Η επαφή μου με υπολογιστές κάθε μέρα, περνάει από 3-5 συστήματα. Τα οποία πρέπει να συντηρώ και σε hardware αλλά και σε software όσο καλύτερα μπορώ. Έχω 2 συστήματα εργασίας (και πολύ σπάνια χαλάρωσης με κανά παλιότερο game) στο γραφείο + ένα αρχαίο netbook σε ρόλο control unit για ένα laser engraver (πριν και για ένα κοπτικό αυτοκόλλητων αλλά το κότσαρα σε ένα σταθμό εργασίας). Έχω ένα main rig στο σπίτι (της υπογραφής) που έχει στηθεί με 2 γνώμονες, να μπορώ να παίζω πρώτα και να δουλεύω αν χρειαστεί και να μπορεί η σύζυγος μου να δουλέψει τα αρχιτεκτονικά της και τα 3d renders της. Επίσης έχω ένα παλιό refrubish htpc κάτω από την tv που παίζει ρόλο ταινιοθήκης και emulator gaming καμιά φορά. Έχω και ένα παλιό macbook 2009 που παραδόξως δουλεύει ακόμα (παραδόξως λόγο της τακτικής της apple να βγάζει άχρηστα πλήρως λειτουργικά συστήματα because πρόοδος) και το χρησιμοποιώ μόνο για internet και τίποτα δικά μου χαλαρά design projects, περισσότερο για το research κομμάτι. Επίσης έχω το κινητό μου, που ας μην γελιόμαστε είναι ένα υπολογιστής σχεδόν με τα όλα του.
ουφ... κουράστηκα και μόνο που τα έβαλα σε λίστα. Όπως καταλαβαίνετε η συντήρηση όλων αυτών των συστημάτων είναι πολύ ζόρικη κατάσταση και σε θέμα χρήματος και σε θέμα χρόνου για θέματα software. Το αποτέλεσμα είναι να έχω πολλά μικρά entry level συστήματα διάσπαρτα για να κάνω ότι χρειάζομαι σε επίπεδο δουλειάς και ψυχαγωγίας. Η σκέψη αγοράς ενός laptop να πηγαίνει γύρω γύρω και να το κοτσάρω όπου το χρειαστώ παίζει αρκετά στο μυαλό μου τον τελευταίο χρόνο (ειδικά με τα Lockdowns) αλλά δεν πιστεύω ότι θα με βόλευε καθώς παραμένει αρκετά ογκώδες και το κόστος για αγορά ίσως χρειαστεί να χαϊδέψει το χιλιάρικο για αυτά που θέλω.
Πριν από καιρό είδα μια ελπίδα στον ορίζοντα
Microsoft’s new Display Dock transforms your Windows 10 mobile into a PC
Αυτόματα το όνειρό μου έγινε να έχω μια συσκευή στην τσέπη μου που να πάω σπίτι ή γραφείο και να την κοτσάρω σε ένα dock και να έχω αυτόματα όλη μου την ψηφιακή ζωή εκεί, δουλειά, ψυχαγωγία, επικοινωνία τα πάντα!
Δυστυχώς αυτό πήγε άπατο και άπατο θα μείνει για την ώρα από ότι φαίνεται.
Αλλά τώρα αυτό το ματζαφλάρι εδώ με βάζει σε σκέψεις. Υπόσχεται ότι θα είναι αρκετά δυνατό να παίζει τα τελευταία παιχνίδια, άρα εκ των πραγμάτων μιλάμε για επιδόσεις laptop των 600+ € χωρίς τον όγκο του. Δεδομένης της εργασίας μου με τα γραφιστικά που έχει αρκετά χαμηλές απαιτήσεις (δηλαδή βγάζω σχετικά άνετα δουλειά με το FX8350, 16GB RAM και radeon 7790), καταλαβαίνετε ότι τα απαιτητικά πράγματα στην ψηφιακή ζωή μου είναι τα games!