What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ποιος θα κερδίσει τη μάχη της επόμενης γενιάς;

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,366
Τέλη του 2013-αρχές του 2014 θα δούμε πολλές μεγάλες εταιρίες να κυκλοφορούν gaming consoles/PCs για το σαλόνι. Ποιος πιστεύετε οτι θα κερδίσει τη μάχη; Οι επιβεβαιωμένοι συμμετέχοντες είναι οι παρακάτω:

Microsoft - Θα κυκλοφορήσει το επόμενο Xbox με κωδική ονομασία Durango στα τέλη του 2013.

Sony - Το PS4, codename Orbis, θα εμφανιστεί μάλλον στι αρχές του 2014.

Nintendo - Το WiiU κυκλοφορεί ήδη στην αγορά.

Valve - το σύστημα που αποκαλούμε "Steambox" θα εμφανιστεί μέσα στο επόμενο έτος, είτε από την Valve είτε από τρίτους κατασκευαστές.

Τι λέτε; Βλέπετε κάποια εταιρία να είναι φαβορί/outsider/χαμένη από χέρι;
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,646
Όταν είναι να βγουν όλα αυτά εμείς θα παίζουμε Wasteland 2, Eternity, The Banner Saga, South Park RPG, Star Citizen, BioShock Infinite, Starcraft 2 expansion, Rome Total War 2...<br><br>Οπότε, ας τους φάει λάχανο ο Gabe απλά για την κουλτούρα, κι εμείς μένουμε άρχοντες στη φάση μας :Ρ
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Νομίζω ότι όλα κρίνονται στα παιχνίδια που έχει η κάθε κονσόλα.Λίγοι κοιτούν τις δυνατότητες του κάθε μηχανήματος.Παραδοσιακά η Sony βρίσκεται μπροστά σε αυτό το θέμα (παιχνίδια),οπότε λογικά θα κερδίσει και τη νέα μάχη.Βασιλιάς του gaming όμως θα παραμείνει το PC εννοείται,για τους λόγους που ανέφερε ο Hellion και πολλούς ακόμη.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Πάντως εγώ πιστεύω πως η κυκλοφορία του xbox 360 κόντραρε στα ίσα το ps3 σε αριθμό τίτλων.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Για μένα η Sony, κυρίως γιατί κατέχει ΚΑΙ την Ιαπωνική αγορά, εκτός από την Αμερικάνικη, σε αντίθεση με τη Microsoft την οποία η Ιάπωνες σνομπάρουν αρκετά. Επίσης έχει αρκετούς τίτλους που αν και δεν είναι αποκλειστικοί, τους εμπορεύεται ίσως πρώτη. Επίσης έχει μεγάλη υποστήριξη από εταιρίες, ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΩΣ, παρόλο που, αν ισχύει, χρωστάει σε όποιον μιλάει Γιαπωνέζικα και Αμερικάνικα.

Εκτός αν βγει το Steam Box, εκεί αλλάζουν τα πράγματα μιας και δεν ξέρουμε για τι μιλάμε. Αν είναι κάτι που αποτελεί κονσόλα μέσα σε PC που είναι και τα δύο και φτιάχνει και καφέ που λέει ο λόγος και συμφέρει οικονομικά, τότε θα πάρει μεγάλο κομμάτι της "πίτας", πιστεύω.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214


Hellion wrote:
Όταν είναι να βγουν όλα αυτά εμείς θα παίζουμε Wasteland 2, Eternity, The Banner Saga, South Park RPG, Star Citizen, BioShock Infinite, Starcraft 2 expansion, Rome Total War 2...

Οπότε, ας τους φάει λάχανο ο Gabe απλά για την κουλτούρα, κι εμείς μένουμε άρχοντες στη φάση μας :Ρ</blockquote>

Το αυτό..

 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Σε απόλυτο αριθμό τίτλων νομίζω το XBOX 360 έχει αρκετά περισσότερα από το PS3 αλλά με τη σειρά Gran Turismo αποκλειστική στη Sony ,κάποια στιγμή θα τα σκάσω για το τέταρτο PS. H Sony κυριαρχεί απόλυτα στην ιαπωνική αγορά αλλά έχει χάσει τη μπάλα στις ΗΠΑ όπου κονσόλα = xbox. Το αντίστροφο συμβαίνει στην ιαπωνία. Η ευρώπη μοιράζει το καρπούζι. Εγώ όπως είπα κάποια στιγμή ΑΝ το επιτρέψουν τα οικονομικά θα πάρω τη νέα Sony αλλά μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει.
Και οι δύο κονσόλες φαίνεται θα είναι βασισμένες σε pc hardware, για το steambox δεν έχω ιδέα ,ειλικρινά. Η λογική λέει πως θα είναι ενα PC σε πακέτο κονσόλας, εστιασμένο στο gaming, χωρίς περιττά φτιασίδια προορισμένα για αλλες δουλειές που ανεβάζουν την τιμή και χωρίς Windows φυσικά.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,084
Πάντα πίστευα ότι τα ηνία τα κρατά η Sony, οπότε και για τη νέα γενιά θα έκανα all-in σ' αυτήν. Δεν ξέρω τι παίζει και πολύ στην αγορά, και δεν με πολυνοιάζει κιόλας, αφού πάντα ήμουν του PS, οπότε η αγορά του 4ου PS θα γίνει εντελώς παραδοσιακά και χωρίς σκέψη καν. Όλα τα παιχνίδια που θέλω εκεί είναι. Από τη Nintendo τελευταία κονσόλα που είχα είναι το SNES, πιστεύω όμως ότι πλέον το έχει χάσει το παιχνίδι. Το xbox απ' την άλλη προσωπικά δεν το συμπαθώ, οπότε δεν ασχολούμαι καν. Νομίζω μάλιστα ότι το έχω και στο ίδιο level αντιπάθειας που βάζω γενικά τη microsoft, τα mac, τα iphone, ipad και γενικότερα την apple, τον J.J. Abrams, το κανάλι FOX και άλλα πολλά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Σαν κάτοχος ps1, ps2, ps3, psp (και κάποια στιγμή και vita μάλλον) έχω μείνει φουλ ευχαριστημένος όλα τα χρόνια, οπότε περιμένουμε το 4ο ps υπομονετικά.

Το Steambox πάντως θα το έχω στα υπόψιν, μπορεί μας εκπλήξει.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Οι περισσότεροι ακολουθούν το σκεπτικό του Bathory κατά τη γνώμη μου.Αγοράζουν κυρίως λόγω της επιτυχίας που είχε το πρώτο γκρι κουτάκι της Sony σε σχέση με τις παιχνιδομηχανές της Nintendo και της Sega.Από τότε εμπιστεύονται τη Sony.Για παράδειγμα όταν είχε κυκλοφορήσει το XBOX ήταν ανώτερο τεχνολογικά από το PS2,αλλά αν δεν κάνω λάθος η Sony κέρδισε τη μάχη.Το ίδιο πιστεύω έγινε και με τις νεότερες κονσόλες όσον αφορά την επιτυχία τους.Και για αυτό αν και δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα για τις νέες κονσόλες ποντάρω από τώρα στη Sony.Βέβαια θα πρέπει να δούμε και τι exclusives θα έχει το κάθε μηχάνημα.Για μένα πάντως τα exclusives του PS ήταν πάντα πιο ελκυστικά από αυτά του XBOX.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Τη μάχη για το πορτοφόλι μου θα την κερδίσει σίγουρα ο Gabe. Από'κεί και πέρα, ας κάνουν ότι θέλουν.
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466
Δεν εχω ιδεα ποιος θα κερδισει μεταξυ sony και microsoft (τη nintendo μια φορα δε τη βλεπω να κερδιζει με τιποτα) αλλα προσωπικα θα ηθελα η valve να αποκτησει τα πρωτια...μονο και μονο επειδη μ'αρεσει η εταιρια <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,785
Συμφωνώ απόλυτα με Hellion.

Τομ και Kuivamaa
Σαν σύνολο το 360 έχει περισσότερους τίτλους από το ps3 (ας όψονται οι πολλοί multiplatform - pc τίτλοι) αλλά το δεύτερο έχει περισσότερους αποκλειστικούς, ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια έχει φορτσάρει σε αυτό τον τομέα.
Λίγο νωρίς για να κάνουμε προβλέψεις πάντως... αυτό που βλέπω εγώ είναι τη νιντέντο να συρρικνωνει τη βάση (φανατικών) οπαδών της αν δεν βγάλει δυνάτα exclusives (τόσο παλιά όσο και ΝΕΑ ips) και δεν επιδιώξει συνεργασία με 3rd party devs...
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Όσον αφορά τις κονσόλες νομίζω και εγώ ότι το νέο Playstation θα συνεχίσει να έχει την πρωτοκαθεδρία. Από εκεί και πέρα, το Steambox, είναι κάτι νέο και δεν είναι εύκολο να προβλέψεις τι αλλαγές θα φέρει. Και πάλι όμως πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος έχει συνηθίσει με τις υπάρχουσες κονσόλες, οπότε το Steambox θα αργήσει να αλλάξει τα πράγματα (αν τα καταφέρει βεβαίως).
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Προς στιγμήν δεν υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο μόνο προβλέψεις. Τσέκαρε τα links

http://bgr.com/2012/11/01/sony-playstation-4-specs-rumor-amd-10-processor-16gb-ram-256gb-storage/

http://www.redmondpie.com/xbox-720-specs-reportedly-leaked-features-bluray-native-3d-support-nvidia-graphics-and-more/
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Καλα το WiiU δεν θα το ελεγα νεα γενια, θα το ελεγα νεο τροπο να παιζεις απο τον καναπε απο οσο εχω καταλαβει λιγο καλυτερο απο το 360 ειναι (και αυτο συζητιεται...) απλα κρατιεται απο τους φιλους του μαριο, παντως ειναι πιθανο ειναι να αγορασω και εγω μια αμα το αξιζει βεβαια
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Δύσκολα να κάνουμε προβλέψεις αλλά πιστεύω πως valve-ninty θα μείνουν στην απ'έξω!

Offtopic:Ο Bathory τι δουλειά έχει σε pc site? :silly:
 

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569
Νομιζα πως το Wii κερδισε τη μαχη αυτης της γενιας. Ειδικα το launch του ητανφοβερο :silly:
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,366


OxidE wrote:
Offtopic:Ο Bathory τι δουλειά έχει σε pc site? :silly:</blockquote>

Γνωρίζεστε και από αλλού; <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,785


OxidE wrote:
Offtopic:Ο Bathory τι δουλειά έχει σε pc site? :silly:</blockquote>

Ωχ! Μη μου πεις ότι είναι κονσολάς!
We must hunt him down and bring him to (Gaben's) justice... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 
Top Bottom