Πέρα από την πλάκα πάντως, εγώ στοκάρω κάποια πράγματα, νταξ όχι σαν τον παραλίγοβιντίζελ παραπάνω, αλλά ας πούμε σε κάθε φάση έχω 10 πακέτα μακαρόνια στο ντουλάπι, από ζάχαρι/αλάτι +1 από ότι χρειάζομαι, 1-2 κιλά ρύζι (το πακετάκι που αγοράζουμε είναι 500γρ και τρώνε 5-6 άτομα σκεφτείτε αν ακούγεται λίγο) σήμερα στόκαρα και πελτέ ντομάτας.
Γενικά νομίζω ότι δεν θα ήταν κακό να υπάρχουν κάποια μικρά στοκ σε πράγματα σαν τα παραπάνω που έχουν μεγάλο χρόνο ζωής, εγώ περισσότερο το κάνω για να έχω την ευκαιρία να αγοράζω σε προσφορές, πχ σήμερα πήρα 2 πακέτα μακαρόνια ενώ έχω στοκ και τους τομματοπελτέδες, γιατί ήταν προσφορά και δεν χαλάνε. Το ίδιο κάνω και με απορρυπαντικά (την πάτησα μια φορά όμως που έτρεχα με δουλειές εκείνο τον μήνα και πήρα 3 φορές διπλά μαλακτικά, υπολογίζω θα ξαναπάρω σε κανά χρόνο πάλι

)
Αυτό που με έβαλε περισσότερο σε σκέψεις είναι τα υπόλοιπα survivor εργαλεία όμως. Κανονικά ότι και να γίνει δεν έχουμε ακριβώς ανάγκη τις διαστημικές κουβέρτες που δείχνει, έχουμε και νορμάλ στο σπίτι κάνουν δουλειά, αν για παράδειγμα δεν έχουμε ρεύμα τον χειμώνα.
Σκέφτηκα όμως ότι αν και σεισμογενής περιοχή, δεν έχουμε ένα μικρό κιτ επιβίωσης που θα ήταν χρήσιμο αν πχ πάθει ζημιά το σπίτι και δεν μπορείς να μπεις, είτε λόγο κατάρρευσης είτε λόγο φόβου κατάρρευσης. Πχ εδώ Αίγιο στον σεισμό του 1995 κάναμε μέρες να μπούμε σπίτι, στα πεταχτά έμπαινε ο πατέρας μου να πάρει τα πολύ απαραίτητα, αλλά ήταν τρελό ρίσκο, δεδομένου ότι δεν είχαμε ιδέα για το μέγεθος της ζημιάς στα κτήρια μέχρι να περάσει έλεγχος.
Δεδομένης της ανωμαλίας του καιρού πλέον που γίνεται όλο και πιο ακραίος λόγω της κλιματικής αλλαγής, νομίζω δεν θα ήταν κακή ιδέα να έχει ο καθένας μας ένα μικρό κιτ στο αμάξι του και στο σπίτι του σε σημείο με εύκολη πρόσβαση με 2-3 πραγματάκια. Τέτοιες διαστημικές κουβέρτες που είναι πολύ φθηνές πχ, κάποιο μαχαίρι/σουγιά/πολυεργαλείο, ένα μικρό φακό με κλειστές μπαταρίες, ίσως κάποιο μπουκάλι νερού ή για πιο extreme τύπους γιατί όχι και κάποιες μερίδες έκτακτης ανάγκης.