What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Βιβλία

castorsia

Umber Hulk
Joined
Dec 9, 2012
Messages
805
Φχαριστώ σε ρε Maladroid, θα εχω ότι μου πες ως μπούσουλα, και βουρ!
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Τα έχουμε ξαναπεί με τον Μαλαντρουά επ' αυτού. Εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ τα DEATH novels (εξ' ού και το Mort, ακόμη και το Hogfather), όπως και αρκετά ανεξάρτητα (το Small Gods είναι σάτυρα στη θρησκεία και είναι σίγουρα στα top-3 του). Αυτά που έχουν τη θεματολογία τον Rincewind και τους Μάγους έχουν αρκετή πλάκα (πχ μου άρεσε πολύ περισσότερο το [strike]Faust[/strike] Eric από ότι τα Colour of Magic/Light Fantastic).

Ομολογουμένως δεν έχω διαβάσει τόσα γύρω από τη Nightwatch για να εκφράσω άποψη, αλλά αν κρίνουμε από το Discworld Noir και τους αντίστοιχους χαρακτήρες, χαμός θα γίνεται και εκεί πέρα. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773


Northlander wrote:

Τώρα διαβάζω το Dune του Frank Herbert.
</blockquote>

Πωπωω θέλω κι εγώ <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> εκδόσεις άνουβη φαντάζομαι -στα ελλήνικους?-
Αγαπάω πολύ τη ταινία και τo παλιό Dune 2000. Θέλω remake ΚΑΙ στο παιχνίδι λέμε!

Μοναδικές στιγμές αυτός ο κόσμος. The spice must flow :cheer: <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

Well, είμαι στη μέση του Prince of Thorns του Mark Lawrence. Καλούτσικο, εύπεπτο και για τώρα που δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο δηλαδή, για να δούμε πως θα καταλήξει.

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628


electroduck wrote:
εκδόσεις άνουβη φαντάζομαι -στα ελλήνικους?-</blockquote>

Φυσικά και όχι. Γιατί να κάνω στον εαυτό μου τέτοιο πράγμα. http://www.amazon.co.uk/gp/product/0575081503?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00" class="bbcode_url">Πρωτότυπο.

 

renivid anul

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 14, 2012
Messages
238


castorsia wrote:
Σημειώνω με προσοχή τις προτάσεις σας.

Ξεκίνησα με το Witches Abroad, εχθές. Η γνώμη σας;</blockquote>

Θα έλεγα ότι είναι άστοχη επιλογή από την άποψη ότι τα discworld novels ουσιαστικά χωρίζονται σε mini series.

Το witches abroad είναι των series των μαγισσών, ωστόσο είναι το 3ο βιβλίο και καλό θα ήταν να ξεκίναγες από το equal rites που ξεκινάει το συγκεκριμένο arc.

Σε προτάσεις τώρα θα συμφωνήσω ότι το Guards Guards! ήταν αρκετά ευχάριστο ανάγνωσμα και γενικότερα θα προτείνω και εγώ τα βιβλία της city watch.

 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
τι θα έκανες στων εαυτό σου north ?

Έλεγα και εγώ να το ξεκινήσω άλλα έχω διαβάσει από αρκετούς ότι μετά το πρώτο βιβλίο δεν αξίζει των κόπο και δεν ξέρω να διαβάσω μόνο το πρώτο η να μην ασχοληθώ καθόλου ?
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Υπόψιν, πρόσφατα βγήκε και το τρίτο βιβλίο του Moist Von Lipwig από το Discworld, Raising Steam.
Όποιος θέλει να διαβάσει τις περιπέτειες ενός "τίμιου" κατεργάρη ας αρχίσει από το Going Postal.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,887
Ρε παιδιά τώρα που το έφερε η κουβέντα για το Dune, ξέρουμε κάποιο μαγαζί/ e-shop <b>στην Ελλάδα </b>από το οποίο μπορούμε να προμηθευτούμε το έργο εις την αγγλικήν; Γιατί θέλω να το διαβάσω η μεγαλοκοπέλα, αλλά δεν έχω τη διάθεση να χαλάσω την όλη εμπειρία με αμφιβόλου ποιότητας μεταφράσεις...
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
το public τα φέρνει όλα σε τιμές amazon χωρίς μεταφορικά οπότε είναι καλό deal για παραγγελίες ξενόγλωσσων.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
Από online κοίτα να το πάρεις, αν κάνεις τέτοιες αγορές. Δε μπορώ να σε βοηθήσω εδώ.
Από κατάστημα χμμμ λίγο δύσκολο, θέλει ψάξιμο - λογικά τα μεγάλα ίσως μπορούν να το φέρουν/έχουν.

Γενικά για να έχει κάποιος άποψη για τη ποιότητα της μετάφρασης πρέπει να έχει διαβάσει και το αυθεντικό ορίτζιναλ κείμενο, και να κρίνει το αποτέλεσμα. Ή να έχει πέσει "συρμα" που λένε ότι όντως υπάρχει προβληματική μετάφραση. Προσωπικά για μένα δύσκολο να κάνω κάτι τέτοιο. Πρέπει να είναι πολύ άπειρος και άμπαλος κάποιος μεταφραστής για να το καταστρέψει εντελώς ένα έργο.

Σίγουρα θα υπάρχει κάτι το μεμπτό σε μερικά σημεία αλλά προσωπικά δε με ενοχλεί τόσο. Είμαι της άποψης ότι υπάρχουν και καλοί μεταφραστές. Ας μας πει κάποιος που έχει διαβάσει το ελληνικό ή ενδιαφέρον θα έχει να δούμε σχόλια για τη συνολική μετάφραση. (αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο)
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Ότι είπε ο Grotenfrod,το Public έχει τεράστια ποικιλία και σε πολύ καλές τιμές.Αν βάλεις και το ότι δεν έχει μεταφορικά,δύσκολα βρίσκεις κάτι καλύτερο,εκτός κι αν είσαι πολύ ψαγμένος.Τώρα συγκεκριμένα για Dune δεν ξέρω,αλλά σε γενικές γραμμές αυτό ισχύει.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Bookdepository θα πρότεινα που έχει πολύ μεγάλη ποικιλία από βιβλία και διαφορετικές εκδόσεις, αλλά αφού ψάχνεις από εγχώριο δοκίμασε Πρωτοπορία και Public που είπε ο grotenfrod, δε χάνεις κάτι...
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Τα public εγγυούνται να σου φέρουν ξένους εκδοτικούς οίκους. Όπως προανέφεραν οι υπόλοιποι, δεν πληρώνεις μεταφορικά γιατί κάνουν συνέχεια παραγγελίες χονδρικής, οπότε θα το έχεις ετοιμοπαράδοτο το πολύ σε 2 βδομάδες.

Τώρα για τις μεταφράσεις. Γενικώς δεν έχω πρόβλημα με μεταφρασμένα κείμενα αν όντως γνωρίζω ότι έχει μεταφραστεί με μεράκι. Παρόλα αυτά στην αγορά ενός βιβλίου κρίνω τα εξής ως προς τη γλώσσα:

α) Ποια είναι η γλώσσα στην οποία έχει γραφτεί. Αν είναι τα αγγλικά, σίγουρα πηγαίνω για τα αγγλικά με τη μία. Δεν έχει νόημα να διαβάζω κάτι στην ελληνική όταν μπορώ να βιώσω 100% το αρχικό κείμενο. Πρωτότυπο > anything else. Ισχύει ακόμη και για τα Harry Potter. Ναι, τα έχω διαβάσει. Ναι, τα έχεις διαβάσει και εσύ. Θα είναι το μυστικό μας, μην ανησυχείς.
β) Ποιος είναι ο μεταφραστής. Κακά τα ψέμματα, η Ανούμπις έχει "κακό όνομα" σε μεταφράσεις ειδικά σε fantasy τίτλους (ξεφύλλισα ένα από τα Game of Thrones - το αποτέλεσμα ήταν ιλαρό).
γ) Από ποιο κείμενο έχει μεταφραστεί. Προτιμώ να μη διαβάζω κείμενο που έχει μεταφραστεί από μετάφραση (συμβαίνουν και αυτά).

Εν προκειμένω για το Dune και τη μετάφρασή του ψιλιάζομαι ακόμη περισσότερο, ειδικά όταν παίρνω μήνυμα από ανώνυμο ατσαλοεπιβήτορα που μου λέει "χαράς το κουράγιο" μου που το διαβάζω στα αγγλικά. Το κείμενό του είναι απολύτως βατό, με συνοχή. Περιέχει ορολογίες του κόσμου του Dune, αλλά για αυτό υπάρχει και το γλωσσάρι. Επεξηγηματικότατο. Επίσης σε αντίθεση με το Game of Thrones (το τονίζω γιατί εδώ πέρα έχει αναπτυχθεί ολόκληρη κουλτούρα λόγω της σειράς και έχει γίνει κουραστικό) όπου η ανατροπές είναι τύπου "ποιος θα πεθάνει ύστερα" και "ας σπαταλήσω μισή σελίδα να περιγράψω πώς η ξανθόψειρα δρακοβασίλισσα καβαλάει το μουσκουλιασμένο μισθοφόρο", στο Dune η διαχείριση των δεδομένων είναι αριστουργηματική. Δύο λέξεις γράφει στο τέλος μίας υποενότητας και σε ιντριγκάρει να διαβάσεις 20 σελίδες παραπέρα.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
Από τις συγκεκριμένες εκδόσεις (ανουμπις) έχω στη κατοχή μου το Υπερίων - Dan Simmons. Θα το διαβάσω με τη σειρά του ...κάποτε <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> Το έχει διαβάσει άλλος αξίζει -κ η συνέχειά του (Πτώση υπερίωνα νομίζω)

Ας μας πει πάντως όποιος το χει διαβάσει το dune, θα ήθελα κι εγώ να το δω. Δε μπορεί κάποιος θα το έχει!

edit μιας και τα ανέφερες, όχι δεν τα έχω τα χάρι ποτερ ούτε τα GOT διαβάσει- μόνο τη σειρά και 2-3 από τα χαρι-έργα <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /> Ναι εχω την αίσθηση ότι δεν έχουν μείνει πολλοί ευχαριστημένοι, και φυσικά επιλέγουν το πρωτότυπο.
 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
Δεν νομίζω να είναι όλες η μεταφράσεις λάθος από την anubis π.χ κάποιες σειρές της έχουν μεταφράσει ολόσωστα όπως κάποια warcraft(για τα world of warcraft δεν ξέρω) που έχω διαβάσει .
Τώρα αυτό με την γλωσσά δεν έχει ιδιαίτερη λογική γιατί. Άσε τα βιβλία που έχουν γραφτή στα αγγλικά(γιατί αγγλικά στης μέρες μας μιλάν και οι κότες) ,άλλα ας πούμε ένα βιβλίο έχει γραφτεί στα ρώσικα τη θα κάνεις θα πας να το αγοράσεις στα αγγλικά που δεν είναι η αυθεντική γλωσσά και μπορεί να ισχύουν και για των εκδοτικός οίκος που τα αγόρασε το β&γ η θα πας να μάθεις ρωσσικα ?
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773


lich king wrote:
Δεν νομίζω να είναι όλες η μεταφράσεις λάθος από την anubis π.χ κάποιες σειρές της έχουν μεταφράσει ολόσωστα όπως κάποια warcraft(για τα world of warcraft δεν ξέρω) που έχω διαβάσει .
Τώρα αυτό με την γλωσσά δεν έχει ιδιαίτερη λογική γιατί. Άσε τα βιβλία που έχουν γραφτή στα αγγλικά(γιατί αγγλικά στης μέρες μας μιλάν και οι κότες) ,άλλα ας πούμε ένα βιβλίο έχει γραφτεί στα ρώσικα τη θα κάνεις θα πας να το αγοράσεις στα αγγλικά που δεν είναι η αυθεντική γλωσσά και μπορεί να ισχύουν και για των εκδοτικός οίκος που τα αγόρασε το β&γ η θα πας να μάθεις ρωσσικα ?</blockquote>

Ρώσικα φυσικά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Χμμμ τώρα που το λες περι warcraft θυμήθηκα ότι έχω τα βιβλία Starcraft. Δηλώνω ικανοποιημένος μπορώ να πω, κανένα πρόβλημα.

Όλα καλά με τα αγγλικά δε λέω, διαβάζω κι εγώ αλλά στη μια λέξη που θα δω και δε τη ξέρω (μου συμβαίνει σε κάθε βιβλίο αυτό το φαινόμενο, λίγα όμως και με κόβει, αλλά μαθαίνω και κάτι νέο που δε ξέρω.

win-win τώρα που το ξανασκέφτομαι <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Εδώ και χρόνια κλασσική αγγλική αλλά και sci-fi από πρωτότυπο. Είναι φθηνότερα και πιστότερα. Εξ άλλου τι τα πλήρωνε ο παππούς τα φροντιστήρια στα εγγλέζικα;
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Ένα είναι το βιβλίο
http://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-2174-6
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
Όρε να 'στε καλά με το public, δεν ήξερα ότι φέρνει και πρωτότυπα, βρήκα το http://www.public.gr/product/books/english/literature/science-fiction/good-omens/prod178436mm/" class="bbcode_url">Good Omens που έψαχνα τοοοσο καιρό και το http://www.public.gr/product/books/english/literature/modern-literature/dune/prod372370/" class="bbcode_url">Dune στην πρωτότυπη που λέει ο North

ΒΤW http://www.public.gr/product/books/english/literature/science-fiction/necronomicon-necronomicon/prod850992pp/" class="bbcode_url">αυτό εδώ αξιζει? λέει ότι είναι μια συλλογή με "τις καλύτερες ιστορίες του Lovecraft" και μου φαίνεται καλό βιβλίο να αρχίσει κάποιος άσχετος σαν και εμένα

EDIT: το Public δίνει σε προσφορά το http://www.public.gr/product/books/english/literature/science-fiction/the-last-hero/prod334198/" class="bbcode_url">The Last Hero όντας εντελώς ξένος με Discworld να το πάρω ή δεν θα καταλάβω τίποτα ?
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628


lich king wrote:
ένα βιβλίο έχει γραφτεί στα ρώσικα τη θα κάνεις θα πας να το αγοράσεις στα αγγλικά που δεν είναι η αυθεντική γλωσσά και μπορεί να ισχύουν και για των εκδοτικός οίκος που τα αγόρασε το β&γ η θα πας να μάθεις ρωσσικα ?</blockquote>

Ξέρω ρωσσικά, tavarisch. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 
Top Bottom