What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Retro handhelds

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
άλλη μια φανταστική overpriced εντερπρανεριά βλέπω...
σαν το καλώδιο για το ΗΡ λαπτοπάκι μου να βάλω SATA δίσκο, αλί και τρις αλί 3€ με μεταφορικά, Ελλάδα 25€ +μεταφορικά...

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Μηδέν μεταφορικά μου βγάζει εμένα ρε Νίτρε και με τζάμπα μεταφορικά το πήρα μία το καλοκαίρι για εμένα και μία το φθινόπωρο για φίλο. Ή κατάλαβα λάθος αυτό που λες;
1733917408002.png

nitro912gr

Tarrasque
ναι λάθος κατάλαβες :p
λέω για το καλώδιο που πήρα 3€ με τα μεταφορικά μέσα.

nitro912gr

Tarrasque
ψήθηκα όμως...
αν το πάρω λέτε να με χωρίσει η σύζυγος; :giankos:

nitro912gr

Tarrasque
Άμα ήταν τόσο εύκολο...
ναι αλλά η παντόφλα είναι εύκολη και τώρα με τον μικρό που είναι ζόρικα τα λεφτά θα με χέσει πολύ, άσε που "εγώ για το παιδί το πήρα" δεν νομίζω να πιάσει :p

για πες εντυπώσεις πάντως.

Hank

Mind-flayer
Μπορείς α) να το πουλήσεις σαν επένδυση για το μέλλον (του παιδιού) μιας και τώρα το βρήκες τόοοοσο φτηνό

και β) να πεις ότι κοίτα έδωσα 40€ και γλιτώσαμε τα 500€ του steam deck

Στην περίπτωση β ξεκλειδώνεις και το achievement του να καταφέρεις να πάρεις steam deck σε ένα εξάμηνο επειδή "ε αυτή η μαλακία που πήρα με 40€ σέρνεται""

bald_killer

Death Knight
Ημερομηνία παράδοσης, μου βγάζει μεταξύ 19-21 Δεκεμβρίου (Γερμανία). Νόμιζα πως κάνουν 2 μήνες για να έρθουν από Κίνα.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Να προχωρήσω στην αγορά του? Φαίνεται πολύ δελεαστικό

RETROBOY™ | DAS ORIGINAL MIT 20.000 RETRO SPIELEN

Θα έλεγα όχι, φαίνεται κλώνος του R36S που αναφέρθηκε παραπάνω και αν όντως ισχύει είναι πολύ ακριβό. Επειδή ασχολήθηκα με retro handhelds και μάλιστα πήρα και ένα πολύ πρόσφατα, πες μου τι ψάχνεις και θα σου δώσω πρόταση.

ψήθηκα όμως...
αν το πάρω λέτε να με χωρίσει η σύζυγος; :giankos:

Εγώ αγόρασα ένα πρόσφατα για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό, για να δω αν με "ψήνουν" γενικά τα handhelds ώστε να πάω μελλοντικά σε Steam Deck όπως λέγαμε. Αν θέλεις να γεμίζεις ένα εικοσάλεπτο που και που με γρήγορο retro gaming, είναι πολύ καλή αγορά τα retro handhelds. Όπως είπα παραπάνω αν θέλεις να ρωτήσεις οτιδήποτε εδώ είμαι, το έχω ψάξει το θέμα.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Ημερομηνία παράδοσης, μου βγάζει μεταξύ 19-21 Δεκεμβρίου (Γερμανία). Νόμιζα πως κάνουν 2 μήνες για να έρθουν από Κίνα.

Έχουν εξελιχθεί, υπάρχουν και επιλογές για shipping από ευρωπαϊκές αποθήκες που παραδίδονται πολύ γρήγορα.

nitro912gr

Tarrasque
το βασικό μου ερώτημα είναι τι παίζει και πόσο μπορώ να το σκαλίσω, δηλαδή ας πούμε έχω πρόσβαση στα πάντα ή είναι κλειδωμένο;
Βέβαια οκ μπορεί να θέλω πρόσβαση σε όλα αλλά απίθανο να πάω να βάλω εγώ άλλο OS, αλλά οκ να ξέρω.

Περισσότερο με νοιάζει αν μπορώ να βάλω δικά μου emulators και roms, δηλαδή οκ δεν είναι όλοι οι emulators ίσα και όμοια. Η μπαταρία κρατάει ή το 20λεπτο που λες είναι λόγω μπαταρίας :p

Κατά γενική ομολογία περισσότερο για παιχνίδια της νιώτης θα το ήθελα, SNES, MegaDrive ξέρω εγώ, τίποτα mame, ίσως και μερικά neogeo.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
το βασικό μου ερώτημα είναι τι παίζει και πόσο μπορώ να το σκαλίσω, δηλαδή ας πούμε έχω πρόσβαση στα πάντα ή είναι κλειδωμένο;
Βέβαια οκ μπορεί να θέλω πρόσβαση σε όλα αλλά απίθανο να πάω να βάλω εγώ άλλο OS, αλλά οκ να ξέρω.

Περισσότερο με νοιάζει αν μπορώ να βάλω δικά μου emulators και roms, δηλαδή οκ δεν είναι όλοι οι emulators ίσα και όμοια. Η μπαταρία κρατάει ή το 20λεπτο που λες είναι λόγω μπαταρίας :p

Κατά γενική ομολογία περισσότερο για παιχνίδια της νιώτης θα το ήθελα, SNES, MegaDrive ξέρω εγώ, τίποτα mame, ίσως και μερικά neogeo.

Για τέτοιου είδους παιχνίδια (κυρίως 2D) δεν θα έχεις πρόβλημα, τα υποστηρίζουν σχεδόν όλα εκτός από τα παρα πολύ φθηνά handhelds (π.χ. 10€). Roms μπορείς να προσθέσεις/αφαιρέσεις, emulators ίσως όχι στο stock OS, δεν το γνωρίζω, αλλά μπορείς να βάλεις εναλλακτικά λειτουργικά που κάνουν τα πάντα. Η μπαταρία βάσει reviews πάει στις 4-5 ώρες αναλόγως του πόσο απαιτητικό είναι το παιχνίδι.

Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορούμε να κάνουμε και ειδικό thread για retro handhelds. Συνοπτικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος της οθόνης και τον form factor. Υπάρχουν handhelds με πολύ μικρές οθόνες, προσωπικά δεν θα πρότεινα τίποτα μικρότερο από 3,5 ίντσες αν η όρασή σας δεν είναι τέλεια. Εγώ πήρα το TrimUI Smart Pro ακριβώς λόγω της οθόνης.

bald_killer

Death Knight
Θα έλεγα όχι, φαίνεται κλώνος του R36S που αναφέρθηκε παραπάνω και αν όντως ισχύει είναι πολύ ακριβό. Επειδή ασχολήθηκα με retro handhelds και μάλιστα πήρα και ένα πολύ πρόσφατα, πες μου τι ψάχνεις και θα σου δώσω πρόταση.

Οχι πως έψαχνα, αλλά μιας κ πετάχτηκε η διαφήμιση που λέει πως περιέχει τόσα πολλά games από παλιές κονσόλες, λέω γιατί όχι. Με ενδιαφέρει Handheld που να έχει games από GameBoy, Colour, Advance (ίσως κ DS...) κ από τις μεγάλες κονσόλες μετά, N64, PS1 άντε κ PSP να παίξω επιτέλους το AC Bloodlines.

Θα με ενδιέφερε επίσης το σχήμα του να είναι αυτό του R36S κ όχι από τα μακρόστενα. Παραμετροποιείσεις σαν αυτές που θέλει ο Νίτρο δε με ενδιαφέρουν. Α! Και οθόνη που φωτίζει να μην μας βγαίνουν τα ματάκια.

nitro912gr

Tarrasque
Ναι βασικά και εμένα δε θα με χάλαγε καμιά εξομοίωση PSP είναι η αλήθεια, αλλά οκ για 40€ μπορώ να περιμένω την ώρα που θα μου κάτσει το deck :p

ο φωτισμός οθόνης δεν είναι στάνταρ δηλαδή; Μεγάλο άκυρο σίγουρα αν δεν έχει φωτισμό.

Hank

Mind-flayer

Τρέχει παιχνίδια μέχρι και PS1 (όχι όλα προφανώς).

Μπορείς να εγκαταστήσεις ότι λειτουργικό θέλεις. Στην ουσία έχει δύο SD cards. Μία για λέιτουργικό και μία για παιχνίδια. Χωρίς SD Card είναι brick. Άρα δεν τίθεται θέμα κλειδώματος. Προσοχή στις supported sd cards. Υπάρχει σχετική λίστα στο community του reddit.

Από emulators έχει ό,τι θες να του βάλεις εσύ.

edit: Προφανώς και έχει φωτιζόμενη οθόνη ρε! Από πού προκύπτει να μην έχει;

Top Bottom