What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πόλεμος Πατήρ Πάντων

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Παρεξηγημένη φράση, καπηλευμένη από τα απανταχού φασιστοειδή, αλλά δεν παύει να είναι μια μεγάλη αλήθεια. Για αυτό λοιπόν πριν την official πρόταση που έχει σχέση με το gaming, μια μικρή ιστορική αναδρομή στο πως ο μικρός Πόνος γνώρισε τον αδερφό στη μάχη (και όχι μόνο) Omen, την εποχή εκείνη γνωστό ως Λαγωνικό της Νύχτας.

Ένας γνωστός, μου μίλησε για ένα παιχνίδι το οποίο έπαιζε με κάτι συμφοιτητές του και κάποιους φίλους τους. Είχαν μάλιστα λέει, τη δική τους "tribe". Ήταν παιχνίδι στρατηγικής και μόλις είχαν ξεκινήσει στον πρώτο του server, στον οποίο είχε αναπτυχθεί ένα αρκετά καλό community με active politics, πισώπλατα μαχαιρόματα, συμμαχίες κλπ κλπ. Με δελέασε. Έγινε μέλος και εγώ. Ξεκίνησα να σφαγιάζω τους πέονες που είχαν την ατυχία να γειτνιάζουν με την ένδοξη Σπάρτη. Φτιάξαμε και το δικό μας forum. Εκεί λοιπόν σε κάποια φάση έγραψα κάτι περί "blood of my enemies, hear the lamentation of their women" ή κάτι παραπλήσιο μα εξίσου ποζέρικο. Ένας τύπος λοιπόν απάντησε λέγοντας "αδερφέ, έχουμε πολλά να πούμε εμείς"

Αυτό ήταν. O world1 του Tribal Wars (δεν το είχατε καταλάβει ακόμα?) δεν θα ήταν ποτέ ξανά ασφαλής. Χωριά καίγονταν, οι χωριατοπούλες βιάζονταν, οι άντρες που πολεμούσαν έβρισκαν ένδοξο θάνατο, οι δειλοί πουλούνταν στα σκλαβοπάζαρα, τα παιδιά τα στέλναμε σε χωριά της Unicef (είμαστε και ανθρωπιστές ε?) κλπ. Πολλοί μας ικέτευσαν. Χαρακτηριστικά κάποιος είχε ρωτήσει τον Omen:
-Γιατί μου κάνεις επίθεση ρε φίλε, πατριώτης είμαι.
-Ο Όντιν με προστάζει.
-Έλα ρε φίλε, ξεκόλλα, άσε με να παίξω, σταμάτα τις επιθέσεις.
-Ο Όντιν με προστάζει
-ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΝΤΙΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙ ΛΥΣΗ?

Συγκινήθηκα... μετά από αυτή τη γλαφυρή και ποζέρικη όπως αρμόζει αναδρομή, έχω να προτείνω το εξής:

Ποιος/ ποιοι ψήνονται να ξεκινήσουμε για άλλη μια φορά την κατάκτηση του κόσμου, αυτή τη φορά στο tribal wars 2? Ο omen, εγώ και μερικοί από την παλιά μας tribe ήδη έχουν ψηθεί. Είμαι σίγουρος ότι και εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πιούν ale από τα κρανία των εχθρών τους!


<span style="color:#ff4400">UPDATE:</span> Προς όλους όσους αποφάσισαν να ξαναφορέσουν τις σκουριασμένες περικνημίδες του παππού τους και να αναλάβουν δράση: Παίζουμε την αγγλική έκδοση του παιχνιδιού, στον server Alnwick. Υπερσύνδεσμος εδώ: https://en.tribalwars2.com" class="bbcode_url">Tribal Wars 2, Join us or Die
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Thumbs up για το post! Tribal Wars 2; Θα με έψηνε, αν και δεν έχω ασχοληθεί τόσο με αυτά τα browser games, ίσως λίγο με το Travian!
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Ψαρωτικότατο ποστ. Είμαι μέσα εγώ.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Great!

Server: Alnwick. Προσοχή: Μόλις μπείτε σας πετάει σε έναν default server, κάντε logout και επιλέξτε τον Alnwick. Θα έχετε account και στους δύο αλλά δεν πειράζει.
Position: Northwest (πάντα βόρεια! και πάντα αριστερά <img src="/laugh.gif" width="" height="" alt="XD" title="XD" class="bbcode_smiley" />)

To παιχνίδι και εγώ πρώτη φορά το βλέπω, έχει καποια boosts κλπ αλλά αυτά σχεδόν πάντα υπήρχαν, αλλά ποτέ δεν έπαιξαν ρόλο τελικά. Κατά τα άλλα είναι σχεδόν ίδιο με κάποια από τις νεώτερες εκδόσεις του προκατόχου του.


P.S. Η tribe είναι έτοιμη (μαντέψτε όνομα) όποιος μπει, ας γράψει εδώ το ingame name για invites!
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Update:

Εντυπώσεις: Το παιχνίδι είναι πολύ πιο γρήγορο από το TW1 καθώς έχει πολλά starter quests που δίνουν resources ως reward. Επίσης τα building times μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι πιο σύντομα. Τα boosts που έχω πάρει ως reward δεν τα έχω χρησιμοποιήσει καν, ουσιαστικά είναι αχρείαστα, ειδικά στην πρώτη φάση του παιχνιδιού.

Προσωπικά είχα την τύχη να κάνω spawn ανάμεσα σε δύο μεγαλούτσικα βαρβαρικά χωριά τα οποία ήταν γεμάτα resources και τα οποία φυσικά έχω ταράξει στις επιθέσεις, βγάζοντας με αυτό τον τρόπο περισσότερα resources από όσα χρειάζομαι (αναγκάστικα να ανεβάσω αρκετά το warehouse για να μην χτυπήσω limit, πρωτοφανές στο αρχικό στάδιο ο.Ο)
 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Αυτά είναι τού σατανά! Θα φέρω τον παπά να σου κάνει έναν εξορκισμό. Χίλια ευρουλάκια μόνο θα σε χρεώσει, δεν είναι τίποτα.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Μέσα. Ίδιο name με εδώ.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Μόλις μπήκα πόνε...
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Ο,τι να'ναι. Μάλλον με τη μετακόμιση δεν εμφανίστηκαν ποτέ ως new posts τα δικά σας, χαμπάρι δεν πήρα. Είστε ακόμα μέσα;

Σήμερα ολοκληρώθηκε η αποστολή μετακόμμισης του Omen στην περιοχή μου, μέσω συντονισμένων επιθέσεων. Η επιχείριση διήρκησε περίπου 2 ημέρες καθώς ο Omen βρισκόταν 27ώρες μακριά από το χωριό-στόχο αλλά τελικά, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες και των δύο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αρκετά με το πολεμικό ανακοινωθέν, κάνω bump, αν ψήνεται κανείς άλλος, ας ποστάρει εδώ! (αυτή τη φορά θα το δω, του πούστη)

Tsok k Arwindan δεν σας βρήσκω, είστε σίγουροι ότι είστε στον server Alnwick?
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Ναι σε αυτό τον server είμαστε.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Για ψάξτε για tribe Ragequit τότε, ή απλά το όνομά μου "Oneidos" και κάντε apply στην tribe γιατί εγώ δεν μπορώ να σας βρω.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,476
ρε pain για ριξε λιγο φως.
οταν στο μελλον μου κανουν ντου οπως ο γαρδελης στην φαγε. τι παιζει αν δεν εχω στρατο και ειμαι αφραγκος, τι γινεται;
αν σηκωσω μαντρα και τιγκαρω στρατο μεσα........ βασικα για την αμυνα....... δεν κανω εγω κατι αν μου την πεσουν, σωστα;
με μαντρα και πολυ στρατο θα την παλεψω καθολου; εχω και παρθενες να προστατεψω.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Λοιπόν, γενικώς αν στην πέσουν, πρέπει να έχεις defensive troops, τα offensive δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερη ζημιά στον επιτιθέμενο.

Defensive Troops: Spearmen, Swordsmen, Archers. (Στο TW2 οι "perfect" αναλογίες δεν έχουν βρεθεί ακόμη, εγώ προς το παρόν στοχεύω σε 2:1:2 - π.χ. 2000spears,1000swords,2000archers)

Offensive όλα τα υπόλοιπα. Κάποια "stats":
Spearmen: Strong vs Cavalry, Weak vs Infantry (κοινώς αν στην πέσει με axemen, την έκατσες), Weak vs Mounted Archers.
Swordsmen: Strong vs Infantry, Weak vs Cavalry, ενάντια σε Mounted Archers παίζει και να την παλέψουν.
Archers: Από όσο λέγεται είναι το καλύτερο defensive unit στο παιχνίδι αυτή τη στιγμή. Το κακό είναι ότι έχουν αρκετά μεγάλο recruitment time.

Σε γενικές γραμμές προσπάθησε να πας full defense στο πρώτο χωριό. Φάρμαρε με spears τα γειτονικά σου (μην στείλεις κάτω από 50 spears σε μία attack, θα έχεις απώλειες) barbarian villages.

Από buildings δώσε βάση στο να ανεβάσεις Headquarters, resource gathering buildings (wood, clay, iron) και wall για αρχή. Το barracks ανέβασέ το σε ότι lvl χρειάζεται για να βγάλεις archers και μετά επικεντρώσου στα υπόλοιπα, μέχρι να φτάσεις ~20lvl τα resources. Μετά θα έχεις καταλάβει τι παίζει και θα τον βρεις το ρυθμό σου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν κάποιος σου κάνει επίθεση τώρα στην αρχή, δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει το χωριό σου, καθώς έχει πολύ λίγους πόντους. Το μόνο που θα θέλει είναι να πάρει resources. Επομένως, αν δεις να έρχεται attack:
1) Χρησιμοποιείς όλα σου τα resources (βάλε building στο queue, βάλε troops να παράγονται στα barracks).
2) Αν έχεις λίγα troops και ο άλλος είναι μεγάλος παίκτης, δεν έχει νόημα να αμυνθείς. Στέλνεις λοιπόν τα troops σου είτε attack σε κάποιο barbarian village (για να πάρεις και λίγα resources) είτε support (για να τα κάνεις withdraw μόλις περάσει η attack και να έρθουν πίσω).
3) Μας ενημερώνεις για το ποιος σου κάνει επίθεση.
4) Praise the sun

Σε γενικές γραμμές, κανείς δεν θα κάτσει να ασχοληθεί να ξαναστείλει attacks σε χωριό που δεν του αποφέρει τίποτα.
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Μπηκα και εγω, ιδιο ονομα με εδω. Το χωριο ειναι 389/461 συντεταγμενες, αλλα δε βρισκω tribe ragequit. Εκει που λεει φυλη δεν επρεπε να εμφανιζεται;
 

omen

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
266
Είσαι σίγουρα στον κόσμο Alnwick;
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Όσοι δεν μπορείτε να μας βρείτε/ δεν μπορούμε να σας βρούμε. Κάντε ένα logout και όταν κάνετε login, κοιτάξτε: Τι λέει το κομβίον;
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Μου λεει Alnwick, και απο κατω, γκριζαρισμενο, ειναι ο τρεχον παικτης. Μηπως δε με βλεπετε επειδη μολις ξεκινησα;
 
Top Bottom