What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Οθόνη σαν αυτές των iMac

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
Επειδή πρόσφατα, είδα ένα iMac 27", και μου άρεσε πολύ η οθόνη του (μόνο :evil: ), νομίζω είναι http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/periferiaka/othones.htm?DIAGONIAL_SIZE=27%20inches&Manufacturer=Apple" class="bbcode_url">αυτή, ποιά είναι μια αντίστοιχη οθόνη ίδιας διαγωνίου και ανάλυσης, σε κανονικές τιμές? (και όχι μηλοφουσκομένες? :whistle: )
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,267
υπάρχουν πολύ καλύτερες και φθηνότερες οθόνες από αυτή του iMac, και αυτή που δίνεις είναι παλιότερο μοντέλο μάλιστα.

Το panel είναι LG αν δεν κάνω λάθος, αλλά λίγη σημασία έχει στις μέρες μας αφού οθόνες με το ίδιο panel μπορεί να είναι η νύχτα με την μέρα.

Καμιά dell ψάχνεις στις 27" αν θες να πας σε κάτι ποιοτικό, εκτός αν θες να είναι glossy, που προσωπικά το θεωρώ ότι πιο κουραστικό έχει υπάρξει στα χρονικά για οθόνη.

edit: btw το 1080p είδες ή το 5K?
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
<blockquote>edit: btw το 1080p είδες ή το 5K?</blockquote>
Για την ακρίβεια είδα ένα παλιότερο μοντέλο iMac, στο Public, και δεν ήταν η Retina , οπότε μιλάμε μάλλον για 1440p. (H Retina θα θέλει και κανα δύοl Titan, για να τρέξει και κανα σοβαρό game native!!!!).

<blockquote>υπάρχουν πολύ καλύτερες και φθηνότερες οθόνες από αυτή του iMac, και αυτή που δίνεις είναι παλιότερο μοντέλο μάλιστα.</blockquote>

Γι 'αυτό και η μπιχτή "μηλοφουσκομένη" τιμή. Ωραίο design δε λέω, αλλά πολλά λεφτά για ένα μηλαράκι στην πλάτη της οθόνης!!!

<blockquote>Καμιά dell ψάχνεις στις 27" αν θες να πας σε κάτι ποιοτικό, εκτός αν θες να είναι glossy, που προσωπικά το θεωρώ ότι πιο κουραστικό έχει υπάρξει στα χρονικά για οθόνη.
</blockquote>

Για πες κανα μοντέλλο Dell (IPS ). Και τί είναι glossy οθόνη?
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,267
glossy είναι η γυαλιστερή επιφάνεια στην οθόνη, σαν τα κινητά πχ, τα imac έχουν τέτοια οθόνη και αν για κάποιο λόγο ο ήλιος βαράει πάνω σου πιο δυνατά από την οθόνη (πχ απευθείας από κάποιο παράθυρο) βλέπεις την αντανάκλασή σου επάνω της. Μπορείς να το παρατηρήσεις ευκολότερα όταν είναι κλειστή που είναι σαν καθρέφτης.
Προσφέρει πιο φανταχτερά χρώματα αλλά και λιγότερο σωστά, αλλά αυτό δεν νομίζω να σε απασχολεί, το θέμα έιναι να μην βλέπεις την ανάκλαση σου και του δωματίου όταν παίζεις ένα σκοτεινό παιχνίδι.

Η επίστρωση ματ είναι αυτό που λέει η λέξη, το αντίστροφο του γυαλιστερού, οι ανακλάσεις είναι πολύ μικρές και αυτές "θολώνουν" και χάνονται αρκετά ώστε να μην τις παρατηρείς.

Τώρα για 27άρι, το πιο προσιτό dell είναι το Dell UltraSharp U2715H που πάει περί τα 5-6 κατοστάρικα (https://www.skroutz.gr/s/5988899/Dell-UltraSharp-U2715H.html) δεν είναι τέλειο, αλλά είναι ένα καλό all around IPS 27άρι και είναι και flicker free.

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2715h.htm
Σοβαρό θέμα που έχει είναι ότι έχει μικρό πρόβλημα με το color uniformity, αλλά αν δεν κάνεις κάποια color critical δουλειά δεν νομίζω να το καταλάβεις καν.
Από εκεί και πέρα έχει χαμηλό input lag και λογικό response 8ms.
Το IPS glow είναι νορμάλ για οθόνη τέτοιου μεγέθους και κόστους.

Σε αυτά τα λεφτά φαίνεται να είναι η καλύτερη γενικής χρήσης με μια κλίση για gaming (λόγο χαμηλού input lag, και απλά ΟΚ response).
 
Top Bottom