What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Single Player RPGs

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
13,201
Στο Elex κάνουν respawn μετά από μερικές in-game ημέρες. Και το respawn είναι δεμένο με το character level, οπότε αν καθαρίσεις μια περιοχή και πάρεις 5-10 λέβελς στο ενδιάμεσο τότε οι εχθροί θα respawnάρουν ισχυρότεροι και με καλύτερο loot.
 

maximum armor

Half-Ogre
Joined
Jun 14, 2019
Messages
498
Μάλιστα... Όχι και το ιδανικό για μένα δηλαδή. Το ιδανικό θα μου ήταν σαν τα Gothic και Risen, δηλαδή ελάχιστοι εδώ κι εκεί με αλλαγές chapters. Αλλά ευτυχώς όχι και σαν Sacred π.χ.! Ευχαριστώ πολύ!
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
11,569
Τα Dungeon Siege απ' όσο θυμάμαι είχαν Ντιαμπλίστικο ρησπών, ήταν στη φιλοσοφία τους. Από την άλλη προχωρούσες σχεδόν συνέχεια μπροστά μέσω checkpoints, οπότε πολύ σπάνια ή αν ήσουν βαμμένος ψυχάκιας θα πήγαινες σε παλιές περιοχές να σκοτώνεις τους ίδιους εχθρούς.
 

akarthis

Gelatinous Cube
Joined
Oct 15, 2019
Messages
174
Μάλιστα... Όχι και το ιδανικό για μένα δηλαδή. Το ιδανικό θα μου ήταν σαν τα Gothic και Risen, δηλαδή ελάχιστοι εδώ κι εκεί με αλλαγές chapters. Αλλά ευτυχώς όχι και σαν Sacred π.χ.! Ευχαριστώ πολύ!
Σε καθε περιτπωση μην απορριψεις το elex, ιδιαιτερα αν σου αρεσουν τα gothic. Και σε timing που ερχεται το δευτερο, μαλλον θα το βρεις και σε εξαιρετικη τιμη και καπακι πας στο δευτερο(αν φυσικα ειναι καλο)
 

maximum armor

Half-Ogre
Joined
Jun 14, 2019
Messages
498
Να σας πω τί έπαθα πρόσφατα με τα respawn. Πριν 3-4 μέρες, και ενόψει του τερματισμού του Tenebrae, που ήταν κοντά, πήρα απ’ το GOG τα Sacred Gold 1 & 2 που τα είχε και προσφορά (ακόμα τα έχει). Το Sacred 1 το απλό το είχα παίξει πριν πολλά χρόνια που το έδωσε δώρο το CGM. Διάβαζα για υψηλότατο respawn rate αλλά, έχοντας ξεχάσει το gameplay προφανώς (!), τα θεώρησα υπερβολικά αυτά που διάβαζα. Σκεφτόμουν «και πώς το είχα τερματίσει τότε;!!». Άρχισα το 1 και είχα σκοπό, όπως πάντα στα RPG, να καθαρίσω το «fog of war». Περνάω την περιοχή όπου ξεκινάς, όπου δεν υπάρχει respawn, και πάω πιο πέρα. Μιλάμε δεν μπορούσα να προχωρήσω 5 βήματα! Καθαρίζω λίγο fog με x lvl εχθρούς, ανεβαίνω lvl, γυρνάω στον έμπορο να πουλήσω το loot και μόλις επιστρέφω εκεί που ήμουν (για να πάω λίγο παραπέρα στο παρακάτω fog) πάλι εκεί οι εχθροί και με ανεβασμένο lvl (επειδή ανέβηκα κι εγώ). Δεν μπορούσα να προχωρήσω! Τα στατιστικά που κρατάει το παιχνίδι αναφέρουν ότι σε 6 h έβγαλα το 1% του χάρτη...

Ζήτησα refund, που έγινε αποδεκτό. Ήταν το πρώτο μου refund από τότε που το GOG έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Πλέον το respawn στα RPG το’χω πάρει με φόβο...!
 
Joined
Nov 26, 2012
Messages
8,153
Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους respawn μου ακούγεται πολύ MMO φάση και δεν θα μου άρεσε ούτε εμένα σε single player. Ένα πράγμα να κάνουν respawn οι εχθροί αν βγεις από το παιχνίδι και άλλο να κάνουν μέχρι να πας και να έρθεις στον έμπορα.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
6,054
Καλά @maximum armor, έπεσες κι εσύ στην σούπερ περίπτωση (κάτι που φαίνεται να σου συμβαίνει συχνά :p ).

Το Sacred 1 Gold έχει μακράν το χειρότερο respawn όλων των εποχών, ποιον έμπορο, ορμάς σε έξι orcs, και ενώ έχει μείνει ένα τελευταίο, τα προηγούμενα κάνουν respawn μπροστά στα μάτια σου. Και όχι, όταν κυκλοφόρησε δεν ήταν έτσι. Ή κάποιο μετέπειτα patch τίναξε το respawn rate στον αέρα επίτηδες και σου λέει git gud, ή είναι κάποιο bug πιθανόν σχετιζόμενο με σύγχρονες CPU που δεν διορθώθηκε ποτέ.

Επίσης, extra lol για το καθάρισμα του fog of war. Ο χάρτης με το ζόρι πάει στο 25% όταν τερματίζεις το παιχνίδι με normal παίξιμο. Στο normal παίξιμο εννοώ εξερεύνηση, side-quests, μιλάς με NPC, όχι καρφί main quest. Αλλά στο Sacred το μεγαλύτερο μέρος του χάρτη είναι μια πελώρια έκταση με εχθρούς που κάνουν διαρκώς respawn, και που δεν έχεις κανέναν σεναριακό λόγο να εξερευνήσεις. Στην έκδοση Sacred 1 Gold με το expansion, υπάρχουν και περιοχές στις οποίες δεν μπορείς να πας καθόλου εκτός κι αν παίζεις το μόνο χαρακτήρα που μπορεί να πετάξει, Demoness νομίζω;

Σε κανέναν νομίζω δεν αρέσει το συνεχές respawn, αλλά μην απορρίπτεις όλα τα παιχνίδια με σχετικό μηχανισμό επειδή έπεσες πάνω στο χειρότερο.
 

maximum armor

Half-Ogre
Joined
Jun 14, 2019
Messages
498
Και όχι, όταν κυκλοφόρησε δεν ήταν έτσι. Ή κάποιο μετέπειτα patch τίναξε το respawn rate στον αέρα επίτηδες και σου λέει git gud, ή είναι κάποιο bug πιθανόν σχετιζόμενο με σύγχρονες CPU που δεν διορθώθηκε ποτέ.
Άσε, το πήρα με φόβο, κανονικά. "Τόσο, λέω, χειροτέρεψα από τότε;!!" Ευχαριστώ για την παρηγοριά!
Τεράστια μετάπτωση απ' τα Two Worlds (χωρίς respawn εχθρών) μέχρι τα Sacred!!!

Θα το σκεφτώ για το Elex, σε κάποια έκπτωση, αλλά και πάλι δεν θα ήταν το ιδανικό μου αυτό το respawn που έχει.
 

maladroid

Blackguard
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,199
Σε καταλαβαίνω, maximum. Προσωπικά η πιο τραυματική εμπειρία μου με respawn είναι από το Borderlands 1, όπου επίσης γέμιζε μια περιοχή κάνα 20λεπτο αφότου την είχες καθαρίσει. Υπήρχαν περιστατικά όπου βρισκόμουν σε ένα enemy camp για κάποιο quest κι ενώ προχωρούσα πόντο-πόντο λόγω δυσκολίας/αμπαλοσύνης, οι εχθροί που είχα φάει στην είσοδο εμφανιζόταν πάλι στη θέση τους. Ένας από τους λόγους που το παράτησα πριν τελειώσω όλα τα DLCs και που δεν ασχολήθηκα ποτέ με τα sequels.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
11,569
Έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του παιχνιδιού, δυστυχώς. Τα Borderlands, παρά το γεγονός ότι θεωρητικά προσφέρουν single player campaigns, είναι στην πραγματικότητα 4 player online co-op looter shooters, οπότε κάθε δευτερόλεπτο που δεν έχεις μπροστά σου μια λούτ πινιάτα, είναι χαμένο δευτερόλεπτο για τους ντηβέλοπερς. Τελείωσα το πρώτο με τα DLC's τα πίσω χρόνια τα παλιά που είχα χρόνο, το δεύτερο δεν το κατάφερα ποτέ, ακριβώς για το λόγο που αναφέρει ο Μαλαντρουά.

Δεν άντεχα άλλο κάρβουνο μετά το 30ώρο του πρώτου.
 

Admiral

Kraken
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
8,072
Θα συμφωνήσω για τα Borderlands, δεν προσφέρονται για singleplayer. Γενικά σε οποιοδήποτε παιχνίδι οι developers δεν λένε "το παιχνίδι έχει singleplayer campaign" αλλά το περιγράφουν ως "μπορείς να παίξεις co-op ή και solo", μείνε μακριά αν θέλεις να παίξεις μόνος σου.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
2,669
Έλα, ήρθα. Το Elex αξίζει. Αφού το λέω και εγώ που είμαι ΨΥΧΑΚΙΑΣ με τα Gothic, μπορείς να το παίξεις άφοβα.

Όσα Borderlands έπαιξα, τα έβγαλα solo με Sniper class. Ψυχάκιας και εδώ.

Νομίζω ότι το Dungeon Siege 1 ΔΕΝ είχε respawn.
 

maximum armor

Half-Ogre
Joined
Jun 14, 2019
Messages
498
Το Elex αξίζει. Αφού το λέω και εγώ που είμαι ΨΥΧΑΚΙΑΣ με τα Gothic, μπορείς να το παίξεις άφοβα.
Για το Ember ρώτησα εσένα και όχι για το Elex, επειδή, ως καμμένος με παιχνίδια της PB, η γνώμη σου για το Elex δεν μετράει επειδή δεν μπορεί να είναι αντικειμενική! :p
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,619

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
13,201
Ανέβηκε πριν κάνα μήνα αλλά τώρα το πήρα πρέφα.


Ουσιαστικά δίνει κάποιες περιορισμένες πληροφορίες για το RPG που φτιάχνει η inXile:


Project "Cobalt" (inXile Entertainment)​As teased by inXile Entertainment itself on Twitter, the Wasteland studio is working on a new FPS RPG, although details remain shrouded in mystery.

What we do know is that it's codenamed Cobalt, and believe it has a Steampunk-style, inspired by Industrial Revolution-inspired tech. Expect steam engines, zeppelins, retro-futuristic robots, dark Victorian-era streets, and more. The above concept art was shared by inXile concept artist Aleksander Danilovac on ArtStation, and we have reason to believe this is representative of the environmental style inXile is gunning to deliver. Venture Beat editor, Jeff Grubb, previously stated that inXile's next game could be targeting a 2023 release.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
13,201
Τελικά το παραπάνω δεν είναι απλό concept art αλλά φουλ level φτιαχμένο σε Unreal Engine 4.


 
Top Bottom