What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

[Q] Περί Monitor κλπ συμβουλή

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Καλημερίζω παίδες.
Προκαταβολικά συγνωμες για το παραλήρημα :trollface:

Θα χετε παρατηρήσει πως σιγά σιγά έχω φτιάξει ένα τερας ΠιΣι (είναι δηλαδή στο φτιάξιμο από πέρυσι το καλοκαίρι αλλά ... καλά πάμε) με όλα τα καλά από περιφεριακά (τιμονια κλπ) μέχρι μέσα μέσα (RAM-ψυξη).
Καποια στιγμή το χειμωνα ελεγα να πάρω οθόνη να δικαιολογεί τις δυο 780 αλλά όλο το ανέβαλα.
Στο μάτι είχα βάλει την dell 2713hm (που εχεις και εσύ ccwr <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> ) και είναι οθονάρα από ότι φαίνεται.

Εδώ λοιπόν έρχεται η επιπλοκή και θα θελα να ακουσω γνωμες. Η 2713ΗΜ κανει 500-550, στο σκρουτζ. Λοιποοον. Παίζει μια καινούργια U3014 (!) , η οποια ειναι καινουργια από RMA , μονο που ο τυπος που την πουλαει δε περιμενε να του τη στειλουν και εχει παει σε 4Κ εν'τω μεταξύ. τσι τη πουλαει 600€.
Ρε σεις να τη πάρω? Η θα κλαίω με μαυρο δάκρυ?
Ειναι μεγάλη πολύ? Υπάρχει περιπτωση να τρωω "ghosting"?
Διαβασα μερικά review και γραφουν πως εχει λιγο κλπ αλλα το ιδιο εγραφαν και για την 2713 κλπ αλλα δεν διαβασα κανα παραπονο, οσο και αν εψαξα στα ιντερνετζ.

Μηπως θα μαι καλυτερα με τη μικροτερη 2713? Αλλα κοιταζοντας αυτο το τερας με 2560χ1600 και διπλα τις δυο 780 ... πάνε μια χαρά :spiteful:
οπως παρατηρείτε έχω φλιπάρει λίγο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Πείτε καμιά γνώμη.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,452
δεν το έχω διαβάσει και δεν προλαβαίνω τώρα, αλλά δες εδώ λίγο http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u3014.htm
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Χμμμ. Εμέσως πλην σαφώς δεν κάνει για gaming. Φαίνεται πως η μικρότερη 2713HM (οχι η σκετη 2713H) ειναι καπως καλυτερη σ'αυτον το τομεα, αλλα και πάλι οι τυποι λενε να πας σε ΤΝ αμα θες να παίζεις.
Συγκεκριμενα Asus VG278HE.
Ακριβό μονιτορ για ΤΝ, κάνει πάνω από 400€, αν εκανε μονο κανα 300αρι θα ηταν κάπως ποιο ξεκάθαρο το θέμα.

Καλο site αυτό. Διαβασα μερικά review, ουσιαστικά είναι θέμα τι παραχωρησεις θες να κάνεις και πού, αλλά μήπως είναι καπως υπερβολικό? Τα PLS τι διαφορες έχουν από τα IPS είναι ποιό γρήγορα ή μόνο ποιό οικονομικά και καλά?

Τι μπέρδεμα.

edit: Μετα από μελέτη πολλων ριβιου φαινεται πως αν θες gaming και IPS και 1440p (και κανοντας μικρες παραχωρησεις) οι επιλογές είναι η dell 2713HM, HP ZR2740w και η PLS, Asus PB278Q.

ΥΓ: Εφτιαξα ενα σχεδιο με τις αναλυσεις κλπ ... πετυχα αρκετα καλα τις αναλογίες, νομίζω:
<img src="http://s9.postimg.org/stqbigiqn/screens_RATIOvs_FORMAT.jpg" alt="screens_RATIOvs_FORMAT.jpg" class="bbcode_img" />
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Δηλαδή εγώ με IPS panel και 5.000 in-game ώρες μόνο στο steam, δε παίζω; Καλά που με ενημέρωσαν οι τύποι στο tftcentral, τρέχω να κάνω downgrade την οθόνη για να μπορώ να παίξω.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Ποιό μονιτορ έχεις Παλιέ?

Μολις βαλω gaming στο tft selector μου βγαζει αμεσως ΤΝ και μαλιστα 120αρες Hz, μετα εμφανιζει και IPS. τελος παντων, δεν ειναι δα πως κρατανε και σημαια TN στο TFTcentral, αλλα υποδηλωνουν πως για το gaming καλυτερα TN. Τελος πάντων.

Μιλάμε για το δεδομένο μέγεθος (δηλ. πάνω από 27 ίντσες) εξού και το ζόρι να δω τι γινεται. Γιατί έχοντας διαβάσει καμιά 15αριά ριβιού έχω αρχίσει να τσαντίζομαι. Εχω την εντύπωση πως οι διαφορές που περιγράφουν οι τύποι είναι τοσο απειροελάχιστες που μάλλον γινονται αντιλιπτές μόνο με μηχανήματα. Εν τω μεταξύ διάβασα ενα ριβιου στο overclockers.ru της Dell 3014 και τη θάβουν την οθόνη! Οτι ειναι αργό και ανομοιόμορφο το πανελ κλπ! Με γειωσανε εκτός αν η μετάφραση του google απέτυχε!
 

headless

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester Klika Member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
336
Πρός θεού μην δώσεις 400€ για TN οθόνη.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Εγώ πάλι που έχω μία ταπεινή 24" LG IPS μια χαρά κάνει τη δουλειά της και για επεξεργασία φωτογραφίας και για gaming.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Tην 2713HM την έχω βάλει και εγώ στο μάτι, από ποιότητα, gaming, κλπκλπ, απλά τα σπάει, φοβερή. Και το feedback από τον αδελφό ccwr (στεγνό δώσιμο :lol: ) είναι θετικότατο, εγώ για αυτήν πάω.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Ναι από οτι φαίνεται είναι η ποιό "λογική" αγορά. Πιστεψα πως η μεγαλυτερη αδερφή της η 3014 θα εχει τα ιδια χαρακτηριστικά αλλά φαίνεται πως αποσκοπεί σε άλλο κοινό, οπότε θα προσπεράσω.

Ναι συμφωνω headless, να δωσεις 400+ για ΤΝ, οσο γρηγηρο κλπ και να ειναι είναι μάλλον υπερβολή. Συν το οτι δε ξεφευγεις και απο την 1920χ1080 ανάλυση.
Παραυτα συνεχιζω την αναγνωση δεξια - αριστερά, όλο και κάτι μαθαίνεις. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,317
Δεν ξέρω βρε solaufein. Μπορεί η 2713hm να είναι η πιο "λογική" λύση, αλλά μιλάς για ένα μηχάνημα με 2 780, οπότε η "λογική" έχει πάει βόλτα εδώ και καιρό :silly: . Δεν ξέρω πια χαρακτηριστικά σε απωθούν από την 30αρα αλλά αν δεν είναι κάτι "game breaking" go for it :thumbsup: . Μπορείς να πας σε 4κ και το σκέφτεσαι;; Εγώ δεν θα το σκεφτόμουν και πολύ αν είχα το GPU horsepowah. Anyway εσύ ξέρεις...

Αν θες να σου πω κάτι συγκεκριμένο για την οθόνη πολύ ευχαρίστως να προσπαθήσω να βοηθήσω. Κι αν είσαι κάποια στιγμή από εδώ από τα λημέρια μου, εννοείται ότι κτυπάς τηλέφωνο αν θες να κάνεις αυτοψία ή οτιδήποτε άλλο <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Edit: Πάντως αν έψαχνα τώρα για monitor θα έβαζα και το G-sync στην εξίσωση που τελικά, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον

<span class="bbcode_spoiler">Περίπου στο 1:33 http://youtu.be/LiXC-fT-zD8?t=1m33s</span>
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,452
καμία από αυτές τις οθόνες δεν είναι gaming, απλά οι επιδόσεις τους για IPS panel είναι πολύ καλές και είναι αρκετά συχνά ιδανική λύση για gaming σε IPS.

Εγώ σας το λέω ξεκάθαρα, σε ΤΝ με 12ms έπαιζα τόσα χρόνια, μόνο η απόδοση του μαύρου και οι γωνίες θέασης με χάλαγαν, αμφιβάλω ότι κάποιος αετομάτης μπορεί να δει όλα αυτά που λένε ως διαφορές.

Ο λόγος που τόσο καιρό πρότεινα την U2313HM είναι ότι ήταν πολύ προσιτό μοντέλο με πολύ καλές gaming επιδόσεις, για IPS panel και στα λεφτά του ακόμα και τώρα είναι από τις πιο αξιόλογες all around επιλογές.

Ακολούθως και οι μεγαλύτερες οθόνες, πάω να διαβάσω και εγώ για την 30άρα γιατί δεν το έχω διαβάσει ακόμα.
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326


Great0ldOne wrote:
Δηλαδή εγώ με IPS panel και 5.000 in-game ώρες μόνο στο steam, δε παίζω; Καλά που με ενημέρωσαν οι τύποι στο tftcentral, τρέχω να κάνω downgrade την οθόνη για να μπορώ να παίξω.</blockquote>

5000!!!!! :cheers: :worship: :cheers: :worship: :cheers: :worship:

 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
ccwr , δες εδώ:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1754377
για το "overshooting" ψαχνω πληροφοριες, αυτό με ενοχλεί. Μπορεί να μη δώσω ολα τα 1100+€ για την 3014 αλλα κάτι σαν αυτό είναι απαράδεκτο. Προτιμώ να πάω στη μικρότερη 2713 ή να πάρω 3 οθονες με ΤΝ παρά να αντικρύσω κάτι τέτοιο.
Το θέμα ειναι πως εχω την εντυπωση πως τα "παλληκαρια" που εκαναν τα τεστ ετρεχαν ανάλυση εκτος της εν-γενής, αλλα πς μπορω να ειμαι σιγουρος.

Για πες τώρα, σιγουρα εχεις παιξει assetto corsa στην 2713ΗΜ, ccwr, έχεις ποτε παρατηρήσει κάτι τέτοιο? Υποθετω βάσει των ριβιου κλπ πως η 2713ΗΜ δεν εχει τετοια προβληματα.

εδιτ: https://www.dropbox.com/sh/psnmgxmdq43x3q4/qw8wW9tS3S#lh:null-U34014-Bleed-Over.png και μερικα bleeding προβληματα.

<b><i><u>edit2:</u></i></b> τετοια ώρα όμως πάμε για φιλολογία. Αφού είδα τις φωτογραφιες, τα νουμερα κλπ και τα τεχνικα, αρχισα να διαβαζω και ολα τα ποστ, αρθρα στο κειμενο μηπως κατι μου ξεφυγε. Μπορω να πω πως απλα με στεναχωρεί που ενώ η τεχνολογία προχωράει και ξαφνικα ολοι οι γκικουλες εχουμε ενα σωρο πραγματα να "παιξουμε" ... φαινεται πως το αθροισμα του IQ της τεχνολογικης κοινοτητας παραμένει σταθερά. Οπως την επιταχυνση της βαρύτητας ... ναι.
Μιλαμε τυπακια εχουν 4 σελιδες ποστ γεματα tearing και ghosting και στη 5η σελιδα την ομολογια πως δεν ειχαν δοκιμασει να αλλαξουν drivers ή τη θυρα εισοδου του σηματος για δοκιμη. Τι μαλακακοι. Παω για χαρακιρι. Δε τη παλευω.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Καλημέρα με double post!
Παιδιά ευχαριστώ που μοιραστήκατε τις σκέψεις σας. Και ναι, η κυνική-ειρωνική προσέγγιση αλλά Greatoldone θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Για'αυτό σας γουστάρω. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Μολις επικοινωνήσω ξανά με τον ιδιοκτητη της οθόνης (ε ναι ιδιοκτητης, με 30΄΄ πιθανον να μου βαλει και η ΔΕΗ χαράτσι :trollface: ) και αν είναι η τελευτα'ία revision, την έχω τσιμπίσει.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,452
κοίτα, δεν είμαι κανένας fan της dell, αλλά με τους επαγγελματίες χρήστες της δεν παίζει τις κουμπάρες.
Δεν είναι τυχαίο που τα συστήματα της και οι οθόνες τις κυριαρχούν (δείτε video interviews από gaming studios, παντού dell), αν η dell πει ότι η οθόνη είναι και για animators
<blockquote>Designers, CGI animators, engineers, programmers, photographers and power users across many industries can benefit from high-end capabilities offered by the Dell UltraSharp U3014.</blockquote>
δεν το λέει για πλάκα.

Και οι animators χρειάζονται οθόνες σαν αυτές που χρειάζονται οι gamers, η διαφορά είναι ότι δεν θα κάτσουν καραούλι πάνω στην οθόνη μην τυχών δουν λίγο ghosting πουθενά, και δεν εννοώ με τα μάτια τους, αλλά με φωτογραφικές μηχανές...

Άλλωστε αν η φωτογραφική μηχανή είναι ρυθμισμένη με χαμηλή ταχύτητα κλείστρου, παντού ghosting κάνει.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Ναι Νίκο, πραγματικά, ότι ακριβως σκευτηκα και εγώ βλεποντας κατι screenshots όπως και αυτες που έχει το λινκ που εβαλα παραπάνω. Το παλληκαράκι, τραβηξε φωτο με το iphone του ξερω γω και βιντεο (30 καρέ πάω στοιχημα) την οθόνη των 60Hz και εχει λεει ghosting. Ο άλλος είχε φωτο 5 εκατοστά από το πανελ για να δειξει το "πλεγμα" που ακουσον ακουσον, φαινεται απο 10 ποντους σε 30 ιντσες οθονη. Τι να πώ.
Πραγματικά δε το'γραψα για πλάκα, απογοητευτηκα σε μια φαση χθες βράδυ.
Τα ριβιου του overclockers.ru ήταν καλά από την άλλη. Πολυ αναλυτικά. Αλλα παραείναι "επιλεκτικοι". Οπου και να δεις λιβανιζουν NEC PA. Ελα ρε φιλε τωρα. Αμα ειναι ετσι, τα 2000€ τι είναι? που κανουν οι 27'' και πάνω οι NEC?

Θα το δω λοιπόν και εγω με τα ιδια μου τα ματια. Η τιμη στα 600 τοσα που θα βγει με τη μεταφορά φαινεται δελεαστική αν σκευτεις πως κανει απο 1100 εως 1275 € στο σκρουτζ. Θα θελα να μαθω αν η εγγυηση μεταφερεται, επισημα, θα ηταν καλό. Από την άλλη λενε η Dell προσεχει τους επαγγελματιες "και καλα που αγοραζουν ακριβα κομματια" οποτε εχω θετική σκεψη γι'αυτό.
Θα δούμε. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,452
αν δεν θες να δεις πλέγμα αγοράζεις 4Κ, και αν κολλάς τα μούτρα σου 10εκ από στην οθόνη, μάλλον αγόρασες πολύ μεγάλη οθόνη <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> και θα το δεις σε κάθε μάρκα.

Εγώ εμπιστεύομαι tftcentral, από τα πρώτα sites που μέτραγαν Input lag στις οθόνες και αν σε κάτι δεν με καλύπτουν τα review έχουν και το forum που δίνουν απαντήσεις σε διάφορα θέματα.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Ερώτηση, και μικρό thread hijack: Εγώ έχω καταλάβει, ότι άμα είναι Dell Ultrasharp, ( Uxxxxxx κωδικός), έχει πολύ καλή ποιότητα εικόνας σε χρώμα και κίνηση για την τιμή της. Είμαι λάθος στον συλλογισμό μου;
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,317
<blockquote>Για πες τώρα, σιγουρα εχεις παιξει assetto corsa στην 2713ΗΜ, ccwr, έχεις ποτε παρατηρήσει κάτι τέτοιο? Υποθετω βάσει των ριβιου κλπ πως η 2713ΗΜ δεν εχει τετοια προβληματα.

εδιτ: www.dropbox.com/sh/psnmgxmdq43x3q4/qw8wW9tS3S#lh:null-U34014-Bleed-Over.png και μερικα bleeding προβληματα.</blockquote>

Όχι ρε, τίποτα τέτοιο. Ούτε bleeding, ούτε overshooting.

Btw κι εγώ πιστεύω ότι αν σου κάτσει έτσι η 30αρα είναι πολύ καλή ευκαιρία.. :thumbsup:

@vtheofilis

Όχι έτσι είναι, οι Ultrasharp είναι από τις καλύτερες σειρές σε τιμή- απόδοση
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Η οθόνη εφτασε, δε προλαβα και πολλα αλλα την εβαλα να δω τι παίζει.
Ειναι οθονάρα αλλά όντως εχει bleed στο κάτω μέρος. Εμφανή και ενοχλητικότατο οταν δειχνει μαυρο χρωμα. Θα επανέλθω ποιό αναλυτικά, αλλα δεν εχω, αθρωπινό,Internet στο σπιτι μερικές μερες και δε μπορώ να ποσταρω περισσότερα πράγματα. Τιποτα εργα θα κανουν.
Παρτε ενα δειγμα τραβηγμενο με καμερα:
[video width=425 height=344 type=youtube]AcB_BJt1TmQ[/video]
 
Top Bottom