Epitaph
Death Knight
Λοιπόν φτιάχνω αυτό το θρεντ για ερωτήσεις νούμπικες (και άλλες όμως όχι και τόσο απλές).<br><br>Πρώτη ερώτηση μου.<br><br>Διαβάζοντας και παρακολουθώντας διάφορα ντοκυμανταίρ για τον ηλεκτρισμό, ανέφεραν μεταξύ άλλων πως :<br><br>Α) Η Ένταση του ηλεκτρισμού, μπορεί να ταυτιστεί με το «Πόσα ηλεκτρόνια περιέχει ένας αγωγός (ένα σώμα) για μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή».<br>Β) Η Τάση του ηλεκτρισμού, μπορεί να ταυτιστεί με το «Πόση ταχύτητα ταξιδεύουν τα ηλεκτρόνια από το ένα άκρο του σώματος στο άλλο».<br><br>Όσοι γνωρίζετε για το θέμα συμφωνείτε; Μπορεί κάποιος να εξηγήσει ποια είναι η δουλειά ενός Αντιστάτη; Απ ότι έχω καταλάβει, όσο πιο πολλά Ohm έχει, τόσο πιο πολύ αυξάνει την τάση (ταχύτητα) του ρεύματος.<br><br>Πως γίνεται όμως σε ένα Ηλεκτρικό Κύκλωμα που έχει τάση π.χ. 45Volt , με δύο αντιστάτες, στα άκρα του 1ου αντιστάτη το ρεύμα να χει τάση («ταχύτητα») 15Volt και στο δεύτερο τάση 30Volt;<br>Θέλω να πω γιατί η τάση του κυκλώματος βγαίνει αθροιστικά και δεν λέμε π.χ. ότι είναι η μέγιστη που έχει (30Volt);<br>Μήπως λοιπόν η τάση δεν είναι το πόσο γρήγορα ταξιδεύει το ρεύμα , αλλά κάτι άλλο;