καταρχην ενα αρθρακι για το reforged, που λεει κατι ο cecil (συνιδρυτης της Revolution Software και δημιουργος του γκειμ) που δεν μ αρεσε, αλλά οκ. τυρανοσαυρος εγω, λογικο ειναι...
"..."When most of these point-and-click games were successful in the '90s the audience was quite different," says Cecil. "The audience quite enjoyed being frustrated. I remember somebody saying 'oh I love it. I play these games. I go to bed. I don't know what the answer is. I wake up in the morning and I try something and I'm really excited when it works.' That worked in 1996. It really doesn't now...."
ναι, καλε μου αθρωπε. ΑΚΟΜΑ αυτο μας αρεσει στα αντβεντσου γκειμς, αλλιως να δουμε βιντεακι - γουωκθρου στο γιουτιου...
το κυριο ζητουμενο λοιπον του ρηφορτζντ ειναι το 4k, το να ευκολυνουν το παιχνιδι κι αλλο και βεβαια να ζεστανουν το κοινο ενοψει του νεου μπρόκε σουώ. το ακουω, ετσι κι αλλιως λογικα θα μπορεις ν απαενεργοποιησεις τα χιντς υποθετω απ τα σετινγκς στον βαθμο που εσυ θες.
Revolution Software co-founder Charles Cecil explains how the studio ditched '90s design conventions to reinvent Broken Sword for modern audiences.
www.gamedeveloper.com
αλλά σα να θυμομαντε οτι ειχε ξανακυκλοφορησει με καλυτερα γραφικα και αλλαγες (και προφανως το χα παιξει παλι) καποια στιγμη. και το ψαξα. και οντως υπηρξε μια director's cut εντίσο, που ειχε βελτιωσει τα γραφικα του οριτζινα το 2010.
μ εκεινη ομως συνεβη το εξης, οπως συνειδητοποιησα τωρα, εν πολλοις χαρις σ αυτο το μερακληδικο βιντεακι (δειτε το, επισης ενδιαφερων τυπος και καναλι για αντβεντσουρς και παλιοτερα κειμς... το λινκ στο τελος):
ειχαν φιταξει καλυτερα γραφικα, οκ, και επισης ειχαν προσθεσει sections που χειριζοσουνα την νικο (αχχχχ, νικο...), αλλά ειχαν κανει και αφαιρεσεις: ειχαν αφαιρεσει αστεια που δεν τους αρεζαν (κακως), σκηνες με αιμα (ελεος, σε καρτουν παιχνιδι... τι ηλιθια αποστειρωση ειν αυτη...) και (στο ιδιο πνευμα, υποθετω) ειχαν αφαιρεσει και τις στιγμες που μπορουσε να πεθανει ο ηρωας. μλκ τους, σιγα το θεμα, εβλεπες μια οθονη γκειμ οβερ κι εκανες λοουντ. επισης ειχαν αφαιρεσει τον εικονικο μονολογο του τζωρτζ με τον οποιο ξεκινουσε το κειμ, το "paris in the fall.." (μεγιστη χαζομαρα τους, αχρειαστη εντελως).
το ερωτημα μου λοιπον (οσο το ψαξα, δεν εχω βρει απαντηση), ειναι αν το reforged βασιζεται στην πρωτη βερσιον του κειμ ή αν "βελτιωνει" το νταιρεκτορ΄ς κατ. η μαντεψια μου δυστυχως ειναι οτι συμβαινει το δευτερο. αν ξευρετε κατι γι αυτο, παρακαλω ενημερωστε.
το λινκ.