What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Συζήτηση για τις next gen κονσόλες

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
8,249
Μια χαρά το βρίσκω. Τι βάζεις δίπλα στις μινιατούρες του LotR και το καμουφλάρεις μόλις ρωτήσει η σύζυγος γιατί μειώθηκε απότομα το υπόλοιπο στον τραπεζικό λογαριασμό.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,566

μια χαρά είναι η κονσόλα που λένε ότι είναι κουμούτσα., Eγώ την βρίσκω και αρκετά όμορφη σε σχεδιασμό από το απλό τετράγωνο του xbox
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
2,579
Πραγματικά τραγική επιλογή οι όρθιες κονσόλες. Σε λίγο θα τρέχουν και Windows 10 όπως πάνε
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
2,579
Δεν μπορώ να καταλάβω με πια λογική τις κάνουν έτσι και ειδικά το PS5 που είναι τέρας. Αφού η κονσόλα πάει πακέτο με καναπέ, τηλεόραση και έπιπλο. Που θα χωράει αυτή η κουμούτσα τώρα?
 

tyrion395

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,491
Και δε μου λέτε, έρχεται με ειρηνικές προθέσεις αυτό τώρα; Θέλει να το πάμε στον αρχηγό μας;

Να το δεις βράδυ στα σκοτάδια, μισοκοιμισμένος να σε πάει τρεις και μια
 

nitro912gr

Lich
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,405
χμ τώρα που τα είδα και τα 2 νομίζω το engineering team της microsoft είναι καλύτερο. Πήρα βέβαια κανά 2-3-4-5ξέρωεγώπόσα tips από το τενεκεδάκι mac pro και mac cube αλλά έπαιξαν καλή μπαλίτσα. (ανυπομονώ για χαλασμένα xbox να κάνω μόντα το htpc εκεί μέσα :p)
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,566
Για μένα η αρχιτεκτονική της sony είναι φοβερή. Δλδ έχουν κάνει απίστευτη δουλειά. Μου αρέσει που το έχουν κάνει και τελείως open και δεν έχει σχεδόν πουθενά βίδες και είναι όλο plug in.
Είναι σίγουρο ότι θα δούμε άπειρα mod στο μέλλον πάνω του τόσο ανοιχτό που είναι.
Μου άρεσε αρκετά και η πατέντα για τα dust που έχουν. Να δούμε αν λειτουργήσει βέβαια.
Όπως έχω γράψει μου αρέσει αρκετά και το σχήμα του αλλά και το xbox δεν με χαλάει.
To δεύτερο λένε ότι ενώ είναι αθορυβο έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίας εξωτερικά. Δλδ ανεβάζει αρκετά και αυτό νομίζω είναι σίγουρα λογο του μκρού του μεγέθους που δεν το αφήνει να αναπνεύσει. Δεν ξέρω αν σε χώρες σαν την δική μας αποδειχθεί πρόβλημα αυτό το πράγμα.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,925
Θεωρητικά, έχει γίνει μελέτη με λογισμικό CFD ώστε να συγκεντρώνεται η σκόνη στα συγκεκριμένα σημεία, από όπου μπορεί ο χρήστης να την "ρουφήξει" με μια ηλεκτρική σκούπα. Αν αυτός ο τρόπος επαρκεί για να καθαριστεί το PS5, τουλάχιστον για όσο το καλύπτει η εγγύηση ( 2 χρόνια ή και παραπάνω ), έχει καλώς. Προσωπικά θα ήθελα να μπορώ να το ανοίξω και να φυσήξω την ψύκτρα.
Θυμίζει SFF desktop, γομαράκι κανονικό, Τα περί proprietary wunderbar NVMe εξακολουθούν να μη με πείθουν, κάτι μου λέει ότι έχει απλά ένα onboard NVMe drive, και όλη η διαλεκτική είναι στα πρότυπα του αλησμόνητου "blast processing" της SEGA επί Mega Drive...
 

nitro912gr

Lich
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,405
Χμ...
Turning on the ray-tracing capabilities of the RDNA2 GPU could add additional power consumption, but it will also lower the frame rate, partly offsetting the increase.

Αν ανοίξεις το RT και η κάρτα δουλεύει στο 100% θα καίει λιγότερο γιατί πέφτουν τα frames, μάλιστα... ή εγώ έχω χάσει επεισόδια για το πως δουλεύει το RT σε οποιαδήποτε κάρτα ή αυτοί εκεί στο extremtech δεν είναι και τόσο tech τελικά.

Τεσπά, δε νομίζω να έχει θέμα. Σε τελική ανάλυση ίσως απλά θέλει κανένα firmware update να ανεβάζει στροφές πιο νωρίς.
Είδα το tear down του xbox και το σύστημα ψύξης είναι legit, αν και προσωπικά ίσως ήθελα πιο μεγάλο άνοιγμα στον πάτο και 5 χιλιοστά ψηλότερα ποδαράκια.
Βέβαια ίσως απλά να έχει μεγάλο περιθώριο για το σε τι θερμοκρασίες μπορεί να τρέξει και κανένας δεν βλέπω να γράφει συγκεκριμένα νούμερα θερμοκρασίας.
Άλλωστε η 4850 που είχα παλιότερα, έβγαλε το περισσότερο μέρος της ζωής της στους 80+ βαθμούς με το αυτόματο rpm και δεν έπαθε το παραμικρό. Ναι το σύστημα έδινε την αίσθηση ότι κάνει ψήνεται, αλλά δεν επηρέασε τίποτα.

edit: διάβασα και μερικά σχόλια, ΟΚ μιλάμε γτπ καβάλα αυτός που γράφει το άρθρο. Επίσης εκείνο το βίντεο που χρησιμοποιεί για βάση και λέει ότι το κατέβασαν, το κατέβασε αυτός που το ανέβασε μόνος του γιατί του έδειξαν ότι έλεγε πίπες.
 
Last edited:

mike299

Half-Ogre
Joined
Jun 16, 2015
Messages
432
Χμ...


Αν ανοίξεις το RT και η κάρτα δουλεύει στο 100% θα καίει λιγότερο γιατί πέφτουν τα frames, μάλιστα... ή εγώ έχω χάσει επεισόδια για το πως δουλεύει το RT σε οποιαδήποτε κάρτα ή αυτοί εκεί στο extremtech δεν είναι και τόσο tech τελικά.
Μήπωςτα RT cores είναι ανεπαρκή να ακολουθήσουν τα FP32, αυτά να "περιμένουν" με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί στο 100% το chip? Και έτσι να έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες? Μια υπόθεση κάνω, αν και από ότι κατάλαβα ο αρθρογράφος είναι λιγότερο σχετικός από εμένα.

(Άσχετο, κόλλησα άσχημα, στο κείμενο είναι σωστό το ανεπαρκή ή το ανεπαρκεί)
 
Top Bottom