αναγνώριση προσώπου, την οποία ΔΕΝ χρησιμοποιούμε στο Ίνσταγκραμ, και αν την υλοποιήσουμε, θα σας ειδοποιήσουμε και θα σας δώσουμε την επιλογή. Να 'στε καλά ρε παιδιά, δεν την μπορώ τόση ευγένεια.



Αν δε θέλεις, μείνε στην απέξω. Αλλά πόσο θα το αντέξεις; Τα κοινωνικά δίκτυα ουσιαστικά αποτελούν τη νέα κοινωνική δομή. Εγώ θέλω να συνεχίσω να χρησιμοποιώ το Ίνσταγκραμ, γιατί θεωρώ ότι μου είναι χρήσιμο. Θα πρέπει όμως να το κάνω με βαριά συνείδηση; Τί να πω...
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
τα παντα συλλεγουν φιλτατε και παντου. το fb σε παρακολουθει ακομα και οταν δεν εισαι στο fb. Μια υποψια την ειχα, ομως οι φοβοι μου επιβεβαιωθηκαν με ενα σχετικα νεο addon του firefox το Facebook Container.
<blockquote>"<em>Facebook Container isolates your Facebook activity from the rest of your web activity in order to prevent Facebook from tracking you outside of the Facebook website via third party cookies.What does it do?</em>
<em>Facebook Container works by isolating your Facebook identity into a separate container that makes it harder for Facebook to track your visits to other websites with third-party cookies</em>.</blockquote>
το εχουμε ξαναπει. ολη η ζημια ξεκιναει απο αυτους που δεν διαβαζουν τους ορους χρησης και δεν τους νοιαζει, επειδη δεν εχουν τιποτα να κρυψουν. δεν ειναι παρανομοι.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
....μισοπεθαμενοι....
https://techcrunch.com/2018/11/14/amazon-echo-recordings-judge-murder-case/" target="_blank" rel="noopener">Judge orders Amazon to turn over Echo recordings in double murder case

πιστευω οτι ταιριαζει

https://youtu.be/gfyNI0GAZ-A
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
συνεχιζω εδω την πολυ ενδιαφερουσα κουβεντα περι ιδιωτικοτητας και βιασμού της.
παντα με ανησυχουσε, οχι τοσο η προσπαθεια της Εξουσιας (ας την ονομασω ετσι την Αορατο Αρχη, για λογους ευκολιας) να Γνωριζει την καθε, ελαχιστη, ποταπή κινηση και δραση του Πολιτη (εννοω οτι εχει λογικη αυτη η προσπαθεια της), όσο η εθελοντική, εντελως παράλογη για μένα, συγκαταθεση των γυρω μου να της δωσουν αυτο που ζηταει.

δεν ξερω, μπορει να μαι ψυχακιας (μεγαλες πιθανοτητες), να ειναι ζωδιακο το θεμα ή δεν ξερω τι αλλο, αλλά παντα προτιμουσα την ανωνυμία, ειδικα οταν ανοιγεσαι σε εναν ωκεανο η μαλλον ενα τεραστιο συμπαν οπως ειναι το διαδικτυο. απ την πρωτη στιγμη θεωρουσα παραλογο να μπαινεις σ ενα παγκοσμιο καφενειο, οπως το φουμπου και ολα τα σοσιαλ που το ακολουθησαν και να δινεις τα πληρη στοιχεια σου. και να προχωρας κιολας σε αγαπημενα σου χομπι, μουσικες, ταινιες, φωτό και κοινοποιησεις παρουσιας σε ζωντανο χρονο. ακομα μου φαινεται ανατριχιαστικο, τι να κανω?
δινεις τον ολοκληρωμενο σου "φακελο" σε οποιον τον γουσταρει εκει εξω.

το θεμα ηταν να μην αρχισει αυτο. μετα με τον μιμητισμο και την "αναγκη" να ανηκεις και συ, απλωθηκε με ταχυτητα φωτός και σημερα θεωρειται "απαραιτητο" και σχεδον "προαπαιτουμενο" κοινωνικά. καμια προφυλαξη ατομικοτητας, καμια δευτερη σκεψη οτι καποιος ενδιαφερεται για ολα αυτα τα στοιχεια, και οχι για καλό.... το ποσο βαθια εχει προχωρησει ολο αυτο, το συνειδητοποιησα προσφατα, που μια καλη φιλη, που την ηξερα προσωπικα (και πολυ προσωπικα) στο παρελθον, θελω να πω ηξερε ποιος ειμαι και τι ειμαι και εχουμε ακομα καλες σχεσεις, αρνηθηκε ευγενικα να με κανει φιλο στο φουμπου γιατι λεει δεν ειχα το ονοματεπωνυμο μου σαν ονομα χρηστη, αλλά ψευδωνυμο. και αν το αλλαζα, θα με δεχοταν ευχαρίστως και με ανοιχτες αγκάλες στην εκλεκτη αναμφιβολα ομαδα των φουμπουφίλων της. νομιζα οτι κανει πλακα και οταν αρχισα να κανω ερωτησεις πως και τι, μου εκανε την καταπληκτικη ερωτηση - καραμελα, θεωρώ απυθμενου βαθους και βαθμου ηλιθιοτητας:
- "εχεις κατι να κρυψεις?"
- "ναι. ειμαι επικηρυγμενος, ειμαι ο ντενβερ απ το καζα ντε παπελ. αντε γεια."
ηταν η λεβεντικη απαντηση μου.

ο μεγαλος αδρεφος εκανε το πιο υγρο ονειρο του πραγματικοτητα, μαγκες, με τον πιο αριστοτεχνικο τροπο. μας εβαλε εθελοντικα στον ντορβά.
τωρα. τι μπορουμε να κανουμε? πολυ λιγα πραγματα. ενα ενδιαφερον σημειο απ το καταπληκτικο λινκ του τιναπεις, αναφερει οτι στην ταιβαν νομιζω χρησιμοποιουν το σημα του κινητου σου για να ανιχνευσουν την θεση σου και αν εσπασες την καραντινα. αν το αφησεις στο σπιτι? σου τηλεφωνουν λεει 2 φορες τη μερα για να δουν αν εισαι κει. δεν θελω να φανταστω τι θα γινει αν δεν το σηκωσεις.

το ερωτημα ειναι: μπορω να ζησω χωρις πισι συνδεδεμενο στο νετ, χωρις κινητο?
καλα, η απαντηση η δικη μου ειναι ναι, αλλά δυστυχως ειμαι μια δαχτυλοδειχτουμενη μειοψηφια, φοβαμαι.
και δε φτανει αυτο κιολας. γιατι, για να τελειωσω το σεντονι με μια συνομωσιολογικη ας πουμε προβλεψη, δεν ειναι καθολου μακρια η ημερα που θα μου πει ο μπιγκ μπραδερ:
"μεγαλε, ξερω, εχεις βαρεθει και ξεχνας ολ αυτα τα πασγουωρντς, τους κωδικους, και τα λογκαρισματα που χρειαζεσαι σε ΚΑΘΕ σου βημα (ακομα και το αγαπημενο γκογκ ρε παιδια, καθε φορα που παω να μπω απο αλλο πισι, ενω εχω λογκαρει με τα ιδια un και password, μου ζηταει two step authentification... ελεος). δεν καθεσαι δωδά, να σου φυτεψουμε ενα απειροελαχιστο μικροσκοπικο τσιπακι, που θα σε αφηνει να λογκαρεις παντου, να σηκωνεις λεφτα, να κανεις συναλλαγες, να ψωνιζεις ακουραστα κι ανεπαφα, χωρις να θυμασαι ουτε ενα κωδικο?? και ειναι και ΔΩΡΕΑΝ, φιλαρακο μου..."

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, θεωρω οτι αν ερθει η στιγμη αυτη, γυρω στο 40% με ταση προς το 50, και οσο περναει ο καιρος αυξανεται το ποσοστό, των συνανθρωπων μου παγκοσμιως, θα παει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ για την επεμβασουλα. το μελλον ειναι πολυ σκοτεινο. αυτα.

σ ευχαριστω απο καρδιας εσενα που το διαβασες ολοκληρο. στη θεση σου, να ξες, θα ειχα σταματησει στην τριτοτέταρτη γραμμη.



tl;dr: ο μπραδερ γκρινιαζει παλι για τα φουμπου και τις μανουλες του φουμπου. μια συνηθισμενη κυριακη, δηλαδη.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Τώρα με τις καραντίνες θα έρθει πολύ πιο γρήγορα όλο αυτό Μπραδερ. Κάτσε και δεν θα δεις. Με την πρόφαση της διασποράς του ιού, την ασφάλεια και τα γνωστά, θα γίνει υποχρεωτική αυτή η μαλακία. Ειδικά δε άμα σκάσει και καμιά μπόμπα, από κατσικοκλεφτες που ζουν σε σπηλιές αλλά μπορούν να διατηρήσουν τα συστήματα ασφαλείας του δυτικού κόσμου
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Προς το παρών έχουμε επιλογή και είναι στην πράξη.

Στην Ευρώπη σύμφωνα με το Ευρωπαικό Συμβούλιο των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να μπορει το κράτος να συλλέξει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα νόμιμα θα πρέπει να πληρούνται και οι 3 προυποθέσεις:
  1. Η συλλογή να είναι νόμιμη
  2. Η συλλογή να γίνεται για έναν δικαιολογημένο λόγο
  3. Η συλλογή να είναι στο πλαίσιο λειτουργίας μιας Δημοκρατικής κοινωνίας
Επίσης το GDPR, όσο και να κουτσουρεύτηκε απο τους λομπίστες, έθεσε συγκεκριμένα όρια και για τις ιδιωτικές εταιρείες (και το σημαντικότερο απο αυτά είναι το Right to be Forgotten).


Για περισσότερες ινφο σε Tl;dr φαση, τσέκαρε και δω


Το αν τα κράτη και οι επιχειρήσεις παρανομούν στη συλλογή των δεδομένων μας, είναι δεδομένο.
Το ότι αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν άμεσα και επίσημα ως μέσο καταστολής/καταπίεσης/ελέγχου είναι και αυτό δεδομένο, διότι αυτά τα δεδομένα είναι ανθρώπινο δικαίωμά μας.

Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι το ότι γίνονται προσπάθειες απο διάφορα κράτη ώστε να καταστρατηγηθεί αυτό το δικαίωμα.
Σε αυτό χρειάζεται, σε πρώτο βαθμό, η ενημέρωση και επαγρύπνισή μας.

Απαντώ εδώ στο post γιατί το θέμα του thread είναι σχετικό. Για μένα το θέμα της συλλογής προσωπικών δεδομένων έχει τρεις άξονες. Τον προσωπικό/εθελοντικό, τον νόμιμο και τον μη νόμιμο. Θα πω συνοπτικά γιατί θεωρώ το παιχνίδι χαμένο και στους τρεις άξονες.

Στον προσωπικό άξονα, αποφασίσαμε σαν κοινωνία ότι τα πλεονεκτήματα του διαμοιρασμού των πληροφοριών μας είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα. Ακόμη και αν μέρος της κοινωνίας ανθίσταται και αντιδρά, η δύναμη των αριθμών εξασφαλίζει ότι όσοι αντιδρούν θα πιεστούν μέσω της αγέλης να ακολουθήσουν ή θα περιθωριοποιηθούν.

Στον άξονα της νομιμότητας. η συλλογή προσωπικών δεδομένων από το κράτος είναι νόμιμη όταν κριθεί απαραίτητο. Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες αλλά και αυτές βασίζονται στα όργανα της ευρύτερης έννοιας του κράτους. Δηλαδή η νομιμότητα της συλλογής προσωπικών σου πληροφοριών θα καθοριστεί από τα στοιχεία που θα προσκομίσει μια υπηρεσία ασφαλείας (αστυνομία) που λειτουργεί με βάση τους νόμους του κράτους. Θα εξεταστεί από μία δικαστική υπηρεσία που βασίζεται στους νόμους του κράτους (εισαγγελέας/ανακριτής) και θα κριθεί από μια άλλη δικαστική υπηρεσία που αποφασίζει με βάση τους νόμους του κράτους (δικαστής). Επομένως ολόκληρο το οικοδόμημα ασφαλιστικών δικλείδων εναντίον των παραβάσεων της εκτελεστικής εξουσίας βασίζεται σε νόμους που καθορίζει και ψηφίζει η εκτελεστική εξουσία.

Ο τρίτος άξονας, αυτός της μη νόμιμης συλλογής πληροφοριών από τα κράτη, έχει χαθεί προ πολλού. Με τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν η παρακολούθηση είναι απλή υπόθεση και ασφαλώς οι διάφορες υπηρεσίες δεν διστάζουν να παρακολουθήσουν αρχηγούς κρατών, πόσο μάλλον απλούς πολίτες.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Δεν είχα ιδέα οτι υπήρχε αυτό το thead :D

Στον τρίτο άξονα συμφωνούμε, η τεχνογνωσία και το χρήμα που έχουν στη διάθεσή τους οι "αντι-κατασκοπευτικές" υπηρεσίες κάνει την όποια σκέψη για ιδιωτικότητα να μοιάζει αστεία.

Το σημαντικό όμως είναι αυτή η εισβολή των υπηρεσιών στην ιδιωτική μας ζωή να παραμείνει παράνομη και καταχρηστική στην καθημερινή μας ζωή, ωστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες σε ένα εύνομο κράτος δικαίου.
Να παρεμείνουν αυτές οι υπηρεσίες στο περιθώριο και στην περιφρόνηση.
Μόνο έτσι θα μπορούμε να λέμε οτι ζούμε σε δημοκρατικές κοινωνίες.


Στον Δεύτερο άξονα, συμφωνώ ως προς τη ροή του επιχειρήματος, αν και τυπικά υπάρχει διάκριση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, θέλω να σου θυμήσω όμως και μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, την οποία έχεις κάνει quote...η δικαστική εξουσία τουλάχιστον στα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης έχει και μια παραπάνω δικλείδα προστασίας ;)
  1. Η συλλογή πρέπει να είναι νόμιμη (Σύμφωνα με το Ελληνικό και Ευρωπαικό Δίκαιο)
  2. Η συλλογή να γίνεται για έναν δικαιολογημένο λόγο
  3. Η συλλογή να είναι στο πλαίσιο λειτουργίας μιας Δημοκρατικής κοινωνίας
Οι εισαγγελείς/ανακριτές που θα κληθούν να εξετάσουν την αίτηση των μπάτσων, θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους όχι μόνο την εγχώρια νομοθεσία αλλα και το Ευρωπαικό Δίκαιο. Ακόμη και να δεχθεί ένας τοπικός δικαστής με βάσει τους εγχώριους νόμους την εγκυρότητα της χρήσης των δεδομένων, ένας Ευρωπαίος πολίτης μπορεί να αποταθεί στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αν υπάρχει υπόννοια κατάχρησης εξουσίας.

Στον Προσωπικό άξονα τώρα, θέλω να αναφέρω οτι ο διαμοιρασμός των προσωπικών δεδομένων που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι μόδα. Και όπως όλες οι μόδες ξεπερνιέται...όπως έγραψα και στο ποστ #1,048

"Ισχύει οτι υπάρχει η μόδα της δημοσιοποίησης όλων των πτυχών της ζωής των πολιτών, ισχύει όμως οτι αρκετοί πολίτες ανησυχούν για την ιδιωτικότητα τους και επιλέγουν να μη συμμετάσχουν σε αυτό, ενώ όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να απέχουν από αυτή τη μόδα δημιουργώντας ένα ρεύμα ανησυχίας και πίεσης για αυστηρότερων κριτηρίων στο νομοθετικό πλαίσιο, κυρίως οι κάτω των 40."
Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν επιλέγουν να ακολουθήσουν κάποια πράγματα που είναι στη μόδα.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
με πληγωνεις, τι ναπεις...
ειναι γνωστο οτι ο μπραδερμπρούς ειναι χρονια μπροστα και βλεπει τα μελλουμενα
(ενταξει, ας τον γλυψω λιγο, φιλαρακι μου ειναι, δε θα τον πειραξει...).

οντοπικ, ο ναυαρχος εκαμε μια τιμια προσεγγιση. δε θα πλατιασω.
- στον πρωτο αξονα, κατα την αριθμηση του, προτιμω να περιθωριοποιηθω. και οποιος επιζητα την συναναστροφη μου, να προσαρμοζεται με τις δικες μου "παραξενιες". (οχι, κολλητε. δε θα βαλω το gps στο κινητο για να πιουμε γαμωκαφέ (λεμε τωρα. π.Κ., που επιτρεπόταν...). θα μου πεις τη διευθυνση, θα γκουγκλαρω και θα το βρω.)
- στον τριτο εχει δικιο.
- στο δευτερο επισης, οτι προερχεται απο κοινοβουλευτικη πλειοψηφια, που προυποθετει λαικη επιλογη, (οσο ηλιθια κι αν μου φαινεται αυτη), θα με "εξαναγκασει" να πειθαρχησω. εκτος αν εχουμε καταφωρη καταπατηση του συνταγματος, οπότε θα πραξω αναλογα με την συνειδηση μου.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Δεν είχα ιδέα οτι υπήρχε αυτό το thead :D

Στον τρίτο άξονα συμφωνούμε, η τεχνογνωσία και το χρήμα που έχουν στη διάθεσή τους οι "αντι-κατασκοπευτικές" υπηρεσίες κάνει την όποια σκέψη για ιδιωτικότητα να μοιάζει αστεία.

Το σημαντικό όμως είναι αυτή η εισβολή των υπηρεσιών στην ιδιωτική μας ζωή να παραμείνει παράνομη και καταχρηστική στην καθημερινή μας ζωή, ωστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες σε ένα εύνομο κράτος δικαίου.
Να παρεμείνουν αυτές οι υπηρεσίες στο περιθώριο και στην περιφρόνηση.
Μόνο έτσι θα μπορούμε να λέμε οτι ζούμε σε δημοκρατικές κοινωνίες.


Στον Δεύτερο άξονα, συμφωνώ ως προς τη ροή του επιχειρήματος, αν και τυπικά υπάρχει διάκριση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, θέλω να σου θυμήσω όμως και μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, την οποία έχεις κάνει quote...η δικαστική εξουσία τουλάχιστον στα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης έχει και μια παραπάνω δικλείδα προστασίας ;)
  1. Η συλλογή πρέπει να είναι νόμιμη (Σύμφωνα με το Ελληνικό και Ευρωπαικό Δίκαιο)
  2. Η συλλογή να γίνεται για έναν δικαιολογημένο λόγο
  3. Η συλλογή να είναι στο πλαίσιο λειτουργίας μιας Δημοκρατικής κοινωνίας
Οι εισαγγελείς/ανακριτές που θα κληθούν να εξετάσουν την αίτηση των μπάτσων, θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους όχι μόνο την εγχώρια νομοθεσία αλλα και το Ευρωπαικό Δίκαιο. Ακόμη και να δεχθεί ένας τοπικός δικαστής με βάσει τους εγχώριους νόμους την εγκυρότητα της χρήσης των δεδομένων, ένας Ευρωπαίος πολίτης μπορεί να αποταθεί στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αν υπάρχει υπόννοια κατάχρησης εξουσίας.

Στον Προσωπικό άξονα τώρα, θέλω να αναφέρω οτι ο διαμοιρασμός των προσωπικών δεδομένων που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι μόδα. Και όπως όλες οι μόδες ξεπερνιέται...όπως έγραψα και στο ποστ #1,048

"Ισχύει οτι υπάρχει η μόδα της δημοσιοποίησης όλων των πτυχών της ζωής των πολιτών, ισχύει όμως οτι αρκετοί πολίτες ανησυχούν για την ιδιωτικότητα τους και επιλέγουν να μη συμμετάσχουν σε αυτό, ενώ όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να απέχουν από αυτή τη μόδα δημιουργώντας ένα ρεύμα ανησυχίας και πίεσης για αυστηρότερων κριτηρίων στο νομοθετικό πλαίσιο, κυρίως οι κάτω των 40."
Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν επιλέγουν να ακολουθήσουν κάποια πράγματα που είναι στη μόδα.

Είτε μιλάμε για εγχώριο δίκαιο είτε για ευρωπαϊκό η πηγή του είναι η ίδια, ήτοι οι κυβερνήσεις των χωρών. Επαφίεται στον ίδιο τον πολίτη η πίστη του στο κράτος δικαίου διότι το ευρωπαϊκό δίκαιο δεν είναι κάτι παραπάνω από την νομοθετική βούληση των κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ και πρακτικά των ισχυρών κυβερνήσεων της ΕΕ. Επομένως εάν κάποιος έχει πίστη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με την αφηρημένη έννοια τότε οι δικλείδες ασφαλείας έχουν αξία. Αν όμως δεν έχει εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις που θεσμοθετούν τότε γυρίζουμε και πάλι στο ίδιο ζήτημα του "who watches the watchers". Διότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Σύνταγμά μας είναι υπέροχα σαν νομοθετήματα όμως η μεν Σύμβαση θα μπορούσε κάποιος εύκολα να επιχειρηματολογήσει ότι ισοπεδώθηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και το δε Σύνταγμα θα μπορούσε επίσης κάποιος να πει ότι ερμηνεύεται κατά το δοκούν.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Γενικεύοντας στην αφηρημένη έννοια της εμπιστοσύνης στους θεσμούς χάνουμε το πρακτικό και νομικό νόημα, γιατί μπαίνουμε στο πολιτικό πλαίσιο του ποιος κυβερνά ποιον.

Αυτό που ισχύει τώρα είναι οτι αν υπάρχει υπόνοια παράνομης υποκλοπής ευαίσθητων δεδομένων μπορεί κάθε ευρωπαίος πολίτης να αποταθει στο Ευρωπαικό Δικαστήριο. Προφανώς και το GDPR δεν είναι πανάκεια, φρόντισαν οι λομπίστες γιαυτό.



Όμως αυτή η έξτρα δικλείδα προστασίας υπάρχει ανεξαρτήτως ποιος κάνει κουμάντο.

Ανεξαρτήτως αν πιστεύω ή όχι στους θεσμούς, μπορώ να σπρώξω πχ μια δικη που θα έχω με το δήμαρχο μου για το οτι δε μου βάζει σκουπιδοτενεκέ και σαν κυριο αποδεικτικό στοιχείο ήταν η υποκλοπή μιας τηλεφωνικής μου συνομιλίας μέσω skype, ώστε αυτό το στοιχείο να αποσυρθεί.

Απο τη στιγμή που είναι και υπάρχει νόμος προστασίας, οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνουν τις αποφάσεις τους σύμφωνα με αυτόν (έστω και για να τον ερμηνεύουν κατα το δοκούν- ακόμη και αυτό είναι εμπόδιο, από την εναλλακτική του να υπήρχε νομοθέτηση που θα έδινε στον κάθε χρυσοχοείδη να κάνει αστυνομοκρατούμενο κράτος τρόμου)

Και επανέρχομαι κατατόντας κουραστικός, οτι σε αυτό που χρειάζεται προσοχή και κοινωνική πίεση είναι να μην καταργηθεί αυτή η δικλείδα και οι υπόλοιπες...αυτό είναι το ζητούμενο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Οποιος δεχεται να ζησει σε μια κοινωνια, πρεπει να αποδεχτει τους κανονες της κοινωνιας. απλο και θεμελιο καθε κοινωνιας.
Ο Ναυαρχος με καλυψε και εχω μονο να προσθεσω δυο κερματακια.
insert coin
Τους κανονες τους επιβαλει το κρατος, συμφωνα με το συμφερον του και πολλοι ειναι καμουφλαρισμενοι σε πακετο με την ενδειξη "για το καλο του λαου".
μπορει σε περιπτωσεις να δεχεται την αποψη τη πλεοψηφιας, ομως αυτο δεν σημαινει οτι η πλειοψηφια εχει σωστη αποψη βλ. αποδοχη εθνικοσοσιαλισμου στην Γερμανια πριν τον Β' ΠΠ.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500

τιποτα. οτι καναμε καναμε.
κρεμαω με οδυνη την φανέλα του ρωμαιου των μοναχικων ψυχων, αφήνω στην οικογενειακη καραντινα και στην αιωνια βαρεμάρα τις συζυγους και τις ΠΕ των αλλονώνε, τις ευθυμες ζωντοχηρες και τις συναδελφους του γραφειου, ξεχνω την αγχωτική αλλά τόσο ζωογόνα μενταλιτέ της παρανομιας...
με αφορμη των κοροναβάιρου και καλα, θα ξερει ο μεγαλοαδρεφός σε ποιο τρενο μπηκες, κοντα σε ποιον ησουνα, τι ωρα κατουρησες κι αν επλυνες τα χερακια μετα....

τα λεγα απ τη δευτερη μερα, σας τα χα γραψει.
φινίτο λα μουζικα, πασάτο λα φιεστα....
(τι, μόνο ο κλητήρας - αναγνώστης των 6, θα λεει ιταλικα???)
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Ασχημα νεα...αυτο που φοβομουν το βλεπω και ερχεται με ταχυτητα...

Αρχισα το stranger things σημερα (το πως καταφερα να μην εχω φαει σποιλερ ακομη ειναι απροσδοκητο) και αναρωτιεμαι πως θα ηταν η ζωη μου χωρις κινητο οταν μετακινουμαι εξω...χμμμ
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500

δωσε ρε κει χαμω. τι σου ζητησαμε? ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ?????
 
Top Bottom