What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

THE DARKSIDE DETECTIVE: A Fumble in the Dark

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Το The Darkside Detective (DD S01) της Spooky Doorway ήταν από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του 2017. Τέσσερα χρόνια και μια επιτυχημένη kickstarter campaign αργότερα, οι developers μας παραδίδουν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, The Darkside Detective: A Fumble in the Dark (DD S02 στο εξής).
Καλά αρχίζουμε. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά, άλλωστε;
Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης αναφοράς ούτε στον τεχνικό τομέα, ούτε στο χειρισμό. Κλασική νεορετρίλα από αυτές που αφθονούν στο είδος των third person point’n’click adventure games εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Ευτυχώς εκεί στην Spooky Doorway, έχουν αφομοιώσει πολλά περισσότερα από την ανάλυση των γραφικών, από την χρυσή εποχή των adventure games.
Όπως και στο DD S01, αναλαμβάνουμε το ρόλο του Detective...

Continue reading...


 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Λάτρης του πρώτου μέρους, ανυπομονώ να παίξω και τη δεύτερη "σεζόν" με την πρώτη ευκαιρία. Πάντως το αρχικό Darkside Detective ήταν από τα ελάχιστα games με pixel που φαίνονται από δορυφόρο όπου έγινε σωστή χρήση της "ασχήμιας" τους (το άλλο είναι το The Last Door). Κρίμα, όμως, που δεν σκάρωσαν μια πιο συνεκτική πλοκή για το sequel, ήταν ίσως το μοναδικό πράγμα που έλειπε από την φοβερή πρώτη σεζόν (αλλά ταυτόχρονα και μέρος της ό,τι-να'ναι γοητείας της).
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,267
Είναι τόσο τερματισμένη η φάση με την ρετροπιξελούμπα, που ακόμα και τα zoom in πορτραίτα στους διαλόγους που στα παλιά παιχνίδια είχαν μεγαλύτερη λεπτομέρεια, απλά είναι ζουμαρισμένα τα πίξελ...
 

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
Ωραία παρουσίαση, συμφωνούμε σε πολλά. Το σημαντικότερο είναι πως διατηρεί αυτό το παλαβιάρικο, ό,τι να'ναι πνεύμα στη γραφή του. Δεν είναι ακριβώς πως παίζουμε Darkside Detective για απαντήσεις στα μεγάλα και βασανιστικά ερωτήματα -έχουμε το Chicken Police εξάλλου γι'αυτό.

Για μένα στα μεγάλα συν, η αυξημένη διάρκεια των υποθέσεων και οι πιο περίπλοκοι γρίφοι σε σχέση με την πρώτη σαιζόν. Θέλει να μην αφήνεις ούτε γραμμή διαλόγου να σου ξεφεύγει. Παραμένει σπαστικό το γεγονός ότι ορισμένα πράγματα 'ξεκλειδώνουν' μόνο μετά από συγκεκριμένους διαλόγους και παρατηρήσεις, αλλά ΟΚ, το δέχεσαι και προχωράς.

Ο ορισμός του τίμιου σίκουελ, τα παλικάρια της Σπούκι Ντόργουεϊ αξίζουν τον οβολό των Ορθόδοξων Κατεστραμμένων Αντβεντσουράδων (Όρκ(α)ς για τους μυημένους).
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Πολύ καλή παρουσίαση!
Έχουν πει τίποτα για τρίτο μέρος ;
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Όχι από όσο γνωρίζω, άλλωστε νωρίς είναι ακόμα...
 

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
Λογικά θα ακολουθήσουν το μοντέλο του πρώτου : Δωρεάν 2-3 υποθέσεις και αν κάνει τις ίδιες τουλάχιστον πωλήσεις, θα κυκλοφορήσουν ένα τρίτο. Αν τ'αγαπάτε αυτά τα μικρά κι αδέσποτα, πάντοτε αγορά Day 1.
 
Top Bottom