By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!αν βγαλεις το παραπονιουνται και βαλεις παλευουν και για εργοδοτες και για εργατες, τσουπ φτανεις στη παλη των ταξεων.Οι υπάλληλοι πάντα θα παραπονιούνται για τα χρήματα και για τις συνθήκες εργασίας και οι εργοδότες πάντα θα παραπονιούνται για την απόδοση των υπαλλήλων τους.
Η μόνη δόση αλήθειας είναι ότι θέλουν 50% ανεργία για να δουλεύεις για ένα κομμάτι φρυγανία, αφού πάρεις και καμία πίπα και αν αισθάνεται καλά εκείνη τη μέρα το αφεντικό. Πράγματι, αυτό ειναι αληθεία και αυτός είναι και ο στόχος.Υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτά που λέει, αλλά τα παραθέτει πολύ μ@λ@κισμένα με αποτέλεσμα η τοποθέτησή του να δείχνει εντελώς λάθος. Μετά τον COVID επικρατεί μια περίεργη αντίληψη (κυρίως στις πιο νέες ηλικίες) του τύπου "μας πληρώνεις και καθόμαστε, αλλιώς άντε γεια, έχω και το επίδομα στον ΟΑΕΔ/τους γονείς που σπρώχνουν λεφτά/το ενοίκιο που εισπράττω από το διαμερισματάκι της θείας κ.ο.κ. και τη βγάζω κάνα χρόνο αραχτός, σιγά μην ιδρώσω κιόλας". Αν βέβαια και οι εργοδότες προ-COVID δεν σου έπιναν το αίμα, νομίζω πως δεν θα είχαμε και αυτές τις ακραίες αντιδράσεις. Στην καραντίνα ο κόσμος είχε την "πολυτέλεια" (εκτός από αρκετούς ελεύθερους επαγγελματίες που τους είχε φάει η αγωνία και, φυσικά, ούτε λόγος για επιδόματα) να κάτσει σπίτι του και να σκεφτεί/να αναθεωρήσει κάποια πράγματα και, από μια άποψη, καλά έκανε!
Το κακό είναι πως ποτέ δεν πρόκειται να κατανοήσει πλήρως ένας υπάλληλος τη θέση του εργοδότη και το αντίστροφο. Ως υπάλληλος, καταστάσεις που θεωρούσα απαράδεκτες ή άδικες, τις βρήκα μπροστά μου ως εργοδότης (του εαυτού μου) και τότε κατάλαβα και τη θέση του πρώην εργοδότη μου σε κάποια πράγματα. Οι υπάλληλοι πάντα θα παραπονιούνται για τα χρήματα και για τις συνθήκες εργασίας και οι εργοδότες πάντα θα παραπονιούνται για την απόδοση των υπαλλήλων τους.
Είστε humans (ως botάκι μιλώ :Ρ). Αυτό είναι το πρόβλημα. Καλά (μας) ξεμπερδέματα.
Θα βαλω ενα μεγαλο αστερισκο για τη νεα γενιά και το γενικότερο attitude (όπως γραφει κι ενας τοιχος εδω στη Δραπετσώνα, "Η νέα γενιά ολους σας γ@μ@").Ελεύθερη αγορά μόνο όταν τους συμφέρει, λογικό είναι με τόση χαμηλή ανεργία να προσπαθήσουμε να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε.
Ένας λόγος που αγαπώ την νέα γενιά είναι αυτός, ότι δεν συμβιβάζονται και "γκρινιάζουν", εμείς με το σύνδρομο Στοκχόλμης μας έχει φάει το φιλότιμο
Προφανώς και δεν υφίσταται. Αυτό εννοώ. Αν υπήρχε κίνητρο αξιοπρεπους διαβίωσης, γιατί αυτή είναι η αξιοπρεπής διαβίωση στην Ελλάδα σήμερα δεν θα υπήρχε θέμα.Και Νόζι, αυτό που λες στην Ελλάδα και δη για πρώτη δουλειά/entry level πόστο, απλώς δεν υφίσταται.
Στο δικό μου κλάδο (δίκτυα), μια χαρά παίζουν αυτές οι παροχές και μάλιστα για θέσεις junior προς mid engineer. Ο τελευταίος intergrator δίνει 2000 μικτά + ticket restaurant + hybrid (στην χειρότερη). Για αυτό και γίνονται μαζικές αποχωρήσεις από εταιρίες και συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού.Αν υπάρχουν μισθοί εκκίνησης 2k καθαρά το μηνα με πλήρη κάλυψη ιδιωτικής ασφάλισης, 5μερο 7ωρο hybrid η και πλήρως remote, commute λιγότερο του μισάωρου, υγιεινό περιβάλλον εργασίας και δυνατότητες ανέλιξης σου λεω εγώ πως οι αδιάφοροι γίνονται ενδιαφερόμενοι
Δε διαφωνω καθολου ρε συ, αλλα κανενας απο εμας δεν ξεκινησε να εργάζεται και με τον πρώτο μισθό ελυσε τα προβληματα του.Αν υπάρχουν μισθοί εκκίνησης 2k καθαρά το μηνα με πλήρη κάλυψη ιδιωτικής ασφάλισης, 5μερο 7ωρο hybrid η και πλήρως remote, commute λιγότερο του μισάωρου, υγιεινό περιβάλλον εργασίας και δυνατότητες ανέλιξης σου λεω εγώ πως οι αδιάφοροι γίνονται ενδιαφερόμενοι
Συμφωνοι, αλλα οσοι ημαστε μιλλενιαλς και πισω, οταν ξεκινησαμε να δουλευουμε ειχαμε ενα οραμα για το πως θα φτιαχναμε τη φαση μας, ασχετα που πλεον εχουν διαλυθει τα παντα, ειχαμε κατι για να ξεκινησουμε και να πουμε "δε γαμιεται, εκμεταλλευση αλλα χτιζω για μετα"αλλα κανενας απο εμας δεν ξεκινησε να εργάζεται και με τον πρώτο μισθό ελυσε τα προβληματα του.
Οι νεοι ομως να ζοριστουν λιγο ρε συ με ποιο ακριβως στοχο; Αφου δεν υπαρχει κανενα φως στο τουνελ, οποτε γιατι να τους εκμεταλλευονται με μη βιωσιμο μισθο, με συνθηκες γαλερας και χωρις προοπτικες επ'απειρον; Καλυτερα δουλειες του ποδαριου και κομπινεςαλλα κατα την αποψη μου, πρέπει να ζοριστουν λίγο.
γιεπ, δεν υπαρχει καποια παρεξηγηση για το τι θες να πειςΔεν δικαιωνω εννοειται καμμια εργασιακη/μισθολογικη κατασταση.
Αυτες οι συγκεκριμενες δυσκολιες, οταν ειναι οντως μεσα σε ανθρωπινα πλαισια και οχι να γινεται καταχρηση, ειναι μεσα στο πλαισιο της εκαστοτε εργασιας και ειναι οντως αναμενομενες, δεν νομιζω να υπαρχει κανενας λογικος ανθρωπος που να διαφωνειΘεωρω οτι πάντα θα συναντησει καποιος δυσκολίες στην εργασια του, ειτε ειναι μαλακας αποπανω, ειτε πελατηςσπασαρχιδαςαπαιτητικος, ειτε μεγαλος φορτος εργασιας, τα οποια ομως μαθαινεις να τα αντιμετωπιζεις με τον καιρο και αποκτας την εμπειρία των αντίστοιχων καταστάσεων.
Βεβαια, για να υπαρξει αυτο το "θεμιτο" ψησιμο πρεπει να υπαρξουν και τα κινητρα του να ασχοληθει σοβαρα καποιος ανθρωπος με το αντικειμενο της εργασιας του και να το δει, παλι σε λογικα πλαισια, ως τον κυριο φορεα βιοπορισμου και αξιοπρεπους διαβιωσης. Οποτε αναγκαστικα παμε παλι πισω στοΑυτο λεω σαν ζορισμα-ψησιμο.
Αν υπάρχουν μισθοί εκκίνησης 2k καθαρά το μηνα με πλήρη κάλυψη ιδιωτικής ασφάλισης, 5μερο 7ωρο hybrid η και πλήρως remote, commute λιγότερο του μισάωρου, υγιεινό περιβάλλον εργασίας και δυνατότητες ανέλιξης σου λεω εγώ πως οι αδιάφοροι γίνονται ενδιαφερόμενοι