What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Βιβλία

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Άλλαξα το like σε agree για τα δέματα της πολιτείας με τους ωραίους σελιδοδείκτες.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,268
Κυρίως αποφάσισα να προσεγγίσω απενοχοποιημένα την ανάγνωση ως ψυχαγωγία.
τι εννοείς;
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
--- Τελείωσα την τριλογία, Three Body Problem

--- Τελείωσα το προτελευταίο του Expanse

--- Προσπαθώ, να τελειώσω τα τεύχη Analog Science Fiction και Isaac Asimov Science Fiction, του 2021!!!!!
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,887
τι εννοείς;
Έχεις δίκιο που ρωτάς . Για να γίνω σαφής είχα αφήσει στην άκρη σχεδόν ότι είχε να κάνει με λογοτεχνία και story telling. Με τραβούσαν βιβλία που είχαν σχέση με την κοινωνία την πολιτική κτλ. Δυστυχώς παρατήρησα ότι μετά και από μια περίοδο που δε διάβαζα πολύ, το μυαλό μου αδυνατούσε, όχι να καταλάβει το περιεχόμενο τους, αλλά να μείνει συγκεντρωμένο. Είχα περιπέσει σε μια περίοδο "διανοητικής οκνηρίας" και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ και να συνεχίσω την ανάγνωση. Τα παρατούσα στη μέση σχεδόν χωρίς να το συνειδητοποιώ. Σε τέτοιες περιπτώσεις προτείνεται να ξαναρχίσει κανείς από κείμενα με ιστορίες, πλοκή, page turners αν θες. Βιβλία δηλαδή που προσφέρουν περισσότερο ψυχαγωγία και λιγότερο επεκτείνουν τις γνώσεις σου γύρω από ένα θέμα. Έτσι ο εγκέφαλος συνηθίζει ξανά την όλη διαδικασία της συνεπούς ανάγνωσης μεγάλων κειμένων και σταδιακά πας ΚΑΙ σε πιο "βαριά" θεματολογία.
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,268
Έχεις δίκιο που ρωτάς . Για να γίνω σαφής είχα αφήσει στην άκρη σχεδόν ότι είχε να κάνει με λογοτεχνία και story telling. Με τραβούσαν βιβλία που είχαν σχέση με την κοινωνία την πολιτική κτλ. Δυστυχώς παρατήρησα ότι μετά και από μια περίοδο που δε διάβαζα πολύ, το μυαλό μου αδυνατούσε, όχι να καταλάβει το περιεχόμενο τους, αλλά να μείνει συγκεντρωμένο. Είχα περιπέσει σε μια περίοδο "διανοητικής οκνηρίας" και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ και να συνεχίσω την ανάγνωση. Τα παρατούσα στη μέση σχεδόν χωρίς να το συνειδητοποιώ. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν προτείνεται συνήθως να αρχίσει κανείς από κείμενα με ιστορίες, πλοκή, page turners αν θες. Βιβλία δηλαδή που προσφέρουν περισσότερο ψυχαγωγία και λιγότερο επεκτείνουν τις γνώσεις σου γύρω από ένα θέμα. Έτσι ο εγκέφαλος συνηθίζει ξανά την όλη διαδικασία της συνεπούς ανάγνωσης μεγάλων κειμένων και σταδιακά πας ΚΑΙ σε πιο "βαριά" θεματολογία.
α, φαντάσου τι μπετόστοκος είμαι που το παθαίνω αυτό και με τις ιστορίες. Ειδικά με τo silmarilion διαβάζω 5 σελίδες και κάποια στιγμή συνειδητοποιώ ότι δεν πρόσεχα τι διάβαζα και επιστρέφω και ξαναδιαβάζω :p
Βέβαια ίσως φταίει και το βιβλίο, είναι από τα βιβλία που σε κάνουν όλοι να νιώθεις αμαρτωλός που δεν έχεις διαβάσει, σου αρέσει δε σου αρέσει και καταλήγει στο "μα καλά δεν έχεις διαβάσει silmarilion" και προσπαθείς και ξαναπροσπαθείς.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Το Σιλμαριλιον δεν νομίζω ότι πιάνεται ως page turner. Ειδικά στο πρωτότυπο, είναι αρκετά δύσκολο και δύσπεπτο.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Από μια σειρά τυχαίων γεγονότων μπήκαν στην βιβλιοθήκη μου τα απαντά των Edgar Allan Poe και H. P. Lovecraft. Ελπίζω να τα ολοκληρώσω εφέτος.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Από μια σειρά τυχαίων γεγονότων μπήκαν στην βιβλιοθήκη μου τα απαντά των Edgar Allan Poe και H. P. Lovecraft.

Τυχαινε να μην σε βλεπουν να τα βαζεις μεσα στο παντελονι σου;
giphy-downsized.gif
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Διάβαζα αργά-αργά τους τελευταίους δύο μήνες την Ασκητική του Καζαντζάκη. Μικρό βιβλίο, που όμως πηγαίνει χαμένο αν κανείς δεν πάρει τον χρόνο του μαζί του. Είναι νοηματικά πυκνό και θέλει υπομονή, την οποία ανταμείβει στο έπακρο. Πραγματικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Top Bottom