What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Έτοιμο το “επανασφυρηλατημένο” Broken Sword

Sephir

Beyond Within
Staff member
Όσο αναμένουμε την κυκλοφορία του καινούριου Broken Sword – Parzival’s Stone, η Revolution Software ενημέρωσε ότι η δουλειά πάνω στο remaster του πρωτότυπου παιχνιδιού, Shadow of the Templars, έχει πλέον ολοκληρωθεί. Το Broken Sword: Shadow of the Templars – Reforged, όπως έξυπνα τιτλοφορείται, θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου 2024, σε όλες τις γνωστές ψηφιακές πλατφόρμες, …

See full article...

Robin Hood

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral
Ευκαιρία για μια επανάληψη σ' όλη τη σειρά. Η τελευταία φορά ήταν πριν μου έρθει το big box του 5ου.

Borracho

Ancient Red Dragon
Μου συμβαίνει κάτι παράξενο με τα Broken Sword.

Σαν παιχνίδια μου είναι συμπαθή, αλλά κανένα δεν το λάτρεψα.

Παραδόξως όμως, μέσα από το εκπληκτικό demo του πρώτου, τις συνεχείς αναφορές στα περιοδικά του χώρου τω καιρώ εκείνω και κυρίως τις ροζ αιθαλομίχλες του χρόνου, ο George και η Nico αποτελούν άτυπο κώδικα για ένα ολόκληρο χαμένο κόσμο. Θυμάμαι πώς μύριζε το χώμα στο χωριό όταν ονειρευόμουν πως μια μέρα θα εξερευνούσα κι εγώ το Παρίσι, πως σίγουρα ήμουν ο εκλεκτός που θα έλυνε τα αινίγματα των Ναϊτών.

Σκληρή Day 1 αγορά, όχι τόσο γιατί πρόκειται για κάποιο εμβληματικό τίτλο (αν και παραλίγο να είναι) αλλά ως φόρο τιμής στην άγρια χαμένη νιότη, τότε που όλα φάνταζαν πιθανά.

Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
καταρχην ενα αρθρακι για το reforged, που λεει κατι ο cecil (συνιδρυτης της Revolution Software και δημιουργος του γκειμ) που δεν μ αρεσε, αλλά οκ. τυρανοσαυρος εγω, λογικο ειναι...

"..."When most of these point-and-click games were successful in the '90s the audience was quite different," says Cecil. "The audience quite enjoyed being frustrated. I remember somebody saying 'oh I love it. I play these games. I go to bed. I don't know what the answer is. I wake up in the morning and I try something and I'm really excited when it works.' That worked in 1996. It really doesn't now...."

ναι, καλε μου αθρωπε. ΑΚΟΜΑ αυτο μας αρεσει στα αντβεντσου γκειμς, αλλιως να δουμε βιντεακι - γουωκθρου στο γιουτιου...
το κυριο ζητουμενο λοιπον του ρηφορτζντ ειναι το 4k, το να ευκολυνουν το παιχνιδι κι αλλο και βεβαια να ζεστανουν το κοινο ενοψει του νεου μπρόκε σουώ. το ακουω, ετσι κι αλλιως λογικα θα μπορεις ν απαενεργοποιησεις τα χιντς υποθετω απ τα σετινγκς στον βαθμο που εσυ θες.

αλλά σα να θυμομαντε οτι ειχε ξανακυκλοφορησει με καλυτερα γραφικα και αλλαγες (και προφανως το χα παιξει παλι) καποια στιγμη. και το ψαξα. και οντως υπηρξε μια director's cut εντίσο, που ειχε βελτιωσει τα γραφικα του οριτζινα το 2010.

μ εκεινη ομως συνεβη το εξης, οπως συνειδητοποιησα τωρα, εν πολλοις χαρις σ αυτο το μερακληδικο βιντεακι (δειτε το, επισης ενδιαφερων τυπος και καναλι για αντβεντσουρς και παλιοτερα κειμς... το λινκ στο τελος):
ειχαν φιταξει καλυτερα γραφικα, οκ, και επισης ειχαν προσθεσει sections που χειριζοσουνα την νικο (αχχχχ, νικο...), αλλά ειχαν κανει και αφαιρεσεις: ειχαν αφαιρεσει αστεια που δεν τους αρεζαν (κακως), σκηνες με αιμα (ελεος, σε καρτουν παιχνιδι... τι ηλιθια αποστειρωση ειν αυτη...) και (στο ιδιο πνευμα, υποθετω) ειχαν αφαιρεσει και τις στιγμες που μπορουσε να πεθανει ο ηρωας. μλκ τους, σιγα το θεμα, εβλεπες μια οθονη γκειμ οβερ κι εκανες λοουντ. επισης ειχαν αφαιρεσει τον εικονικο μονολογο του τζωρτζ με τον οποιο ξεκινουσε το κειμ, το "paris in the fall.." (μεγιστη χαζομαρα τους, αχρειαστη εντελως).

το ερωτημα μου λοιπον (οσο το ψαξα, δεν εχω βρει απαντηση), ειναι αν το reforged βασιζεται στην πρωτη βερσιον του κειμ ή αν "βελτιωνει" το νταιρεκτορ΄ς κατ. η μαντεψια μου δυστυχως ειναι οτι συμβαινει το δευτερο. αν ξευρετε κατι γι αυτο, παρακαλω ενημερωστε.

το λινκ.

Great0ldOne

Kraken
Staff member

Ενδιαφέρον σίγουρα, και παρόλο που έπαιξα και τα δυο, σιγά μην μπορούσα να εντοπίσω μόνος μου τέτοιες διαφορές με 15 χρόνια απόσταση στα playthroughs. Καλή η ερώτησή σου, υποψιάζομαι πως η μαντεψιά σου είναι σωστή.

Υπάρχει πάντως μια σημαντική αλλά μεταξύ μας κριντζ σκηνή που έχω μεγάλη περιέργεια να δω αν θα την κρατήσουν ως έχει, και μεταξύ μας ούτε θα μου κάνει εντύπωση, ούτε θα στεναχωρηθώ ιδιαίτερα άμα τη ρετουσάρουν λίγο, γιατί είναι σίγουρα πολύ κόντρα στα σημερινά ήθη και έθιμα, και εμένα προσωπικά κάπως μου κλωτσούσε ακόμα και τότες που ήμουν δεκαπεντάχρονος νεανίας.

Αναφέρομαι στο first ever φιλί George-Nico. Για όποιον δεν ξέρει ή δεν θυμάται, ο George αποφασίζει πως η κατάλληλη στιγμή για να ορμήσει, είναι όταν η Nico είναι δεμένη και αβοήθητη, και ενώ μεταξύ τους μέχρι στιγμής έχει υπάρξει μόνο ένα ελαφρύ φλερτ που δεν έχει προχωρήσει ούτε σε αθώο κράτημα των χεριών. Ο παίκτης δεν έχει καμία επιλογή ως προς το αν θα συμβεί αυτό ή όχι. Not cool, George, certainly not in 2024. Θα δείξει.

Χειρομαλάχτης

Death Knight
εχεις δικιο. συνηθως το πρωτο φιλι που μας εχουν δειξει ολες οι ταινιες και σειρες ειναι: να μην εχει δεμενα τα χερια το κοριτσι, να την φιλαει ο λεβε ν της, να τον χαστουκιζει εκεινη "εκπληκτη" και δυσαρεστημενη, και μετα απο 1 sec να τον φιλαει εκεινη. :p

σε πιο σοβαρα νεα: ουτε που το θυμομουνα. προφανως καλα τα λες. και στην νταιρεκτορ'ς να περασε ετσι, κουλο μου φαινεται. παω να δω.

edit:
ω, ναι, περασε και στην νταιρεκτορ'ς. αν και δεν φαινεται καθαρα. ειναι το ιδιο πλανο με του og. εννοω οτι δεν το εβαλαν στα καρεδακια που ειχε η νταιρεκτορς για να βλεπουμε (για ποιον λογο δεν καταλαβα ποτέ) το talking head του ηρωος, αρα ηξεραν οτι δεν ειναι πολυ εξυπνη κινηση... ωστοσο το αφησαν. εγω ο πα μ πονηρος θα εβανα την νικο να τον φιλησει εκει που την ελυνε και ειχαν ερθει κοντα. ε, ναι.

γυρω στο 10'25'' του βιντεο...

Last edited:

Chosen Undead

Death Knight
Κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να τελειώσω το 3 για να παίξω και τα υπόλοιπα. Τα 1 και 2 πάλι τα έχω τερματίσει αμέτρητες φορές. Μεγάλη αγάπη!

Great0ldOne

Kraken
Staff member
εγω ο πα μ πονηρος θα εβανα την νικο να τον φιλησει εκει που την ελυνε και ειχαν ερθει κοντα. ε, ναι.

Ε μα ναι, κλάσεις ανώτερο και classy (see what I did there) και δεν ήταν και καμιά φοβερή αλλάγή σεναριακά ή σκηνοθετικά.

EDIT: Μιας και τα θυμήθηκα, υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο Quest for Glory 4, με μια έξτρα νεκροφιλική εσάνς γιατί εκεί στη Sierra ήξεραν πως αν κάποιος δεν φροντίσει να διαπλάσει σωστά το χαρακτήρα μας όσο ήμασταν νέοι, θα καταλήγαμε τίποτα φλούφληδες που μπορούν να μιλήσουν με πραγματικά κορίτσια στην τάξη τους, και κανείς δεν το ήθελε αυτό. Αλλά υπήρχε player choice, το dark setting του παιχνιδιού δικαιολογούσε καφρίλες, και μεταξύ μας, τι βυζάρες ματάρες είχε αυτή η Κατρίνα ρε φίλε.

Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
ευτυχως απ οτι ειδα στα βιντεακι, εχω ξεχασει αρκετα απ τα σημεια του 1, οπότε μια χαρα θα μου ερθει το reforged.
φιλε τσοζεν, καλο κουραγιο με το 3. ειναι μακραν το χειροτερο, οχι σαν αντβεντσουρ, αλλά σαν παρουσιαση ("ατσαλο", τραγικο 3d...). επισης εχει το θεμα με τα γαμωcrates. γελαγε ο κοσμος, θυμαμαι. εκει στην ρεβολουσιον τους ειχε φανει για καποιο λογο τρελλος νεωτερισμος και ομορφια οι γριφοι που μετεφερες δεξια αριστερα κιβωτια και ειχαν γεμισει το γκειμ μ αυτους.

το 4 ειναι λιγο καλυτερο απ το 3, αλλά αυτο δεν σημαινει και πολλα πραματα. το 5 παντως μου φανηκε μια χαρα, στο πνευμα των 2 πρωτων. να το παιξεις οπωσδηποτε. δεν θυμαμαι τα ρηβιους τι λεγανε κλπ, αλλά εγω το χα ευχαριστηθει.

Great0ldOne

Kraken
Staff member
εκει στην ρεβολουσιον τους ειχε φανει για καποιο λογο τρελλος νεωτερισμος και ομορφια οι γριφοι που μετεφερες δεξια αριστερα κιβωτια και ειχαν γεμισει το γκειμ μ αυτους.

Αν θυμάμαι καλά, ο λόγος ήταν πως ταίριαζαν γάντι σε χειρισμό με console controller, και είχαν ποντάρει πάρα πολλά στην κυκλοφορία σε Xbox και Playstation 2, ειδικά σε επίπεδο μάρκετινγκ. Δεν ξέρω αν τους βγήκε, το παιχνίδι πήρε καλές κριτικές από τα περισσότερα επίσημα sites, παρόλο που το gaming κοινό γελούσε με τα sudoku puzzles. Εγώ που είχα μπει προετοιμασμένος και ξέροντας τι θα βρω από gameplay, το βρήκα αρκούντως ικανοποιητικό, αλλά τότε ήμουν πιο εύκολος με μυστήριους χειρισμούς.

Χειρομαλάχτης

Death Knight
καλα, ουτε μενα με ειχαν ενοχλησει τοσο ως γριφοι. περισοτερο το θεμα με τα γραφικα... το να πηγαινεις απο εκπληκτικα hand drawn cartoony γραφικα σε αγαρμπο 3d της καταστροφης ηταν μεγαλη ηττα.

ξερω, θα με κανεις κανσελ τωρα (αν δεν με εχεις καμει ηδη, that is) αλλά δεν εχω συναντηθει πουθενα με το qfg 4. μονο με το 5, νομιζω μου το ειχαν κανει δωρο σε καποια γιορτη. ιδου πεδιο δοξας λαμπρο για ρημαστερ, ρηφορτζντ και οτι θετε. τα qfg. αλλά θα μου πειτε αλλαξανε οι καιροι και κανεις δεν ενδιαφερεται γι αυτα, εκτος απ τα ξεμωραμενα γερόντια που συχναζουν στο ρεηκου, εεεε, στον καφενε της γειτονιας ηθελα να πω...

ας ξαναπω την ευχη μου μπας και ακουει κανας αγνωστος θεος τις προσευχες μου, δεκαπενταυγουστος περασε, θαυματα γινονται....
γκαμπριε νάι 3.
αυτο. τιποτ αλλο.

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Από το Broken Sword 3, πέραν του 3d και των κιβωτίων, θυμάμαι επακριβώς ένα και μόνο πράγμα: σε κάποια περιοχή (δε θυμάμαι ποια) υπήρχε ένας plot-critical λοφίσκος, και κάπου εκεί δίπλα υπήρχε ένας βρετανός απόστρατος τουρίστας. Έχει επιλογή ο George να ρωτήσει τον τουρίστα τι πιστεύει για το λόφο (ελπίζοντας σε κάποιο hint ή λοιπό σφηνάκι ιστορίας), και η απάντηση του απόστρατου είναι "it's great for setting up artillery". Είχα γελάσει πολύ όταν το είχα δει.

Πέραν τούτου κυριολεκτικά δε θυμάμαι ούτε την πλοκή, ούτε τις τοποθεσίες, ούτε το ευρύτερο premise. Το artillery όμως μου έμεινε.

Great0ldOne

Kraken
Staff member
Πέραν τούτου κυριολεκτικά δε θυμάμαι ούτε την πλοκή, ούτε τις τοποθεσίες, ούτε το ευρύτερο premise.

Ευρύτερο premise δύσκολο να ξεχάσω για παιχνίδι, αλλά για πλοκή, τοποθεσίες, δευτερεύοντες χαρακτήρες, λεπτομέρειες lore για εμένα αυτό ισχύει για το 90% των παιχνιδιών που έχω παίξει πάνω από μια πενταετία πριν, φυσικά με εξαιρέσεις που έχουν χαραχτεί αναξίτηλα στη μνήμη, όπως Gabriel Knight 1+2, Secret of Monkey Island 2, Quest for Glory series, Ripper, Might and Magic 6, Stonekeep, Thief 1, Planescape Torment... ίσως να μην είναι τυχαίο πως όλα αυτά παίχτηκαν, αρχικά τουλάχιστον, στην εφηβεία.

Το μόνο που μπαίνει στην ίδια κατηγορία από σύγχρονα παιχνίδια είναι Witcher 3, και ναι συμφορουμίτες, κυκλοφόρησε πολύ πριν από πέντε χρόνια. Και δεν θα με χαλούσε να το ψιλοξεχάσω ώστε να φχαριστηθώ νέο playthrough...

mits@kos

Death Knight
Ακριβώς αυτό περιμένω, να ξεχάσω 5-10 βασικά πράγματα για να του ρίξω πάλι τις 230+ ώρες του playthrough. Παίζω με το σταγονόμετρο πλέον και είναι το μοναδικό παιχνίδι που θα ξαναέπιανα από την αρχή δίχως δεύτερη σκέψη.

zapp.gif

Robin Hood

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral
Με το πρώτο Broken Sword δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Ακόμα θυμάμαι που είχα βάλει το demo που είχε το CD του PC Master λίγο πριν φύγω για το φροντιστήριο των Αγγλικών. Το ξεκίνησα κι ήμουν σε φάση ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΥΓΩ ΤΩΡΑ;! Τελικά πήγα, αλλά ποιο μάθημα δεν άκουγα καν, γύρισα και το τερμάτισα. Και εκείνο το demo όπως και του Pandora Directive είναι αυτά που πρέπει να έπαιξα πάνω από 20 φορές.

Και σε μια έκθεση πληροφορικής είχαν μια χάρτινη προτομή του George. Παραλίγο να λιποθυμήσω, νόμιζα ότι είχε βγει. Τελικά ήταν promotion.

Και φυσικά ήταν day 1 αγορά.

Και το καλύτερο ήταν ότι μ' έκανε να θέλω να επισκεφθώ εκτός από το Παρίσι και την Ιρλανδία. Να μπω σε μια ιρλανδική παμπ και να παραγγείλω μαύρη μπύρα και κάποιος να παίζει με βιολί ιρλανδική μουσική.

Ευτυχώς τα κατάφερα να επισκεφθώ και το Παρίσι και το Δουβλίνο. Παμπ να παίζει κάποιος βιολί δεν βρήκα μόνο...

Και φυσικά λόγω του Gabriel Knight 2 πήγα Μόναχο κι έψαχνα τα μέρη που είχε επισκεφθεί! Το κάστρο, την πλατεία Marienplatz, το ζωολογικό κήπο. Κι έλεγα στη γυναίκα μου, εδώ μιλούσε στη GRACE πάνω στη γέφυρα, εδώ βγήκε από το μετρό, εδώ έβαλαν στο παιχνίδι ένα μαγαζί με ρολόγια, εδώ το γραφείο του δικηγόρου κι εδώ το ταχυδρομείο, εδώ χαΐδεψε τον λύκο. Αφού δεν με χώρισε τότε πάλι καλά.

Top Bottom