What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Προτάσεις για ταινία

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Είδα Kraven: The Hunter (2024) ⭐ 5.4 | Action, Thriller ,περίεργη ταινία η οποία έβαλε και την οριστική ταφόπλακα στο 'verse ταινιών με κακούς από τον σύμπαν του Spiderman, χωρίς την παρουσία όμως του τελευταίου.

Από τις υπόλοιπες έχω δει το πρώτο Venom που θύμιζε κακή marvel ταινία και το Madame Web που ήταν σαν ερασιτεχνική ταινία.

Και το Kraven είναι περίπτωση Madame Web, άθλια cgi, υποτυπώδες σενάριο, γελοίοι διάλογοι. Δεν υπάρχει καμία λογικη εξήγηση για ότι βλέπουμε στην οθόνη ενώ πολλά σκηνικά σε κάνουν να θες να γελάσεις.

Για τις ερμηνείες δεν έχω να πω κάτι, άλλη μια μέρα στην δουλειά για τον Russel Crowe που δείχνει να μην τον νοιάζει τίποτα πιά, o Aaron Taylor - Johnson μου είναι πολύ συμπαθής, οι υπόλοιποι ήταν οκέι αν σκεφτούμε και το υλικό που είχαν στην διάθεσή τους.

Αν είστε περίεργοι αλλά δεν έχετε 2 ώρες για χάσιμο, προτείνω το παρακάτω βίντεο

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
το ότι κάνουν πλέον ταινίες για τους κακούς, λέει πολλά για τον πάτο που έχει πιάσει το hollywood πάντως.

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Ο διάολος είναι στις λεπτομέρειες, Αλέξανδρε. Δεν συγκρίνεις όμοια πράγματα από πλευράς δημογραφικής. Ακόμη και αυτό επηρεάζει την τελική βαθμολογία σε οποιαδήποτε ντομάτα.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
το ότι κάνουν πλέον ταινίες για τους κακούς, λέει πολλά για τον πάτο που έχει πιάσει το hollywood πάντως.

Δεν ξέρω για το Χόλιγουντ, σίγουρα πάντως η Sony πρέπει να σταματήσει να προσπαθεί να αρμέξει τον Spider-man.

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Δεν ξέρω για το Χόλιγουντ, σίγουρα πάντως η Sony πρέπει να σταματήσει να προσπαθεί να αρμέξει τον Spider-man.

Μήπως οι αράχνες έχουν περισσότερο ξύγκι από τις μύγες;

Adhan

Horror addict
Staff member
Πήγα χθες σινεμά για πρώτη φορά μετά από κάνα δεκάμηνο και είδα το Nosferatu.
Αρχικά να πω ότι αισθάνθηκα ντιπ άσχετος όταν συνειδητοποίησα ότι οι ταινίες Nosferatu (δεν είχα δει καμία) βασίζονται στο βιβλίο του Stoker και άρα λένε ουσιαστικά την ίδια ιστορία με την ταινία του Κόπολα.
Προφανώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις, ειδικά στην εμφάνιση και γενικότερη αύρα του τέρατος. Στο Νοσφεράτου η κομψευόμενη, αριστοκρατική εμφάνιση με την οποία ενίοτε παρουσιάζεται ο Δράκουλας έχει δώσει τη θέση της σε μια νοσηρή μορφή που βγάζει φρικτούς ανιμαλιστικούς ήχους και σπέρνει το θάνατο επειδή αυτό επιτάσσει η κτηνώδης φύση του. Υπάρχουν και άλλες στυλιστικές πινελιές που τον φέρνουν πολύ κοντά στον πολέμαρχο της -παλουκωμένης- καρδιάς μας Βλαντ Τέπες, αλλά τις αφήνω για έκπληξη.
Στα της ταινίας τώρα, η γοτθική ατμόσφαιρα είναι άψογη, τρομερή φωτογραφία και χρώματα, απόκοσμα πλάνα και παιχνίδι με τις σκιές. Για μένα ωστόσο το πιο δυνατό κομμάτι ήταν το ακουστικό, κυρίως στους ήχους που βγάζει ο Κόμης, τη φωνή του (βέβαια η ανατολικοευρωπαϊκή προφορά μοιάζει αρχικά με παρωδία, θέλει λίγο χρόνο να τη συνηθίσεις), τα βαριά βήματα που γεμίζουν απειλητικά το χώρο κτλ. Οι ερμηνείες επίσης καλές, από την αγγελοκρουσμένη Depp και τον αλαφιασμένο Dafoe μέχρι τον ανατριχιαστικό Skaragard που δεν φαίνεται πολύ αλλά επιβάλλεται με την παρουσία του. Μοναδική παραφωνία ο Aaron-Taylor Johnson, δεν με έπεισε ιδιαίτερα στο ρόλο αλλά ίσως φταίει και το γράψιμο. Το οποίο γενικά είχε αδυναμίες: ορισμένα πράγματα εξηγούνται μέσω exposition, άλλα μένουν κάπως μετέωρα (ειδικά το "αμάρτημα" της Depp και το πώς οδήγησε στο ξύπνημα του Κόμη - γενικά αυτό το κομμάτι της ιστορίας μοιάζει να δαιμονοποιεί τη γυναικεία σεξουαλικότητα, εκτός αν μου διέφυγε κάτι), ενώ και οι σκηνές μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών ήταν αρκετά αναιμικές (χοχο). Τέλος, τρόμος δεν θα έλεγα ότι υπάρχει, ίσως κάποιες σκηνές φρίκης αλλά τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί.

Anyway πολλά έγραψα, μάλλον σημάδι ότι μου έκανε αρκετή εντύπωση η ταινία παρά τις όποιες αστοχίες. Δεν μπορώ να τη συγκρίνω με τα προηγούμενα Nosferatu αλλά ως αυτόνομο θέαμα θα της έβαζα ένα 7.5-8/10.
To Nosferatu βασίζεται τόσο στο βιβλίο όσο και στην ασπρόμαυρη ταινία του 1922 (που με τη σειρά της βασίστηκε στο βιβλίο και αποδίδει με κάποια πιστότητα τα γεγονότα, οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα από το συγγραφέα, κι έτσι αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα ονόματα των χαρακτήρων που παρόλα αυτά έχουν παρόμοιους ρόλους πχ Renfield-Knock, Dracula-Orlok, Jonathan-Tomas, Mina-Helen κλπ.).

Είναι το Dracula της εποχής μας; Ο καιρός θα δείξει, πάντως σε πρώτη θέαση, μπορώ να πω ότι πλησιάζει πολύ κοντά.
Η γοτθική ατμόσφαιρα είναι φανταστική (βοηθάνε τα μέγιστα τα μέρη που είναι εντός εποχής), η φωτογραφία καλλιτεχνική όσο δεν πάει (τα χρώματα των νυχτερινών ωρών από ψυχρά ως ανύπαρκτα - πιθανό homage στη βουβή ταινία) και οι ηθοποιοί άψογοι στους ρόλους τους, με το Friedrich και τον von Franz να σπάνε τη νεκρική σοβαρότητα κάπως. Ο Skarsgard διάβασα ότι έκανε μαθήματα με βαρύτονο για αρκετές μέρες ώστε να μπορεί να κατεβάσει τη φωνή του μια οκτάβα, ενώ την κόρη του Depp δεν την έχω ξαναδεί κάπου πριν αλλά μου έκανε καλή εντύπωση.

Μου άρεσε γενικά η η προσέγγιση του Eggers που το βαμπίρι δεν είχε κάποια redeeming quality, αντιθέτως θα έλεγα πως εδώ σε έκανε να αισθάνεσαι άσχημα για την πρωταγωνίστρια. Όσο για τις σκηνές φρίκης, μία ειδικά θέλει μπάλες για να τη παρουσίασεις χωρίς edit, περιέργες γωνίες και σούρτα φέρτα, καθώς θεωρείται ταμπού. Όποιος είδε, κατάλαβε που αναφέρομαι.
Τέλος ωραία η αυθεντικότητα που προσπάθησαν να δώσουν με τις ομιλίες στα Ρουμάνικα, αλλά γιατί δεν πήγαν όλη τη διαδρομή και να μιλάνε οι υπόλοιποι Γερμανικά; Anyway, δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό, δείτη τη.

maladroid

Mind-flayer
Αν έχω καταλάβει για ποια σκηνή μιλάς (τη δολοφονία των παιδιών μπροστά στο παράθυρο), ήταν όντως αρκετά σοκαριστική ως εικόνα αλλά το πλάνο είχε μια αύρα εφιάλτη που την έκανε να φαίνεται λιγότερο "αληθινή" κι έτσι δεν με επηρέασε όσο θα περίμενα 🤷‍♂️

Όσο για το ότι ο Nosferatu είναι off-brand Dracula λόγω δικαιωμάτων, ομολογώ ότι δεν το ήξερα αλλά εξηγεί πολλά.

Robin Hood

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral
Τελικά την είδα κι εγώ πριν 2 εβδομάδες. Μ' άρεσε αρκετά. Απλά 2 πράγματα.

Η ταινία ξεκινάει με τον Nosferatu να μιλάει στην Helen και να της λέει ότι αυτή τον ξύπνησε κι ότι θα έρθει για εκείνη. Αυτό από που βγήκε; Ήταν κάτι που έχασα; Πολύ ξαφνικά δεν ξεκίνησε;

Επίσης. Στο τέλος τι; Τον είχε εκεί για ατελείωτο σεξ μέχρι να βγει ο ήλιος και να πεθάνει;

Γενικά όμως ήταν αρκετά καλή.

Κι ένα παράπονο για τα σινεμά. Απλά κάποια στιγμή κάποια άτομα πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν θέλουν να δουν την ταινία ας πάνε κάπου αλλού. Το να μιλάνε συνέχεια και να χαζογελάνε χαλάει όλη την εμπειρία των υπολοίπων. Κι ούτε μ' αρέσει να βλέπω συνέχεια ένα κινητό μπροστά μου από κάποιον wannabe influencer που θέλει να κάνει story ή όπως αλλιώς τα λένε.

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
δε θα μεινει τιποτα ορθιο δηλαδη στην σκατοεποχη μας?
ρε τον ποπαι ρε, τον ποπαι??
η υποθεση λεει διαδραματιζεται σε εργοστασιο κονσερβαρισματος σπανακιου :ROFLMAO::ROFLMAO:
τι θ ακολουθησει?? ο γουίνης δε πουχ???

οχι ρε, σιγα μην το δω, δεν βλεπω τετοια. το βαλα για να χασουν 2 ωρες απ την ζωη τους ο σοδας κι ο αδαν που βλεπουν σκουπιδοχόρορ.

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Complete Unknown.
Μας δείχνει τη σταδιοδρομία του Bob Dylan μέχρι το μυθικό λαηβ που ακούστηκε το "like a rolling stone". Πήρε περισσότερη ώρα από όσο θα ήθελα, αλλά δε κούρασε ιδιαίτερα.
Εξαιρετικές ερμηνείες, μουσικάρες και μπόλικη ψυχή.
7,5/10

Nosferatu.
Φωτογραφία, κουστούμια, ηχητική επιμέλεια. Σε αυτούς τους τομείς ήταν εξαιρετικό και μόνο εκεί.
Τίμιο 6/10 και καλύτερα να δείτε τον δοντάκια του Χέρτζογκ...

Stamatimenos

Death Knight
Χτες είδα το War of the Rohirrim. Όμορφο, ωραία σκηνικά και character designs, εννοείται εξαιρετική μουσική!
Ωραίο pacing και αλλαγή σκηνικών, σου δείχνει ευρεία γκάμα του Rohan, έχει και guest εμφάνιση watcher in the water αλλά και Mumaks
Οι χορογραφίες και γενικά οι μάχες είχανε μια χαρά ένταση. Στην αρχή μου φάνηκε λίγο overkill και πολύ "animατζίδικο" το πώς πολεμούσε ο Helm στο Hornburg σκότωνε κόσμο με μπουνίδια και λαβές, μόνος του κρυφά τα βράδια αλλά μετά διάβασα ότι αυτό όλο ήταν canon, ακόμα και ο θάνατος του, που απλά πάγωσε όρθιος ενώ πολεμούσε
Η πρωταγωνίστρια δε με ενόχλησε όσο περίμενα απλά ήταν εκεί σαν POV για να βλέπουμε κ εμείς τα γεγονότα και κάτι σκηνές "μικρής" σημασίας, όπως κάτι Orcses που μαζεύουν δαχτυλίδια από νεκρούς κτλ.

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Εν τω μεταξύ σήμερα έμαθα πως έχει βγει ταινία για το επιχειρηματικό ξεκίνημα του Τραμπ, και μάλιστα είναι και υποψήφια για όσκαρ.

Apparently οι ηθοποιοί που παίζουν τον Τραμπ και τον μέντορά του παίζουν εξαιρετικά. Ίσως την δω εντός των ημερών.

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
The Brutalist.

Ένα (σχεδόν) 4ωρο ταξίδι προς την εκπλήρωση του μεταναστευτικού ονείρου.
Βραδύκαυστο, αλλά επιβλητικό, δίχως τις περίτεχνες φανφάρες του Χόλιγουντ, με μια αφήγηση που χτίζει σταδιακά το συναισθηματικό βάρος της ιστορίας.

Απίστευτη φωτογραφία, εξαιρετικές ερμηνείες, σφιχτοδεμένη σκηνοθεσία, καθηλωτική μουσική υπόκρουση και τα ρέστα μου.
Δείτε την, δίχως να μπείτε στο λούκι του "Κάτσε να διαβάσω κάνα ρηβιου ή έστω την πλοκή"

8,5/10 και με διαφορά η ταινία που αξίζει να τσιμπήσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας (όχι ότι νοιάζεται κανείς για αυτό το πανηγύρι).

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Είδα δύο συμπαθητικά ταινιάκια το Σαββατοκύριακο.

Hidden (2015) ⭐ 6.4 | Horror, Sci-Fi, Thriller, απο τους Duffer Brothers (έναν χρόνο πριν την πρεμιέρα του Stranger Things). Μια οικογένεια προσπαθεί να τα βγάλει πέρα σε ένα υπόγειο καταφύγιο, ενώ κάτι πολύ κακό έχει συμβεί έξω. Πάει λίγο αργά μέχρι την μέση αλλά μετά ξεκινάει η δράση και ένα καλό twist.

Fall: Fear Reaches New Heights (2022) ⭐ 6.4 | Action, Thriller, δύο φίλες ανεβαίνουν σε έναν εγκαταλελειμένο πύργο τηλεπικοινωνιών και όλα τους πάνε στραβά, λες και τους ευχήθηκε ο Κούλης "καλά να περάσετε" ή κάτι τέτοιο. Εμένα που είμαι υψοφοβικός με είχε στην τσίτα. Εντυπωσιάστηκα που έμαθα μετά ότι οι πρωταγωνίστριες κάνανε μόνες τους τα stunts τους σε μία ρέπλικα που και πάλι ήταν πολύ ψηλή.

Adhan

Horror addict
Staff member
Τα έχω δει και τα δύο και συμφωνώ. Tbh το Hidden πάνε χρόνια που το είδα, δε θυμάμαι twist, τι ακριβώς συμβαίνει κλπ αλλά θυμάμαι το concept και ότι γενικά μου άρεσε.
Όσο για το Fall, είναι διαμαντάκι. Σε κρατάει σε αγωνία και νιώθεις την απόγνωση και το φόβο των 2 γυναικών, καθώς έχουν να κάνουν με μια ρεαλιστική "απειλή".
Παρεμφερές θρίλερ επιβίωσης είναι το Frozen (201ο), που θα πρότεινα.

Top Bottom