What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τελικά πόσοι ειμαστε;

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
Και εννοω φυσικα.. φυσικα.. για τους αποκλειστικους λατρεις των pc games. Μηπως αρκετοι κανετε απιστιες και με αλλα που δεν .. λεγονται; :sick:
Καλα δεν ειπαμε να ομολογησετε κιολας με το ζορι <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Και για να μιλησω πιο αναλυτικα, υπαρχει καποιο γνωστο ποσοστο πως ειναι κατανεμειμενοι οσοι ασχολουνται με το εν λογω σπορ; Ποια κατηγορια νομιζετε οτι εχει την πλειοψηφια;

Και το τελος το ερωτημα (που προσωπικα δεν γνωριζω), υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος που δεν αλλαξοπιστειτε οι φανατικοι, περα απο την δυναμη της συνηθειας;

<span style="font-size:1">Υ.Γ. ελπιζω για 1ο θεματακι να ειναι καλο και εντος θεματολογιας</span>
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Υπάρχουν πολλά υβρίδια, μη σκας <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Εγώ μια ζωή κονσολάς ήμουν, μέχρι το λύκειο. Μετά έγινα υβρίδιο. Μια ζωή playstation και PC. Δεν έχω αγγίξει άλλη κονσόλα, αγαπάω μαμά σόνυ και ας είναι σκύλα. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ FINAL FANTASY !!!!!!! Γι' αυτό και μόνο θα συνεχίσω να παίρνω PS, μπορεί και για πάντα... Τα τελευταία χρόνια έχω γυρίσει στο PC gaming, κυρίως λόγω γκάμας παιχνιδιών !

Υ.Γ. Ελπίζω αυτό να ρωτάς και να μην είμαι off topic.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,779
PC MASTER-RACE collective conscience: "We are many. We are Legion". :evil: :lol:

Πέρα από την πλάκα, άρχισα να ασχολούμαι με υπολογιστές το '98 όπου και πήρα το πρώτο μου pc (με τις gaming ώρες να αυξάνονται σταδιακά για το pc εις βάρος των κονσολών). Ξεκίνησα το gaming το '90 με το gameboy (εκείνο που είναι σαν τούβλο) και μια amiga . Στην πορεία πήρα και άλλες κονσόλες (αγαπημένη παραμένει το Snes), με τον Κύβο της nintendo να είναι η τελευταία που αγόρασα πριν 10 περίπου χρόνια. Πλέον με όλη την πορεία του τα τελευταία 15-20 χρόνια, μπορώ να πω ότι ο υπολογιστής είναι η πληρέστερη και διαχρονικότερη πλατφόρμα για gaming (και όχι μόνο) με μεγάλη γκάμα τίτλων για όλα τα γούστα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,640
Προσωπικά οι μόνες κονσόλες που είχα ποτέ ήταν...το Sega Master System 2 και το Gameboy, όταν ήμουν 5 χρονών, για να παίζω Sonic και Alex Kidd μαζί με τα άλλα παιδάκια της γειτονιάς. Παράλληλα βέβαια είχα πρόσβαση και σε έναν Amstrad οπότε έπαιζα ταυτόχρονα κι εκεί.

Έπειτα η μοναδική ενασχόληση που είχα με κονσόλα ήταν σε σπίτια φίλων όταν ήμουν 11-12 χρονών, όπου παίζαμε multiplayer Mario Kart και James Bond Goldeneye στο Nintendo 64, ή International Superstar Soccer στο SNES....and that's pretty much it. Ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να εντρυφήσω στο άθλημα, ποτέ δεν θεώρησα πως οι κονσόλες "νέας γενιάς" (που ουσιαστικά αποτελούν ένα PC καναπέ με fixed hardware) έχουν να μου προσφέρουν κάτι που δεν μπορώ να βρω στο PC, και για όνομα του θεού ΠΟΤΕ δεν μπόρεσα να συνηθίσω να παίζω me gamepad.

Πραγματικά όμως, απορώ που υπάρχει κόσμος που συνδέει gamepads στο PC του για να παίξει μέχρι και FIFA. Υπάρχει πιο βολικό πράμα από το πληκτρολόγιο?
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Για εμένα η πρώτη κονσόλα ήταν ένα Atari (μην με ρωτήσετε ποιο δεν θυμάμαι). Μετά είχα κερδίσει ένα Sega Saturn σε ένα διαγωνισμό που είχε κάνει το περιοδικό Games τότε (ναι για τέτοια κωλοφαρδία μιλάμε). Στη συνέχεια το αντάλλαξα με ένα PS1 και η τελευταία κονσόλα που είχα ήταν το PS2, οπότε και έχω μερικά χρονάκια να παίξω παιχνίδι σε τέτοιο μαραφέτι.
Με τους υπολογιστές ασχολούμαι όλα αυτά τα χρόνια, και παρόλο που υπάρχαν μερικά μικρής διάρκειας παραστρατήματα (κυρίως τους πρώτους μήνες που είχα αγοράσει το PS2) πάντα επέστρεφα στο PC. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα σύγκρισης ανάμεσα σε PC και παιχνιδομηχανές. Οι υπολογιστές απλά προσφέρουν πολλά περισσότερα, και ακόμα και αυτοί που θέλουν μόνο να παίζουν παιχνίδια όλο και κάτι παραπάνω θα βρουν να κάνουν στο PC.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Είχα ξεκινήσει με NES, κάπου στο δημοτικό. Σε ποια τάξη, ούτε καν θυμάμαι, έχουν περάσει και τα χρόνια πια.

Κάπου στο 98 όμως, ένας θείος μου μας χάρισε ένα υπολογιστή με τα win95 πάνω του. Ε, αυτό ήταν, το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Έκτοτε δεν ξανακοίταξα πίσω. Με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι κάθε λογής κονσόλες, όπως επίσης και σε ποια γενιά κονσολών είμαστε.

Και επίσης, δεν υπάρχει άλλος συνδυασμός πέρα από keyboard/mouse. Συντάσσομαι πλήρως με αδερφό Hellion.
 

renivid anul

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 14, 2012
Messages
238
Εγώ δεν κάνω διαχωρισμούς. Το θέμα είναι το game να είναι καλό.

Τώρα ο λόγος που ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με τα pc αυτήν την περίοδο είναι γιατί δεν υπάρχει χρήμα για άλλες κονσόλες.

Μικρός και πλαυστατιον έπαιζα και gbόγια.
Γενικώς θεωρώ την φανατική προσήλωση σε μία κονσόλα μία χαζομάρα και μισή αν δεν μπαίνει το οικονομικό στην μέση.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Ανέκαθεν είχα διάφορες κονσόλες και ακόμα εχω και ασχολούμαι ειδικά με τα playstation (νιώθω αγρια βλέμματα να με καρφώνουν) το 1998 μας είχε πάρει ο father υπολογιστή και απο τότε με red alert 2 και age of empires 2 κυρίως ποτέ δεν μπόρεσα να ξεκολλήσω απο το PC gaming, οπως και ποτέ δεν μπόρεσα να διαχωριστώ σε PC gamer η console gamer γιατί έχουν όλα τις δικές τους μαγικές στιγμές (θέλω να παίζω witcher-god of war- company of heroes- metal gear solid τι να κάνουμε; ) , αν μπορούσα να διαλέξω μόνο ενα σύστημα βέβαια αυτό φυσικά θα ηταν το PC κυρίως λόγω του ξεχωριστού είδους παιχνιδιών που αποκλειστικά προσφέρει
 

headless

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester Klika Member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
336
Την σήμερον ημέρα που οι κονσόλες έχουν πρόσβαση στο internet,σκληρούς δίσκους και patches πραγματικά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Με έα σετ ασυρματα πληκτρολόγιο-mouse-gamepad και ένα hdmi καλώδιο ακόμα και ένα μέτριο gaming pc παίρνει ανετα θέση κάτω από την tv του σαλονιού.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Εντάξει και από τα δικά μου χέρια πέρασαν αρκετά. Ένα Ατάρι του πατέρα μου (δε θυμάμαι ποιο), τα γνωστά sega master system και Saturn. Και δύο gameboy παρακαλώ, γιατί το πρώτο του έβγαλα τα μάτια.

Εγώ ακόμα λατρεύω το πρώτο playstation. Αν μπορούσα να το είχα και τώρα μάλλον θα το προτιμούσα. Μετά από αυτό τίποτα από κονσόλες. Στο σπίτι μου πάντως βρέθηκε και ενα PS2 αλλά ιδέα δεν έχω ποιος το άφησε εκεί και γιατί δεν άφησε τουλάχιστον και κανά παιχνίδι. Τέσπα το λειτουργώ σαν dvd player.

Στο PC Gaming στράφηκα σχεδόν ταυτόχρονα με την πτώση του PS1, ίσως και λίγο νωρίτερα. Μεγαλύτερη γκάμπα παιχνιδιών και κυρίως.... περιοδικά με τζαμπέ παιχνίδια. PCM & CGM ήταν τα must για κάθε μήνα καθώς και το gold.

Πλέον κονσόλα μόνο Pro με φίλους...
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Και εγώ με atari ξεκίνησα(ούτε εγώ θυμάμαι ποιο ήταν),μετά nintendo family,gameboy,snes,nintendo 64 και όταν πήρα το πρώτο μου Pc o αδερφός πήρε το PS2 ,από εκεί και πέρα μόνο Pc παίζοντας φυσικά παλιά games κονσολών με emulators
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,355
Πολύ δημοφιλές το Gameboy, είχα και εγώ ένα πιτσιρικάς <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> Όλη μου τη ζωή ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με το computer gaming (αρχικά home computers και μετά PC). Μόνες εξαιρέσεις το Gameboy που ήδη ανέφερα, καθώς και ένα Super Nintendo που μια θεία μου αγόρασε για δώρο χωρίς να γνωρίζει τις προτιμήσεις μου <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> Έπαιξα λίγο τα παιχνίδια που είχε στο πακέτο (Donkey Kong Country, Mortal Kombat 3 και ένα NBA live) και μετά το μάζεψα οριστικά στο κουτί του.

Όσο για το ερώτημα, οι λόγοι είναι αρκετοί και θα χρειαζόμουν αρκετό χώρο για να τους αναλύσω όλους. Λέω να αναλύσω το θέμα σε επερχόμενο άρθρο της στήλης μου (Captain's Log) ώστε να μην κουράσω εδώ με wall of text.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Καλά,παίζει να είμαι ο μόνος που δεν είχε δικό του GB! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,427
Μπα, ούτε εγώ είχα. Πέρασα τα χρόνια 11 εώς 13 με την καλύτερη κονσόλα όλων των εποχών, το Sega Master Drive. Κάπου εκεί αγοράσαμε ένα πανίσχυρο για την εποχή Pentium 120Mhz με 8ΜΒ Ram, και με το χαρτζιλίκι που μάζευα καιρό αγόρασα τα Lost Eden και Ripper. I've never looked back <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /> .
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,526
Δεν κρύβω ότι έχουν περάσει αρκετές κονσόλες από τα χέρια μου στο παρελθόν (Game Boy, Game Gear, Mega Drive, Dreamcast, PS2), ενώ παραμένω κάτοχος Xbox 360 και PS3, τα οποία όμως εδώ και αρκετό καιρό μαζεύουν σκόνη. Προτιμώ σε κάθε περίπτωση να ασχολούμαι με το PCάκι μου, ενώ οι κονσόλες θα ανοίξουν πάλι, αν βγει κανένας αποκλειστικός τίτλος που με ενδιαφέρει (δεν υπάρχουν και πολλοί πλέον).
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Ξεκίνησα με Atari 2600 και στη συνέχεια απέκτησα το πρώτο μου PC, έναν 286 στα 12MHz.

O κολλητός μου είχε Amstrad CPC 464 και στη συνέχεια, τον μεγάλο έρωτα, την Amiga 500, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ήμουν όλη μέρα σπίτι του και ένιωθα σσα να ήταν και δική μου η μεγάλη κυρία.

Χρόνια αργότερα, σε μια κίνηση που ακόμη και σήμερα αδυνατώ να εξηγήσω, πούλησα το PC που είχα, μαζι με τα original games (Ripper, Curse of Monkey Island, Full Throttle, The Beast Within, Phantasmagoria-A Puzzle of Flesh), για να πάρω ένα Sony PSX, το οποίο κράτησα 45 ημέρες, μέχρι να επιστρέψω και πάλι στα PCs, όπου και παραμένω μέχρι σήμερα....
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Και εγώ, σαν τον αλουκαρντ, ήμουν "υβρίδιο" μέχρι το λύκειο όπου σταμάτησα να ασχολούμαι με κονσόλες. Πιό πρίν χρησιμοποιούσα σχεδόν αποκλειστικά το XBOX και αργότερα το 360 παρά το pc για gaming.

Νομίζω πώς οι καθαρά pc gamers είναι μια μεγάλη μειοψηφία στην Ελλάδα.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Άρχισα με commodore 64, μετά ήρθε η μεγάλη κυρία (Amiga 500), και συνέχισα με PC (486, Pentium I κτλ.) Εύρισκα πάντα πως οι τίτλοι σε PC ήταν ποιο ενδιαφέρων, και η όλη ενασχόληση λιγότερο περιοριστική και ποιο δημιουργική. Έχω απατήσει το PC gaming βέβαια ανα διαστήματα, σε κονσόλες φίλων κυρίως για multiplayer (mario kart, super smash bros, golden eye κτλ.) αλλά και για 2 συγκεκριμένες σειρές (Metroid και Zelda και το καταπληκτικό Eternal Darkness). Πλέον τα τελευταία χρόνια μόνο PC, και φυσικά όπως λέει και ένα παλιό ρητό "real men do it on a keyboard!"
 

theonirvana

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,230
εγω παιζω και pc games και xbox 360.και ναι το ομολογω ειμαι φανατικος του xbox και της microsoft γενικα.
 
Top Bottom